Papa Franjo u Sarajevu

Post Reply
Filter

#551 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Filter »

DuckZz wrote:Poslje Koševa ide tamo na Otoku ??

Gdje će sve biti u samom gradu tamo ? Kad kod katedrale ?
nuncijatura - katedrala - grbavica - otoka...
costacurta

#552 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by costacurta »

Al kad vidjoh da choek sjede ladno u Fokusa oduzeo sam se :thumbup:
Kontas sad passati to mašine vake-nake gdje li ce on sjesti....... kad ono Fokus :shock: :kiss:
Kralj krljeva!!
S
MMM1977

#553 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by MMM1977 »

Insomnia, ma kako to tebi izgledalo, mi ovamo moramo dokazivati da smo normalan i civiliziran svijet i ja ovu posjetu vidim u tom svjetlu. Posebno danas, kada pojedinci daju povod da nas se smatra divljacima.

Dodatna simbolika je posjeta glavnom gradu i poruka kojima su glave okrenute ka Beogradu ili Zagrebu da imaju svoj glavni grad i drzavu koju trebaju postivati.

Malo cemo ponovo biti po medijima na zapadu, mozda se neko sjeti da bi trebalo zavrsiti eksperiment koji su zapoceli u Dejtonu. Sami to ne mozemo.

Na stranu vjerski aspekt i radost u srcima vjernika katolika.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#554 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Chmoljo »

insomnia78 wrote:
branimir stulic wrote:Veliki covjek... toliko mi je drago sto se moje sarajevo pokazalo izuzetnim... Ali vidim da ima ljudi kojima je vrh posjeta Bobana Rajovica i Sabana Saulica... i koji ne razumiju vaznost danasnjeg dogadjaja. A pa brate okreni PINK i deri...
Hajde pojasni nam vaznost ovog dogadjaja u pet kratkih crtica
1. odabrano Sarajevo kao centar države, kako je rekao čovjek - dolazim svima.
2. ruši se fama o " netolerantnim crncima koji žive preko rijeke"
3. pokazana zainteresovanost za stanje u ovoj zemlji na visokom nivou, a ne onog pomoćnika sekretarice pomoćnika sekretara za pitanja Zapadnog Balkana pri Sekretarijatu US of A
4. reklama Gradu,
5. lekcija o skromnosti neskromnim bahatim govnima kakvih nas najviše ima.

inaf?
Tomahawk11
Globalni moderator

#555 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

branimir stulic wrote:
insomnia78 wrote:
branimir stulic wrote:Veliki covjek... toliko mi je drago sto se moje sarajevo pokazalo izuzetnim... Ali vidim da ima ljudi kojima je vrh posjeta Bobana Rajovica i Sabana Saulica... i koji ne razumiju vaznost danasnjeg dogadjaja. A pa brate okreni PINK i deri...
1. poruka potrebe jacanja međuvjerskog i međukulturnog dijaloga
2. podrska BiH kao zajednickoj drzavi njenih naroda i gradjana
3. podrska sarajevu kao multitetnickom gradu (u govoru vise puta receno)
4. posjeta pokazuje da u BiH zive evropski narodi koji svoju kulturu vole i dijele sa kulturama drugih
5. poruka da vise nikada ne bude rata na ovim prostorima
6.podrska BiH na evropskom putu
7.ociscen i uredjen grad
8. preko milion maraka prihoda od gostiju koji su posjetili sarajevo
... hocemo li jos????
Jok ba, sve si ti to izmislio.
Onda se cudimo sto nas zaobilaze velike stvari....hajd sto smo prkno, nego jos i mislimo tako.
A imamo sve uslove da ne budemo prkno, da svi zivimo bolje....al necemo!
HAVANA

#556 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by HAVANA »

Chisum wrote:Gdje se dade ono laktasko krme? Nisam ga upratio.

Otišo u halu,usro se od muke.
L u c i f e r

#557 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by L u c i f e r »

Garant je odma odgroktalo kući...
insomnia78

#558 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by insomnia78 »

costacurta wrote:Al kad vidjoh da choek sjede ladno u Fokusa oduzeo sam se :thumbup:
Kontas sad passati to mašine vake-nake gdje li ce on sjesti....... kad ono Fokus :shock: :kiss:
Kralj krljeva!!
S
Hm, zar ipak Isus nije kralj kraljeva i gospodar gospodara
s@mson

#559 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by s@mson »

Razne komentare vidim ovdje na temi, mnogo ih je neukusno i neprimjereno...
Ljudi, shvatite da je u nase Sarajevo dosao vrhovni poglavar katolicke crkve i da, prije svega, katolici trebaju da dobiju zadovoljstinu i da u potpunosti ucestvuju u ovom dogadjaju...
Svaka cast vrhovnom poglavaru i njegovoj poruci prilikom ovog dolaska, mir treba da zavlada ovim prostorima i bio bih sretan kada bi barem u malom procentu i ova posjeta napravila neki pomak prema miru...
Budite dostojanstveni do kraja, ispostujte svakoga a narocito covjeka koji je zaista neobican i ima potpuno drugacije ideje od prethodnih vrhovnih poglavara katolicke crkve...
Zelim da zaista zazivi medjureligijski mir a samim time i mir u svijetu...
Ne zelim da moja djeca ucestvuju u bilo kakvim ratnim sukobima bez obzira sto su muslimanske vjeroispovjesti, zelim da zive u miru, zelim da rade u miru, zelim da imaju svoje porodice bez straha od klanja i proganjanja...
animals

#560 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by animals »

L u c i f e r wrote:
Pa nije valjda da je i on morao tu biti :D
Chmoljo

#561 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Chmoljo »

s@mson wrote: Ljudi, shvatite da je u nase Sarajevo dosao vrhovni poglavar katolicke crkve i da, prije svega, katolici trebaju da dobiju zadovoljstinu i da u potpunosti ucestvuju u ovom dogadjaju...
:thumbup:
salle_eh1986

#562 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by salle_eh1986 »

Chmoljo wrote:
insomnia78 wrote:
3. pokazana zainteresovanost za stanje u ovoj zemlji na visokom nivou, a ne onog pomoćnika sekretarice pomoćnika sekretara za pitanja Zapadnog Balkana pri Sekretarijatu US of A
4. reklama Gradu,

inaf?
hajmo reći da stoji ovo što si nabrojao
ALI ...
misliš da će se u našim mozgovima (kad kažem našim mislim na sve narode i vjere) sklopka preklopiti i da ćemo početi razmišljati normalno
mogu nama doći svi vjerski poglavari, predsjednici država, ministri, sportisti...i "soliti nam pamet" kako treba da živimo i da se volimo, ali čim oni preko grane mi opet po svom ;)
LSD

#563 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by LSD »

MMM1977 wrote:Insomnia, ma kako to tebi izgledalo, mi ovamo moramo dokazivati da smo normalan i civiliziran svijet i ja ovu posjetu vidim u tom svjetlu. Posebno danas, kada pojedinci daju povod da nas se smatra divljacima.

Dodatna simbolika je posjeta glavnom gradu i poruka kojima su glave okrenute ka Beogradu ili Zagrebu da imaju svoj glavni grad i drzavu koju trebaju postivati.

Malo cemo ponovo biti po medijima na zapadu, mozda se neko sjeti da bi trebalo zavrsiti eksperiment koji su zapoceli u Dejtonu. Sami to ne mozemo.

Sigurno da ce ta poruka uroditi plodom kod hercegovackih hrvata i RS-ovaca, koji su ludi za glavnim gradom :nargila: kao što je urodila i ona bivšeg Pape iz '97

i ne znam zašto je ova tema na PDF Politika, kad se radi o vjerskom obredu :roll:
Last edited by LSD on 06/06/2015 11:49, edited 1 time in total.
Martinez_

#564 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Martinez_ »

MMM1977 wrote:Insomnia, ma kako to tebi izgledalo, mi ovamo moramo dokazivati da smo normalan i civiliziran svijet i ja ovu posjetu vidim u tom svjetlu. Posebno danas, kada pojedinci daju povod da nas se smatra divljacima.

Dakle Papa je tu kao kontra Srbima i Škutorima :lol:
Chmoljo

#565 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Chmoljo »

salle_eh1986 wrote:
hajmo reći da stoji ovo što si nabrojao
ALI ...
misliš da će se u našim mozgovima (kad kažem našim mislim na sve narode i vjere) sklopka preklopiti i da ćemo početi razmišljati normalno
mogu nama doći svi vjerski poglavari, predsjednici država, ministri, sportisti...i "soliti nam pamet" kako treba da živimo i da se volimo, ali čim oni preko grane mi opet po svom ;)
pa ne može se preko noći iz opanka u bečku cipelu.
MMM1977

#566 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by MMM1977 »

Martinez_ wrote:

Dakle Papa je tu kao kontra Srbima i Škutorima :lol:
Naravno da ne.
insomnia78

#567 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Chmoljo wrote:
insomnia78 wrote:
4. reklama Gradu,

inaf?
I sve ovo je upuceno kome?

U zemljama koje odlucuju o sudbini svijeta papa se bas i ne pita puno, nije prvi put da on pokazuje i poziva pa nista

Ovi sto trebaju suziviti su ti ovim "malim gafom" voditeljice "pozdravimo papu na hrvatskom neka vidi gdje je dos'o" i sahovnicama pokazali sta misle o suzivotu i o BiH

Lekcija o skromnosti je biblijski receno "biseri pred svinje"

Ovo za reklamu gradu se slazem
arslanbey

#568 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by arslanbey »

It_is_a_Leclerc wrote:Papinoj rezervisanosti u državničkom dijelu je kumovala nevjerovatna krutost onih koji su ga dočekivali. Sama činjenica da ga je Ivanić vratio da ne hoda po betonu gdje nema tepiha... :roll: :-) Ili Čović koji mu se derao na uho predstavljajući one političare..

Očekujem puno opušteniji dio i da će Papa uraditi još nešto neočekivano u toku susreta sa predstavnicima drugih vjera, i sa mladima.
kad ce biti susret s drugim vjerama?mene razocaralo sto ne posjeti dzamiju kao i u istanbulu sto je,puno bi vise znacilo nasim bosnjama :D
It_is_a_Leclerc

#569 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by It_is_a_Leclerc »

Lijepo kaže Franjo - "Mir treba da bude posljedica pravde" :thumbup:
branimir stulic

#570 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by branimir stulic »

Pa i hrvatski je jezik kojim se govori u BiH.... ili nije?
Ali sta god bilo i koji su povodi, barem nece biti prica da je dosao da kupi BHTelecom..
L u c i f e r

#571 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by L u c i f e r »

animals wrote:
L u c i f e r wrote:
Pa nije valjda da je i on morao tu biti :D
Normalno, moro je doći da se pokloni zastavi Bosne, zajedno sa ovim finim dedicom i onim drugim krmkom...

Image
Challenger__

#572 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Challenger__ »

branimir stulic wrote: 1. poruka potrebe jacanja međuvjerskog i međukulturnog dijaloga
2. podrska BiH kao zajednickoj drzavi njenih naroda i gradjana
3. podrska sarajevu kao multitetnickom gradu (u govoru vise puta receno)
4. posjeta pokazuje da u BiH zive evropski narodi koji svoju kulturu vole i dijele sa kulturama drugih
5. poruka da vise nikada ne bude rata na ovim prostorima
6.podrska BiH na evropskom putu
7.ociscen i uredjen grad
8. preko milion maraka prihoda od gostiju koji su posjetili sarajevo
... hocemo li jos????
+1
insomnia78

#573 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Stoji to sve
Ja samo pokusavam reci da bezveze pravite euforiju i ocekujete, ne puno nego previse od svega ovog
To proleti kao blok vijesti iz svjeta, ljudi pogledaju i odose dalje
Ne vjerujem da se i ti nesto posebno zabrines za probleme filipinaca kad vidis na tv-u papinu posjetu Filipinima

A to da ce se neko nesto sjetiti zbog papine posjete je smjesno razmisljanje, djecije
It_is_a_Leclerc

#574 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by It_is_a_Leclerc »

arslanbey wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Papinoj rezervisanosti u državničkom dijelu je kumovala nevjerovatna krutost onih koji su ga dočekivali. Sama činjenica da ga je Ivanić vratio da ne hoda po betonu gdje nema tepiha... :roll: :-) Ili Čović koji mu se derao na uho predstavljajući one političare..

Očekujem puno opušteniji dio i da će Papa uraditi još nešto neočekivano u toku susreta sa predstavnicima drugih vjera, i sa mladima.
kad ce biti susret s drugim vjerama?mene razocaralo sto ne posjeti dzamiju kao i u istanbulu sto je,puno bi vise znacilo nasim bosnjama :D
Danas na Grbavici, poslije ručka. Doći će reis Kavazović, mitrpolit dabrobosanski i predsjednik jevrejske zajednice.
Tu će doći i dječiji hor iz Srebrenice koji će uričiti poklon Srebreničana.
MMM1977

#575 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by MMM1977 »

Sustina je da nema nista lose u ovoj posjeti. Dakle nema apsolutno nema nikakve negativne konotacije. A dobro neka su i mrvice, na bolje nismo ni navikli.
Post Reply