Zene nakon 25

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
s.aint

#551 Re: Zene nakon 25

Post by s.aint »

dobar osjecaj :thumbup:
insomnia78

#552 Re: Zene nakon 25

Post by insomnia78 »

Jah, pa s pedeset vodi dijete u obdaniste
prog321

#553 Re: Zene nakon 25

Post by prog321 »

Ovaj osjecaj koristi neku dobro gudru. A nikom da podijeli. :-D
McMoy

#554 Re: Zene nakon 25

Post by McMoy »

dobar osjecaj wrote:
McMoy wrote: - Žene kažu, "Neću da se udajem, hoću da se ostvarim na drugi način."
Poštujem. Svako ima pravo izbora.
Lično mislim da se žena može ostvariti i kao supruga i majka, a da istovremeno može i da radi. Pa pobogu, nije ovo
Afganistan pa da zaključavamo žene kad se udaju!
Inače, valjda to neko samostalno ostvarivanje podrazumijeva da se ormar napuni nekim (bes)potrebnim krpicama, kupi
kakav "najnoviji" smartphone i kakva Corsa ili Fabia na kredit?
Nije tacno. Brak sam po sebi sputava vecinu mogucnosti da se razvijas i ostvarujes. U brak i svaku ozbiljnu vezu trebaju uci osobe koje su dovoljno istrazile vlastite mogucnosti i shvatile sta zele. Nije ostvarenost kupovina krpica, auta ili stana na kredit ili stotine albuma na FB s putovanja od Malija, preko Filipina do Argentine. Licno ostvarivanje je proces licnog, jedinstvenog razvoja i ucenja o sebi i za sebe. Ostvarujes se i dok se oslobadjas pritiska roditelja, sredine, nametnutih shvatanja i obaveza. Ostvarujes se dok ucis ko si ti zapravo, sta ti se zapravo svidja, kad stices svoj novac i mastas kako ces sebi priustiti nesto bez stege i osjecaja pritiska mozes li i zasto ces bas to priustiti dok drugi ljudi nemaju xzy...
Licno ostvarivanje je mnogo siri pojam i proces od svega na sto to insomnia78 & co u trenucima dosade mogu svesti.
Ostvarujes se i dok ucis da nije bitno sta drugi ljudi misle sta treba da radis nego sto ti znas i osjecas da treba da radis.

Zbog suvise razlicitih faktora, neimastine, svacijeg zadiranja u zivot pojedinaca ima zalosno premalo ljudi koji su u prilici da rade na sebi i da se ostvare i razviju u stabilne ljude koji znaju sta hoce i kako doci do toga.

Umjesto toga ima hrpa izgubljenih, nesretnih ljudi koji se lijepe kao krpelji za druge ljude da skupa unistavaju i sebe i sve oko sebe.

Svakome bi pozelila i preporucila da zivi punim plucima svoj zivot, da ne slini za zajednistvom i ne zuri u brak. I muskarcima i zenama jednako. Zivot je prelijep i nikad nije kasno da se pocnete "ostvarivati" udvoje i da spoznate sta stvarno znaci kad vam prijatelji govore "uzivaj dok si slobodan/na".

Sloboda izbora. Ako nikad onda danas ne može, bar u našem društvu, prisiljavati nekoga na nešto.
Ako osoba nije pronašla sebe, shvatila svoje želje i mogućnosti i odabrala pravac do 25-e neće ni poslije toga.

Svako od nas ima neki svoj mini svijet vrijednosti i prema tome određuje svoje prioritete.
Ja ne tvrdim da je jedno bolje od drugog.
Ipak, znam kako većina muškaraca razmišlja i šta preferira.

Problem nastaje kad se neke djevojke/žene malkice zanesu pa ih pregazi vrijeme.
Bilo je tamo negdje ranije priče o tome zbog čega muškarci biraju 10-ak godina mlađe djevojke (35:25),
a ne upuštaju se "izazov" da izlazi na kraj i osvaja ženu svojih godina a ne 10 godina mlađu.

Odgovor je vrlo jednostavan, muškarac sa svojih 35 godina hoće da uživa u životu i sexu sa mladom i veselom djevojkom,
a ne da se nadmudruje, liječi nečije frustracije i komplekse i strahuje hoće li ta njegova vršnjakinja moći da mu donese
na svijet zdrave potomke, jer ju je biološki sat pregazio.
Doduše, ima ljudi mazohista. :D
Last edited by McMoy on 08/06/2015 15:22, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#555 Re: Zene nakon 25

Post by Velkoski »

Ostvarenje kad ti dijete potpiše ugovor sa FK Sarajevo. 8-)
dobar osjecaj

#556 Re: Zene nakon 25

Post by dobar osjecaj »

insomnia78 wrote:Jah, pa s pedeset vodi dijete u obdaniste
Ma kao da su djeca iskljucivi smisao zivota.

Eto ti vodas dijete s 37. Za pojam mog djeda odavno si prestar da budes otac tako malog djeteta, pa je li se ti zbog toga osjecas nesto bolje ili gore?!
insomnia78

#557 Re: Zene nakon 25

Post by insomnia78 »

dobar osjecaj wrote:
insomnia78 wrote:Jah, pa s pedeset vodi dijete u obdaniste
Ma kao da su djeca iskljucivi smisao zivota.

Eto ti vodas dijete s 37. Za pojam mog djeda odavno si prestar da budes otac tako malog djeteta, pa je li se ti zbog toga osjecas nesto bolje ili gore?!
Satra me :lol:
s.aint

#558 Re: Zene nakon 25

Post by s.aint »

fakat insomio koliko ti zena ima godina? :mrgreen:
dobar osjecaj

#559 Re: Zene nakon 25

Post by dobar osjecaj »

McMoy wrote: Ako osoba nije pronašla sebe, shvatila svoje želje i mogućnosti i odabrala pravac do 25-e neće ni poslije toga.

Odgovor je vrlo jednostavan, muškarac sa svojih 35 godina hoće da uživa u životu i sexu sa mladom i veselom djevojkom,
a ne da se nadmudruje, liječi nečije frustracije i komplekse i strahuje hoće li ta njegova vršnjakinja moći da mu donese
Malo ko je iskusio zivot do svojih dvadesetpet godina zivota, osim ako ne smatras roditeljski dzeparac i divljanja o roditeljskom trosku, drkanje u tisini djecije sobe i seks u autu nekim zivotno bitnim iskustvom. U idelanim uslovima kad se zavrsi nesto skole, osoba tek s 22-23 pocinje zaradjivati vlastiti novac i tek tada ima priliku da pokusa zivjeti punim plucima i istrazivati zivot.

To sto ti znas ili mislis da znas kako vecina muskaraca razmislja ili sta preferiraju ne treba da bude ikome neka temeljna zivotna odrednica. Svi imamo svoja razmisljanja, potrebe i svoje preference.

Za koga nastaje problem kad nekoga drugog pregazi vrijeme? Koga briga? Svaka osoba koja zeli moze naci muskarca ili zenu s kojom ce dijeliti zivot. I sa 20 i sa 60 godina zivota jednako. Usamljenih ljudi zeljnih paznje je hrpa u svim generacijama.

To sto neki procenat muskaraca sa njihovih 35 zeli da
uživa u životu i sexu sa mladom i veselom djevojkom
ne znaci automatski ni da to svaki muskarac od 35 i moze. Ljudi na forumu pausalno pisu o nekoj nadnaravnoj seksualnoj energiji, potrebama i mogucnostima. Ne sumnjam da ima izuzetno potentnih muskaraca ali budimo realni, medju nama zivi hrpa utucenih i seksualno isfrustriranih muskaraca koji ni sa 25 nisu u nekoj zavidnoj zivotnoj ili seksualnoj formi. Te pausalne bajke o svim sposobnim i savrseno energicnim muskarcima koji svakodnevno mogu da je... do posljednjeg daha svezite macku o rep. Svako ko zivi u stvarnom zivotu zna da se to desava nesto rjedje.
klixoris

#560 Re: Zene nakon 25

Post by klixoris »

dobar osjecaj wrote: To sto neki procenat muskaraca sa njihovih 35 zeli da
ne znaci automatski ni da to svaki muskarac od 35 i moze. Ljudi na forumu pausalno pisu o nekoj nadnaravnoj seksualnoj energiji, potrebama i mogucnostima. Ne sumnjam da ima izuzetno potentnih muskaraca ali budimo realni, medju nama zivi hrpa utucenih i seksualno isfrustriranih muskaraca koji ni sa 25 nisu u nekoj zavidnoj zivotnoj ili seksualnoj formi. Te pausalne bajke o svim sposobnim i savrseno energicnim muskarcima koji svakodnevno mogu da je... do posljednjeg daha svezite macku o rep. Svako ko zivi u stvarnom zivotu zna da se to desava nesto rjedje.
Pa i to je opet do zena, nisu dovoljno dobre i zgodne da napale muskarca :D Kad je dobra, "masinerija" radi u svako doba dana, noci, bez obzira koliko star muskarac bio. Zato se i love ove sa 25 :D :oops:
dobar osjecaj

#561 Re: Zene nakon 25

Post by dobar osjecaj »

klixoris wrote:Pa i to je opet do zena, nisu dovoljno dobre i zgodne da napale muskarca :D Kad je dobra, "masinerija" radi u svako doba dana, noci, bez obzira koliko star muskarac bio :oops:
Vidis to je prica koja se moze prodavati tim putenim, socnim starijim tinejdzerkama zeljnim da se dokazuju. I to je dobro jer svaka roba ima svoje trziste.
Mi ostali mozemo samo da se slatko nasmijemo :lol:
klixoris

#562 Re: Zene nakon 25

Post by klixoris »

dobar osjecaj wrote:
klixoris wrote:Pa i to je opet do zena, nisu dovoljno dobre i zgodne da napale muskarca :D Kad je dobra, "masinerija" radi u svako doba dana, noci, bez obzira koliko star muskarac bio :oops:
Vidis to je prica koja se moze prodavati tim putenim, socnim starijim tinejdzerkama zeljnim da se dokazuju. I to je dobro jer svaka roba ima svoje trziste.
Mi ostali mozemo samo da se slatko nasmijemo :lol:
Pa dobro, neko se smije a neko :izet: tinejdzerke... :D
S4mpion

#563 Re: Zene nakon 25

Post by S4mpion »

dobar osjecaj wrote: Svakome bi pozelila i preporucila da zivi punim plucima svoj zivot, da ne slini za zajednistvom i ne zuri u brak. I muskarcima i zenama jednako. Zivot je prelijep i nikad nije kasno da se pocnete "ostvarivati" udvoje i da spoznate sta stvarno znaci kad vam prijatelji govore "uzivaj dok si slobodan/na".
Nažalost, ovo nije tačno. Bilo bi dobro da jeste, ali nije tako. Život i vrijeme nikoga neće čekati, a najbolje što ljudi mogu uraditi za sebe je da svoje ciljeve prilagode svojim mogućnostima. Postoje ciljevi koji imaju svoje vrijeme, poslije toga je kasno, ali u pravom smislu riječi-kasno.

Ne valja žurit, ali ne valja ni odugovlačit. :mrgreen:
nightvision

#564 Re: Zene nakon 25

Post by nightvision »

McMoy wrote: Odgovor je vrlo jednostavan, muškarac sa svojih 35 godina hoće da uživa u životu i sexu sa mladom i veselom djevojkom,
:thumbup:
Jok ba to, vec nemamo m*da da muntamo stariju curu i/ili ne mozemo im lafinu prosipat jer su eto zrele koke. :lol: Ne znam kakva je to lafina ako curi dam do znanja da mi se svidja i da je hocu odvesti u krevet?! Jedino da se predomislim u zadnji momenat? :lol:
A tek ovo, sjedim s jaranicom i gledam i komentarisem ove "curice" (dvadesetak godina) a njoj krivo, pa kako mogu, te ovo te ono, pedofilu, mozes joj otac bit... A ona se munta s tipom mladji od nje skoro deset godina. Ma hajde bogati, ko ne zna zene skupo bi ih platio. Ja jesam pa znam o cemu govorim. :lol:
KPNCTNJAH

#565 Re: Zene nakon 25

Post by KPNCTNJAH »

Iz postova @dobar osjecaj mozes procitati izmedju redova samo ono "grozdje je kiselo" :mrgreen: jos ode tako daleko da vrijedja one zene i muskarce koji uspiju u onom sto je ona propustila, pa je onda jos sebe ubijedila da je to bezveze i bespotrebno, ona i slicne pametne, sve koje se udaju i imaju svoju porodicu su budale... mislim super, to je tvoja stvar i odluka, ali nadam se da bar na vrijeme upoznas partnere na koje naletis sa svojim stavom o zivotu, a ne da covjek bezveze gubi vrijeme s nekim ko se "pronalazi" usput... nema veze sto ima 30+ i dalje se "trazi"... :mrgreen:
dobar osjecaj

#566 Re: Zene nakon 25

Post by dobar osjecaj »

S4mpion wrote:
dobar osjecaj wrote: Svakome bi pozelila i preporucila da zivi punim plucima svoj zivot, da ne slini za zajednistvom i ne zuri u brak. I muskarcima i zenama jednako. Zivot je prelijep i nikad nije kasno da se pocnete "ostvarivati" udvoje i da spoznate sta stvarno znaci kad vam prijatelji govore "uzivaj dok si slobodan/na".
Nažalost, ovo nije tačno. Bilo bi dobro da jeste, ali nije tako. Život i vrijeme nikoga neće čekati, a najbolje što ljudi mogu uraditi za sebe je da svoje ciljeve prilagode svojim mogućnostima. Postoje ciljevi koji imaju svoje vrijeme, poslije toga je kasno, ali u pravom smislu riječi-kasno.

Ne valja žurit, ali ne valja ni odugovlačit. :mrgreen:
Sta te ima zivot cekati?! Mislis da je zivot iskljucivo brak, djeca i isprobani recepti zivota za koje drugi kazu da su dobri?

Zivot je sve sto zivis, sve sto tebe zanima, sve sto ti pozelis probati. Zivot je zbir svih tvojih odluka, gresaka, uzitaka. Zivot nije samo ono sto si u mogucnosti u superlativima prepricati radoznalim susjedima.
McMoy

#567 Re: Zene nakon 25

Post by McMoy »

dobar osjecaj wrote:
McMoy wrote: Ako osoba nije pronašla sebe, shvatila svoje želje i mogućnosti i odabrala pravac do 25-e neće ni poslije toga.

Malo ko je iskusio zivot do svojih dvadesetpet godina zivota, osim ako ne smatras roditeljski dzeparac i divljanja o roditeljskom trosku, drkanje u tisini djecije sobe i seks u autu nekim zivotno bitnim iskustvom. U idelanim uslovima kad se zavrsi nesto skole, osoba tek s 22-23 pocinje zaradjivati vlastiti novac i tek tada ima priliku da pokusa zivjeti punim plucima i istrazivati zivot.

Ja sam govorio da bi osoba do 25-e godine trebala da zna šta hoće od života, a ne da tek tada eksperimentiše i konta šta b i kako mogla. Ako npr nije završila nekakav poželjniji fakultet (za berzu rada), kasno je da tada razmišlja o tome. Ne može se sve nadoknaditi u životu, nekad bude kasno za neke propuštene prilike.

To sto ti znas ili mislis da znas kako vecina muskaraca razmislja ili sta preferiraju ne treba da bude ikome neka temeljna zivotna odrednica. Svi imamo svoja razmisljanja, potrebe i svoje preference.

Statistika je neumoljiva:
1. u velikoj većini muškarci žene mlađe žene od sebe.
2. većina ljudi želi i ima svoje potomke. (ovo kao osvrt na ono gore "Ma kao da su djeca iskljucivi smisao zivota.")

Za koga nastaje problem kad nekoga drugog pregazi vrijeme? Koga briga? Svaka osoba koja zeli moze naci muskarca ili zenu s kojom ce dijeliti zivot. I sa 20 i sa 60 godina zivota jednako. Usamljenih ljudi zeljnih paznje je hrpa u svim generacijama.

Mene je briga i meni nastaje problem ako sam svjesno ušao u brak sa osobom od 35+ godina a da ista dotad nije rađala.

To sto neki procenat muskaraca sa njihovih 35 zeli da
Mi pričamo o normalnim muškarcim i normalnim ženama i o njihovim normalnim i gotovo svakodnevnim potrebama za sexom.
Nimfomanija je bolest. :wink:
dobar osjecaj

#568 Re: Zene nakon 25

Post by dobar osjecaj »

McMoy wrote:Ja sam govorio da bi osoba do 25-e godine trebala da zna šta hoće od života, a ne da tek tada eksperimentiše i konta šta b i kako mogla. Ako npr nije završila nekakav poželjniji fakultet (za berzu rada), kasno je da tada razmišlja o tome. Ne može se sve nadoknaditi u životu, nekad bude kasno za neke propuštene prilike.
Izvini ali meni su to gluposti. Sve sto obavis dok si pod roditeljskom sapom i dok ovisis o njihovom finansiranju je samo neki temelj za zivot. Kad stanes na svoje noge i prestanes kamciti njihov novac za svoje prohtjeve, tek onda mozemo govoriti o samostalnoj osobi koja svojim trudom i vlastitim sredstvima moze da se oblikuje u neku zanimljivu osobu iz koje ne progovaraju uslovljavanja i postavke njegovih/njenih roditelja.

Oprostices mi sto nemam sad vise vremena da se bavim ovom i ostalim temama na koje si dao slicne meni pausalne i nezanimljive komentare.
dobar osjecaj

#569 Re: Zene nakon 25

Post by dobar osjecaj »

KPNCTNJAH wrote:Iz postova @dobar osjecaj mozes procitati izmedju redova samo ono "grozdje je kiselo" :mrgreen: jos ode tako daleko da vrijedja one zene i muskarce koji uspiju u onom sto je ona propustila, pa je onda jos sebe ubijedila da je to bezveze i bespotrebno, ona i slicne pametne, sve koje se udaju i imaju svoju porodicu su budale... mislim super, to je tvoja stvar i odluka, ali nadam se da bar na vrijeme upoznas partnere na koje naletis sa svojim stavom o zivotu, a ne da covjek bezveze gubi vrijeme s nekim ko se "pronalazi" usput... nema veze sto ima 30+ i dalje se "trazi"... :mrgreen:
Dje si ba HTZ. Slabo nesto ide to citanje izmedju redova, ali pripisacemo to ogranicenjima opreme koju nosis :D
McMoy

#570 Re: Zene nakon 25

Post by McMoy »

dobar osjecaj wrote:
Izvini ali meni su to gluposti. Sve sto obavis dok si pod roditeljskom sapom i dok ovisis o njihovom finansiranju je samo neki temelj za zivot. Kad stanes na svoje noge i prestanes kamciti njihov novac za svoje prohtjeve, tek onda mozemo govoriti o samostalnoj osobi koja svojim trudom i vlastitim sredstvima moze da se oblikuje u neku zanimljivu osobu iz koje ne progovaraju uslovljavanja i postavke njegovih/njenih roditelja.

Oprostices mi sto nemam sad vise vremena da se bavim ovom i ostalim temama na koje si dao slicne meni pausalne i nezanimljive komentare.

Nek si ti pametna.
s.aint

#571 Re: Zene nakon 25

Post by s.aint »

ma mislim da se oni svi sale s ovim sto pisu :mrgreen:
KPNCTNJAH

#572 Re: Zene nakon 25

Post by KPNCTNJAH »

Sva sreca pa su manjina te koje razmisljaju kao ti, zaobilaziti u sirokom luku :mrgreen: Imao sam ja takvu komsinicu... ostala sama jer se valjda trazila cijeli zivot, pa s nekih pedesetak godina nas gadjala lukom i jajima s prozora, jer su joj od silnih frustracija koje su se gomilale godinama postali nepodnosljivi smijeh i igra djece iz mahale...
Last edited by KPNCTNJAH on 08/06/2015 16:18, edited 1 time in total.
dobar osjecaj

#573 Re: Zene nakon 25

Post by dobar osjecaj »

s.aint wrote:ma mislim da se oni svi sale s ovim sto pisu :mrgreen:
Ma super su oni meni. Vecina nista nije jos ni probala u zivotu, zive u djecijem sobicku i paze da ih ne cuju roditelji dok drkaju a ovamo sve dijagnosticar do dijagnosticara. A polazna osnova svima da je svaki muskarac od kolijevke do groba olicenje savrsenstva, kako u namjeri tako i u realizaciji...a zene...su dobre samo kad oni kazu da su dobre :D .

U stvarnosti su kao i vecina zeljni ljubavi, paznje i kvalitetnog zivota.
dobar osjecaj

#574 Re: Zene nakon 25

Post by dobar osjecaj »

KPNCTNJAH wrote:Sva sreca pa su manjina te koje razmisljaju kao ti, zaobilaziti u sirokom luku :mrgreen: Imao sam ja takvu komsinicu... ostala sama jer se valjda trazila cijeli zivot, pa s nekih pedesetak godina nas gadjala lukom i jajima s prozora, jer su joj od silnih frustracija koje su se gomilale godinama postali nepodnosljivi smijeh i igra djece iz mahale...
I tebe je mnogo ganula nesretna sudbina tvoje susjede :)
McMoy

#575 Re: Zene nakon 25

Post by McMoy »

KPNCTNJAH wrote:Sva sreca pa su manjina te koje razmisljaju kao ti, zaobilaziti u sirokom luku :mrgreen: Imao sam ja takvu komsinicu... ostala sama jer se valjda trazila cijeli zivot, pa s nekih pedesetak godina nas gadjala lukom i jajima s prozora, jer su joj od silnih frustracija koje su se gomile godinama postali nepodnosljivi smijeh i igra djece iz mahale...
:thumbup: :thumbup:

Trica sa parkinga!
Post Reply