PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Benq
Moderator

#551 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Benq »

BAN___KAI wrote: Benq: Evo danas sam dobio prvu platu, ugovor na jednu godinu, kontao sam placati racunar na rate preko debitne jer ne mogu uzeti onu kupovnu bbi karticu, svi traže ček od 3 posljednje plate, ja tek poceo raditi. Trebam se dosta raspitati u vezi tih kreditnih/debitnih kartica, ovako nemam pojma xD

Sad sam pogledao sve najnovije igre, Witcher 3 svi igraju na LOW opcijama, i Assassins Creed Unity sa konfiguracijom koju ja želim kupiti, zašto bih potrošio +800km da bih igrao Witcher 3 na low opcijama kad ga vec mogu igrati na Lowu sa 8 godina starim Dual Corom :-)

Svidja mi se što se može maxati Gta V, stvarno igra mocno izgleda, i fps je +60 na maxu, sa tom konf...

Btw jedina igre koje nikako nisam mogao igrati su Assassins Creed Unity, Watchdogs, i Batman Arkham Knight, Dragon Age inquisition, Far Cry 3 sam mogao igrati na Low opcijama, naravno cuo sam da svako ima problema sa Ubisoft igrama, loša optimizacija. A skoro sve te igre su više CPU zahtjevne.
Sto se tice kartice , trebas primiti 3 plate na svoj racun da bi ti banka odobrila dodatne opcije kao sto su uzimanje na kredit i slicno.

Assassins Creed Unity .. sta reci za ovu igru osim sto je totally fucked up... optimizacija jako jako losa, pokusavali su to ispravit pa su na kraju poklanjali DLC-ove preko steama.. ma crap obicni.

Ako sam te dobro razumio , ti kontas maxati GTA V sa tom grafom na +60fps ? Totalno sam skeptican u vezi toga, ako izvuces konstantnih 30fps-a sa tom grafom na max super ces proci.

I opet greska :) , ni jedna nova igra ne trazi cpu koliko gpu , tu raja grijesi , kupe procesor od 800KM a graficku od 150 i onda opale paljbu jer igre OPET freezaju , stekaju , imaju lag i sl... Za gaming je sasvim dovoljan i5 procesor i dobra grafa , da sam na tvom mjestu procesor bih kupio polovan na piku , grafu mozes kupiti u radnji a mozes i na piku od provjerene raje i proci ces duplo jeftinije.

P.S. Cestitam na prvoj plati :) , danas je tesko naci posao u ovoj vukojebini , a pogotovo da te prijavi...
avaks

#552 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

A vala jedan Intel Core i5-4590 neće bottleneckati niti jednu noviju grafiku tako da nema frke. Čak se može uzeti i 4440 (valjda je to najslabiji) i mirno ubosti neku high-end grafiku da u par fps ne osjetiš razliku a uštediš bruku para.
Ipak je za gaming primarna grafika (procesor samo koji je neće kočiti, znači ne mora biti i7 od 800KM što kaže kolega nego samo dovoljno da ispoštuje navedenu pa bio to fx 6300 ili i5 4440 nebitno, ni druga i treća generacija i5 nisu loše pa ko ima matičnu da može ubosti 2500k ili 3570k neće pogriješiti).
BAN___KAI

#553 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by BAN___KAI »

Benq wrote:
BAN___KAI wrote: Benq: Evo danas sam dobio prvu platu, ugovor na jednu godinu, kontao sam placati racunar na rate preko debitne jer ne mogu uzeti onu kupovnu bbi karticu, svi traže ček od 3 posljednje plate, ja tek poceo raditi. Trebam se dosta raspitati u vezi tih kreditnih/debitnih kartica, ovako nemam pojma xD

Sad sam pogledao sve najnovije igre, Witcher 3 svi igraju na LOW opcijama, i Assassins Creed Unity sa konfiguracijom koju ja želim kupiti, zašto bih potrošio +800km da bih igrao Witcher 3 na low opcijama kad ga vec mogu igrati na Lowu sa 8 godina starim Dual Corom :-)

Svidja mi se što se može maxati Gta V, stvarno igra mocno izgleda, i fps je +60 na maxu, sa tom konf...

Btw jedina igre koje nikako nisam mogao igrati su Assassins Creed Unity, Watchdogs, i Batman Arkham Knight, Dragon Age inquisition, Far Cry 3 sam mogao igrati na Low opcijama, naravno cuo sam da svako ima problema sa Ubisoft igrama, loša optimizacija. A skoro sve te igre su više CPU zahtjevne.
Sto se tice kartice , trebas primiti 3 plate na svoj racun da bi ti banka odobrila dodatne opcije kao sto su uzimanje na kredit i slicno.

Assassins Creed Unity .. sta reci za ovu igru osim sto je totally fucked up... optimizacija jako jako losa, pokusavali su to ispravit pa su na kraju poklanjali DLC-ove preko steama.. ma crap obicni.

Ako sam te dobro razumio , ti kontas maxati GTA V sa tom grafom na +60fps ? Totalno sam skeptican u vezi toga, ako izvuces konstantnih 30fps-a sa tom grafom na max super ces proci.

I opet greska :) , ni jedna nova igra ne trazi cpu koliko gpu , tu raja grijesi , kupe procesor od 800KM a graficku od 150 i onda opale paljbu jer igre OPET freezaju , stekaju , imaju lag i sl... Za gaming je sasvim dovoljan i5 procesor i dobra grafa , da sam na tvom mjestu procesor bih kupio polovan na piku , grafu mozes kupiti u radnji a mozes i na piku od provjerene raje i proci ces duplo jeftinije.

P.S. Cestitam na prvoj plati :) , danas je tesko naci posao u ovoj vukojebini , a pogotovo da te prijavi...

Meni su neki rekla da mogu placati na rate cak i ako samo imam otvoren racun, imam otvoren racun u jednoj banci ali imam samo neku papirnu karticu na kojoj samo piše broj racuna, ništa više. Vjerovatno ne bih mogao to koristiti.

Ne znam zašto je svima važno da imaju više od 30fpsa, zar ljudsko oko ne vidi samo 30fpsa ? 30fps ili 150fpsa, zar to nije identicno oku ? A vidio sam gameplay na YT i liku ne spada fps ispod 60fpsa, ima neki Intel Core i5 4690k OC'ed i moju grafu. Sad sam pogledao i gameplay onog novog Batmana Arkham Knighta, jbt svi igraju na low opcijama :shock:

Npr meni Battlefield Bad Company 2 još uvijek štopa, jer kažu da igra zahtjeva više procesorske snage nego graficke, imam isti fps stavio ja sve na low ili high, jbg ne mogu kupovati polovno jer sam kontao kupiti na rate, nema keša xD

Hvala hvala, imam 26 godina i 1 mjesec radnog staža :D
Benq
Moderator

#554 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Benq »

avaks wrote:A vala jedan Intel Core i5-4590 neće bottleneckati niti jednu noviju grafiku tako da nema frke. Čak se može uzeti i 4440 (valjda je to najslabiji) i mirno ubosti neku high-end grafiku da u par fps ne osjetiš razliku a uštediš bruku para.
Ipak je za gaming primarna grafika (procesor samo koji je neće kočiti, znači ne mora biti i7 od 800KM što kaže kolega nego samo dovoljno da ispoštuje navedenu pa bio to fx 6300 ili i5 4440 nebitno, ni druga i treća generacija i5 nisu loše pa ko ima matičnu da može ubosti 2500k ili 3570k neće pogriješiti).
Upravo tako , ja imam i5 2320 i GTX760 2GB DDR5 256bit , odlican kombo.
BAN___KAI wrote: Meni su neki rekla da mogu placati na rate cak i ako samo imam otvoren racun, imam otvoren racun u jednoj banci ali imam samo neku papirnu karticu na kojoj samo piše broj racuna, ništa više. Vjerovatno ne bih mogao to koristiti.

Ne znam zašto je svima važno da imaju više od 30fpsa, zar ljudsko oko ne vidi samo 30fpsa ? 30fps ili 150fpsa, zar to nije identicno oku ? A vidio sam gameplay na YT i liku ne spada fps ispod 60fpsa, ima neki Intel Core i5 4690k OC'ed i moju grafu. Sad sam pogledao i gameplay onog novog Batmana Arkham Knighta, jbt svi igraju na low opcijama :shock:

Npr meni Battlefield Bad Company 2 još uvijek štopa, jer kažu da igra zahtjeva više procesorske snage nego graficke, imam isti fps stavio ja sve na low ili high, jbg ne mogu kupovati polovno jer sam kontao kupiti na rate, nema keša xD

Hvala hvala, imam 26 godina i 1 mjesec radnog staža :D
Ne znam drug vjeruj mi , ja imam debitnu karticu iz Raifeissen banke , koliko uplatim toliko mogu i da potrosim , samo placam mjesecno 2KM za odrzavanje racuna i to je to. A to sto ti imas je privremeno , tako sam i ja dobio papir na kojem je pisao broj racuna , a kroz 15 dana mi je bila gotova kartica.

Hajde ti igraj CSS na 30 fps-a :D , vjeruj mi ima i te kakve razlike , pokreni GTA V na 30fps pa se brzo okreni oko sebe u igri i vidjet ces sjeckanje, dok toga na 60fps nema. Zato je bolje igrati i na Medium ali da je fps 40-50 nego zakucat sve na high pa da ide 25-30fps-a, ali to je individualno , neko voli ovako neko onako.

Citav zivot nam je na kredit jbg , tako da te razumijem , ja ovako nekad kad se dodje do para od privatnog posla skupim sta para pa kupujem jedno po jedno, sreca znam neke provjerene momke pa od njih kupujem polovne komponente. Jedino sto sam novo kupio je SSD i napojna :D

Ja drug imam 28 godina, 10 godina provedenih u 3 firme, i samo 15 dana radnog staza ;) , sramota me pokazat knjizicu kad se javljam na biro :lol: :mrgreen:
Qler

#555 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Qler »

@Chmoljo odmah se samobanuj zbog vrijedjanja :) daj ba :) pa ako cemo se ljutiti zbog malo prcanja, jebaji ga onda :)
Averus

#556 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Čudo nisam ranije, al' evo i mene na H/W temi :D

Konfa:
Intel Core i3-3240
Radeon HD 6850 trenutno 15.7.1 driveri, prethodno isprobani i stariji
Napojna Chieftec 550W
Matična ASUS P8H77M-LE

Dešava mi se sljedeće:

Neko mi bacio crnu magiju na kompjuter. Nasumično se dešava da mi komp samo zablokira. Sve smrzne, pa moram resetovati na dugme.
Najčešće, koliko sam ja primjetio, se ovo dešava ako opteretim mrežnu ( :? :? :? ) tj. pri skidanju torrenta, igranju online igara uz skype itd.

Također, hoće se desiti i kad igram igre na full detaljima. Iste ne štopaju, ne zapinju, idu savršeno, ali nasumično se pojavi navedeni problem.

Igram dva-tri mjeseca bez ikakvih problema, onda par dana se ovaj problem ponavlja, pa opet ništa, pa dvije sedmice stalno, pa onda pola godine nikako itd.

Sumnjam na Grafičku, za njom ide napojna, pa onda ploča. Sve su komponente nove (mlađe od 1god.).
Nažalost sam trenutno u takvoj situaciji da sam sav viška hardver ili poklonio ili prodao, pa ne mogu isprobavati jednu po jednu komponentu (GPU, MB, PSU).

Da li je neko imao ovakvih problema i da li ih je uspio riješiti?

PS: Meni je jedno vrijeme pomogla deinstalacija drivera pomoću DDU, zatim instalacija 14.x drivera. Ali sad ni to ne pomaže.
Raigor Stonehoof

#557 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Raigor Stonehoof »

ako ti se to desava kad skidas torente a ne igras nista, ne vjerujem da je graficka. ja bih rekao da je do diska, on je kod dl-a poprilicno opterecen.
Benq
Moderator

#558 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Benq »

@Averus , imao sam takav problem na jednom racunaru , nema sta nisam testirao , na kraju se ispostavilo da je maticna problem. Jesi li pokusao update biosa na maticnoj uradit ? U nekim slucajevima i napojna moze da pravi probleme.
Bosnian Dragon1

#559 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Bosnian Dragon1 »

@averus jel ti izbaci BSOD, ja imam taj problem evo vec 3 mjeseca random mi freeza komp nikad nisam uspio rjesit
Raigor Stonehoof

#560 Re: PC gamerske konfiguracije

https://app.box.com/s/4gugc9ycb2nuoj4x33plgovi47wkfuuk

Jel ovo znak da mi je graficka riknula? :(

Nije samo plav ekran, nego plavocrne okomite linije, evo vidi se ovdje bolje

https://app.box.com/s/gbjeqvx24gwn29hxl3lblhyz8j2d3qjv

:(
SundanceKid

#561 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SundanceKid »

Raigor Stonehoof wrote:https://app.box.com/s/4gugc9ycb2nuoj4x33plgovi47wkfuuk

Izvadi je, malo raspusi prasinu u utorima, pogledaj imal vidljivih ostecenja, jel radi cooler..itd... ali djeluje sve skupa - kao da je otisla graficka.

Mozes probat, kao last solution, i onaj trik da je zapeces u rerni. (ne salim se, guglaj postupak, dosta puta znalo pomoc ljudima).
Raigor Stonehoof

#562 Re: PC gamerske konfiguracije

definitivno je graficka, evo sam skopco monitor na maticnu i radi.

pih mamu joj, nikad mi se ovo nije desilo :-/

cooler radi, nema ostecenja, raspuho sam fenom sve, evo sacu je jos jednom probat skopcat :roll:
Averus

#563 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Raigor Stonehoof wrote:ako ti se to desava kad skidas torente a ne igras nista, ne vjerujem da je graficka. ja bih rekao da je do diska, on je kod dl-a poprilicno opterecen.
Randomly se dešava, ali najčešće kad je 1080p igra ili kad skidam torrente punom parom...
Ne vjerujem da je do diska, jer koristim SSD (kupljen prije godinu)

Benq wrote:@Averus , imao sam takav problem na jednom racunaru , nema sta nisam testirao , na kraju se ispostavilo da je maticna problem. Jesi li pokusao update biosa na maticnoj uradit ? U nekim slucajevima i napojna moze da pravi probleme.
Ploča nova, nadam se da nije do nje. BIOS je posljednji davno instaliran, baš ću provjeriti da nije kakav novi izašao :)

Bosnian Dragon1 wrote:@averus jel ti izbaci BSOD, ja imam taj problem evo vec 3 mjeseca random mi freeza komp nikad nisam uspio rjesit
Kako kad... Najčešće samo komp stoji smrznut. Nekad (jednom od 5-6 puta) se pojavi i BSOD. :oops:

Prije mi je pomagala promjena grafičkih drivera, ali sad ni to ne pomaže.
Također sam primjetio da mi brže freeza kad pratim temperaturu i fan speed grafičke, što je još jedan razlog da sumnjam na nju...
Benq
Moderator

#564 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Benq »

Averus wrote: Kako kad... Najčešće samo komp stoji smrznut. Nekad (jednom od 5-6 puta) se pojavi i BSOD. :oops:
Ajd skini programcic "bluescreenview" , otvori ga i dobit ces listu BSOD-ova koje si imao od same instalacije sistema do danas , pa nam daj screenshot da vidimo o cemu se radi..
Averus

#565 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Benq wrote:
Averus wrote: Kako kad... Najčešće samo komp stoji smrznut. Nekad (jednom od 5-6 puta) se pojavi i BSOD. :oops:
Ajd skini programcic "bluescreenview" , otvori ga i dobit ces listu BSOD-ova koje si imao od same instalacije sistema do danas , pa nam daj screenshot da vidimo o cemu se radi..
20 godina radim s računarima i NIKAD nisam čuo za ovaj prekorisni programčić :oops:
Čovjek se uči dok je živ :D

E'o ss:
Image

Gledam na guglu, hal.dll najčešće zeza ako je urađen OC.
Kod mene nije, dakle jedino da nije BIOS po defaultu pogrešno podešen :zoka:

btw BIOS posljednja verzija :)
Last edited by Averus on 12/08/2015 22:34, edited 1 time in total.
winkiewinkie

#566 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by winkiewinkie »

Raigor Stonehoof wrote:https://app.box.com/s/4gugc9ycb2nuoj4x33plgovi47wkfuuk

Jeste graficka , privremeno rjesenje ti je da oblozis tepsiju aluminijumom , skines cooler sa graficke i dakle sam PCB stavis na 2 aluminijske loptice i stavis na 200C 8-10 min i probas re solderat. Ako uspije trajat ce 3-6 mjeseci i poslje toga je stvarno gotova.
Benq
Moderator

#567 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Benq »

@Averus , evo sta kazu za tvoj problem : http://www.tomshardware.co.uk/answers/i ... l-dll.html

Provjeri jesu li svi driveri up-to-date , onda skini Aida64 i provjeri voltaze da li ima kakvih odstupanja od normale , ili ako imas u Biosu hardware monitor pa pogledaj i tamo voltaze.

Vidim dosta raje na netu vezu hal.dll za mreznu karticu , cak sam naletio na jedan thread gdje korisnik opisuje identicnu situaciju kao kod tebe , i njemu je problem nestao nakon reinstalacije windowsa..
Raigor Stonehoof

#568 Re: PC gamerske konfiguracije

Dobra moja graficka....

kao da je zaspala....

zaspala je... umrla :( :(

Averus

#569 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Benq wrote:@Averus , evo sta kazu za tvoj problem : http://www.tomshardware.co.uk/answers/i ... l-dll.html

Provjeri jesu li svi driveri up-to-date , onda skini Aida64 i provjeri voltaze da li ima kakvih odstupanja od normale , ili ako imas u Biosu hardware monitor pa pogledaj i tamo voltaze.

Vidim dosta raje na netu vezu hal.dll za mreznu karticu , cak sam naletio na jedan thread gdje korisnik opisuje identicnu situaciju kao kod tebe , i njemu je problem nestao nakon reinstalacije windowsa..

Hvala drug, evo i ja guglam i naišao sam na isti thread.
Meni se ovo dešava već dugo vremena (dvije ili tri re-instalacije Windowsa, počelo na Win7, nastavilo preko Win8.1 i sad 10)

Radio sam stress test procesora i grafičke. Oboje su vrtili na full loadu, grafička se zagrijala čak do 100 stepeni celzijusa, ali ništa se nije desilo.

Pokušaću naći nove drivere za mrežnu, pa se nadam da će to nešto riješiti... Evo danas se nikako nisam iznervirao :D
Benq
Moderator

#570 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Benq »

Hajde ti probaj ugasit mreznu u biosu pa onda igraj nesto samo testa radi ako ti nije problem , da otklonimo taj detalj.
Bosnian Dragon1

#571 Re: PC gamerske konfiguracije

kod mene izbaca BSOD ali mi ne bude plav ekran nego samo racunar smrzne randomly i onda mi u bluscreeview kaze da je bio BSOD.( nekada kad zaledi odem u bluescreen view i ne prikaze nista, kao da i nije zaledio) Meni kaze da je ntoskrnl.exe u pitanju, probao win7 nije pomoglo, stavio win8.1 manje se desava ali i dalje zaledi otrpilike jednom dnevno. uglavnom evo 3 mjeseca sam bez rjesenja probao sam najmanje 20 solucija al nista.
@ averus pokreni CMD i kucaj sfc /scannow
https://support.microsoft.com/en-us/kb/929833
Averus

#572 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Evo danas nije bilo problema...
Uninstall sam drivere od mrežne, pa instalirao originalne koji su postavljeni na ASUSovoj stranici... Veoma je moguće da je do toga.

sfc /scannow sam odradio, ali je bilo failed akcija. Iz CBS.log fajla sam izvukao najvažnije:

Code: Select all

2015-08-13 00:16:46, Info                  CSI    0000193c [SR] Cannot repair member file [l:106{53}]"MicrosoftEdgeSquare44x44.scale-125_contrast-white.png" of Microsoft-Windows-MicrosoftEdge, Version = 10.0.10240.16397, pA = amd64, nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35} in the store, hash mismatch
2015-08-13 00:16:50, Info                  CSI    000019a8 [SR] Cannot repair member file [l:106{53}]"MicrosoftEdgeSquare44x44.scale-125_contrast-white.png" of Microsoft-Windows-MicrosoftEdge, Version = 10.0.10240.16397, pA = amd64, nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35} in the store, hash mismatch
2015-08-13 00:16:50, Info                  CSI    000019a9 [SR] This component was referenced by [l:156{78}]"Package_376_for_KB3074683~31bf3856ad364e35~amd64~~10.0.1.0.3074683-592_neutral"
2015-08-13 00:16:50, Info                  CSI    000019aa [SR] This component was referenced by [l:156{78}]"Package_388_for_KB3081424~31bf3856ad364e35~amd64~~10.0.1.0.3081424-612_neutral"
2015-08-13 00:16:51, Info                  CSI    000019ad [SR] Could not reproject corrupted file [ml:142{71},l:140{70}]"\??\C:\WINDOWS\SystemApps\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe\Assets"\[l:106{53}]"MicrosoftEdgeSquare44x44.scale-125_contrast-white.png"; source file in store is also corrupted
2015-08-13 00:21:28, Info                  CSI    00004d58 [SR] Cannot repair member file [l:106{53}]"MicrosoftEdgeSquare44x44.scale-125_contrast-white.png" of Microsoft-Windows-MicrosoftEdge, Version = 10.0.10240.16397, pA = amd64, nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35} in the store, hash mismatch
2015-08-13 00:21:28, Info                  CSI    00004d5b [SR] Cannot repair member file [l:106{53}]"MicrosoftEdgeSquare44x44.scale-125_contrast-white.png" of Microsoft-Windows-MicrosoftEdge, Version = 10.0.10240.16397, pA = amd64, nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35} in the store, hash mismatch
2015-08-13 00:21:28, Info                  CSI    00004d5c [SR] This component was referenced by [l:156{78}]"Package_376_for_KB3074683~31bf3856ad364e35~amd64~~10.0.1.0.3074683-592_neutral"
2015-08-13 00:21:28, Info                  CSI    00004d5d [SR] This component was referenced by [l:156{78}]"Package_388_for_KB3081424~31bf3856ad364e35~amd64~~10.0.1.0.3081424-612_neutral"
2015-08-13 00:21:28, Info                  CSI    00004d60 [SR] Could not reproject corrupted file [ml:142{71},l:140{70}]"\??\C:\WINDOWS\SystemApps\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe\Assets"\[l:106{53}]"MicrosoftEdgeSquare44x44.scale-125_contrast-white.png"; source file in store is also corrupted
2015-08-13 00:21:28, Info                  CSI    00004d63 [SR] Repair complete
2015-08-13 00:21:28, Info                  CSI    00004d64 [SR] Committing transaction
2015-08-13 00:21:28, Info                  CSI    00004d69 [SR] Verify and Repair Transaction completed. All files and registry keys listed in this transaction  have been successfully repaired

sfc scan mi je završio s porukom da je završen, ali neki korumpirani dijelovi nisu mogli biti popravljeni...

Testiraću još dan-dva. Ako bude problema, probaću bez mrežne (BIOS disable). Ako ni to ne pomogne, onda ću morati da ganjam dalje mogućnosti... :-)
Bosnian Dragon1

#573 Re: PC gamerske konfiguracije

meni su se poceli desavati problemi otkako sam stavio novu graficku koje je OC ali fabricki nisam je ja klokao. Pretpostavljam da mi ova maticna ne radi dobro sa grafom jer mi je maticna stara dosta 2009 uzeo
Averus

#574 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Iiiii eto.
Ja sinoć sav sretan krenuo leći. Ostavio GTAV da se skida na torrentima, jer mi par sati kompjuter nije zablokirao...

I onda se naravno opet desi.

Večeras ću testirati bez mrežne, da vidim ima li kakvog učinka... :(

Btw, kod mene je MSI Cyclone HD6850. Njen core clock i memory clock se automatski prilagođava igri, tako da ima dinamički između 755 i 1000MHz na core i između 1000 i 4000MHz na memory clocku...
Kontam da bi vrlo lako moglo biti ovo u pitanju :oops:
Arslan_11

#575 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Arslan_11 »

jesi li ikada probao drugu napojnu?
Post Reply