FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post Reply
StupskaBitanga

#551 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by StupskaBitanga »

VjecitiStudent wrote:
The BEN10 wrote:
kamen spoticanja wrote:Turci imaju interes da nam daju tu lovu...tacnije citav dugogodisnji aranzman...i ne samo nama
Ali to onda mjenja neke odnose iz temelja
Možeš li malo konkretnije obrazložiti? :)
Naguzili smo se, pitanje je samo šta im dajemo zauzvrat?
Sa ovih 26% teritorije ...
A sve zarad budžetlija i nekih nezasluženih penzionera.
dajemo sve sve na tacni
sunceKOtepsija

#552 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sunceKOtepsija »

StupskaBitanga wrote:
JoseMujica wrote:a te iste preliminarne nacrte Pederalci i VM usvojili odmah...kažu da je Šumska odustala jer Pederalci nijesu dali da se PDV poveča na 20% :roll: ako lažu mene lažem i ja vas
odavno se zna da pdv ide na 20% samo ne zna da li u septembru ili od nove godine
Novalic je jos od samog pocetka, dok je predstavljao svoj plan rada na tv govorio kako bi trebalo povecati pdv, cak je par puta to pnovio gostujuci sa zvizdicem, jer to treba uskladit na nivou drzave entiteta.

Tri posto gore
mirzadelibasic

#553 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by mirzadelibasic »

Nije samo Novalic spominjao povećanje PDV-a ima ih još. Npr. Djonlagic iz DF-a, čak je Marinko Čavara nekoliko puta spomenuo to, Bakir I. itd
Last edited by mirzadelibasic on 05/07/2015 01:22, edited 1 time in total.
walk_M-A-N

#554 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by walk_M-A-N »

vivaldi wrote: kada je prosli mjesec otkazana posjeta hana, u obrazlozenju je stajalo da je razlog sto rs nije potpisala. ok.

cudna stvar se medjutim desava isti dan kada komisija evropske delegacije objavljuje ovo saopstenje:

"Aktivnosti na izradi konačnog Programa reformi se nastavljaju. U tom smislu, napominjemo da su nacrti verzija koji su bili predmet diskusija u medijima tek preliminarni i ne predstavljaju konačnu verziju. Vijeće ministara i Vlada Federacije BiH izrazili su svoju podršku osnovama preliminarnog nacrta. Tokom prošlog vikenda, vlasti Republike Srpske dostavile su detaljne i konstruktivne komentare na preliminarni nacrt, od kojih će većina biti uključena u narednoj verziji. Vijeće ministara BiH i Federacija BiH također su dostavili korisne komentare koji su sada sadržani u nacrtu".

http://europa.ba/?p=32296

pazi, ovo nije saopstenje snsd-a vec eu.

Ko koga ovdje jebe u zdrav mozak? ako je "konstruktivan" prijedlog zasto se onda trcalo pred rudu i bespotrebno dolijevaju ulje na ionako uzarenu atmosferu??

sto se tice tajnvitosti oko agende, ne bih iskljucio mogucnost ni da su strnci to trazili.

ne znam da li si upratio prosle sedmice izjavu popizdilog vucica koji je poslije dana i dana pregovora u briselu sa kosovom, rekao da je mogerinijeva tri puta trazila od pregovaraca da detalji pregovora niposto ne izlaze u javnost, ali su se nakon par dana ipak pojavili u nekoj pristinskoj novini.

mozda je to i ovdje slucaj. nemam pojma, ali ne bih iskljucio ni tu opciju.
Bila je vijest jučer da su FBiH i RS baš suprotstavljeni za agendu, jedni bi do septembra drugi do decembra.. Ovako nešto, nebuloza. Uglavnom, ništa tu nije zatvoreno.
Ovo je stari recept, skrivanje do zadnjeg kada će se reći nema nam druge već potpisati. Užas. Ali nije to ni sam Fadil ni niko, jer su 14 stranaka to već potpisale.. I u tome je naš jad, mi i nemamo drugačije mišljenje.
Što neko reče, proizvodnja i agrar, jah, baš, sa otvorenim granicama treba dvostruki trud, a on kod nas ide na stranačka prepucavanja.
mirzadelibasic

#555 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by mirzadelibasic »

Baš me interesuje kako će Novalić objasniti ovaj zaključak kojim je vratio nadležnost ministarstvima za imenovanje, koji se direktno kosi sa Uredbom. Nešto ne primjetih da se oglašavao po tom pitanju. Također, što li je nedostupan za medije ???? :-) :-)
sunceKOtepsija

#556 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sunceKOtepsija »

mozda ga ni mediji nemaju sta pitat, sve je receno
mirzadelibasic

#557 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by mirzadelibasic »

sunceKOtepsija wrote:mozda ga ni mediji nemaju sta pitat, sve je receno
Neka pitanja:
1. Sto se prenosila nadležnost oko imenovanja na vladu, a sad je zaključkom vraćena na ministarstva (za cirka mjesec dana) ???
2. Je li uredba donesena samo zbog imenovanja HDZovih kadrova u EPHZHB i Aluminij, jer su postojale indicije da će Reuf i DF biti protiv tih imenovanja ???
3. Je li se ovim zaključkom pokušava vratiti DF u vlast ???
A nisam novinar...

Mislim, slažem se da je otprilike sve i rečeno, ali ne od strane Novalica koji bi kao premijer trebao objasniti svrhu ovog zaključka i svrhu već usvojene uredbe...
jao_situacije

#558 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by jao_situacije »

GoldenSpoon wrote:Mislim da je turcima kao garant obećan BH Telecom ili EP BiH, nešto sigurno jeste, a tu nisu čista posla, vjerovatno se ide na to da neko mlatne telekom za siću
dogovor je, avaz + oba tornja erdoanu (šćepo u međuvremenu u zatvor) i novih 500 miliona je tu
Innovation

#559 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Innovation »

mirzadelibasic wrote:Baš me interesuje kako će Novalić objasniti ovaj zaključak kojim je vratio nadležnost ministarstvima za imenovanje, koji se direktno kosi sa Uredbom. Nešto ne primjetih da se oglašavao po tom pitanju. Također, što li je nedostupan za medije ???? :-) :-)

http://www.klix.ba/vijesti/bih/novalic- ... /150705008

Reuf podvaljuje ili nije shvatio. :oops:
Šunj

#560 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Šunj »

Code: Select all

http://www.facetv.ba/novost/10581/cenic-komercijalne-banke-vlastima-kasice-prasice-kada-cemo-proizvoditi-svoje
Cenić: Komercijalne banke vlastima kasice prasice, kada ćemo proizvoditi svoje?!
Niko još nije imao priliku vidjeti i analizirati ekonomske reformske agende na nivou države BiH i entiteta Federacije i RS-a. Izvršni organi vlasti kriju dokumente ne samo od građana nego i od svojih kolega iz organa zakonodavne vlasti. Pitanje je zašto? Za face tv je situaciju izanalizirala Svetlana Cenić, ekonomska analitičarka. Tvrdi, vlast koristi komercijalne banke kao da su kasice prasice, zadužujemo se koliko ne smijemo, a ništa svoje ne proizvodimo. Najavljeni dolazak Angele Merkel 9.jula Bosni i Hercegovini, komentariše riječima da će vlast očekivati novac, ali dobiće obećanja i vjerovatno pridike na nerad.
https://www.youtube.com/watch?v=Hk2CgMW4F28
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#561 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by pici »

samo fadilje prodaji i zaduzuj, jebat nas nije ti ovo BaBovina pa da morasH brinut... COBANE MINDERASKI !!!
ultima_palabra

#562 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by ultima_palabra »

Innovation wrote:
mirzadelibasic wrote:Baš me interesuje kako će Novalić objasniti ovaj zaključak kojim je vratio nadležnost ministarstvima za imenovanje, koji se direktno kosi sa Uredbom. Nešto ne primjetih da se oglašavao po tom pitanju. Također, što li je nedostupan za medije ???? :-) :-)

Zato si ti shvatila... naravno kad su iz stranke objasnili :oops:
Innovation

#563 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Innovation »

ultima_palabra wrote: Zato si ti shvatila... naravno kad su iz stranke objasnili :oops:
FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH /SDA/
DA :oops:
GoldenSpoon

#564 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by GoldenSpoon »

Ja se haman zabrinula gdje je hanuma, kad sta ce ti biti evo je sa objasnjenjem iz stranke :lol:

Budzetlije mirno spavajte kredita ce biti :D
mirzadelibasic

#565 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by mirzadelibasic »

Innovation wrote:

Onda nisu shvatili ni svi javni emiteri koji su istu vijest prenijeli. Najvjerovatnije je i njima Reuf podvalio. :lol:
Innovation

#566 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Innovation »

mirzadelibasic wrote: Onda nisu shvatili ni svi javni emiteri koji su istu vijest prenijeli. Najvjerovatnije je i njima Reuf podvalio. :lol:
Pa Reufova izjava objavljena. :oops:

Jesi li isao na kafu? Da li je Avaz objavio? :)
Innovation

#567 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Innovation »

GoldenSpoon wrote:Ja se haman zabrinula gdje je hanuma,
Ne brini, tu sam. :kiss:
Znas, kako hanume "poleti lezi, poleti ustani" :kafa1: :pusi2: :novine1: :ginisovac: itd. :saveta:
GoldenSpoon

#568 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by GoldenSpoon »

Innovation wrote:
GoldenSpoon wrote:Ja se haman zabrinula gdje je hanuma,
Ne brini, tu sam. :kiss:
Znas, kako hanume "poleti lezi, poleti ustani" :kafa1: :pusi2: :novine1: :ginisovac: itd. :saveta:
:thumbup:
and

#569 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by and »

Innovation wrote:
mirzadelibasic wrote: Onda nisu shvatili ni svi javni emiteri koji su istu vijest prenijeli. Najvjerovatnije je i njima Reuf podvalio. :lol:

Jesi li isao na kafu? Da li je Avaz objavio? :)
pa možeš nam ti objasniti ovaj novalićev zaključak o uredbi :zzzz:
Innovation

#570 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Innovation »

and wrote: pa možeš nam ti objasniti ovaj novalićev zaključak o uredbi :zzzz:
Covjek lijepo objasnio,pa zasto da ja sad nesto pametujem. :oops:
and

#571 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by and »

Innovation wrote:
and wrote: pa možeš nam ti objasniti ovaj novalićev zaključak o uredbi :zzzz:
Covjek lijepo objasnio,pa zasto da ja sad nesto pametujem. :oops:
ja ne mogu da skontam,ima zakon pa donio uredbu kojom krši zakon,pa zaključak.
uglavnom trebao je to jasnije napisati da sda i hdz postavljaju koga hoće i krčme kako hoće :mrgreen:
Innovation

#572 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Innovation »

and wrote:
ja ne mogu da skontam
Nemam sad vremena da ti objasnjavam, igram Snail Bob. :oops: :ginisovac:
sunceKOtepsija

#573 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sunceKOtepsija »

zamisli Novalic igra igrice na poslu :-)
mirzadelibasic

#574 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by mirzadelibasic »

Innovation wrote:
Federalna Vlada (sastavljena samo od ministara SDA i HDZ-a BiH) u četvrtak je, kako saznajemo, između ostalog, usvojila i zaključak kojim se u principu resornim ministarstvima opet vraćaju poslovi koje su vršili kad su u pitanju imenovanja i smjenjivanja u javnim preduzećima, prije donošenja nove Uredbe o vršenju ovlaštenja u privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala iz nadležnosti Federacije BiH.

No, između donošenja nove Uredbe i pomenutog zaključka, manjinska Vlada je izmijenila upravljačke strukture ili dio njih, te odredila opunomoćenike ispred državnog kapitala za najavljene skupštine dioničara u nekoliko javnih preduzeća, među kojima su i Elektroprivreda HZHB i Aluminij.

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... i-poslovi-
Image

Naravno ima i reufova izjava, ali malo poslije se on sjetio da nešto treba izjaviti...
Innovation

#575 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Innovation »

Ističe da je na jučerašnjoj 13. sjednici Vlada FBiH donijela Zaključak i Uputstvo kojim su nadležna resorna ministarstva zadužena da vrše isključivo tehničko operativnu pripremu pristiglih materijala koji se odnose na održavanje skupština u privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala.

"Pomenutim zaključkom i uputstvom resornim ministarstvima su data detaljna uputstva o načinu na koji postupaju u pripremama sjednica Vlade i načinu na koji su dužna obraditi sve materijale koji im budu dostavljeni od Vlada FBiH", kazao je Novalić.

Istakao je da je ovim zaključkom i uputstvom pojednostavljena i obrazložena procedura postupanja resornih ministarstava po pitanju obrade potrebne dokumentacije neophodne za održavanje sjednica Vlade Federacije BiH.

"Na bilo koji način na resorna ministarstva nisu prenešene nadležnosti Vlade Federacije
Ovo isto pise i ovdje.

Image
Post Reply