Andora - Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Šibicar

#551 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by Šibicar »

Nego jel' se gleda gol razlika ili medjusobni?
Korisničkoime

#552 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by Korisničkoime »

JThomas wrote:
ganjeta wrote:Nije superstar ali dečko zna lopte i kakvi su mu konkurencija možda i može proći kao superstar. :D
dečko je sjajan destruktivan kakav nam je dugo falio. ali se ne treba puno praviti pametan prema naprijed, jer jednostavno nije. 4-1-4-1 gdje je on ovo prvo "1", ispred njega pjanić i medunjanin, je sigurno najbolje što možemo ponuditi u ovom trenutku protiv koga god da igramo.
Ne znam ali momak po meni zna lopte i moze i prema naprijed igrat ima dobar i dugi pas dobru kontrolu lopte dobru tehniku medutim ono s cim ima problema su rotacije sto je mozda i posljedica igaranja u Madarakoj. Momku ako das da igra flastera pruzit ce ti odlicnu partiju ali ako mora da se plaho rotira pogubi se. Meni se najbolje to polazalo u tekmi protiv Izraela gdje se bas to trazilo brza transformacija i dosta rotiranja na pozicijama i covjek se prosto izgubio i u klubi se zna cesto vidjeti da fali da nije uvijek tamo gdje bi trebao biti ali.mislim da se i popravlja po tom pitanju da napreduje aBd za godinu imat cemo strasnog igraca na toj poziciji
SaPnA

#553 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by SaPnA »

besic em sto je glup nego kako ima los sut :shock:
avetinja

#554 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by avetinja »

Paul F. wrote:
avetinja wrote:Vedi svaka čast , ali ne znam koliko da izađeš iz forme ne može ti toliko otupiti osjećaj sa loptu i gol. Sa 10 metara puca 2 metra od gola, plus još dvije stopostotne šanse fuli, i na kraju se ljuti što ga izbacuje, pa šta da kažem? Bešić mi se nikada nije sviđao, a da je sa ovim davljenjem ispao krkan - jeste. Počeo daviti rekreativce, neka malo na ozbiljnije protivnike ovako krene, i na one koji imaju kratak fitilj, pa da ga vidimo.
Misliš Vedo se ljuti što ga mijenjaju sa Đurićem ? Nisam to vidio.
Na Vedu sam i mislio. Ma, počeo nešto govoriti i namrštio se. Izraz lica mu je bio takav da si mogao pročitati da je ljut.
Paul F.

#555 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by Paul F. »

avetinja wrote:
Paul F. wrote:
avetinja wrote:Vedi svaka čast , ali ne znam koliko da izađeš iz forme ne može ti toliko otupiti osjećaj sa loptu i gol. Sa 10 metara puca 2 metra od gola, plus još dvije stopostotne šanse fuli, i na kraju se ljuti što ga izbacuje, pa šta da kažem? Bešić mi se nikada nije sviđao, a da je sa ovim davljenjem ispao krkan - jeste. Počeo daviti rekreativce, neka malo na ozbiljnije protivnike ovako krene, i na one koji imaju kratak fitilj, pa da ga vidimo.
Misliš Vedo se ljuti što ga mijenjaju sa Đurićem ? Nisam to vidio.
Na Vedu sam i mislio. Ma, počeo nešto govoriti i namrštio se. Izraz lica mu je bio takav da si mogao pročitati da je ljut.
Ljut je vjerovatno na sebe. Dobar je Vedo.
avetinja

#556 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by avetinja »

Paul F. wrote:Ljut je vjerovatno na sebe. Dobar je Vedo.
Dobar jeste i hvala mu na svemu, ali mora malo ući u formu. Jbt sa 10 metara fula cijeli gol, ali hajde valjda će biti bolje.
samkoF

#557 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by samkoF »

VCorp wrote:Džeko je pokazao da još ima šta da doprinese reprezentaciji, samo da mu se forma popravi.

Ibišević je igrač koji se već duže vremena traži, svaka riječ je suvišna

Ono što sam čekao da vidim je upravo ova igra preko krila i kombinacije bekova i krila u napadu. Lulić je pokazao upravo to, mi najbolje i igramo kada se što više ubacuje preko krila i s bekovskih pozicija na visokog Džeku ( sad imamo i Đurića ) jer da tražimo nešto kroz sredinu, to je za nas izgubljena bitka bez Misimovića. Pjanić odavno u reprezentaciji ne pokazuje ništa a svi su se nadali da imamo novog playmakera.

Zukanović je odigrao veoma dobro, svaka mu čast. Mislim da je izjavio da nema problem ni s igranjem na desnom beku pa ako je tako onda kada se Kolašinac vrati Meša bi imao neke nove opcije za taktiku.

Višća puno trči, za ostalo je zanemarljiv jer ne čini neku razliku na terenu protiv amatera iz Andore. Iako nije u formi volio bih da sam vidio Hajrovića u drugom poluvremenu da vidim kako to funkcioniše.

Ne znam što svi dižu buku oko Bicakcica jer Vranjes je odradio solidan posao, dobro je izgledao na terenu a i upravo je on otvorio prostor za prvi gol.

Oko Spahe ne treba trositi riječi, u onim godinama je svima otac na terenu.

Besic nije nista posebno pokazao, mada nije ni trebao s obzirom na svoj zadatak. Reakcija, koliko god rizicna bila, opravdana je. Amateri uklizuju sa dvije noge liku koji igra u jednom Evertonu, udaraju ga cijelu utakmicu i normalno ako sudija ne uradi nesto da ce covjek popizditi. Popizdio bi i smireniji covjek od Besica, mada se vidi da se suzdrzavao koliko je mogao.

Cocalic i nije imao neke specijalne prilike da napravi nesto tako da ne bih o njemu.

Đuric pokusao iz nekih poluprilika, tek je stigao u tim i mora se naviknuti ali mi je drago zbog njegovog debija jer moramo imati jos napadaca jer ocito je da Ibisevic nije na ovom svijetu trenutno.

Volio bih da sam vidio i malog Cimirota da vidim kako bi se on snašao.

Begovica nisam ni vidio jos od himne :lol:

Kad će više i taj Štilić da vidim šta on nudi reprezentaciji u ovom trenutku, mozda bude dobar razigravatelj.
Slazem se s tobom u potpunosti , samo ovo za besica sto kazes da su ga "udarali cijelu utakmicu" pa on je covjeka davio na samom pocetku utakmice a ne na kraju.Onakva reakcija nije nimalo opravdana jer nije ni bio start uopste nego obicno povlacenje s ledja I onda se besic okrenuo I poceo ga davit, strasno je izgledalo bas kao neki manijak :(
Paul F.

#558 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by Paul F. »

avetinja wrote:
Dobar jeste i hvala mu na svemu, ali mora malo ući u formu. Jbt sa 10 metara fula cijeli gol, ali hajde valjda će biti bolje.
Da, ali još 20 igrača sjedi na klupi.
Last edited by Paul F. on 29/03/2015 16:31, edited 1 time in total.
avetinja

#559 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by avetinja »

Paul F. wrote:
avetinja wrote:
Da, nego koji qrac još 20 igrača sjedi na klupi ?
Da se mene pitalo ja bih ga izbacio i ranije i dao šansu Đuriću. Vidim da čovjek nije u formi, pa bolje da probamo nove nade.
samkoF

#560 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by samkoF »

north wrote:@J Thomas, upravo...samo u destruktivi je pravi kad treba zaustaviti proitivnički napad, čim počne naprijed nešto nema tu hajra...onaj pokušaj plasiranja sa vrha 16 uz neometan šut pokazuje kako se nalazi u tim situacijama :oops:

Bitne su 3 bobe i rutinski dobijena tekma, ostalo se može zanemariti....Ako dobijemo Izrael i ako Belgija uzme u Wales-u što isto nam ide u prilog, tek tada je baraž dokučiv :oops: ...taj scenario znači biti na bod od ćifuta i 3 od Wales-a pri čemu još sa njima igraš kući..to već onda nije nemoguće :oops:...jebi ga, doveli smo se u situaiju da se moraš igrati matematike i da zavisiš od drugih :-)
Jest al plus uz to ne smijemo ni u belgiji izgubiti , bar nerjeseno odigrati I tad bi imali 18 bodova kao I vels.
the_stick

#561 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by the_stick »

Šibicar wrote:Nego jel' se gleda gol razlika ili medjusobni?
medjusobni...

znaci, uz ocekvianje da ce belgija dobiti vels i izrael u obje utakmice, mi smo sa 4 pobjede sigurno 3, a sa 5 pobjeda sigurno 2...

scenarij belgija dobije sve, a mi svoje preostale 4:

belgija 26
bih 17
vels 17
izrael 15

ovo je bez rezultata utakmice vels - izrael... kako god ta utakmica da zavrsi, jedna od te dvije ekipe ce biti ispred nas, a obje nikako... cak da dobije izrael, mi i vels ostajemo na 17, mi zbog pobjede nad velsom ostajemo treci...

scenarij belgija dobije sve osim nas...

belgija 23
bih 20
vels 17
izrael 15

opet, ovo ukljucene utakmice vels - izrael.. vels ako dobije izrael ide na 20, ali mi zbog pobjede ostajemo drugi...

ako bi vels ili izrael otkinuli belgiji poneki bod, onda stvari postaju komplikovanije... recimo da vels otkine bod belgiji i dobije izrael, mi bi bili 3. cak i da dobijemo sve do kraja... ili, vels otkine bod belgiji, a izgubi od izraela, nama bi za 3. mjesto trebalo da bar belgiji uzmemo bod...

ako dobijemo svih 5 do kraja, mislim da ni u jednoj varijanti ne mozemo biti ispod 3. mjesta... ustvari, cak uz 4 pobjede i remi sa belgijom mislim da ne mozemo biti ispod 3. mjesta...

al to je sve matematika, a jebes matematiku ako se ne odrade stvari na terenu... ako se na terenu odradi kako treba, matematika ce se vec nekako posloziti...
north

#562 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by north »

@samko, tačno, ali igra Izrael sa Belgijom i to dva puta, gdje se Belgija neće sigurno zajebavati i nije nimalo nemoguće da Belgija obje uzme...plus taj Kipar, je li on igrao kući sa Belgijom i Walesom? i tu možda ima nade za nas da završi jedna X..djeluje ovo malo previše na druge se oslanjati, ali sami smo za to krivi i moramo i na to računati, tj.nadati se :roll: ....ko zna, možda se i prosreći :oops:
avetinja

#563 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by avetinja »

Glupo je praviti neke procjene unaprijed kada se sve može preokrenuti. Ko se nadao prije utakmice da će nas Kipar hladno uzeti na našem terenu?! Ni pobjedi Walesa se nismo nadali, pa eto ipak se desila. Zato polahko, bez nervoze, ionako će biti onako kako nam je suđeno.
VCorp

#564 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by VCorp »

samkoF wrote:
VCorp wrote:Džeko je pokazao da još ima šta da doprinese reprezentaciji, samo da mu se forma popravi.

Ibišević je igrač koji se već duže vremena traži, svaka riječ je suvišna

Ono što sam čekao da vidim je upravo ova igra preko krila i kombinacije bekova i krila u napadu. Lulić je pokazao upravo to, mi najbolje i igramo kada se što više ubacuje preko krila i s bekovskih pozicija na visokog Džeku ( sad imamo i Đurića ) jer da tražimo nešto kroz sredinu, to je za nas izgubljena bitka bez Misimovića. Pjanić odavno u reprezentaciji ne pokazuje ništa a svi su se nadali da imamo novog playmakera.

Zukanović je odigrao veoma dobro, svaka mu čast. Mislim da je izjavio da nema problem ni s igranjem na desnom beku pa ako je tako onda kada se Kolašinac vrati Meša bi imao neke nove opcije za taktiku.

Višća puno trči, za ostalo je zanemarljiv jer ne čini neku razliku na terenu protiv amatera iz Andore. Iako nije u formi volio bih da sam vidio Hajrovića u drugom poluvremenu da vidim kako to funkcioniše.

Ne znam što svi dižu buku oko Bicakcica jer Vranjes je odradio solidan posao, dobro je izgledao na terenu a i upravo je on otvorio prostor za prvi gol.

Oko Spahe ne treba trositi riječi, u onim godinama je svima otac na terenu.

Besic nije nista posebno pokazao, mada nije ni trebao s obzirom na svoj zadatak. Reakcija, koliko god rizicna bila, opravdana je. Amateri uklizuju sa dvije noge liku koji igra u jednom Evertonu, udaraju ga cijelu utakmicu i normalno ako sudija ne uradi nesto da ce covjek popizditi. Popizdio bi i smireniji covjek od Besica, mada se vidi da se suzdrzavao koliko je mogao.

Cocalic i nije imao neke specijalne prilike da napravi nesto tako da ne bih o njemu.

Đuric pokusao iz nekih poluprilika, tek je stigao u tim i mora se naviknuti ali mi je drago zbog njegovog debija jer moramo imati jos napadaca jer ocito je da Ibisevic nije na ovom svijetu trenutno.

Volio bih da sam vidio i malog Cimirota da vidim kako bi se on snašao.

Begovica nisam ni vidio jos od himne :lol:

Kad će više i taj Štilić da vidim šta on nudi reprezentaciji u ovom trenutku, mozda bude dobar razigravatelj.
Slazem se s tobom u potpunosti , samo ovo za besica sto kazes da su ga "udarali cijelu utakmicu" pa on je covjeka davio na samom pocetku utakmice a ne na kraju.Onakva reakcija nije nimalo opravdana jer nije ni bio start uopste nego obicno povlacenje s ledja I onda se besic okrenuo I poceo ga davit, strasno je izgledalo bas kao neki manijak :(
Ne znam da li si opazio da je par minuta prije toga neki uletio Besicu sa dvije noge, pa je poslije toga isti taj gurkao Besica sa leđa u prolazu da bi ovaj popizdio tek nakon sto ga je vukao za dres.
BHF_Manijak

#565 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by BHF_Manijak »

Eh vidis, ti kritikujes i kad dobijemo, samo zato sto Sajo nije selektor, vec Mesa "koji gura Zeljovce", a zamisli tek kako je nama bilo u kozi kad smo kritikovali Safeta i to samo kad zajebe tj. zijani bodove! :mrgreen: :skoljka:
Korisničkoime

#566 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by Korisničkoime »

BHF_Manijak wrote:Eh vidis, ti kritikujes i kad dobijemo, samo zato sto Sajo nije selektor, vec Mesa "koji gura Zeljovce", a zamisli tek kako je nama bilo u kozi kad smo kritikovali Safeta i to samo kad zajebe tj. zijani bodove! :mrgreen: :skoljka:
Ma njemu muka jer je Dzekson zabio tri komada.
Logovan

#567 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by Logovan »

avetinja wrote:Glupo je praviti neke procjene unaprijed kada se sve može preokrenuti. Ko se nadao prije utakmice da će nas Kipar hladno uzeti na našem terenu?! Ni pobjedi Walesa se nismo nadali, pa eto ipak se desila. Zato polahko, bez nervoze, ionako će biti onako kako nam je suđeno.
:thumbup: Ma po meni jedino ispravno razmišljanje. Bavili smo se prognozama prije početka kvalifikacija, među kojim je bilo da ćemo Kipar dobiti, pa smo izgubili.
Igrati utakmicu po utakmicu. Uz znanje, a i sreću možemo direktno otići na EP, a vala možemo ga i popušiti, pa da ne odemo nigdje, čak ni u baraž.
samkoF

#568 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by samkoF »

avetinja wrote:
Kako ce uci ako mu njegov trener ne da da igra il mu daje kao kapljice infuzije , eto juce je I sam rekao da je nakon jako dugo vremena zapoceo neku tekmu I onda nije ni cudo da je onako promasivao , andora I jest bila protivnik po mjeru gdje mu se moze dati mnogo minuta da se pokusa povratiti u formu al ne ide to tek tako za 90 minut.Po meni I protiv austrije treba poceti I sa vedom I djuricem, a takodje volio bih I da je Mahmutovic pozvan da se iskoristi I njegova forma dok nije zasao u godine jos dublje jer ipak je skoro 2 godine konstantno u dobroj formi , sigurno nam moze pomoci.Bilo bi I vise mogucnosti da se kombinuje izmedju 4 napadaca jer vecinu tekmi mi moramo napadati I igrati sa dva napadaca , pogotovo sada kad svaku moramo pobjediti.
cyprus

#569 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

Zmijuga loma wrote:
cyprus wrote: Pjanić - bez obzira na njegovu vrijednost i eventualno opravdanje da nije u formi, meni se jednostavno uvijek činilo da on ne može biti ono što je Miske bio - igrač koji čini razliku
Normalno da ne može, iz prostog razloga što uloge Misimovića onomad i Pjanića na današnjoj utakmici, SP-u ili u Romi nemaju nikakvih dodirnih tačaka. Misimović u životu nije odigrao utakmice kao centralni vezni ili duboki playmaker. Centralni vezni (pa i box-to-box veznjak) ne prave razliku na isti način na koji to radi klasična desetka koja praktično ordinira na protivničkoj trećini. Na koji način očekuješ da centralni vezni u sistemu 442 pravi razliku?
Pod mojim podrazumijevanjem ''pravljenja razlike'' svaki igrač na terenu može napraviti razliku, uključujući i golmana... A pogotovo se to odnosi na igrača koji je zadužen za kreaciju igre, bez obzira ako nije toliko ofanzivan kao Misimović... A ako Pjaniću nije zadatak kreacija igre u našem timu, kome jeste? :-)
todd_smith

#570 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:Eh vidis, ti kritikujes i kad dobijemo, samo zato sto Sajo nije selektor, vec Mesa "koji gura Zeljovce", a zamisli tek kako je nama bilo u kozi kad smo kritikovali Safeta i to samo kad zajebe tj. zijani bodove! :mrgreen: :skoljka:
Ja koliko sam vidio niko se nije zalio na Zukanovica, Dzeku...ja sam cak govorio da se i Stilic zove jer Pjanic nije taj igrac kojeg u repci svi zamisljaju a la Misimovic 2.0

Imao Viscu ili Duljevica majke mi isto. Samo sto je jedan malo visociji, sve ostalo isto, potrci, driblaj potegni prebaci citav 16terac i kreni opet.

Austrija ce biti veliki sok ovdje raji ako budu igrali kao sto do sada igraju, a mi kao sto do sada igramo.
BHF_Manijak

#571 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by BHF_Manijak »

todd_smith wrote: Ja koliko sam vidio niko se nije zalio na Zukanovica, Dzeku...ja sam cak govorio da se i Stilic zove jer Pjanic nije taj igrac kojeg u repci svi zamisljaju a la Misimovic 2.0

Imao Viscu ili Duljevica majke mi isto. Samo sto je jedan malo visociji, sve ostalo isto, potrci, driblaj potegni prebaci citav 16terac i kreni opet.

Austrija ce biti veliki sok ovdje raji ako budu igrali kao sto do sada igraju, a mi kao sto do sada igramo.
Sto si nervozan, hebo ti sebe? :mrgreen: Ma ja sam odmah rek'o da ce Austrija biti bolja provjera, nego rmtva Andora. Treba uzeti u obzir kakav ce sastav izvesti, ali i eventualni poraz od Austrije ce vise pokazati vrline/slabosti nego pobjeda protiv Andore. Prosto. :)
leškarenje wrote: Greska :D Mesa je moje gore list i vjeruj da nije to tako ko sto ti kazes,al eto.
Mene nervira samo ova prica,umjetna trava,losa forma,bla,bla...mi bolan nismo odigrali smislene akcije u toku utakmice,sve nesto ho-ruk,nabij mozda neko dodje do nje...pobjedi se ne gleda u zube,istina :-D ali samo se sjeti poslije pobjede u Slovackoj price,igraci bi sami pobijedili i bez selektora :D zar to nije trebao sinoc biti slucaj ? Zar je sinocnja pobjeda zasluga selektora ?
Ova prica kako je meni vuna sto je "zeljovac" selektor je za malu djecu,a ti ako si se tako lose osjeco zato sto je Pape bio selektor tvoj problem :P
Nisam Boga mi, znas da nisam od tog posla, nervira me ta prica. :mrgreen: Ja sam Safetu jebo sve adi njegovih nekih debilnih odluka, ne zato sto je ove ili one boje. :mrgreen:
Vidjet cemo u utorak kako sve to izgleda, protiv jaceg protivnika kojem nece samo biti cilj sacuvati svoj gol. Nadam se bar 30% boljoj igri.
samkoF

#572 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by samkoF »

leškarenje wrote:
Greska :D Mesa je moje gore list i vjeruj da nije to tako ko sto ti kazes,al eto.
Mene nervira samo ova prica,umjetna trava,losa forma,bla,bla...mi bolan nismo odigrali smislene akcije u toku utakmice,sve nesto ho-ruk,nabij mozda neko dodje do nje...pobjedi se ne gleda u zube,istina :-D ali samo se sjeti poslije pobjede u Slovackoj price,igraci bi sami pobijedili i bez selektora :D zar to nije trebao sinoc biti slucaj ? Zar je sinocnja pobjeda zasluga selektora ?
Ova prica kako je meni vuna sto je "zeljovac" selektor je za malu djecu,a ti ako si se tako lose osjeco zato sto je Pape bio selektor tvoj problem :P

E znas jaro sta je sinoc bila zasluga selektora.Bilo je to sto je svako igrao na svom mjestu, sto smo imali normalnu formaciju gdje je lijevi bek bio lijevi bek, lijevo krilo je bilo lijevo krilo, desni bek je bio desni bek, desno krilo je bilo desno krilo I da dalje ne nabrajam.Znaci nije bilo eksperimentisanja kao kod papeta gdje je uvaljivao lulica samog na lijevoj strain ili mujdzu samog na desnoj strani il kad nije bilo mujdze samog vrsajevica na desnoj strani kao protiv izraela il cak ne daj boze igrao bez ijednog napadaca koje nije cak ni htio da pozove a imao je I tad I djurica I mahmutovica.E to je sinocnji dobitak I zasluga , zato su nam se igraci andore cinili levatima totalnim jer nisu ni opucali na gol, zato sto je igra postavljeno tako , ozbiljan pristup bio da nas nisu mogli iznenaditi kao npr Kipar sto je u zenici.Eto a ako ti to nista nisi viio svojim ocima onda mi je zao, na formu igraca u bilo kom trenutku ne moze Mehemed Badervic, niti Safet Susic niti bilo koji drugi reprezentativni trener svijeta uticati ali mogu pozvati one najbolje , koji igraju u svojim timovima I postaviti formacije na terenu e to mogu I ono sto sam ja video je da to Mesha upravo I radi , to je meni ogorman pomak u odnosu na prethodnog selektora a sto se tice igre , ja sam siguran da ce se ona podici sa formom igraca.
todd_smith

#573 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by todd_smith »

strain
armin071

#574 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by armin071 »

leškarenje wrote:Dobro,"JARO" :zzzz: ... svako igra na svojoj poziciji,a mi meda ne mozemo protiv Andore...hej molim te Andora,jos bi ih tukli samo zato sto ljudi igraju i nisu skinuli gace...unio im je Mesa i svojih manira :P ,nema sta .Odlicni smo,sreca nam je pa sad ne igramo drugu kavlifikacionu.
Sve će im se samo kazati protiv Austrije.
lakilaka

#575 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

Post by lakilaka »

zasluzena pobjeda bih. ovi koji su protiv i traze mane igracima i selektoru, samo jedna: iz jedne utakmice vise bodova ovaj selektor nego prethodni iz 4. pametnom i ne zavidnom - dosta.
Locked