Ljetovanje 2015
-
SSemir
#551 Re: Ljetovanje 2015
a moj šef genijalac ode na orebic veceras, nije upratio covjek kakvo je stanje. jedva cekam da se zajebe 
- dulekrele
#552 Re: Ljetovanje 2015
i ja sam poslao brat bratu 30 email-ova i na kraju ubo sa smjestajem.agent_zero wrote:Ljudi moji, na desetine upita sam poslao zadnjih par dana i nigdje nema slobodan smještaj za 10tak dana (relacija brela - baška voda). Evo o jadu se zabavio![]()
Ima li neko od vas nekoga da izdaje?
-
sumirprimus
#553 Re: Ljetovanje 2015
Na korculi ufatli naku piromanku,i ovo na peljescu je u najmanju ruku sumnjivo...
- Filter
#554 Re: Ljetovanje 2015
orebic je ok. ima raje po mjestima na obali. gutavo je uz cestuSSemir wrote:a moj šef genijalac ode na orebic veceras, nije upratio covjek kakvo je stanje. jedva cekam da se zajebe
-
__Phoenix__
#555 Re: Ljetovanje 2015
Gdje mogu pogledati neku ponudu soba/apartmana, kontakt telefon, s makarske obale, Gradac, Podac, Zaostrog? Tražim na internetu ali mi je šuhveli sve... Pomoć?
- Altsa
#556 Re: Ljetovanje 2015
__Phoenix__ wrote:Gdje mogu pogledati neku ponudu soba/apartmana, kontakt telefon, s makarske obale, Gradac, Podac, Zaostrog? Tražim na internetu ali mi je šuhveli sve... Pomoć?
http://www.booking.com/
http://www.adriagate.com/Hrvatska-hr/
http://www.apartmani-hrvatska.com/
http://www.smjestaj.com.hr/
http://www.adriatic.hr/hr
http://www.hrvatskaapartmani.hr/
Sretno
- agent_zero
#557 Re: Ljetovanje 2015
A ubode se nekako... gdje si našao?dulekrele wrote:i ja sam poslao brat bratu 30 email-ova i na kraju ubo sa smjestajem.agent_zero wrote:Ljudi moji, na desetine upita sam poslao zadnjih par dana i nigdje nema slobodan smještaj za 10tak dana (relacija brela - baška voda). Evo o jadu se zabavio![]()
- Raigor Stonehoof
#558 Re: Ljetovanje 2015
Nije hladnaNisrin wrote:Kakva je voda, je li se more rashladilo???Raigor Stonehoof wrote:
Uspio sam se okupat par puta prije nego je zapuhalo. Steta dan propade, valjda bude ljepse sutra. Nisam vidio pedalinu al sam vidio makar 10 duseka kako lete
- P308
#559 Re: Ljetovanje 2015
Nakon sto sam na desetine upita poslao i nakon sto mi je vecina odgovorila da je vec sve zauzeto, prosle sedmice se zaputim u Gradac onako ko nekada, bez rezervacije, nadajuci se da cu naci sobu. Reko ako ne nadjem, ostanem preko dana i vratim se. Ali nadjem lijepu dvokrevetnu sobu, minut od plaze, 15 eura po osobi (prosle godine u Tucepima placao 20 eura i to kod tete kod koje godinama ljetujem - inace joj je cijena 25 eura). Bila slobodna na tri noci (valjda izmedju smjene dvije grupe turista). Znaci moze se naci i takoagent_zero wrote:A ubode se nekako... gdje si našao?dulekrele wrote:i ja sam poslao brat bratu 30 email-ova i na kraju ubo sa smjestajem.agent_zero wrote:Ljudi moji, na desetine upita sam poslao zadnjih par dana i nigdje nema slobodan smještaj za 10tak dana (relacija brela - baška voda). Evo o jadu se zabavio![]()
- agent_zero
#560 Re: Ljetovanje 2015
Ja sam šokiran cijenama jebenog noćenja u HR.
Kako je krenulo, bit će isplativije ići u Grčku ili Tursku preko agencija. Postoji još 3-4 objekta koja nude koliko-toliko prihatljive cijene polupansiona, ali oni su još početkom jula rezervisani.
Kako je krenulo, bit će isplativije ići u Grčku ili Tursku preko agencija. Postoji još 3-4 objekta koja nude koliko-toliko prihatljive cijene polupansiona, ali oni su još početkom jula rezervisani.
- Raigor Stonehoof
#561 Re: Ljetovanje 2015
zena i ja za 6 dana u apartmanu makarskoj potrosili ukupno 800 KM, ukljucujuci hranu, gorivo, izlaske.... kakve cijene
jebo hotele
-
zippoo87
#562 Re: Ljetovanje 2015
evo ja fRisko sa momacke veceri od tri dana sa Borackog jezera
jezero vrh,svijeta puno...voda mlaka a cista...jos usput i rafting odradio...
armosfera je bila otprilike kao u hangover-u
jezero vrh,svijeta puno...voda mlaka a cista...jos usput i rafting odradio...
armosfera je bila otprilike kao u hangover-u
- agent_zero
#563 Re: Ljetovanje 2015
Koliko plaćaš apartman, gdje se hraniš, koliko često jedeš vani?Raigor Stonehoof wrote:zena i ja za 6 dana u apartmanu makarskoj potrosili ukupno 800 KM, ukljucujuci hranu, gorivo, izlaske.... kakve cijenejebo hotele
Nema apartmana za dvoje u makarskoj sad iza Bajrama da je ispod 55 eura. 90% su 60 eura i i na više. Naravno, ne računam tu one iznad autobuske stanice, pa gore u brdu.
- Raigor Stonehoof
#564 Re: Ljetovanje 2015
sto ne bi racunao? izmedju autobuske i magistrale, studio apartman 35 eura, od 20. do 25. pet noci. kupio hrane u capljini, salama, konzervi, tunjevine i tih klinaca, to smo doruckovali i vecerali, rucali na plazi u restoranima i fast foodovima. jeli sladolede, kukuruze, pili kafe na plazi, nije da smo stedili na bilo cemuagent_zero wrote:Koliko plaćaš apartman, gdje se hraniš, koliko često jedeš vani?Raigor Stonehoof wrote:zena i ja za 6 dana u apartmanu makarskoj potrosili ukupno 800 KM, ukljucujuci hranu, gorivo, izlaske.... kakve cijenejebo hotele
Nema apartmana za dvoje u makarskoj sad iza Bajrama da je ispod 55 eura. 90% su 60 eura i i na više. Naravno, ne računam tu one iznad autobuske stanice, pa gore u brdu.
- agent_zero
#565 Re: Ljetovanje 2015
Ne računam zato što ne idem iznad te linije kad tražim sebi, jer je predaleko od plaže. Plus, ja kad idem na more, to je 8 dana min.Raigor Stonehoof wrote:sto ne bi racunao? izmedju autobuske i magistrale, studio apartman 35 eura, od 20. do 25. pet noci. kupio hrane u capljini, salama, konzervi, tunjevine i tih klinaca, to smo doruckovali i vecerali, rucali na plazi u restoranima i fast foodovima. jeli sladolede, kukuruze, pili kafe na plazi, nije da smo stedili na bilo cemuagent_zero wrote:Koliko plaćaš apartman, gdje se hraniš, koliko često jedeš vani?Raigor Stonehoof wrote:zena i ja za 6 dana u apartmanu makarskoj potrosili ukupno 800 KM, ukljucujuci hranu, gorivo, izlaske.... kakve cijenejebo hotele
A btw, eno gore u biokovskoj (iznad te linije, uzbrdo) 50 eura najniže što sam vidio. Govorim u zadnjih desetak dana cijene.
-
missko
#566 Re: Ljetovanje 2015
Znaci nocenje 350 km pa nek si goriva imao 100 km i nek si nakupovao salama i konzervi za 100 km ostaje ti 250 km za troska s tom lovom se ja ne bi usudio u restoran uci vise od 1 u pet danaRaigor Stonehoof wrote:sto ne bi racunao? izmedju autobuske i magistrale, studio apartman 35 eura, od 20. do 25. pet noci. kupio hrane u capljini, salama, konzervi, tunjevine i tih klinaca, to smo doruckovali i vecerali, rucali na plazi u restoranima i fast foodovima. jeli sladolede, kukuruze, pili kafe na plazi, nije da smo stedili na bilo cemuagent_zero wrote:Koliko plaćaš apartman, gdje se hraniš, koliko često jedeš vani?Raigor Stonehoof wrote:zena i ja za 6 dana u apartmanu makarskoj potrosili ukupno 800 KM, ukljucujuci hranu, gorivo, izlaske.... kakve cijenejebo hotele
- Raigor Stonehoof
#567 Re: Ljetovanje 2015
goriva 70 KM, hrane nakupovao 60 km. 350 KM smjestaj, 320 KM potrosio na sve ostalo.
nisam isao u svecane restorane u odijelu i kravati jebemu
nego u restorane na plazi gdje se ulazi u sorcu. najskuplje sto smo jeli su lignje - 45 kuna. pice su 35 kuna. pola kokoske 35 kuna. hamburgeri 20 kuna. sladoledi kugla 6-8 kuna, ali njihova kugla je ko nase 3. kafa 10 kuna. veliki kup sa sladoledom i vocem 33 kune. frapei 18 kuna. kukuruz je 13 kuna i to je pljacka
to su sve cijene sa plaze. breskve na magistrali 9 kuna, kod bus stanice 16 kuna, na plazi 25 kuna
ne znam sto je 8 minuta hoda od centralne plaze predaleko al eto
ima nas lijenih valjda

nisam isao u svecane restorane u odijelu i kravati jebemu
ne znam sto je 8 minuta hoda od centralne plaze predaleko al eto
-
damirc_sa
#568 Re: Ljetovanje 2015
Odem juce sa suprugom do Makarske na jedan dan i rekao sam nikad vise, koji je to lopvluk. Kada smo dosli haj znam parking je cijeli dan 40 Kn, to je OK, idemo dalje spustimo se na plažu uzmemo dvije ležaljke i suncobran cijena je "samo" 120 Kn. Poslije toga ode supruga da kupi dvije pive i vodu cijena je 56 Kn. Doslo je vrijeme ručka supruga uzme piletinu i limunadu ja Oradu i 2dcl bijelog vina cijena ukupna izadje 230 Kn. Nakon toga supruga uzme dvije kugle sladoleda cijena je 16 Kn. Kada sve saberete to Vam izadje 462 Kn i kada pretvorite u marke to je cca oko 130 KM. Dakle to je cijena bez goriva, bez putarine, i bez tunela Sv Ilija.
Poređenja radi bio sam na odmoru prije Bajrama u Vodicama cijena 2 ležaljke i suncobrana iznosi 60 Kn, parking cijeli dan je 20 Kn, kugla sladoleda 5 Kn, ručak u restoranu ni jedan nisam platio skuplje od 160 Kn.
Ono sto hoci da kažem jeste da je dosta jeftinije ici na srednji jadran. Dalmacija je preskupa jer i oni znaju da dosta nase raje tu dolazi i cijene su im paprene. Apartmani se u Makarskoj krecu od 60 Eura pa na vise. Ja sam u Vodicima plačao smjestaj po 110 Eura ali u hotelu sa 4 zvjezdice i polupansionom.
Jeste da je malo skuplje otici do Šibenika, Zadra ili Vodica sto se tice goriva ali opet kazem sigurno se jeftinije prodje nego kada se ljetuje na Makarskoj rivijeri
Poređenja radi bio sam na odmoru prije Bajrama u Vodicama cijena 2 ležaljke i suncobrana iznosi 60 Kn, parking cijeli dan je 20 Kn, kugla sladoleda 5 Kn, ručak u restoranu ni jedan nisam platio skuplje od 160 Kn.
Ono sto hoci da kažem jeste da je dosta jeftinije ici na srednji jadran. Dalmacija je preskupa jer i oni znaju da dosta nase raje tu dolazi i cijene su im paprene. Apartmani se u Makarskoj krecu od 60 Eura pa na vise. Ja sam u Vodicima plačao smjestaj po 110 Eura ali u hotelu sa 4 zvjezdice i polupansionom.
Jeste da je malo skuplje otici do Šibenika, Zadra ili Vodica sto se tice goriva ali opet kazem sigurno se jeftinije prodje nego kada se ljetuje na Makarskoj rivijeri
- Raigor Stonehoof
#569 Re: Ljetovanje 2015
jest garant, a ja sam ljetovao u tunguziji za 35 €damirc_sa wrote:Apartmani se u Makarskoj krecu od 60 Eura pa na vise.
-
damirc_sa
#570 Re: Ljetovanje 2015
Stari moj daj mi lokaciju gdje ti je bio smjestaj i ja kada sam bio momak plačao sam apartmane po 30-40 Eura ali oko autobuske stanice. Kada imas dijete pa kada svaki dan moras sa sobom nositi duseke kantice i lopatice e tada prijatelju moj trazis apartmane sto blize plaži, a takvi apartmani sa klimom i nekom određenom komocijom kostaju mnogo vise od tih 35 Eura koje si naveoRaigor Stonehoof wrote:jest garant, a ja sam ljetovao u tunguziji za 35 €damirc_sa wrote:Apartmani se u Makarskoj krecu od 60 Eura pa na vise.
- Raigor Stonehoof
#571 Re: Ljetovanje 2015
nije bilo klime, studio apartman sa tv, wifi, kupatilom, kuhinjicom i balkonom s pogledom na more. ulica Put mlikarica
izmedju 8 i 10 minuta hoda do glavne plaze, zavisi koliko sam lijen taj dan 
-
das auto
#572 Re: Ljetovanje 2015
uvijek sam se pitao ko su i kakvi su ljudi koji iznajmljuju suncobrane.kako im nije zao dati novac za suncobran i sto ce im uopste ? hladovina u borovoj sumi a na plazi samo jedan veliki debeli peskir.ma dobro nismo svi istidamirc_sa wrote:Odem juce sa suprugom do Makarske na jedan dan i rekao sam nikad vise, koji je to lopvluk. Kada smo dosli haj znam parking je cijeli dan 40 Kn, to je OK, idemo dalje spustimo se na plažu uzmemo dvije ležaljke i suncobran cijena je "samo" 120 Kn. Poslije toga ode supruga da kupi dvije pive i vodu cijena je 56 Kn. Doslo je vrijeme ručka supruga uzme piletinu i limunadu ja Oradu i 2dcl bijelog vina cijena ukupna izadje 230 Kn. Nakon toga supruga uzme dvije kugle sladoleda cijena je 16 Kn. Kada sve saberete to Vam izadje 462 Kn i kada pretvorite u marke to je cca oko 130 KM. Dakle to je cijena bez goriva, bez putarine, i bez tunela Sv Ilija.
- dulekrele
#573 Re: Ljetovanje 2015
ja nisam trazio na makarskoj rivijeri jer mi je pun kufer makarske rivijere. ubodoh hvaragent_zero wrote:A ubode se nekako... gdje si našao?dulekrele wrote:i ja sam poslao brat bratu 30 email-ova i na kraju ubo sa smjestajem.agent_zero wrote:Ljudi moji, na desetine upita sam poslao zadnjih par dana i nigdje nema slobodan smještaj za 10tak dana (relacija brela - baška voda). Evo o jadu se zabavio![]()
- dulekrele
#574 Re: Ljetovanje 2015
fala bogu pa ima golem gepek pa stanu i lezaljke i suncobran. nikad nisam dao niti cu pare za lezaljke ili suncobran skutorima.das auto wrote:uvijek sam se pitao ko su i kakvi su ljudi koji iznajmljuju suncobrane.kako im nije zao dati novac za suncobran i sto ce im uopste ? hladovina u borovoj sumi a na plazi samo jedan veliki debeli peskir.ma dobro nismo svi istidamirc_sa wrote:Odem juce sa suprugom do Makarske na jedan dan i rekao sam nikad vise, koji je to lopvluk. Kada smo dosli haj znam parking je cijeli dan 40 Kn, to je OK, idemo dalje spustimo se na plažu uzmemo dvije ležaljke i suncobran cijena je "samo" 120 Kn. Poslije toga ode supruga da kupi dvije pive i vodu cijena je 56 Kn. Doslo je vrijeme ručka supruga uzme piletinu i limunadu ja Oradu i 2dcl bijelog vina cijena ukupna izadje 230 Kn. Nakon toga supruga uzme dvije kugle sladoleda cijena je 16 Kn. Kada sve saberete to Vam izadje 462 Kn i kada pretvorite u marke to je cca oko 130 KM. Dakle to je cijena bez goriva, bez putarine, i bez tunela Sv Ilija.
-
radostan dan
#575 Re: Ljetovanje 2015
ja stigO nazad...ne volem more, mislio ostaviti čeljad i nevjestu i pobjeći kući, pa onda negdje na planinu i hladovinu... ali došlo je do veleobrta, i bilo je extra. mislim da se desila ljubav na prvi pogled, guc i zalogaj...radostan dan wrote:moram na more, ne znam šta ću od jada svojih...