Nadam se da ovaj članak nema veze sa novim napadima fanatika ali je prevelika slučajnost da se u ovoj sedmici baš zapali islamski institut od toliko zgrada
Nadam se da ćemo sutra znati više
Cekaj malo. Znaci onaj ludak sto sa tekbirom i uz povike “alahuekber” izbode nozem slucajne prolaznike, sto se uz istu mantru raznese bombom, ili oni kreteni sto uz iste parole streljaju cijelu novinsku redakciju - nisu muslimani??? Niti imaju ista od islama?@ngel wrote: Kako samo licemjerno izvrcete stvari. Kada neki musliman ubije nekog nemuslimana onda je on terorista, tako ga proglase odmah i bez ikakvih dokaza, iako taj od islama nema ama bas nista sem mozda imena, porijekla iz neke islamske zemlje ili nekog muslimana rodjaka deseto koljeno. S druge strane, vise nego ocito iz vjerske mrznje, ateisticki fanatik ubije troje muslimana na cistu miru (price o parkingu okaci macku o rep, ko jos ubija zbog parkinga) ali se takav nikad nece nazvati teroristom jer je taj naziv rezervisan za muslimane, licemjerni svjetski mediji nikada nece izvjestavati o tom ubistvu kao o reziranom ubistvu u Parizu jer su odano u sluzbi sirenja islamofobije. Dakle, kada govoris o licemjerstvu suoci se prvo sa samim sobom..i ti i mnogi drugi ovdje koji pokusavate minimalizirati razmjere mrznje jednog ateistickog fanatika teroriste
Daj dokaz da je taj ateista ubio ono troje mladih ljudi radi ideoloskih ubjedjenja.York Light 100`s wrote: Eto za nekoga ko nije opterećen religijom i sa poremećen umom imaš prilično tanke argumente. Kada se vode ratovi u ime religije to je dokaz da je religija zlo a kada je zločin protiv vjernika od ateista to se ispostavlja kao pozitivna stvar prije ili kasnije jer se time zaustavljaju mnogi ratovi u ime vjere, mislim stvarno![]()
Možda je i taj ateista terorista mislio da čini dobru stvar jer je likvidirao potencijalne bombaše samoubice
Ne bih se složio:nightvision wrote:Daj dokaz da je taj ateista ubio ono troje mladih ljudi radi ideoloskih ubjedjenja.York Light 100`s wrote: Eto za nekoga ko nije opterećen religijom i sa poremećen umom imaš prilično tanke argumente. Kada se vode ratovi u ime religije to je dokaz da je religija zlo a kada je zločin protiv vjernika od ateista to se ispostavlja kao pozitivna stvar prije ili kasnije jer se time zaustavljaju mnogi ratovi u ime vjere, mislim stvarno![]()
Možda je i taj ateista terorista mislio da čini dobru stvar jer je likvidirao potencijalne bombaše samoubice
Evo vec treci ili cetvrti put trazim da date dokaz da su ljudi pobijeni samo zato sto su muslimani ali sutite k’o zaliveni.
Ili se to podrazumijeva kao sto se podrazumijeva postojanje boga. Po vasoj logici naravno.
Bio bih vam zahvalan da podrazumijevate kako u ormaru imam torbu sa milion eura u kesu. A sad, cek' samo trenutak.
Eh, provjerio sam. Nema ni torbe a bogami ni eura.
Zar je tako tesko svariti mogucnost da je zlocin pocinjen iz drugih pobuda osim iz religioznih/ideoloskih?
Ili je to jedina stvar o kojoj razmisljate?
Je li to jedini nacin na koji razmisljate?
Evo zamisli i ja vjerujem da je paljevina islamskog centra u hjustonu rezultat islamofobije i vjerske mrznje.
Zato i dalje tvrdim.
Religija je najvece zlo koje se desilo covjeku.
Vodeći stručnjak za oblast terorizma kaže drugačije:nightvision wrote:Cekaj malo. Znaci onaj ludak sto sa tekbirom i uz povike “alahuekber” izbode nozem slucajne prolaznike, sto se uz istu mantru raznese bombom, ili oni kreteni sto uz iste parole streljaju cijelu novinsku redakciju - nisu muslimani??? Niti imaju ista od islama?@ngel wrote: Kako samo licemjerno izvrcete stvari. Kada neki musliman ubije nekog nemuslimana onda je on terorista, tako ga proglase odmah i bez ikakvih dokaza, iako taj od islama nema ama bas nista sem mozda imena, porijekla iz neke islamske zemlje ili nekog muslimana rodjaka deseto koljeno. S druge strane, vise nego ocito iz vjerske mrznje, ateisticki fanatik ubije troje muslimana na cistu miru (price o parkingu okaci macku o rep, ko jos ubija zbog parkinga) ali se takav nikad nece nazvati teroristom jer je taj naziv rezervisan za muslimane, licemjerni svjetski mediji nikada nece izvjestavati o tom ubistvu kao o reziranom ubistvu u Parizu jer su odano u sluzbi sirenja islamofobije. Dakle, kada govoris o licemjerstvu suoci se prvo sa samim sobom..i ti i mnogi drugi ovdje koji pokusavate minimalizirati razmjere mrznje jednog ateistickog fanatika teroriste
Nista od toga nije dokaz da su ti kreteni vjerski fanatici i da ubijaju iz religioznih pobuda?
Robert Anthony Pape(Profesor političkih nauka na univerzitetu u Čikagu i jedan od vodećih američkih stručnjaka za terorizam.)there is "little connection between suicide terrorism and Islamic fundamentalism, or any one of the world’s religions... . Rather, what nearly all suicide terrorist attacks have in common is a specific secular and strategic goal: to compel modern democracies to withdraw military forces from territory that the terrorists consider to be their homeland" (p. 4). "The taproot of suicide terrorism is nationalism," he argues; it is "an extreme strategy for national liberation" (pp. 79–80).
I nemoj. Ni ne trebas.S4mpion wrote:nightvision wrote:@ngel wrote: Zašto bismo vjerovali tebi pored ovog stručnjaka?
Pa ako se već služiš logikom da je zločin, koji musliman počini, učinjen zbog islama i da je religija zlo koje uzrokuje te stvari, onda neka aršini budu jednaki i neka svaki zločin počinjen od strane ateiste bude zbog ateizma i neka ateizam bude zlo koje uzrokuje te zločine.nightvision wrote:I nemoj. Ni ne trebas.S4mpion wrote: Zašto bismo vjerovali tebi pored ovog stručnjaka?
Ali isto tako trebas li vjerovati da je svaki zlocin u kojem je zrtva musliman i zlocin protiv islama, ako vec navodis da islamski fundamentalisti nemaju nista sa islamom?
Nije li to malo extremno i ponajprije nefer i neposteno ubjedjenje?
Ne vodim se ja tom logikom, to ti tvrdis. Ili bolje reci izmisljas. Ja cijelo vrijeme govorim iskljucivo o zlocinu koje pocini islamski fundamentalista i extrem kao o zlocinu koji je pocinjen u ime religijskih ubjedjenja, a ti sad to sve trpas u isti kos. Naravno da nema svaki zlocin koji pocini vjernik religiju u pozadini. Zasto onda ocekujes, i cak tvrdis, da neki zamisljeni ateista moze pociniti iskljucivo iz ideoloskih ubjedjenja?S4mpion wrote: Pa ako se već služiš logikom da je zločin, koji musliman počini, učinjen zbog islama i da je religija zlo koje uzrokuje te stvari, onda neka aršini budu jednaki i neka svaki zločin počinjen od strane ateiste bude zbog ateizma i neka ateizam bude zlo koje uzrokuje te zločine.
O ovome ti i ja govorim, neka u tom slučaju aršini budu jednaki.nightvision wrote:Ne vodim se ja tom logikom, to ti tvrdis. Ili bolje reci izmisljas. Ja cijelo vrijeme govorim iskljucivo o zlocinu koje pocini islamski fundamentalista i extrem kao o zlocinu koji je pocinjen u ime religijskih ubjedjenja, a ti sad to sve trpas u isti kos.S4mpion wrote: Pa ako se već služiš logikom da je zločin, koji musliman počini, učinjen zbog islama i da je religija zlo koje uzrokuje te stvari, onda neka aršini budu jednaki i neka svaki zločin počinjen od strane ateiste bude zbog ateizma i neka ateizam bude zlo koje uzrokuje te zločine.
Nisam ja zapoceo lov na vjestice vec su dezurni zastitnici religije zavristali kako su ljudi pobijeni samo zato sto su pripadnici islama. Posve proizvoljno i subjektivno. I ja samo pitam gdje su dokazi da je tako. Dakle...S4mpion wrote:nightvision wrote:S4mpion wrote: O ovome ti i ja govorim, neka u tom slučaju aršini budu jednaki.
Dokaze nisi ponudio, nemoj ih ni tražit, ha ya.
Ma gdje su tebi dokazi za ubijanje zbog islama?nightvision wrote: Nisam ja zapoceo lov na vjestice vec su dezurni zastitnici religije zavristali kako su ljudi pobijeni samo zato sto su pripadnici islama. Posve proizvoljno i subjektivno. I ja samo pitam gdje su dokazi da je tako. Dakle...
Toliko od mene.
insomnia78 wrote:Pucnjava u Kopenhagenu
insomnia78 wrote:"Braca" iskazuju svoje misljenje o slobodi govora?