Wizz air

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dee-Dee_13

#551 Re: Wizz air

Post by Dee-Dee_13 »

SmoLe wrote:Trebao bih ubrzo za Njemačku i zanima me par stvari...
Prvo da li karte poskupljuju tako što im se primiče rok?
A drugo šta se desi kad ne odaberem ni jedno sjedište koje je ponuđeno i odem samo 'nastavi' na kojem ću mjestu sjediti? :D
Image
Ako biraš sam sebi sjedište naplatiti će ti dodatno ( kao sto je i na ovoj sličici koju si upload). Samo klikni na "nastavi", ako zelis da cijena ostane ista... :)
ovo_malo_duse

#552 Re: Wizz air

Post by ovo_malo_duse »

Ima li neki parking oko aerodroma u Tuzli da je jeftiniji od onog na samom aerodromu?

Znam da ima neki covjek pored kuce malo prije ulaza sa desne strane otvorio parking u basci znali iko koliko kosta na dan?
Heller

#553 Re: Wizz air

Post by Heller »

ovo_malo_duse wrote:Ima li neki parking oko aerodroma u Tuzli da je jeftiniji od onog na samom aerodromu?

Znam da ima neki covjek pored kuce malo prije ulaza sa desne strane otvorio parking u basci znali iko koliko kosta na dan?
Cuvaj se samo da kome u medju ne udjes :lol:
Dosadno mii

#554 Re: Wizz air

Post by Dosadno mii »

ovo_malo_duse wrote:Ima li neki parking oko aerodroma u Tuzli da je jeftiniji od onog na samom aerodromu?

3 KM po danu
Paulaner

#555 Re: Wizz air

Post by Paulaner »

Kakva je procedura sa otkazivanjem leta ili eventualno pomjeranjem leta za par dana.
Da li se placa neka naknada?
Let je rezervisan za 08.01.
drndalo

#556 Re: Wizz air

Post by drndalo »

Sve mi se cini da ces morati zvati telefonom, ko da gledam broj u Madjarskoj... I nakon 37 min.cekanja ces dobiti liniju, da ti mozda mogu promijeniti nesto za sitnih 50€ doplate za promjenu, plus razliku u cijeni...
MikroBelaj

#557 Re: Wizz air

Post by MikroBelaj »

Dosadno mii wrote:

3 KM po danu

pale cijene kod pljoska :D ,bila su to vremena 1995-2004 kad su kuce izdavali po par milja maraka kontraktorima koji su radili na aerodromu....
Sarah24

#558 Re: Wizz air

Post by Sarah24 »

Veceras let iz Bazela otkazan (pomjeren) do sutra jer iz Tuzle nije mogao da poleti od magle. Prvobitno rekli u 8:35 da ide iz Bazela sutra ujutro, sad dobili poruke da je u 12:50. Jbg, treb'o bi neko nadoknaditi 150km u jednom pravcu dzabalame veceras sto smo spucali jer obavjestenja o otkazivanju nije bilo nigdje dok nismo vec stigli na aerodrom.. :roll: :mrgreen:
friskyoreo

#559 Re: Wizz air

Post by friskyoreo »

Znaci jos to osvjetljenje nisu osposobili. Koja smo mi stoka u pm. Pa vec 3 puta su bile vijesti da su završeni radovi...
Sarah24

#560 Re: Wizz air

Post by Sarah24 »

Sta znam... A i Tuzla je to, nije to magla maglom, ima i smoga, ma katastrofa, ne znam kakvo bi osvjetljenje pomoglo takvoj ekoloskoj katastrofi... :mrgreen: :mrgreen:
Heller

#561 Re: Wizz air

Post by Heller »

friskyoreo wrote:Znaci jos to osvjetljenje nisu osposobili. Koja smo mi stoka u pm. Pa vec 3 puta su bile vijesti da su završeni radovi...
Sta Banovici znaju sta je sijalica :cry:
drndalo

#562 Re: Wizz air

Post by drndalo »

Nije aerodromu samo rasvjeta vidljivost...
jefferson

#563 Re: Wizz air

Post by jefferson »

friskyoreo wrote:Znaci jos to osvjetljenje nisu osposobili. Koja smo mi stoka u pm. Pa vec 3 puta su bile vijesti da su završeni radovi...
Tuzla je CAT I aerodrom, vidljivost na pisti mora da bude 550m! Svjetla tu ne igraju ulogu.
Da bi aerdrom mogao da vrsi operacije u tkvoj magli daleko skuplja oprema od reflektorskih svjetala se mora kupiti, GPS uredjaji za navodjenje aviona na pisti itd, itd.
sencci

#564 Re: Wizz air

Post by sencci »

Pozdrav. Prvi put planiram putovati WizzAir-om pa me interesuje za one koji imaju iskustva sa letovima jedna stvar. Jasno mi je da bi se prošlo što jeftinije rezervaciju i čekiranje treba obaviti preko interneta, cijena zavisi od vrste prtljaga koji se on-line prijavi, eventualno rezervacija sjedišta itd.. (znači sve dodatno, tj preko call centra ili na licu mjesta na aerodromu se dodatno naplačuje, to je jasno..). Ako se svega toga pridržavam, znači li to da zaista nema nikakvih dodatnih administrativnih naknada i slično i da je cijena koju vidim pri pretraživanju (prije same rezervacije) konačna? Ovo pitam jer mi je malo nejasan ovaj dio na WizzAir-ovoj stranici koji se odnosi na "naknade za rezervaciju" https://wizzair.com/bs-latn-ba/informac ... -i-naknade#/ gdje vidim neke iznose administrativnih naknada (iako je putem web lokacije i mobilne aplikacije)?
Kinaski

#565 Re: Wizz air

Post by Kinaski »

sencci wrote:Pozdrav. Prvi put planiram putovati WizzAir-om pa me interesuje za one koji imaju iskustva sa letovima jedna stvar. Jasno mi je da bi se prošlo što jeftinije rezervaciju i čekiranje treba obaviti preko interneta, cijena zavisi od vrste prtljaga koji se on-line prijavi, eventualno rezervacija sjedišta itd.. (znači sve dodatno, tj preko call centra ili na licu mjesta na aerodromu se dodatno naplačuje, to je jasno..). Ako se svega toga pridržavam, znači li to da zaista nema nikakvih dodatnih administrativnih naknada i slično i da je cijena koju vidim pri pretraživanju (prije same rezervacije) konačna? Ovo pitam jer mi je malo nejasan ovaj dio na WizzAir-ovoj stranici koji se odnosi na "naknade za rezervaciju" https://wizzair.com/bs-latn-ba/informac ... -i-naknade#/ gdje vidim neke iznose administrativnih naknada (iako je putem web lokacije i mobilne aplikacije)?
to je to, osim ako ti rucni prtljag prelazi odredjene dimenzije,tad moras doplatit
muha_sa

#566 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

nema nikakvih dodatnih placanja
moraš imat isprintanu kartu--onu sa bar kodom, držat se težine kofera koji ide u avion i držat se gabarita rucnog

meni su zbog 5 cm rucnog (u visinu) u Dubravama naplatili 20 eura :-) tockici na rucnom me zeznuli :-)
isti taj rucni u Geteborgu nisu ni pogledali
sencci

#567 Re: Wizz air

Post by sencci »

muha_sa wrote:nema nikakvih dodatnih placanja
moraš imat isprintanu kartu--onu sa bar kodom, držat se težine kofera koji ide u avion i držat se gabarita rucnog

meni su zbog 5 cm rucnog (u visinu) u Dubravama naplatili 20 eura :-) tockici na rucnom me zeznuli :-)
Ok. Hvala na informacijama. A kakva je situacija sa malom ličnom torbicom (znači ne mislim na ruksak koji je "free", već na najobičniju malu torbicu za dokumente, novčanik i slično..) Tolerišu li nju, ili je sigurnije da se dokumenti, novčanik, ključevi i slične sitnice, potrpaju u džepove ;-) a torbica ako je želim imati, zagurati u prtljag?

I još jedna stvar koja me posebno interesuje - fotoaparat tj. foto oprema. Pošto mi je to hobi, iako ne bih pretjerivao sa količnom opreme, nosio bih onaj malo veći (dSLR) aparat i recimo 3 objektiva. Je li to regularno može ići u lični prtljag ili se tretira nešto posebno?
adda_sa

#568 Re: Wizz air

Post by adda_sa »

ja sam jednom imala samo rucni prtljag, znaci najjeftiniji let, bez dodatnih kofera koji se predaju. i jos jednu tasnu obicnu, za pasos mobitel i slicne sitnice. djevojka na check inu mi je rekla da je tasna vec drugi komad prtljage. i rekla mogu da je doplatim, ili da je spakujem u taj kofercic :| :!: :?:
pitala sam kakve to veze ima, kad oboje ide samnom, i bice strpano iznad sjedista.
znaci nidje veze
sarayewo

#569 Re: Wizz air

Post by sarayewo »

sencci wrote:
muha_sa wrote:nema nikakvih dodatnih placanja

Ok. Hvala na informacijama. A kakva je situacija sa malom ličnom torbicom (znači ne mislim na ruksak koji je "free", već na najobičniju malu torbicu za dokumente, novčanik i slično..) Tolerišu li nju, ili je sigurnije da se dokumenti, novčanik, ključevi i slične sitnice, potrpaju u džepove ;-) a torbica ako je želim imati, zagurati u prtljag?

I još jedna stvar koja me posebno interesuje - fotoaparat tj. foto oprema. Pošto mi je to hobi, iako ne bih pretjerivao sa količnom opreme, nosio bih onaj malo veći (dSLR) aparat i recimo 3 objektiva. Je li to regularno može ići u lični prtljag ili se tretira nešto posebno?
Za torbicu, zavisi kako ti se potrefi na checkinu... Striktno po njihovom pravilu imas pravo na jedan besplatan mali prtljag, nebitno da li je to torbica, ruksak, zenska tasna - mora biti jedan komad. U praksi obicno ne prave problem, mada se ponekad nadje neko ko svoj posao shvata malo preozbiljno.

Foto oprema se ne tretira posebno, samo opet pazi na gore pomenuto ogranicenje sa brojem i dimenzijama prtljaga.
sencci

#570 Re: Wizz air

Post by sencci »

Hvala na odgovorima. Inace ako sam dobro shvatio, iz starijih postova vidim da što se ručnog prtljaga tiče imaš pravo ponijeti samo jedan 1 komad prtljaga po osobi. Pa izabrati da to bude ili 1 komad free prtljaga u granicama 42x32x25cm (npr. ruksak) ili veliki kabinski prtljag dimenzija 56x45x25cm koji se doplaćuje. Znači, definitivno ne možeš ponijeti obadva, makar za drugi regularno doplatio?

I pošto mi je prvi put da trebam proci ovu web proceduru oko rezervacije i čekiranja, interesuje me par savjeta u mojem slučaju u vezi iste?

1) Znaci, ide nas dvoje i (s obzirom da znamo koliko dugo ostajemo) je li najbolje i najisplativije je da uzmemo povratne letove, pretpostavljam?

2) Kako je najbolje odraditi proceduru u ovom slučaju. Da li odjednom označiti sve.. tj. označiti da se rezervacija a (kasnije) i čekiranje odnosi na 2 osobe i do kraja ići sa tom procedurom i uplatom? Ili je bolje odvojeno, tj. prvo odraditi proceduru za jednu osobu, pa onda to isto za drugu osobu ? ps. inace, plaćanje bi bilo preko jedne - iste kartice.

3) Ako se odlučim za ovu prvu opciju, pretpostavljam da u poljima koja se popunjavaju jasno upišeš svoje ime i prezime (i tražene lične podatke), kao i ime i prezime osobe sa kojom putuješ (i njene lične podatke) kako ne bi došlo do zabune ili neke greške oko identiteta osoba za koje kupuješ karte? Hocu li u tom slucaju na kraju, kada izvršim čekiranje na email u pdf-u dobiti odvojeno kartu za sebe (na svoje ime) i drugu kartu (na ime osobe koja putuje samnom) ili sve dođe u jednom?

4) Ako bi se radilo o povratnim letovima, je li web čekiranje za polazak i povratak mogu izvršiti odjednom s obzirom da necemo ostati dugo, ponjeti sve karte sa sobom i čuvati karte za povratak, ili se posebno moram čekirati pred povratak?
Vitezanin

#571 Re: Wizz air

Post by Vitezanin »

Malo pitanjce: čekirao sam online odmah po kupovini karte, printao pdf verziju boarding passa i jučer dolazi email da čekiram kartu. :?

Je li to neki email koji oni šalju svima (tipa napomena itd) ili sam ja fakat pogrešno skontao stvari i nisam čekirao kartu?

Malo sam zbunjola, a s Wizzairom letim prvi put.
muha_sa

#572 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

povratnu kartu rezervišeš odmah--isprintaš samo ove za ovaj let a za povratak par dana prije povratka

isprintaš posebno kartu za sebe posebno za drugu osobu jer sam bio svjedok kad je putnik na jednom papiru za oboje isprinto i najebo :-)
oni fataju na taj fol--ne zna svak da mora imat isprintanu kartu sa bar kodom

što se rucnog tice nisam osim onog što napisah problema nikad više imo problem a mnogo sam puta letio ovom kompanijom---hanuma mi imala osim rucnog i tašnu--nisu joj ništa
drži se gabarita i ne boj se--najbolje je neku sportsku torbu uzet koja je prilagodljiva onom cudu za mjerenje gabarita :lol:

Image
muha_sa

#573 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

Vitezanin wrote:Malo pitanjce: čekirao sam online odmah po kupovini karte, printao pdf verziju boarding passa i jučer dolazi email da čekiram kartu. :?

Je li to neki email koji oni šalju svima (tipa napomena itd) ili sam ja fakat pogrešno skontao stvari i nisam čekirao kartu?

Malo sam zbunjola, a s Wizzairom letim prvi put.
pogledaj jel to što si iprinto ima bar kod na dva mjesta
muha_sa

#574 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

Image
sencci

#575 Re: Wizz air

Post by sencci »

muha_sa wrote:povratnu kartu rezervišeš odmah--isprintaš samo ove za ovaj let a za povratak par dana prije povratka

isprintaš posebno kartu za sebe posebno za drugu osobu jer sam bio svjedok kad je putnik na jednom papiru za oboje isprinto i najebo :-)
oni fataju na taj fol--ne zna svak da mora imat isprintanu kartu sa bar kodom

što se rucnog tice nisam osim onog što napisah problema nikad više imo problem a mnogo sam puta letio ovom kompanijom---hanuma mi imala osim rucnog i tašnu--nisu joj ništa
drži se gabarita i ne boj se--najbolje je neku sportsku torbu uzet koja je prilagodljiva onom cudu za mjerenje gabarita :lol:

Image
Zato i pitam, iako nas ide dvoje možda je ipak bolje i sigurnije završiti rezervaciju i čekiranje odvojeno. Znači, posebno za sebe (pa ce mi doci sve na moje ime i tako na kraju i karta), a osoba koja ide samnom da kreira svoj account na wizzir stranici i isto završi za sebe (i dobije kartu na svoje ime)? Samo ne znam, jel uplata može ići sa moje kartice za obadvoje bez problema? Ili je na kraju ipak jednostavnije napraviti sve odjednom, da sve bude regularno, s tim da obadvoje obavezno isprinta kartu..

I malo mi je čudno zašto ne bih mogao i karte za povratak isprintati ovdje (i čuvati ih sa sobom do povratka), nego tamo na odredištu misliti na printanje? Napominjem putovanje bi trajalo samo par dana, da odemo i vratimo se...
Last edited by sencci on 15/03/2017 14:59, edited 2 times in total.
Post Reply