Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
aurora313 wrote: Zato i jesmo što jesmo, i zato valjda ateisti ne vide razlog da se služi nečemu ili nekome imaginarnom umjesto samom sebi i zajednici.
Šta znači služiti Bogu? Da li služenje Bogu isključuje služenje sebi i drugima ili ga dopunjuje intenzivnije u smislu kako to gore opisa @arzuhal Božije biće. Promišljanje jednog vjernika...
aurora313 wrote: Zato i jesmo što jesmo, i zato valjda ateisti ne vide razlog da se služi nečemu ili nekome imaginarnom umjesto samom sebi i zajednici.
Šta znači služiti Bogu? Da li služenje Bogu isključuje služenje sebi i drugima ili ga dopunjuje intenzivnije u smislu kako to gore opisa @arzuhal Božije biće. Promišljanje jednog vjernika...
evo ti najbolji hadis koji pojasnjava sta znaci sluziti Bogu:
Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Poslanik s.a.v.s. rekao: ''Na Sudnjem danu, Allah dž.š. će reći: 'O sine Ademov, bio Sam bolestan, a ti Me nisi posjetio.' 'Gospodaru, kako sam Te mogao posjetiti kad si Ti Gospodar svjetova?' 'Jesi li znao da je jedan od Mojih robova bolestan, a ti ga nisi posjetio? Da si ga posjetio, pronašao bi Me tamo.'
Zatim će Allah dž.š. reći: 'O sine Ademov, trebala Mi je hrana, a ti me nisi nahranio.' 'Kako sam Te mogao nahraniti kad si Ti Gospodar svjetova?' 'Jesi li znao da je neki od Mojih robova gladan, a ti ga nisi nahranio? Da si to uradio postigao bi nagradu za to kod Mene.'
'O sine Ademov, bio Sam žedan, a ti Me nisi napojio.' 'Gospodaru, kako sam Te mogao napojiti kad si Ti Gospodar svejtova?' 'Jesi li znao da je neko od Mojih robova žedan? Da si ga napojio našao bi svoju nagradu kod Mene.' '' ( Buhari)
Suvišno, podrazumijevano i stoga nepotrebno za naglasiti i td. Ja sam kriv što sam upotrijebio praktično stranu riječ. Također, jasno je da nisam u pravu, samo nakon svega viđenog i pročitanog sam to i rekao.
RNG_25 wrote:Suvišno, podrazumijevano i stoga nepotrebno za naglasiti i td. Ja sam kriv što sam upotrijebio praktično stranu riječ. Također, jasno je da nisam u pravu, samo nakon svega viđenog i pročitanog sam to i rekao.
Ludzak wrote:Sigurno ljude nije 'stvorio' da ga obožavaju. Kako je onda stvarao Inke, Maje, Rimljane, etničke Grke, a nisu ga obožavali ?
stvorio ih je iz svoje milosti da bi bili stavljeni na kusnju kako bi zasluzili boziju milost, pogresno je razmisljati da je Bog stvorio ljude samo da bi mu se klanjali jer obozavanje Boga je svaka radnja sa kojom je Bog zadovljan, pa makr to bilo sklanjane smeca sa puta, dati zalogaj hrane u usta svoje zene, pa cak i seks se ubraja u nesto bogu draga stvar kad muzi zena se seksaju do tog nivoa da ti se upise u dobro djelo za koje ces dobiti nagradu na sudnjem danu, tako da je pogresno razmisljati obozavanje BOga je samo klanjanje njemu
Ludzak wrote:Sigurno ljude nije 'stvorio' da ga obožavaju. Kako je onda stvarao Inke, Maje, Rimljane, etničke Grke, a nisu ga obožavali ?
stvorio ih je iz svoje milosti da bi bili stavljeni na kusnju kako bi zasluzili boziju milost, pogresno je razmisljati da je Bog stvorio ljude samo da bi mu se klanjali jer obozavanje Boga je svaka radnja sa kojom je Bog zadovljan, pa makr to bilo sklanjane smeca sa puta, dati zalogaj hrane u usta svoje zene, pa cak i seks se ubraja u nesto bogu draga stvar kad muzi zena se seksaju do tog nivoa da ti se upise u dobro djelo za koje ces dobiti nagradu na sudnjem danu, tako da je pogresno razmisljati obozavanje BOga je samo klanjanje njemu
ii hadisanje po facebooku i forumima je isto tako draga stvar Bogu ?
ii hadisanje po facebooku i forumima je isto tako draga stvar Bogu ?