P.S. O pustanje je smijesno i iluzorno pisati. Ova emisija se ne razlikuje ni od koje druge, a lovci su stizali i vracali i obarali i poznanike i dobre prijatelje. Tako da..no way.
kviz potjera
Moderator: anex
-
Nadzorna_ploca
#551 Re: kviz potjera
Lagana pitanja? Bas bi volio vas kojima je ovo lako vidjeti u zavrsnoj potjeri sa 18 godina u solo varijanti. I jos uz to da u prvoj minuti odgovorite sve tacno, tj.10 pitanja. Sve da me pitao ime i prezime, mjesto i datum rodjenja mislim da bi pogrijesio bar negdje. Luka sine objasnio si. 
P.S. O pustanje je smijesno i iluzorno pisati. Ova emisija se ne razlikuje ni od koje druge, a lovci su stizali i vracali i obarali i poznanike i dobre prijatelje. Tako da..no way.
- Better Man
#552 Re: kviz potjera
Momku svaka čast. Apsolutno zasluženo. I drago mi je da je bio sam i da sav novac ide njemu, a ne da je bio još neko sa sitnišem i da djeli novac sa njim.
- dobar osjecaj
#553 Re: kviz potjera
Izuzetno. S prekidima sam gledala, odnosno vise slusala prvi dio kviza i zaboravila sam za koji iznos odgovara na zavrsna pitanja. Po jednostavnosti pitanja, pomislila sam da se bori za neki iznos do maksimalno 20,000.asurbanipal wrote:Mali je zaslužio, što jest jest, ali treba priznati i da mu je ovaj zadnji set pitanja bio lagan...
Hladnoca na kraju mi je djelovala tako kao da nije ni svjestan sta se desilo.
- karanana
#554 Re: kviz potjera
Ova zenska ana razvaljuje
Otrese moranu ko slinu
Otrese moranu ko slinu
-
kakavdanakneiskustvu
#555 Re: kviz potjera
zacudilo me da dean ne zna za davida ickea i ljude gustere
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#556 Re: kviz potjera
Odlična ekipa večeras , začudio me tip koji se borio za jednu kunu
i pobjegao Kotigi.....
-
dezurni_ucenik
- bingov buraz
#558 Re: kviz potjera
Uzeo nizu?sabina1 wrote:Odlična ekipa večeras , začudio me tip koji se borio za jednu kunui pobjegao Kotigi.....
- karanana
#559 Re: kviz potjera
ali jesu mu zeznuta pitanja u minuti bila.
- karanana
#560 Re: kviz potjera
al dobro i smijesno je bilo veceras....hahaha
bilo neko pitanje i ponudjeni odgovori bili nesto tipa:
a) jjdslkgks(nebitno)
b) duvat
c) udjah
i tarik kaze, hoces li se udjat za mene? a kotiga odgovara: necu ali cu ti duvat.
hahahah. parafraziram, ali mozda se sabina bolje sjeca kako je receno ali poenta je navedena.
bilo neko pitanje i ponudjeni odgovori bili nesto tipa:
a) jjdslkgks(nebitno)
b) duvat
c) udjah
i tarik kaze, hoces li se udjat za mene? a kotiga odgovara: necu ali cu ti duvat.
hahahah. parafraziram, ali mozda se sabina bolje sjeca kako je receno ali poenta je navedena.
-
dezurni_ucenik
- BarbaDue
#562 Re: kviz potjera
Ko ti kaže da će dobiti isti dio?dezurni_ucenik wrote:sabina1 wrote:Odlična ekipa večeras , začudio me tip koji se borio za jednu kunui pobjegao Kotigi.....
Cudnije je sto ce on da dobije jednak dio kao i ostatak ekipe.
- madtv
#563 Re: kviz potjera
pravila igreBarbaDue wrote:Ko ti kaže da će dobiti isti dio?dezurni_ucenik wrote:sabina1 wrote:Odlična ekipa večeras , začudio me tip koji se borio za jednu kunui pobjegao Kotigi.....
Cudnije je sto ce on da dobije jednak dio kao i ostatak ekipe.
-
dezurni_ucenik
- BarbaDue
#565 Re: kviz potjera
Aaj nisam to znao...ja gluposti tito dragi.
-
Android Knego
#566 Re: kviz potjera
zasto bi bila glupost? neko u zavrsnici moze vise pomoci svojim odgovorima od nekog ko je unio vise love. onda bi trebalo vagati i ko je dao koliko tacnih odgovora, a to bi bilo besmisleno. najbolje ovako, zajedno osvajaju - zajedno dijele...
- Idemedosumom
#567 Re: kviz potjera
Kada god takmičari kukavički odu na srednju ili čak nižu, ja uvijek navijam za lovca.
Došao si na kviz, prilika da znajem+srećom malo para izvučeš a ono ide na srednji iznos. pu.
Došao si na kviz, prilika da znajem+srećom malo para izvučeš a ono ide na srednji iznos. pu.
-
dezurni_ucenik
- Idemedosumom
#569 Re: kviz potjera
Takvi hoće da se prišlepaju uz druge igrače koji imaju hrabrost i znjanje. Uvijek slavim kada takvi ispadnu 
-
Android Knego
#570 Re: kviz potjera
za ovog drugog znam, a juce nisam gledao. ali mislim da su to bas rijetki izuzeci koji ne opravdavaju promjenu pravila.dezurni_ucenik wrote:Android Knego wrote:zasto bi bila glupost? neko u zavrsnici moze vise pomoci svojim odgovorima od nekog ko je unio vise love. onda bi trebalo vagati i ko je dao koliko tacnih odgovora, a to bi bilo besmisleno. najbolje ovako, zajedno osvajaju - zajedno dijele...
Pa ne znam jesi li gledao jucerasnju epizodu, ali taj momak je uzeo najnizu ponudu 1kunu, i to je sve sto ej uradio. Ostatak ekipe je kasnije razvaljivao, on samo sutio i gledao.
Ali bilo je i gorih slucajeva. Neki balavi HDZ isprdak uzeo najnizu ponudu od 0 kuna, i glupan ispadne - izbacila ga Morana. Na sta je to sve licilo pa mu je Tarik rekao da mu je drago sto je ispao. Da je prosao, smrad bi sa osvojenih 0 kuna uz pobjedu ekipe, dijelio njihovu zaradu. Zato kazem da su pravila glupa.
http://www.vecernji.hr/tv/potjera-mladi ... iji-998201
mislim da ekipa vise voli da ih je vise jer je tako veca sansa za pobjedu, nego sto razmisljaju "bolje da nas je manje bice vise love"...
- cyprus
#571 Re: kviz potjera
Kad kažu ono: ''Prvi put sam ovdje, pa ću zato uzet srednju'', ja bih se upucoIdemedosumom wrote:Kada god takmičari kukavički odu na srednju ili čak nižu, ja uvijek navijam za lovca.
-
dezurni_ucenik
- karanana
#573 Re: kviz potjera
mislim da su pravila ok.
ovakvo dijeljenje je puno bolje od toga da svako dobija svoj dio. jer u zavrsnoj potjeri su na ovaj nacin svi jednako motivisani i svi rade kao tim.
jebi ga, neko donese 28.000, neko 13.500....ali to je do pitanja, srece, koncentracije....ne moze se bas zbog te minute ocjeniti kakav je neko igrac. ja mislim da je i onaj deba od sinoc dobar igrac ali jednostavno su pitanja bila teska i fulis jedno-dva za redom i onda se totalno dekoncentrises.
a to sto je frajer ispo pakash pa uzeo jednu kunu, to je do njega, ali 95% takmicara se nece ovako ponasati nego bi probalo da ide ne sa srednjom od 3.500 nego bi probalo sa vecom ponudom.
ovakvo dijeljenje je puno bolje od toga da svako dobija svoj dio. jer u zavrsnoj potjeri su na ovaj nacin svi jednako motivisani i svi rade kao tim.
jebi ga, neko donese 28.000, neko 13.500....ali to je do pitanja, srece, koncentracije....ne moze se bas zbog te minute ocjeniti kakav je neko igrac. ja mislim da je i onaj deba od sinoc dobar igrac ali jednostavno su pitanja bila teska i fulis jedno-dva za redom i onda se totalno dekoncentrises.
a to sto je frajer ispo pakash pa uzeo jednu kunu, to je do njega, ali 95% takmicara se nece ovako ponasati nego bi probalo da ide ne sa srednjom od 3.500 nego bi probalo sa vecom ponudom.
-
Dzontra_Volta
#574 Re: kviz potjera
Ma po meni bi ispao pakaš i da je uzeo srednji iznos od 3.500 kn. Kad osvojiš tako malo, ideš na višu, pa šta bude.
I nisam siguran da je dobro da ih imaš četvero u finalnoj potjeri, previše je to ljudi, gubi se vrijeme dok se neko odluči da kaže "dalje".
I pravilo koje bih ja izmijenio: obrnuo bih broj koraka prednosti u finalnoj potjeri na način - ako je ostao jedan takmičar on ima 4 koraka prednosti, a ako su ostala četvorica, onda imaju 1 korak prednosti. Ipak onaj koji je ostao sam treba da dobije malo veće šanse protiv lovca.
I nisam siguran da je dobro da ih imaš četvero u finalnoj potjeri, previše je to ljudi, gubi se vrijeme dok se neko odluči da kaže "dalje".
I pravilo koje bih ja izmijenio: obrnuo bih broj koraka prednosti u finalnoj potjeri na način - ako je ostao jedan takmičar on ima 4 koraka prednosti, a ako su ostala četvorica, onda imaju 1 korak prednosti. Ipak onaj koji je ostao sam treba da dobije malo veće šanse protiv lovca.
-
Android Knego
#575 Re: kviz potjera
pa nije posteno, ali to su vrlo rijetki slucajevi. btw, ne mozes nikad uspostaviti pravila kojima se u svim slucajevima postize potpuna pravda.dezurni_ucenik wrote:Kakve koristi ako jedan samo suti i nista ne radi. Nije posteno sto je onaj juce takmicar zaradio jednu kunu a dobice 20 000 kuna.