Dvije bočice prozirne tekućine. Šta god da jeste, volio bi to sa sobom u mečevima imati
Australian Open 2015.
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Leopold_IV
#551 Re: Australian Open 2015.
Baš me zanima kakav ono Asterixov napitak je popio kod 0:2 u trećem setu?
Dvije bočice prozirne tekućine. Šta god da jeste, volio bi to sa sobom u mečevima imati
- dale cooper
#552 Re: Australian Open 2015.
Svaka čast Nole!
Jeste da si me koštao živaca (i jednog leksaurina
) po ko zna koji put...ali dobro.
Mogao se ovaj meč i brže završiti da nije bilo Novakovih sopstvenih grešaka.
Mogao se ovaj meč i brže završiti da nije bilo Novakovih sopstvenih grešaka.
-
Lucas Leiva
#554 Re: Australian Open 2015.
Ne 21. vijeka, vec ikada... i to bez ikakve konkurencije.Šveđanin wrote:8 GS titula, vrijeme je za RG.
Najveći ex yu sportista 21 vijeka..
- area51
#555 Re: Australian Open 2015.
Ja čekam završnu analizu i stručni osvrt za kraj AO...radostan dan wrote:i da iskoristim priliku da pozdravim matsa vilandera, jedinog prognozera koji maši više od šejka...![]()
![]()
-
Bodkin
#556 Re: Australian Open 2015.
kojim trikom bez konkurencije? pa prva monika seles ima vise GS-ova. o medaljama sportista iz drugih sportova ne bih. mrsko mi pisati sastav cijeliLucas Leiva wrote:Ne 21. vijeka, vec ikada... i to bez ikakve konkurencije.Šveđanin wrote:8 GS titula, vrijeme je za RG.
-
radostan dan
#557 Re: Australian Open 2015.
area51 wrote:Ja čekam završnu analizu i stručni osvrt za kraj AO...radostan dan wrote:i da iskoristim priliku da pozdravim matsa vilandera, jedinog prognozera koji maši više od šejka...![]()
![]()
sad će šeki, samo da konsultuje rasemu iz sanskog mosta...
- area51
#558 Re: Australian Open 2015.
...ili je presniježilo oko Gusinjaradostan dan wrote:area51 wrote:Ja čekam završnu analizu i stručni osvrt za kraj AO...radostan dan wrote:i da iskoristim priliku da pozdravim matsa vilandera, jedinog prognozera koji maši više od šejka...![]()
![]()
sad će šeki, samo da konsultuje rasemu iz sanskog mosta...
-
iscrtani čovek
#559 Re: Australian Open 2015.
Ljudi, možete ga volit ili nevolit, ali 8 GS, čak 5A0, dva Vimbldona, i to u eri Nadala i Federera, jednostavno za to se mora skinuti
kapa. Vrhunski je sportista.
kapa. Vrhunski je sportista.
- zarko.filip
#560 Re: Australian Open 2015.
U pitanju je Muska voda iz Kladnja.Leopold_IV wrote:Baš me zanima kakav ono Asterixov napitak je popio kod 0:2 u trećem setu?
- shake69
#561 Re: Australian Open 2015.
Ne gledam finala kad nema Rogera, Nadala, Stana, pa tako sam i jutros samo privirio kraj prvog seta. Dosadno finale, pomalo nedostojno posljednjem susretu na jednom GS. Onakav izlaz Murraya na net kod 5:5 u TB i volley u out me digao iz stolice i prebacio sam kanal i krenuo vani, iako sam mislio da bi moglo do petog seta da bude igrano. Negledljivo, brate, i ta njihova igra, defanziva obojice, posebno Srbijanca je uglavnom slaba preporuka za ovu lijepu igru. Ipak, aferim Djovaku za titulu, posebno kako pronadje snagu da tako zavrsi finale..
No,zato mi je dan popravio Aldin. Razbio je "Župu" iz Aleksandrovca u dva seta u Zagrebu i na korak je od MD, pa pjevam 'It's a beautiful day!"
No,zato mi je dan popravio Aldin. Razbio je "Župu" iz Aleksandrovca u dva seta u Zagrebu i na korak je od MD, pa pjevam 'It's a beautiful day!"
- zarko.filip
#562 Re: Australian Open 2015.
Gledao si ti samo te sramota priznat.Kada je o taktici rec,znas ono "ko igra za raju i zanemaruje taktiku zavrsice karijeru u nizerazrednom Vratniku".shake69 wrote:Ne gledam finala kad nema Rogera, Nadala, Stana, pa tako sam i jutros samo privirio kraj prvog seta. Dosadno finale, pomalo nedostojno posljednjem susretu na jednom GS. Onakav izlaz Murraya na net kod 5:5 u TB i volley u out me digao iz stolice i prebacio sam kanal i krenuo vani, iako sam mislio da bi moglo do petog seta da bude igrano. Negledljivo, brate, i ta njihova igra, defanziva obojice, posebno Srbijanca je uglavnom slaba preporuka za ovu lijepu igru. Ipak, aferim Djovaku za titulu, posebno kako pronadje snagu da tako zavrsi finale..
Mislim da bi cenjeni profesor Filipovic rekao Novaku "daj Novace da ti upisem ovu 8 jer si je potpuno zasluzio sa nadom da ce uskoro 9 pa 10 a do kraja godine mozda bude i 11."
-
radostan dan
#563 Re: Australian Open 2015.
kaže mi viktor, sad se čuo s novakom - otkud izvuče onu snagu kad se činilo da si na koljenima-?
kaže novak - rekO mi džinović da je radosni otvorio temu, morO sam jednostavno...
kaže novak - rekO mi džinović da je radosni otvorio temu, morO sam jednostavno...
-
KENJAC
#564 Re: Australian Open 2015.
E ajmo se malo osvrnut na to ! Svi smo vidili sta je bilo. Novak vise mrtav no ziv. Pada , saplice se po terenu. Onaj prst je treso bar tri - cetiri gema poslje nego sto je pao. Ja kad sam nakav , na poso ne idem. Uzmem bolovanje ! I onda.... dolazi litar tekuceni (misticno pripreman u lozi pod nogamaLeopold_IV wrote:Baš me zanima kakav ono Asterixov napitak je popio kod 0:2 u trećem setu?
Mizlim , znaci , brate .... bitno je jedno ! Po peti put onaj kiceraj od vazne je u nasim rukama i to je ono sto konta. Djokovic je potvrdio da je najjaci u ovom trenurku , i to je ono sto konta ! Ovi sto su camili pored kompjutera da se oglase svojim "teniskim" komentarima u slucaju( puj , puj puj ...) da je izgubio , su ostali suvog uda , i to je ono sto konta ! A ja sam imao ugodno nedeljno popodne , zahvaljujuci (izmedju ostalog) i Djokovicu .... i to je ono sto konta !
... A to sto novinari nastoje da insinuiraju sa svojim pitanjima Mareju .....http://www.b92.net/sport/australianopen ... _id=953437 .... je nesto sto ne konta ni malo !
-
radostan dan
#565 Re: Australian Open 2015.
shake69 wrote:Ne gledam finala kad nema Rogera, Nadala, Stana,
US OPEN 2014
Postby shake69 » 08/09/2014 20:24
Veceras smo svi Shogun Kei!
Zasto? LIcno polazim od toga sto ce sasvim dostojanstveno biti proslavljena titula medju 127 miliona Japanaca u odnosu na izvjesne primitivne izljeve hrvatstva nasih hercegovackih nacionalistickih poskoka!
a možemo i još u rikverc, nije problem...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#566 Re: Australian Open 2015.
Tomahawk11 wrote:Dobro, revansira mu se Novak za proslu godinu.
Isti je rezultat, samo su zamijenili mjesta.
Cini mi se da Murray do sad nije imao nekih vecih oscilacija. Vidim da se danas dosta kukalo poklanja ovaj ovom, pa on opet njemu....
Opet mislim da Novak uzima. Prognoza: 3-1
Samo prva dva seta patnja zesca bilo gledati. Tesko nadmudrivanje. Krajem drugog je bilo ''cekaj gresku protivnika''. Onda se Murray poceo hvatati za nogu i sve je bilo jasno. Bio i ostao sitna dusa.
U svakom slucaju, zasluzena titula Novaka
- shake69
#567 Re: Australian Open 2015.
Ne trazi dlaku u jajetu, Kapitenu. Nisam rekao 'never/nikada", ali jutros, bukvalno petnaestak minuta!radostan dan wrote:shake69 wrote:Ne gledam finala kad nema Rogera, Nadala, Stana,
US OPEN 2014
Postby shake69 » 08/09/2014 20:24
Veceras smo svi Shogun Kei!
Zasto? LIcno polazim od toga sto ce sasvim dostojanstveno biti proslavljena titula medju 127 miliona Japanaca u odnosu na izvjesne primitivne izljeve hrvatstva nasih hercegovackih nacionalistickih poskoka!
![]()
a možemo i još u rikverc, nije problem...
- area51
#568 Re: Australian Open 2015.
i da zaključimo:
Neđelja je ova burna,
zbog tenisa iz Melburna,
sastala se dva junaka,
Endi Marej na Novaka,
no džaba mu škotske gajde,
bez Marjana nema VAJDE,
isto tako bez Bekera,
za čašicu tog šmekera,
il' je tako nekad bilo
odaje ga rumenilo!
Meč je teko bez problema,
u početku brejka nema,
a i Nole , stari znalac,
povrijedio desni palac,
pa se malo sve oteglo,
al' na svoje mjesto leglo.
U drugome Nole strada,
Endiju se vrati nada,
ponada se dobroj svoti,
proračunat ko svi Škoti.
gledale su svoga čojka
i Morezmo i đevojka.
Treći set mu razvi čula,
pa povede sa dva nula,
al na sreću on tu presta,
odreče se prvog mjesta.
Veze Nole po terenu,
za Stefana i za ženu,
forhendom im pozdrav šalje,
a Endija ćera dalje,
sve ga oko mreže mota,
udarcima iz drop šota
i ubija škotskog sina
lopticama s mnogo spina.
Sad se Endi i ne koči,
odaju ga suzne oči,
zaključio ovu temu,
udijeliše tanjir njemu,
a s navikom Nole starom,
ljubio se sa peharom.
Radosni pobrini se za muziku i aranžman
Neđelja je ova burna,
zbog tenisa iz Melburna,
sastala se dva junaka,
Endi Marej na Novaka,
no džaba mu škotske gajde,
bez Marjana nema VAJDE,
isto tako bez Bekera,
za čašicu tog šmekera,
il' je tako nekad bilo
odaje ga rumenilo!
Meč je teko bez problema,
u početku brejka nema,
a i Nole , stari znalac,
povrijedio desni palac,
pa se malo sve oteglo,
al' na svoje mjesto leglo.
U drugome Nole strada,
Endiju se vrati nada,
ponada se dobroj svoti,
proračunat ko svi Škoti.
gledale su svoga čojka
i Morezmo i đevojka.
Treći set mu razvi čula,
pa povede sa dva nula,
al na sreću on tu presta,
odreče se prvog mjesta.
Veze Nole po terenu,
za Stefana i za ženu,
forhendom im pozdrav šalje,
a Endija ćera dalje,
sve ga oko mreže mota,
udarcima iz drop šota
i ubija škotskog sina
lopticama s mnogo spina.
Sad se Endi i ne koči,
odaju ga suzne oči,
zaključio ovu temu,
udijeliše tanjir njemu,
a s navikom Nole starom,
ljubio se sa peharom.
Radosni pobrini se za muziku i aranžman
-
KENJAC
#569 Re: Australian Open 2015.
Uz jednu ovakvu pesmu naj bolje ide violina pracena tenorom ! Mislim ... to nam je u tradicij !
-
radostan dan
#570 Re: Australian Open 2015.
samo javor da ižđeljam...
elem, ove godine očekujem jubilarni, deseti gs...
- zarko.filip
#571 Re: Australian Open 2015.
Kakav deseti.Dzajic je u pitanju.radostan dan wrote:samo javor da ižđeljam...![]()
- House
#572 Re: Australian Open 2015.
pogodio sam za "guslara"
Bravo Nole
-
radostan dan
#573 Re: Australian Open 2015.
mnooogo kume, to ni rodžer u svom prajmu nije ostvario...zarko.filip wrote:Kakav deseti.Dzajic je u pitanju.radostan dan wrote:samo javor da ižđeljam...![]()
-
radostan dan
#574 Re: Australian Open 2015.
guslar novak, mirkin mali rodžer, znojavac nadal, neurotik marej, duboko oranje vavrinka, black sušić serena, dimtrova mama šarapoova, švabica ana ivanović, simonida halep...golman wrote:
..ma ko mu je taj Crni Pape,a ko neurotik?
ništa ne kontam
Last edited by radostan dan on 01/02/2015 21:08, edited 1 time in total.
- Better Man
#575 Re: Australian Open 2015.
Pretjera ga malo. Zaboravio si jednu Moniku Seleš, koja je s 19 godina već imala 8 GS i ko zna gdje bi joj bio kraj da nije bilo manijaka koji joj je zabio nož u leđa. A igrala je protiv najvećih tog vremena. Od Chris Evert, Martine Navratilove, Steffi Graf itd. Da ne spominjem sportiste iz drugih sportova kao npr Toni Kukoč, koji ju košarci osvojio sve što može osvojiti jedan košarkaš itd. U 21 stoljeću jeste jedan od najboljih, ali treba tu dodati i Janicu Kostelić, koja je u skijanju napravila sve i osvojila sve što se može osvojiti. Tako da kazati da je najbolji sportista ne 21 sotljeća, već ikada ne stoji i pretjerano je. Razumijem ljubav prema Novaku, ali budimo malo realni.Lucas Leiva wrote:Ne 21. vijeka, vec ikada... i to bez ikakve konkurencije.Šveđanin wrote:8 GS titula, vrijeme je za RG.
Last edited by Better Man on 01/02/2015 21:40, edited 1 time in total.