Jeste li ili niste Čarli

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply

Jeste li Čarli ili pak ne?

Da
87
28%
Ne
203
65%
Samo četvrtkom (odbijam odgovoriti)
21
7%

Total votes: 311

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#551 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by _BataZiv_0809 »

salik79 wrote:
Da, ali ih "bije zao glas" :D

Sta kaze, sta ima kod Koreanaca?
Propaganda je cudo ;-)

Elem ako te zanimaju njegovi utisci iz Sjeverke, moze na pp. Ima i previse trolova koji znaju tamosnju situaciju bolje od njega, a da je ni na karti ne znaju pronaci :D
dale cooper

#552 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by dale cooper »

salik79 wrote:

Da li tebi ovo dvoje lice na religiozne ljude?!

http://www.klix.ba/lifestyle/putovanja/ ... /141126006

U vezi, dakle nisu u braku, a prodjose Iran i bijahu najvise impresionirani Iranom. Niko ih ne skrati za glavu.
Neugodnih iskustava, ističe, nisu imali, a najviše ih je impresionirao Iran.
"Na kraju krajeva, svako naše putovanje obilježe dobri ljudi. U Iranu ih je mnogo".
Ja ne kažem da bi me neko ubio ako posjetim Iran, niti da tamo nema dobrih ljudi.
Ali sigurno ne bih živio u njemu, pod režimom kakav je trenutno tamo.
salik79

#553 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by salik79 »

_BataZiv_0809 wrote:
salik79 wrote:
Da, ali ih "bije zao glas" :D

Sta kaze, sta ima kod Koreanaca?
Propaganda je cudo ;-)

Elem ako te zanimaju njegovi utisci iz Sjeverke, moze na pp. Ima i previse trolova koji znaju tamosnju situaciju bolje od njega, a da je ni na karti ne znaju pronaci :D

Sve geopoliticki giganti, Mufid Memija im kahvu pristavlja, :D Kad ti ne bude mrsko, sarni mi koju s najbitnijim faktima - cisto usporedbe radi s mainstreamom i mass mediom :-D
salik79

#554 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by salik79 »

dale cooper wrote:
salik79 wrote:

Da li tebi ovo dvoje lice na religiozne ljude?!

http://www.klix.ba/lifestyle/putovanja/ ... /141126006

U vezi, dakle nisu u braku, a prodjose Iran i bijahu najvise impresionirani Iranom. Niko ih ne skrati za glavu.
Neugodnih iskustava, ističe, nisu imali, a najviše ih je impresionirao Iran.
"Na kraju krajeva, svako naše putovanje obilježe dobri ljudi. U Iranu ih je mnogo".
Ja ne kažem da bi me neko ubio ako posjetim Iran, niti da tamo nema dobrih ljudi.
Ali sigurno ne bih živio u njemu, pod režimom kakav je trenutno tamo.
Pa, onda, posjeti i na licu mjesta se uvjeri o "rezimu" kakav je punih 36 godina tamo, a ne trenutno. A Iranci, kao nacija, nisu trpili ni saha - kada je ovaj imao podrsku citavog "demokratskog", pa i "nedemokratskog", svijeta - a da bi trpili danasnji "rezim". Nisu bili ovce ni kada su bili, u ogromnom broju, nepismeni, a da sada - kada su Svjetska naucna velesila - trpe tamo neki nazadni rezim. Ustali su protiv saha, iza kojeg je stajala Amerika i svi njeni saveznici, a da ne ustanu protiv "rezima" protiv kojeg je Amerika i svi njeni saveznici!? Razmisli malo.
SaraFina

#555 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by SaraFina »

Najgori su ovi geostratezi a nisu ni do Semizovca došli :D

Medjutim rapravljaju o Iranu, sjevernoj Koreji i sl.

Kao da su desetak godina tamo zivjeli.
salik79

#556 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by salik79 »

SaraFina wrote:Najgori su ovi geostratezia nisu ni do Semizovca došli :D
O tome i pricamo :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#557 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by _BataZiv_0809 »

salik79 wrote: Sve geopoliticki giganti, Mufid Memija im kahvu pristavlja, :D Kad ti ne bude mrsko, sarni mi koju s najbitnijim faktima - cisto usporedbe radi s mainstreamom i mass mediom :-D
Vazi sutra cu. Sad se pripremam za krpe :)

Elem, slicnost postoji. Sankcije i ko ih izmisli :oops:
SaraFina

#558 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by SaraFina »

salik79 wrote:
Pa kako mozeš veličati neki rezim a nemaš pojma kako ljudi zive?
I što reče kolega, gdje god Politika i Religija nisu odvojene to moze biti jedino nakaradno drzavno uredjenje.
To se u praksi potvrdilo milion puta.
salik79

#559 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by salik79 »

@Sarafina

Bil' mi vjerovala kada bih ti rekao da sam u Njemackoj studirao, a vratio se nazad?! I to mogao ostati kako sam htio, posao uvijek imao, papiri vazili jos godinu-dvije nakon povratka. :-D

Samo ne pitaj zasto u Njemackoj, a ne u Iranu :D
dale cooper

#560 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by dale cooper »

salik79 wrote: Pa, onda, posjeti i na licu mjesta se uvjeri o "rezimu" kakav je punih 36 godina tamo, a ne trenutno. A Iranci, kao nacija, nisu trpili ni saha - kada je ovaj imao podrsku citavog "demokratskog", pa i "nedemokratskog", svijeta - a da bi trpili danasnji "rezim". Nisu bili ovce ni kada su bili, u ogromnom broju, nepismeni, a da sada - kada su Svjetska naucna velesila - trpe tamo neki nazadni rezim. Ustali su protiv saha, iza kojeg je stajala Amerika i svi njeni saveznici, a da ne ustanu protiv "rezima" protiv kojeg je Amerika i svi njeni saveznici!? Razmisli malo.
Pa što ih još uvijek jašu ajatolasi i kler? :zoka:
salik79

#561 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by salik79 »

SaraFina wrote:
salik79 wrote:
I što reče kolega, gdje god Politika i Religija nisu odvojene to moze biti jedino nakaradno drzavno uredjenje.

Odakle ti to da nemam pojma kako ljudi zive?! :? Zelis li da te upoznam i s Irancima s privremenim boravkom u BiH, da ih pitas kako zive? S nasim studentima koji su tamo? Sa hrvatskim studentima koji su tamo na razmjeni? Bujrun.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#562 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by _BataZiv_0809 »

A i kad skontas, sto im toliko brane da obogacuju uranij. Fino likovi kazu da nece pravit bombu, samo u svrhu proizvodnje energije, bujrum inspekcija dodji i opet (H)amerika ne da i ne da :D

Pa onda film Argo :lol:
salik79

#563 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by salik79 »

dale cooper wrote:
salik79 wrote: Pa, onda, posjeti i na licu mjesta se uvjeri o "rezimu" kakav je punih 36 godina tamo, a ne trenutno. A Iranci, kao nacija, nisu trpili ni saha - kada je ovaj imao podrsku citavog "demokratskog", pa i "nedemokratskog", svijeta - a da bi trpili danasnji "rezim". Nisu bili ovce ni kada su bili, u ogromnom broju, nepismeni, a da sada - kada su Svjetska naucna velesila - trpe tamo neki nazadni rezim. Ustali su protiv saha, iza kojeg je stajala Amerika i svi njeni saveznici, a da ne ustanu protiv "rezima" protiv kojeg je Amerika i svi njeni saveznici!? Razmisli malo.

Jer oni tako zele. Rekli na referendumu, apsolutnom vecinom (cini mi se, preko 98%).
dale cooper

#564 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by dale cooper »

salik79 wrote:
dale cooper wrote:

Jer oni tako zele. Rekli na referendumu, apsolutnom vecinom (cini mi se, preko 98%).
Naravno, taj referendum je bio potpuno legitiman. Čuj 98% :-) Sa tolikim procentom ni KPJ
nije donosila jednoglasne odluke. :mrgreen:
salik79

#565 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by salik79 »

@ Bata

Jasno, ko dan, onome ko zeli sagledati kompletnu sliku. Za Arga je i tadasnji kanadski Ambasador, ciji lik je utjelovljen na filmu, izjavio da je cista ubleha, koja veze sa stvarnim dogadjajima nema...Nego, hajmo u krpe. :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#566 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by _BataZiv_0809 »

salik79 wrote:@ Bata

Jasno, ko dan, onome ko zeli sagledati kompletnu sliku. Za Arga je i tadasnji kanadski Ambasador, ciji lik je utjelovljen na filmu, izjavio da je cista ubleha, koja veze sa stvarnim dogadjajima nema...Nego, hajmo u krpe. :-D
Dodao bih i poprilicno rasisticka ubleha. Ali Oskara ko u prici :D

Evo ja vec u krpama, gledam film "Bijeg iz Gulaga" :lol:
salik79

#567 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by salik79 »

dale cooper wrote: Naravno, taj referendum je bio potpuno legitiman. Čuj 98% :-) Sa tolikim procentom ni KPJ

Neces vjerovati, legitiman. Nikada osporen. Preko 11 miliona ljudi na dzenazi Lidera ti sve govori. A snimak dzenaze bi morao pogledati da bi shvatio o kakvoj privrzenosti je rijec.
SaraFina

#568 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by SaraFina »

salik79 wrote:
SaraFina wrote:
salik79 wrote:

Odakle ti to da nemam pojma kako ljudi zive?! :? Zelis li da te upoznam i s Irancima s privremenim boravkom u BiH, da ih pitas kako zive? S nasim studentima koji su tamo? Sa hrvatskim studentima koji su tamo na razmjeni? Bujrun.

Znam odlično kako zive. Kolegu Su diskriminirali zbog svijetle boje kose cijelo vrijeme studija.

I on se vratio kući ..
salik79

#569 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by salik79 »

_BataZiv_0809 wrote:
salik79 wrote:@ Bata

Dodao bih i poprilicno rasisticka ubleha. Ali Oskara ko u prici :D

Evo ja vec u krpama, gledam film "Bijeg iz Gulaga" :lol:
:D Jel' Salamov, il' Solzenjicin? :lol:
dale cooper

#570 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by dale cooper »

salik79 wrote:
dale cooper wrote: Naravno, taj referendum je bio potpuno legitiman. Čuj 98% :-) Sa tolikim procentom ni KPJ

Neces vjerovati, legitiman. Nikada osporen. Preko 11 miliona ljudi na dzenazi Lidera ti sve govori. A snimak dzenaze bi morao pogledati da bi shvatio o kakvoj privrzenosti je rijec.
Pa bilo je i na Titinoj sahrani masa svijeta, isto tako iskreno plakajući, pa znamo kako su se 10-tak godina poslije
isto tako iskreno pobili izdavši sve ideale bivšeg vođe. :roll:

O bivšem Sjeverno Korejskom lideru iliti "velikom tatici" da i ne govorimo. :mrgreen: Tu baš i nije bilo
iskrenih osjećaja samo stari dobri strah. :shock:
salik79

#571 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by salik79 »

@Sarafina

Mora da je bila neka nepoznata nijansa farbe u pitanju, na to su posebno osjetljivi. :lol:
Ne bi vjerovala, haman isti je moj razlog povratka iz Njemacke. Tamna boja kose. Jes' da jos uvijek radim za njih, ali valjda sto dalje od ociju...a, valjda i to da kad sam ovdje - ne bodem im oci. :D
salik79

#572 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by salik79 »

dale cooper wrote:
salik79 wrote:

Pa bilo je i na Titinoj sahrani masa svijeta, isto tako iskreno plakajući, pa znamo kako su se 10-tak godina poslije
isto tako iskreno pobili izdavši sve ideale bivšeg vođe. :roll:

O bivšem Sjeverno Korejskom lideru iliti "velikom tatici" da i ne govorimo. :mrgreen: Tu baš i nije bilo
iskrenih osjećaja samo stari dobri strah. :shock:

Zato sam ti i rekao - pogledaj snimak dzenaze i sve ce ti se samo kazati.
SaraFina

#573 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by SaraFina »

salik79 wrote:@Sarafina

Mora da je bila neka nepoznata nijansa farbe u pitanju, na to su posebno osjetljivi. :lol:
Ne bi vjerovala, haman isti je moj razlog povratka iz Njemacke. Tamna boja kose. Jes' da jos uvijek radim za njih, ali valjda sto dalje od ociju...a, valjda i to da kad sam ovdje - ne bodem im oci. :D

Pa nije nepoznata ali je pepeljasto plava. Obrve isto. Ten.

Uglavnom imao je problema.

Ja sam takodje prirodno crna pa na zapadu nemam problema zbog toga :D

Šupljak zešći :D
salik79

#574 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by salik79 »

SaraFina wrote:
salik79 wrote:@Sarafina

Pa nije nepoznata ali je pepeljasto plava. Obrve isto. Ten.

Uglavnom imao je problema.

Ja sam takodje prirodno crna pa na zapadu nemam problema zbog toga :D

Šupljak zešći :D

Taman ko i taj o tvom jaranu :D
dale cooper

#575 Re: Jeste li ili niste Čarli

Post by dale cooper »

A šta je sa cenzurom interneta i ometanjem slobodnog protoka informacija?
Zbog čega se boje vanjskih uticaja ako je sve tako bajno?
Post Reply