Da li bh. policija treba više udarati?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fudo387

#551 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Fudo387 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Fudo387 wrote:
black wrote: :mrgreen:
To je ta cuvena americka policija. :D

ovaj policajac dobio otkaz odmah isti dan,16 godina zatvora dobio,oduzeta mu mogucnost zaposlenja u bilo kojoj drzavnoj sluzbi,morao isplatiti 2 miliona dolara ovoj osobi na ima dusevne štete
Jasta je :lol:
Taj malo fakincic je dva mjeseca svaki utorak i cetvrtak dolazio da lisce mete po parkovima.
Community service, qrca graha i qrcenja ‘nako.
Last edited by Fudo387 on 10/08/2018 17:13, edited 1 time in total.
Nastasia

#552 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Nastasia »

MarlboroGold wrote:
Nastasia wrote: Wow kakav obrt događaja, fascinantno šta ljudi zaključe iz jedne rečenice.

Ne znam ja ko će uzimati pravdu u svoje ruke i kad, ja samo znam da je policija u Sarajevu sve osim profesionalna, savjesna, odgovorna i sve ono što policija treba biti.

A što se tiče šamaranja klošara, džeparoša, i sličnih, što se mene tiče nek koriste svaku moguću izliku da ih mlatnu. Ono pošo da se počeše po mudima, ja mislio da će potegnut paliju i zveknuo ga. Dovoljan izgovor.
Nije to zaključak tek tako, već sam sit takvog mentaliteta, a onda se ljudi čude što je BiH banana država. Nema gdje ne postoji neka vrsta nepovjerenja (često uz stalne uvrede) prema svemu mogućem što ima predznak "državno" kako opravdano tako i neopravdano (generalizacija kao u ovom slučaju), onda onaj stav, ustvari fobija kako me uvijek neko može sjebati, pa de da ja nekog sjebem pravdajući se sa pričama "moram i ja nekako zaraditi".
Ljudi sve nešto očekuju a ne žele na sebi da rade. Očekuju od policije da bude maksimalno profesionalna... pa kako će majku mu biti kad smo još uvijek teški divljaci?

Ne znam vala što se na meni istresaš :lol:

Može se generalizovati i reći da su kerovi, kad je preko 50% njih kako rekoh, uhljebljeno, neprofesionalno i slično.
Al' jebiga, potrebni su nam, kako bi tek bilo bez njih.

U suštini, čudi me da se iko više ibreti i nervira oko bilo čega "državnog" kako ti kažeš.
Sve je to odraz našeg mentaliteta, mi smo svi takvi.
Političari su ogledalo nas, policajci su ogledalo nas samih, revizori, šalteraši, itd.

Pa svi su ti ljudi ba odavde, nije doš'o Njemac u tužilaštvo pa kaže pokvaren. Mi smo takvi.

Ne znam kad ćemo se prestat iščuđavat.
kakavdanakneiskustvu

#553 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kakavdanakneiskustvu »

jos mu sudija progledao kroz prste,rekao bio odlican policajac bez mrlje u karijeri,dva dana do penzije mu ostalo
beni-bu-man

#554 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by beni-bu-man »

MarlboroGold wrote:
Nastasia wrote: Wow kakav obrt događaja, fascinantno šta ljudi zaključe iz jedne rečenice.

Ne znam ja ko će uzimati pravdu u svoje ruke i kad, ja samo znam da je policija u Sarajevu sve osim profesionalna, savjesna, odgovorna i sve ono što policija treba biti.

A što se tiče šamaranja klošara, džeparoša, i sličnih, što se mene tiče nek koriste svaku moguću izliku da ih mlatnu. Ono pošo da se počeše po mudima, ja mislio da će potegnut paliju i zveknuo ga. Dovoljan izgovor.
Nije to zaključak tek tako, već sam sit takvog mentaliteta, a onda se ljudi čude što je BiH banana država. Nema gdje ne postoji neka vrsta nepovjerenja (često uz stalne uvrede) prema svemu mogućem što ima predznak "državno" kako opravdano tako i neopravdano (generalizacija kao u ovom slučaju), onda onaj stav, ustvari fobija kako me uvijek neko može sjebati, pa de da ja nekog sjebem pravdajući se sa pričama "moram i ja nekako zaraditi".
Ljudi sve nešto očekuju a ne žele na sebi da rade. Očekuju od policije da bude maksimalno profesionalna... pa kako će majku mu biti kad smo još uvijek teški divljaci?
kakvi god da smo divljaci on je placen da obavlja svoju duznost da bude maksimalno profesionalan, ako nije u stanju nek mete ulicu
MarlboroGold

#555 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by MarlboroGold »

Nastasia wrote:
MarlboroGold wrote:

Ne znam vala što se na meni istresaš :lol:

Može se generalizovati i reći da su kerovi, kad je preko 50% njih kako rekoh, uhljebljeno, neprofesionalno i slično.
Al' jebiga, potrebni su nam, kako bi tek bilo bez njih.

U suštini, čudi me da se iko više ibreti i nervira oko bilo čega "državnog" kako ti kažeš.
Sve je to odraz našeg mentaliteta, mi smo svi takvi.
Političari su ogledalo nas, policajci su ogledalo nas samih, revizori, šalteraši, itd.

Pa svi su ti ljudi ba odavde, nije doš'o Njemac u tužilaštvo pa kaže pokvaren. Mi smo takvi.

Ne znam kad ćemo se prestat iščuđavat.
Ma ne istresam se... znaš ti da ja tebe gotivim :oops:
Jednostavno sam sit toga... od jebenih taksista ako ne idem svojim autom koji znaju sve i svakog lopova (ma jašta) a naplati vožnju duplo više nego što bi trebao do nekih prijatelja koji studiraju po 10 godina i kukaju na državu i državne institucije za vlastitu situaciju, a takvih je masa.
MarlboroGold

#556 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by MarlboroGold »

beni-bu-man wrote:
MarlboroGold wrote:

kakvi god da smo divljaci on je placen da obavlja svoju duznost da bude maksimalno profesionalan, ako nije u stanju nek mete ulicu
Konkretno u vezi ovog što ga je udario se slažem. Respo je to dobro objasnio... nije ga odveo u stanicu, a trebao je jer bi to bilo profesionalno.
Neki drugi policajac bi ga vjerovatno odveo.
beni-bu-man

#557 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by beni-bu-man »

MarlboroGold wrote:
beni-bu-man wrote: kakvi god da smo divljaci on je placen da obavlja svoju duznost da bude maksimalno profesionalan, ako nije u stanju nek mete ulicu
Konkretno u vezi ovog što ga je udario se slažem. Respo je to dobro objasnio... nije ga odveo u stanicu, a trebao je jer bi to bilo profesionalno.
Upravo tako :thumbup:
Nastasia

#558 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Nastasia »

MarlboroGold wrote: Ma ne istresam se... znaš ti da ja tebe gotivim :oops:
Jednostavno sam sit toga... od jebenih taksista ako ne idem svojim autom koji znaju sve i svakog lopova (ma jašta) a naplati vožnju duplo više nego što bi trebao do nekih prijatelja koji studiraju po 10 godina i kukaju na državu i državne institucije za vlastitu situaciju, a takvih je masa.
Ma znam nego me još uvijek začudi kad vidim da se neko iščuđava našem narodu.
Kad mi neko kaže političari pokvareni digne mi se kosa na glavi, mi smo pokvareni, takav nam je mentalitet, samo što neki nemaju moći.
Bolan običan narod ganja štele da upiše dijete u ovaj vrtić, neće u onaj, kod mene komšinica, da upiše dijete na Čaršiju u školu, gdje će joj dijete ić' u tamo neku Umihana Čuvidina školu, OSNOVNU, a kamoli šta drugo.

Ja sam kažem, molim nebeske sile da mi nikad kakvu moć važnu ne dadnu u ruke, kad vidim kakvi smo, od kakve sam sorte nastala, strah me sebe same.

A što se tiče taksista, pa opšte je poznata činjenica da su od policajaca jedino veća govna taksisti :P :P :P
Janjicar

#559 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Janjicar »

Janjicar wrote:@kakavdanakneiskustvu Moram li ih voljeti ?
Pojedince volim i postujem.
Postujem komsiju policajca jer je bez stele dosao u tu sluzbu i svoj posao radi posteno.

Drugi komsija je ker policajac jer uzima mito, neki dan zaustavise nekog covjeka i potplati ih covjek s kesom sokova, vode itd u vrijednosti 10KM.

Ne volim nikog, postujem svakog. Ne mrzim nikog.

ma sve ok,kad policajce nazivas kerovima,imas li kakav slican,bilo kakav nadimak za sudije,tuzioce?
Imam al neću da ti kažem ćelavi :D
kakavdanakneiskustvu

#560 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Janjicar wrote:
Janjicar wrote:@kakavdanakneiskustvu Moram li ih voljeti ?
Pojedince volim i postujem.
Postujem komsiju policajca jer je bez stele dosao u tu sluzbu i svoj posao radi posteno.

Drugi komsija je ker policajac jer uzima mito, neki dan zaustavise nekog covjeka i potplati ih covjek s kesom sokova, vode itd u vrijednosti 10KM.

Ne volim nikog, postujem svakog. Ne mrzim nikog.

ma sve ok,kad policajce nazivas kerovima,imas li kakav slican,bilo kakav nadimak za sudije,tuzioce?
Imam al neću da ti kažem ćelavi :D
pa neces meni reći,svima nama?
Janjicar

#561 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Janjicar »

@kakavdanakneiskustvu Necu zbog tebe, mogu koje slovo promašit pa ćeš se početi za to "hvatati" :D
vješalica

#562 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by vješalica »

sheilak wrote:
vješalica wrote:Kad neće tuzičastvo i sud da zatvori ovu ološ
Nek im brabonjaju šamare
A demokratice nek pište
Pa sto ih oni ne zatvore kad sud i tuzilastvo ne zatvaraju?
Kako znam imaju pravo da ga zadrze 24 sata (r)
Znaš li kako se pritvor određuje i kolikomože trajati i šta se radi dok se osoba drži u pritvoru i znaš li ko određuje pritvor?
Zakon u šakice mubareć pa pričaj
Ne znaš prema tome na glumi
kakavdanakneiskustvu

#563 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Janjicar wrote:@kakavdanakneiskustvu Necu zbog tebe, mogu koje slovo promašit pa ćeš se početi za to "hvatati" :D

ne brini necu,pokusaj,da ne ispadne da samo za jedne imas nadimak,a za druge ne
sheilak

#564 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by sheilak »

vješalica wrote:
sheilak wrote:
vješalica wrote:Kad neće tuzičastvo i sud da zatvori ovu ološ
Nek im brabonjaju šamare
A demokratice nek pište
Pa sto ih oni ne zatvore kad sud i tuzilastvo ne zatvaraju?
Kako znam imaju pravo da ga zadrze 24 sata (r)
Znaš li kako se pritvor određuje i kolikomože trajati i šta se radi dok se osoba drži u pritvoru i znaš li ko određuje pritvor?
Zakon u šakice mubareć pa pričaj
Ne znaš prema tome na glumi
Opet se pravis pametna (r)
Janjicar

#565 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Janjicar »

Janjicar wrote:@kakavdanakneiskustvu Necu zbog tebe, mogu koje slovo promašit pa ćeš se početi za to "hvatati" :D

Strpljen, spašen. Kud si navalio odmah daj pa daj

Polahko reći ću ti nekad.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#566 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Jimmy McNulty »

Pošten insan nikad ne može dobit džaba šamar od policije, ali nikad za nikad, čak i u ovoj kvazi državi.
Janjicar

#567 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Janjicar »

Jimmy McNulty wrote:Pošten insan nikad ne može dobit džaba šamar od policije, ali nikad za nikad, čak i u ovoj kvazi državi.
:lol:
kakavdanakneiskustvu

#568 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Janjicar wrote:

Strpljen, spašen. Kud si navalio odmah daj pa daj

Polahko reći ću ti nekad.
pa nisam ni rekao da trebas meni reci nego svima koji ovo citaju
alipasijaner

#569 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by alipasijaner »

Nastasia wrote: A što se tiče taksista, pa opšte je poznata činjenica da su od policajaca jedino veća govna taksisti :P :P :P
Isto k'o da si ti platila kaznu za prekoracenje brzine dok si se u 2 noci vracala taksijem...
Janjicar

#570 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Janjicar »

Samo si ti navalio ostali su spremni da čekaju. Čitas li ti uopste sto pisem il po svom samo ?

Imal' šta na "belegiju" ovih dana ?
kakavdanakneiskustvu

#571 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Janjicar wrote:
Samo si ti navalio ostali su spremni da čekaju. Čitas li ti uopste sto pisem il po svom samo ?

pitanje je citas li ti ili šibaš samo po svome
Nastasia

#572 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Nastasia »

alipasijaner wrote:
Nastasia wrote: A što se tiče taksista, pa opšte je poznata činjenica da su od policajaca jedino veća govna taksisti :P :P :P
Isto k'o da si ti platila kaznu za prekoracenje brzine dok si se u 2 noci vracala taksijem...

Ma jok :D :D Ovo bi na lični račun nekoga sa teme, ne istinit stav.

Ja sa taksistima imam ili :thumbup: iskustva ili skroz neutralna.
Dobar dan, dotle i dotle, evo izvolite novac, hvala i doviđenja.
Janjicar

#573 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Janjicar »

Janjicar wrote:

pitanje je citas li ti ili šibaš samo po svome
Prepisujes samo hamaN :D

Aj da ne zachatavmo temu dzabe, mogao bih ja do ujutro s tobom ovako al ima i drugih ovdje. Uživaj i haj na rostilj evo ga spreman ako si "hoćan" :)
славянин

#575 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by славянин »

sheilak wrote: Opet se pravis pametna (r)
Zelja da bude ministrica prsti iz nje :D
Post Reply