MarlboroGold wrote:Nastasia wrote:
Wow kakav obrt događaja, fascinantno šta ljudi zaključe iz jedne rečenice.
Ne znam ja ko će uzimati pravdu u svoje ruke i kad, ja samo znam da je policija u Sarajevu sve osim profesionalna, savjesna, odgovorna i sve ono što policija treba biti.
A što se tiče šamaranja klošara, džeparoša, i sličnih, što se mene tiče nek koriste svaku moguću izliku da ih mlatnu. Ono pošo da se počeše po mudima, ja mislio da će potegnut paliju i zveknuo ga. Dovoljan izgovor.
Nije to zaključak tek tako, već sam sit takvog mentaliteta, a onda se ljudi čude što je BiH banana država. Nema gdje ne postoji neka vrsta nepovjerenja (često uz stalne uvrede) prema svemu mogućem što ima predznak "državno" kako opravdano tako i neopravdano (generalizacija kao u ovom slučaju), onda onaj stav, ustvari fobija kako me uvijek neko može sjebati, pa de da ja nekog sjebem pravdajući se sa pričama "moram i ja nekako zaraditi".
Ljudi sve nešto očekuju a ne žele na sebi da rade. Očekuju od policije da bude maksimalno profesionalna... pa kako će majku mu biti kad smo još uvijek teški divljaci?
Ne znam vala što se na meni istresaš
Može se generalizovati i reći da su kerovi, kad je preko 50% njih kako rekoh, uhljebljeno, neprofesionalno i slično.
Al' jebiga, potrebni su nam, kako bi tek bilo bez njih.
U suštini, čudi me da se iko više ibreti i nervira oko bilo čega "državnog" kako ti kažeš.
Sve je to odraz našeg mentaliteta, mi smo svi takvi.
Političari su ogledalo nas, policajci su ogledalo nas samih, revizori, šalteraši, itd.
Pa svi su ti ljudi ba odavde, nije doš'o Njemac u tužilaštvo pa kaže pokvaren. Mi smo takvi.
Ne znam kad ćemo se prestat iščuđavat.