crnci
- Šveđanin
#551 Re: crnci
Ne želim da komentarišem ove bljuvotine samo ću se osvrnuti na tezu kako Bošnje, i ne samo Bošnje, nego svi balkanski narodi nisu rasisti.
Nije da nisu rasisti, već nisu imali priliku da budu rasisti!
Koliko je tolerantan bošnjački, srpski, hrvatski narod bi mogli vidjeti da se u neki od njihovih gradova vremenom doseli npr 20 000 crnaca, koji će recimo živjeti u buća potoku, neka 5% došlja pravi probleme, ostali neka su uredni i vidjećete šta će biti...
Pa jbt narod se u najvećem, najemancipovanijem gradu BIH i dan danas dijeli na došlje i Sarajlije, pa se Sarajlije dijele na ove što ih je "Tito spustio sa brda" i ove čiji su preci u grad došli ranije... (lično slušao) mrsko se gleda na Podrinjce, Sandžaklije, Krajišnike, pa su i tu podjele.. podjele, mržnja, netolerancija na sve strane.
Vi razmislite šta bi bilo da se desi scenario iz mog 3 pasusa gore, pa ako ljudi imaju toliko podjela, mržnje, netolerancije među vlastitim narodom u mini regiji bosne i balkana gdje su još narodi živjeli zajedno i istih su kultura, zamislite da tu dođe neko iz skroz druge kulture, iz neke tamo Nigerije, haos bi nastao.
Koliko je tolerantan bošnjački, srpski, hrvatski narod bi mogli vidjeti da se u neki od njihovih gradova vremenom doseli npr 20 000 crnaca, koji će recimo živjeti u buća potoku, neka 5% došlja pravi probleme, ostali neka su uredni i vidjećete šta će biti...
Pa jbt narod se u najvećem, najemancipovanijem gradu BIH i dan danas dijeli na došlje i Sarajlije, pa se Sarajlije dijele na ove što ih je "Tito spustio sa brda" i ove čiji su preci u grad došli ranije... (lično slušao) mrsko se gleda na Podrinjce, Sandžaklije, Krajišnike, pa su i tu podjele.. podjele, mržnja, netolerancija na sve strane.
Vi razmislite šta bi bilo da se desi scenario iz mog 3 pasusa gore, pa ako ljudi imaju toliko podjela, mržnje, netolerancije među vlastitim narodom u mini regiji bosne i balkana gdje su još narodi živjeli zajedno i istih su kultura, zamislite da tu dođe neko iz skroz druge kulture, iz neke tamo Nigerije, haos bi nastao.
- Red Wolf
#552 Re: crnci
Kakve veze ima NETOLERANCIJA I RASIZAM,posto vidim da ti tu povlacis paralelu????Šveđanin wrote:Ne želim da komentarišem ove bljuvotine samo ću se osvrnuti na tezu kako Bošnje, i ne samo Bošnje, nego svi balkanski narodi nisu rasisti.
- MyTao
#553 Re: crnci
Imali tema na kojoj nisi pricao kako ti je kuca veca od komsija? Kompleksas much?kosava wrote:Jok sitna im djeca, niti se ovdje skilji, normalno mozes gledat kroz prozor samo sto je moja kuca veca od njihove,
ne pricam njemacki pa slobodno prevedi.
-
broj dva
#554 Re: crnci
-----------Red Wolf wrote:Kakve veze ima NETOLERANCIJA I RASIZAM,posto vidim da ti tu povlacis paralelu????Šveđanin wrote:Ne želim da komentarišem ove bljuvotine samo ću se osvrnuti na tezu kako Bošnje, i ne samo Bošnje, nego svi balkanski narodi nisu rasisti.
Ako ne mozes smislit brokoli onda si netolerantan (prema brokoliju)
Ako ne mozes smislit crnce ili arape ili muslimane (iako muslimani nisu rasa) onda si rasista.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#555 Re: crnci
Ono sto ste u Svedskoj sproveli vezano za Pipi u Danskim medijima je opisao kao retardirano. Jedna novinarka je cak rekla, kod budala Svedjana se svacemu nadatiŠveđanin wrote:Ne želim da komentarišem ove bljuvotine samo ću se osvrnuti na tezu kako Bošnje, i ne samo Bošnje, nego svi balkanski narodi nisu rasisti.
- Red Wolf
#556 Re: crnci
Nisam tebe pitao pa ne znam sta mi ti odgovaras pa jos i pogresno,nisam ga pitao STA SU vec KAKVE VEZE TO DVOJE IMA,a kao sta vidis da nema nikakve samo da to i on jos uvidi i tamanbroj dva wrote:-----------Red Wolf wrote:Kakve veze ima NETOLERANCIJA I RASIZAM,posto vidim da ti tu povlacis paralelu????Šveđanin wrote:Ne želim da komentarišem ove bljuvotine samo ću se osvrnuti na tezu kako Bošnje, i ne samo Bošnje, nego svi balkanski narodi nisu rasisti.
Ako ne mozes smislit brokoli onda si netolerantan (prema brokoliju)
Ako ne mozes smislit crnce ili arape ili muslimane (iako muslimani nisu rasa) onda si rasista.
-
broj dva
#557 Re: crnci
Opet cu ti odgovorit a ti mi ne zamjeri.
Ako si netolerantan prema meni ili Anti ili Bantati jer nas ne mozes smislit radi naseg karaktera ili pokvareni zuba ili sto puno seremo, to je netolerancija i sasvim je prihvatljiva. Ako mene ne mozes smislit jer sam bosanac, ili Antu jer je katolik ili Bantatu zato sto je crnac onda nisi netolerantan nego rasista.
Netolerancija i rasizam su dva razlicita pojma ali nisu toliko udaljena da nemaju veze jedan sa drugim. Rasizam je vrsta (ili mozda podvrsta) netolerancije.
Ako si netolerantan prema meni ili Anti ili Bantati jer nas ne mozes smislit radi naseg karaktera ili pokvareni zuba ili sto puno seremo, to je netolerancija i sasvim je prihvatljiva. Ako mene ne mozes smislit jer sam bosanac, ili Antu jer je katolik ili Bantatu zato sto je crnac onda nisi netolerantan nego rasista.
Netolerancija i rasizam su dva razlicita pojma ali nisu toliko udaljena da nemaju veze jedan sa drugim. Rasizam je vrsta (ili mozda podvrsta) netolerancije.
- Red Wolf
#558 Re: crnci
Nije problem,mozemo polemisati i odmah da ti kazem da ti teza ne stoji ma ni najmanje,ja npr. ne tolerisem brzu voznju i ne preferiram istu al zato mi nije ni na kraj pameti da sa macetom hodam po ulici i trazim tutsije ili hutue i da ih cerecim,to je gruba usporedba a nadam se da ces shvatiti,opet kazem meni nemoras objasnjavati razliku ta dva pojma,pozzbroj dva wrote:Opet cu ti odgovorit a ti mi ne zamjeri.
- Šveđanin
#559 Re: crnci
Kakvo je ovo pitanje? Netolerantan narod nije spreman da prihvati drugo i drugačije, pa čak i u okviru svoje male regije, a kamo li da primi u svoje društvo nekoga totalno drugačijeg mentaliteta, načina života i slično. A veza sa rasizmom je da on upravo počinje na netoleranciji drugog i drugačijeg.Red Wolf wrote:Kakve veze ima NETOLERANCIJA I RASIZAM,posto vidim da ti tu povlacis paralelu????
Ja ti govorim konkretnu stvar šta bi bilo da stanovnici neke afričke države zaista dođu u velikom broju i da 5% od njih počne praviti probleme..

- Red Wolf
#560 Re: crnci
To ti tvrdis ili sta,pusti mi se wikipedie i citiranja formula i teza,objasni mi na konkretnom primjeru gdje je netolerancija=rasizam,pusti mi se hipotetickih pitanja,sta bi bilo kad bi biloŠveđanin wrote:Kakvo je ovo pitanje? Netolerantan narod nije spreman da prihvati drugo i drugačije, pa čak i u okviru svoje male regije, a kamo li da primi u svoje društvo nekoga totalno drugačijeg mentaliteta, načina života i slično. A veza sa rasizmom je da on upravo počinje na netoleranciji drugog i drugačijeg.Red Wolf wrote:Kakve veze ima NETOLERANCIJA I RASIZAM,posto vidim da ti tu povlacis paralelu????
Ja ti govorim konkretnu stvar šta bi bilo da stanovnici neke afričke države zaista dođu u velikom broju i da 5% od njih počne praviti probleme..
- Red Wolf
#561 Re: crnci
Za tvoju informaciju puna florida latinoamerikanaca,puna njemacka i holandija turaka da ne pisem dalje, pa ne vidim da je tu prisutan rasizam ni u promilima a da ima netolerancije ima je i za izvoz e sad da li je to isto kao desavanja u americi ranije i juznoafrickoj republici,ja cu ti reci ni blizu,tada je zivot crnca bio manje vrijedan od zivota psa lutalice,nisu smjeli hodati istom stranom ulice,nisu se smjeli voziti u istom prevoznom sredstvu javnog saobracaja,nisu smjeli kupovati u istim prodavnicama.... e to je rasizam,priznaces velika je razlika izmedju to dvoje
-
pashasolidni
#562 Re: crnci
kosava wrote:Jok ja a ti koliko si put otresao, jesi li izgubion pravo na skolovanje u 7 ili 8 razredu?

-
kosava
#563 Re: crnci
Gdje ovo slikano jel u Pionirskoj Dolini?pashasolidni wrote:kosava wrote:Jok ja a ti koliko si put otresao, jesi li izgubion pravo na skolovanje u 7 ili 8 razredu?
-
kosava
#564 Re: crnci
Ma neskiraj se imaces i ti kucu jednog dana.MyTao wrote:Imali tema na kojoj nisi pricao kako ti je kuca veca od komsija? Kompleksas much?kosava wrote:Jok sitna im djeca, niti se ovdje skilji, normalno mozes gledat kroz prozor samo sto je moja kuca veca od njihove,
- MyTao
#565 Re: crnci
kosava wrote:Ma neskiraj se imaces i ti kucu jednog dana.MyTao wrote:Imali tema na kojoj nisi pricao kako ti je kuca veca od komsija? Kompleksas much?kosava wrote:Jok sitna im djeca, niti se ovdje skilji, normalno mozes gledat kroz prozor samo sto je moja kuca veca od njihove,
-
kosava
#566 Re: crnci
jok samo na dvije, jebi ga otplacena moja 1/1 i vila i jeste za ponositi se a sve to bez jednog zulja.MyTao wrote:
![]()
![]()
Na pet tema si napisao kako ti je kuca veca od komsijine
![]()
![]()
-
pashasolidni
#567 Re: crnci
...i onda kazu da su prostitutke nesretne i obespravljene...ti si dokaz da se ipak mozhekosava wrote:jok samo na dvije, jebi ga otplacena moja 1/1 i vila i jeste za ponositi se a sve to bez jednog zulja.MyTao wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
...alal vera kraljice...trotoara
- Hajvan
#568 Re: crnci
Lik koji je ovdje najgrlatiji u zažtiti crnaca, na drugoj aktuelnoj temi popljuva semite i muslimane u najcrnjrm nacističkom maniru. 
- Red Wolf
#569 Re: crnci
Lociraj gaHajvan wrote:Lik koji je ovdje najgrlatiji u zažtiti crnaca, na drugoj aktuelnoj temi popljuva semite i muslimane u najcrnjrm nacističkom maniru.
-
hAZNADAR
#570 Re: crnci
Iz iskustva znam da ovi sto najvise vriste na rasizam su ustvari najveci rasisti i to indirektno.
Zato sto itekako dobro znaju da je najveci kriminal, anarhija, silovanja, pljacka, prljavstina, netolerancija, agresivnost,... upravo u crnackim kvartovima i od strane crnaca statisticki gledano - ali to tumace njihovom kulturom i navodnim revoltom zbog ugnjetavanja.
Normalno im je da crnci jedni druge oslovljavaju sa "brother" zbog boje koze a stomak im se prevrne ako neki bijelac po istom osnovu druge bijelce nazia bracom. To je isto kao kada maloj djeci gledas kroz prste za neke stvari jer nisu dovoljno zrela - indirektno crnacku populaciju srozavas na nize ako im dopustas nesto sto nije normalno za bijelce. Isto vrijedi i za oblacenje i rijecnik kojima se crni sluze - u njihovo slucaju im je to simpa - a da se slucajno bijelac tako oblaci i ponasa - joj vidi seljacine,...
Cool je kultura crnackog geta(gdje nebi ni u snu zasli) - a groze se nase mahale.
Samozvani kosmopoliti sto samo lijece svoje komplekse. Isti ti vriste na nas nacionalizam a zmire na mnogo drugoga,...
vezano za temu,....
U biti je crnacki geto jedini razlog za ove negativnosti i negativne statistike o crncima. Geto je nesto kao nasa mahala - mjesto koje ne dopusta da si drugaciji, moderniji, civilizovaniji,.. gdje si ako ides u skolu i ucis, radis posteno, imas obzira, postujes zakon,.. - peder kojeg treba razbit. Tako da nije boja koze razlog ovih cinjenica o americkim crncima - razlog je geto. Ista ta geta imas i po Evropi sa Arapima, Turcima, Balkancima,....
U prilog temi jedan video o nasem getu u Sarajevu i kako i u kojem obimu to kod nas izgleda. U pozadini su oni likovi sto su skoro pijani izboli putnike u sarajevskom tramvaju.
https://www.youtube.com/watch?v=pLXhKi21y1o
pogledajte video i necete naci vece razlike izmedju ovog i onog sa prethodnih stranica - osim u obimu naravno.
Mozda smo i mi dzuture svi zajedno Bosanci - european niggers.
Zato sto itekako dobro znaju da je najveci kriminal, anarhija, silovanja, pljacka, prljavstina, netolerancija, agresivnost,... upravo u crnackim kvartovima i od strane crnaca statisticki gledano - ali to tumace njihovom kulturom i navodnim revoltom zbog ugnjetavanja.
Normalno im je da crnci jedni druge oslovljavaju sa "brother" zbog boje koze a stomak im se prevrne ako neki bijelac po istom osnovu druge bijelce nazia bracom. To je isto kao kada maloj djeci gledas kroz prste za neke stvari jer nisu dovoljno zrela - indirektno crnacku populaciju srozavas na nize ako im dopustas nesto sto nije normalno za bijelce. Isto vrijedi i za oblacenje i rijecnik kojima se crni sluze - u njihovo slucaju im je to simpa - a da se slucajno bijelac tako oblaci i ponasa - joj vidi seljacine,...
Cool je kultura crnackog geta(gdje nebi ni u snu zasli) - a groze se nase mahale.
Samozvani kosmopoliti sto samo lijece svoje komplekse. Isti ti vriste na nas nacionalizam a zmire na mnogo drugoga,...
vezano za temu,....
U biti je crnacki geto jedini razlog za ove negativnosti i negativne statistike o crncima. Geto je nesto kao nasa mahala - mjesto koje ne dopusta da si drugaciji, moderniji, civilizovaniji,.. gdje si ako ides u skolu i ucis, radis posteno, imas obzira, postujes zakon,.. - peder kojeg treba razbit. Tako da nije boja koze razlog ovih cinjenica o americkim crncima - razlog je geto. Ista ta geta imas i po Evropi sa Arapima, Turcima, Balkancima,....
U prilog temi jedan video o nasem getu u Sarajevu i kako i u kojem obimu to kod nas izgleda. U pozadini su oni likovi sto su skoro pijani izboli putnike u sarajevskom tramvaju.
https://www.youtube.com/watch?v=pLXhKi21y1o
pogledajte video i necete naci vece razlike izmedju ovog i onog sa prethodnih stranica - osim u obimu naravno.
Mozda smo i mi dzuture svi zajedno Bosanci - european niggers.
-
kosava
#571 Re: crnci
A to bi trebalo mene uvrijeditipashasolidni wrote:...i onda kazu da su prostitutke nesretne i obespravljene...ti si dokaz da se ipak mozhekosava wrote:jok samo na dvije, jebi ga otplacena moja 1/1 i vila i jeste za ponositi se a sve to bez jednog zulja.MyTao wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
...alal vera kraljice...trotoara
- Cherry-Cherry
#572 Re: crnci
MyTao wrote:Koji su bolesnici ovu Arapi i slicni... dodju iz svoje zemlje jer je to jedna velika rupa, zbog njihovih glupih i zaostalih zakona. Onda kad se smjeste pocnu protestirati i traziti da se uspostave njihovi glupi i zaostali zakoni koji su krivi sto je njihova zemlja jedna velika rupa.![]()
MyTao wrote:Kako prepoznati rasistu... oni prvi popljuju cijelu rasu, generaliziraju, ali svaki put na kraju svog posta obavezno napisu "nisam ja rasista, samo kazem..."
E ovo se zove dosljedan čovjek.
- MyTao
#573 Re: crnci
Moja greska sto sam napisao Arapi, a ne muslimani.Cherry-Cherry wrote:MyTao wrote:Koji su bolesnici ovu Arapi i slicni... dodju iz svoje zemlje jer je to jedna velika rupa, zbog njihovih glupih i zaostalih zakona. Onda kad se smjeste pocnu protestirati i traziti da se uspostave njihovi glupi i zaostali zakoni koji su krivi sto je njihova zemlja jedna velika rupa.
MyTao wrote:Kako prepoznati rasistu... oni prvi popljuju cijelu rasu, generaliziraju, ali svaki put na kraju svog posta obavezno napisu "nisam ja rasista, samo kazem..."![]()
![]()
![]()
E ovo se zove dosljedan čovjek.
Islam je ideologija, produkt ljudskog uma, a boja koze nesto s cim se rodis. Valjda sad skontas zasto se jedno moze kritikovati i suditi a drugo ne.
- Towelie
#574 Re: crnci
Pokazao covek na licnom primeru kako se biva rasistom. 
- MyTao
#575 Re: crnci
Zar su religije rase?Towelie wrote:Pokazao covek na licnom primeru kako se biva rasistom.