POLJINE HILLS

Post Reply
Pol_Pot

#551 Re: POLJINE HILLS

Post by Pol_Pot »

weredsf wrote:
Dobro, nisam znao da si ti dežurni sveznadar. Izvini majke ti, o ti koji si upućen u sve tajne.
A sta sam to rekao da znam???
Hoces reci da Violeta nije uspjesna kompanija...ili cemo tumaciti tvoje znanje kako se doslo do toga??
Posto ti tajne uspjeha pises javno cudi me da nisi neku uzeo za sebe..
Pitanje je bilo "ko se pošteno obogatio". Pero Čorluka nije. Da je uspješan, uspješan je.

Nisam uzeo nijednu takvu tajnu za sebe, ne može mi u obraz stat. Zarađivati milione a tretirati radnike kako ih on tretira, moraš biti posebna sorta ;)

AL haj pusti mene, šta ja znam...
weredsf

#552 Re: POLJINE HILLS

Post by weredsf »

Pol_Pot wrote:
weredsf wrote:
Dobro, nisam znao da si ti dežurni sveznadar. Izvini majke ti, o ti koji si upućen u sve tajne.
A sta sam to rekao da znam???
Hoces reci da Violeta nije uspjesna kompanija...ili cemo tumaciti tvoje znanje kako se doslo do toga??
Posto ti tajne uspjeha pises javno cudi me da nisi neku uzeo za sebe..
Pitanje je bilo "ko se pošteno obogatio". Pero Čorluka nije. Da je uspješan, uspješan je.

Nisam uzeo nijednu takvu tajnu za sebe, ne može mi u obraz stat. Zarađivati milione a tretirati radnike kako ih on tretira, moraš biti posebna sorta ;)

AL haj pusti mene, šta ja znam...
Ja sam se smio kladiti u milion da je neko takav online na forumu, jedan zna kojoj stranci pripadaju firme a ti kako je dosao do para...
O tome cijelo vrijeme i pricamo, svi sve znaju..ali bas sve...
Trebam te

#553 Re: POLJINE HILLS

Post by Trebam te »

Im ali neko plan kuca i cijenu?
@mba

#554 Re: POLJINE HILLS

Post by @mba »

_BataZiv_0809 wrote:
@mba wrote:trebao je vas pitati sta da gradi, ili jos bolje trebao je vama dati pare pa da vi upravljate tudjim parama, halo ba nema vise sadake dignite se radite nest, pa makar cistite drzavu od smeca i to je rad!

necete vi kile dole u BiH, da vi radite nebi vi imali vremena tracati u sta ko ulaze bez da je vas pitao!

smijesni ste mi postali, vas nacin razmisljanja dole u BiH mi u dijaspori necemo nikad shvatiti, i onda kukate drzava nam vaka drzava nam naka, zemljaci moji da bi nest od drzave dobili mora se i nest dati, vi bi samo uzimali a dali nebi nista, nece da moze!

peace, nek vam je sa srecom!
Sta ima u Egiptu?

diktatura brate diktatura ali doce i generalu kraj!

hurghada za odmor predivna!
janje_

#555 Re: POLJINE HILLS

Post by janje_ »

kad sam negdje prvi put procito poljine hills, pomislih da se neko lose zajebava.. kad ono.. ono stvarno.. dzizes krajst..

Prosetam tako slucajno
uz vas raskosni vrt
mrko me zagleda
onaj ruzni hrt

I kao u literaturi
iz Habsburskih dana
Sunce se lagano prikrada
izmedju njegovanih grana

Usred te puste
i nepotrebne raskosi
primjecujem da gajite
svinje i kokosi

Prosetam tako slucajno
uz vas raskosni vrt
i sada mi je jasan
vas zivotni put

I kao u literaturi
iz Habsburskih dana
lada se vasa kci
u sjeni njegovanih grana
Pol_Pot

#556 Re: POLJINE HILLS

Post by Pol_Pot »

weredsf wrote:
Ja sam se smio kladiti u milion da je neko takav online na forumu, jedan zna kojoj stranci pripadaju firme a ti kako je dosao do para...
O tome cijelo vrijeme i pricamo, svi sve znaju..ali bas sve...
Ja ne znam. O ostalim nabrojanim firmama nemam pojma. Ovom znam igrom slučaja, iz par "prvih ruku", dakle ljudi koji su upoznati sa situacijom, a nemaju nikakvog interesa da lažu. Za tretiranje radnika baš znam.

A ti ako imaš logičnije objašnjenje kako je npr. Pero Gudelj, predratni harmonikaš i vlasnik videoteke u Vitezu(inače ljudina i po), uspio napraviti imperiju zvanu FIS u periodu 1992-1995, molim te da mi objasniš. Isto važi i za Čorluku i Violetu, tj. Prodex (prvo je bio Prodex, pa je nastala Violeta).
the_stick

#557 Re: POLJINE HILLS

Post by the_stick »

weredsf wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
weredsf wrote: Kako svi placaju PDV??
Zbog tvog dodatka privatno lice je duzno da tebi objasnjava odakle mu novac??
Zamisli da te komsije presretne kada se vracas iz kupovine i da te pita sta nosis u kesama i odakle ti novac da to kupis????
Sta bi mu ti rekao na to??
Ovako:

PDV je porez koji oporezuje krajnju potrosnju.

A ti kao kupac u npr. prodavnici obuce jesi krajnji potrosac, jer sebi kupujes cipele koje ces nositi.

Znaci ako su cipele 100 KM, placas 83 prodavnici i 17 KM drzavi. Prodavnica je duzna tih 17 prijaviti i platiti PDV upravi. Dakle kad god kupujes u firmama PDV obveznicima, ti kao krajnji potrosac placas PDV!

Jasno?

Weerdf ne valja ti primjer, zato sto ja uopce ne pricam o Shiddiju i to ponavljam vec 3ci put!

Porez placamo svi, a od tih para vlast funkcionise. I onda pogoduje tipovima ala Shiddi, a tebi ne da nista bez mita. Kontas sad?
Prodavnica ili njen vlasnik tih 17% plati cim ih uveze u zemlju ne ceka drzava da ih ti kupis ali to nije ni tema...
Objekti se prave u opcini centar ( SDP) i opet ide na teret SDA sve...zanimljivo
ne zna se ko od vas dvojice bolje razumije koncept PDV-a :D
smijesni_ste

#558 Re: POLJINE HILLS

Post by smijesni_ste »

:lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#559 Re: POLJINE HILLS

Post by _BataZiv_0809 »

weredsf wrote:[
Prodavnica ili njen vlasnik tih 17% plati cim ih uveze u zemlju ne ceka drzava da ih ti kupis ali to nije ni tema...
Objekti se prave u opcini centar ( SDP) i opet ide na teret SDA sve...zanimljivo
Da, to je ulazni PDV, a ovaj koji im ti platis je izlazni. Na njihovoj razlici se formira ili porezna obaveza ili zahtjev za povrat. Edukuj se malo o poreskom sistemu, ne bi ti bilo zgorega.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#560 Re: POLJINE HILLS

Post by _BataZiv_0809 »

the_stick wrote: ne zna se ko od vas dvojice bolje razumije koncept PDV-a :D
Ne znam sta je pogresno u ovome sto sam napisao :) Uputite me.

Pokusao sam banalizirati do kraja, obzirom na onoga kome je objasnjenje upuceno :thumbup:
HM 2011

#561 Re: POLJINE HILLS

Post by HM 2011 »

Eh da je zaraditi novca - gulda - plaho pa da mi ova jedna kućica na poljinama dođe kao kusur....

Dobra lokacije, dobre kuće, dobra infrasturktura - sve mi se sviđa.....
Helena2014

#562 Re: POLJINE HILLS

Post by Helena2014 »

Šta je ovo? Na ovoj temi niko nije skoro sat vremena ništa pisao?
Da nije otišao ulagač, čitao forum i ode čovjek :shock:
Alkos

#563 Re: POLJINE HILLS

Post by Alkos »

Ukradeš par miliona, od tih para napraviš neku firmu koja kasnije postane uspješna, ti si tada uspješan poslovni čovjek koji se pošteno obogatio. :mrgreen: Zanimljivo! :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#564 Re: POLJINE HILLS

Post by _BataZiv_0809 »

Alkos wrote:Ukradeš par miliona, od tih para napraviš neku firmu koja kasnije postane uspješna, ti si tada uspješan poslovni čovjek koji se pošteno obogatio. :mrgreen: Zanimljivo! :-D
I svako ko te se usudi kritikovati se proglasava zavidnim :D
AcaLukas

#565 Re: POLJINE HILLS

Post by AcaLukas »

Alkos wrote:Ukradeš par miliona, od tih para napraviš neku firmu koja kasnije postane uspješna, ti si tada uspješan poslovni čovjek koji se pošteno obogatio. :mrgreen: Zanimljivo! :-D
A da ulozis 300 000 km i da narodu izgradis dzamiju, jel te i dalje treba pljuvat?
ultima_palabra

#566 Re: POLJINE HILLS

Post by ultima_palabra »

Ili ti stranka obezbjedi početni kapital i tržište, a zauzvrat finansiraš njihove kampanje... i onda te proglase uspješnim biznismenom.
Alkos

#567 Re: POLJINE HILLS

Post by Alkos »

AcaLukas wrote:
A da ulozis 300 000 km i da narodu izgradis dzamiju, jel te i dalje treba pljuvat?
naravno da ne treba. Ali Beg Budnjo je jedan veliki gospodin i veliki čovjek. :mrgreen:
ultima_palabra wrote:
Ili ti stranka obezbjedi početni kapital i tržište, a zauzvrat finansiraš njihove kampanje... i onda te proglase uspješnim biznismenom.
Opet možemo reći da je čovjek snalažljiv i sposoban, a i uspješan... :lol:

Koliko nam je samo iskrivljen sistem vrijednosti i u kakvoj smo moralnoj krizi... ccc! Tužno Boga mi.
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#568 Re: POLJINE HILLS

Post by antimobb »

Sve je jasno da jasnije ne može biti. Posebno nakon onog snimka na Youtube na kojem se vidi kako ''uspješni biznismen'' Shiddi prije dvadeset godina stoji sa kartonskom kutijom ispred neke džamije u Arabiji i sakuplja pomoć za BiH. Tada je imao oko dvadesetak godina.

Tornjak ih je provalio.

Pitanje je da nije bilo rata u BiH, u kojem su naš narod zatvarali u koncentracione logore, ubijali, mučili i silovali dali bi Shiddi koji je u to vrijeme sakupljao pomoć ''za naš narod'' bio uspješan biznismen ili bi i danas bio siromašan u nekoj pustinji Arabije!?

Isto vrijedi i za naše ruralce koji su iz opanaka (svojih selendri i planina) uletili u lakovane cipele (Poljine), ponavljam u vrijeme dok je naš narod u ratu bio zatvaran u koncentracione logore, ubijan, mučen i silovan.

Ovo su temelji na kojima su se u ratu pojedinci enormno bogatili ...

http://img12.imageshack.us/img12/7789/01tx.jpg

... i ovo su temelji na kojima danas grade ... :(

Strašno ...
VjecitiStudent

#569 Re: POLJINE HILLS

Post by VjecitiStudent »

Helena2014 wrote:Šta je ovo? Na ovoj temi niko nije skoro sat vremena ništa pisao?
Da nije otišao ulagač, čitao forum i ode čovjek :shock:
Gdje će ulagač otići, u Šamac?
Pol_Pot

#570 Re: POLJINE HILLS

Post by Pol_Pot »

Najtužnije je što je BH verzija Štokholmskog sindroma toliko uznapredovala da raja počinje da brani "uspješne ratne i poratne biznismene, a prijeratne piljare" i elitu sa Poljina Hillsa. Ne bi me začudilo da se, kod idućih skoro sigurnih protesta, organizuje ekipa i ode braniti Poljine Hills. Ipak gore žive najveći sinovi naše domovine.
The BEN10

#571 Re: POLJINE HILLS

Post by The BEN10 »

I šta je reći, jeste li se dogovorili da organizujete proteste?
Dr. Kuca

#572 Re: POLJINE HILLS

Post by Dr. Kuca »

Ne, nego kod nas je narod jako iskompleksiran, ako kupis dvoje tena odma kazu da si lopov i da ti je tata ratni profiter. Ljudi rade, ima jako sposobnih ljudi a da nisu politicki aktivni.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#573 Re: POLJINE HILLS

Post by _BataZiv_0809 »

The BEN10 wrote:I šta je reći, jeste li se dogovorili da organizujete proteste?
Nismo jos. Cekamo CPCKE placenike da palimo predsjednistvo, pa javi Sebiji da se ne iznenadi ako cuje ekavicu na protestima :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#574 Re: POLJINE HILLS

Post by _BataZiv_0809 »

Dr. Kuca wrote:Ne, nego kod nas je narod jako iskompleksiran, ako kupis dvoje tena odma kazu da si lopov i da ti je tata ratni profiter. Ljudi rade, ima jako sposobnih ljudi a da nisu politicki aktivni.
Ima, ali to nisu ovi koji grade Poljine Hills :-)
Dr. Kuca

#575 Re: POLJINE HILLS

Post by Dr. Kuca »

_BataZiv_0809 wrote:
Dr. Kuca wrote:Ne, nego kod nas je narod jako iskompleksiran, ako kupis dvoje tena odma kazu da si lopov i da ti je tata ratni profiter. Ljudi rade, ima jako sposobnih ljudi a da nisu politicki aktivni.
Ima, ali to nisu ovi koji grade Poljine Hills :-)
Mislis da nema? Mislis da ce samo i da samo na poljinama zive politicari? :lol:

Btw najlakse je srati po drugom jer je sposobniji. Izvuc glavu iz zemlje.
Post Reply