Hafis wrote:
Ma daj, pusti te mantre o pripajanjima. To mogu gutati samo srednjoškolci. Pa i budala zna da jedno Žepće ili Kiseljak ne mogu osvanuti u Hrvatskoj ni u SF scenariju .
Naravno da mogu. Ima više zemalja sa diskontinuitetom teritorija tako da to nije nepoznata pojava u svijetu. Naravno, ne bi bilo praktično ali upravo zato bi se onda nudila razmjena. Tvoji bi odmah rekli "hoćete vezu sa Bihaćem? Nema problema ali samo ako ćemo i mi dobiti vezu sa našim enklavama u srednjoj Bosni". I eto Bošnjaka u neobranom grožđu. Nema nikakvog razloga da sebe dovedemo u tu poziciju. Već sada su Bošnjaci većina i u Jajcu i u Novom Travniku i u Busovači. A ako gledamo broj rođene djece jasno je da ćemo za 10-20 godina biti većina i u Žepču, Odžaku, Vitezu i Kiseljaku. Već sada smo 2/3 u SBK. Bio bi nevjerovatan idiotizam i mazohizam da sami sebe dovedemo u neugodnu situaciju a dovoljno je sačekati još 20 godina i sve će samo biti rješeno.
Hafis wrote:Mada se ovdje pojedine patriJote ljute, i gađaju se nekakvim proračunima, mora se priznati da su područja u BiH naseljena Hrvatima životnim standardom uvjerljivo superiornija u odnosu područja gdje žive Bošnjaci ili Srbi. Ako nećeš Hercegovinu za primjer, uzmi mjesta u srednjoj Bosni, ne trebaš biti ekonomista pa vidjeti razliku.
Naravno. Ja se slažem sa tobom da Hrvati bolje stoje finansijski. Ali upravo zato nestajete

Ne odlaze iz BiH siromasi već dobro situirani. Ja poznajem desetak porodica koje su napustile BiH i apsolutno svi su bili dobro situirani i u BiH. Siromasi nemaju izbora nego da ostaju u BiH. Ništa ti ne kontaš moj doktore
Hafis wrote:Radi se samo o izgradnji nekih sigurnosnih mehanizama, da ne bi se nekim slučajem probudili za 20-30 godina u nekoj uvrnutoj gradžanskoj topionici ili čak i u nekoj light verziji šerijatskog društva.
Sigurnosne mehanizme već imate. Kantoni su beton i 99% manjinskih naroda u svijetu nema takvu zaštitu. Nudi vam se i super mehanizam za Sejdić i Finci ali ne valja vam jer se ne crta karta. Mojne šuplje doktore. Cilj je Banovina i to je jasno i vrapcima na grani.