Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post Reply
Ali Kemal

#551 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Ali Kemal »

tandmand wrote:Rjesenja na "civilizacijskom nivou" ne mogu se trenirati samo tamo gdje su Bosnjaci vecina a da ostatak BiH bude rijesen na principima aparthejda.
Ko kaze da bilo gdje treba da se bilo sta rijesi na principima aparthejda? Cini mi se da uopce ne razumijes o cemu se tu radi.
zavrzlama wrote:
Ama ljudi Sarajevo je glavni grad BiH. Nista nije neobicno da se glavni grad proglasi za distrikt. Pa i u Americi postoji Washington D.C.
Nakaradno je da glavni drzave ne pripada svima, nego da njime dominira samo jedan narod. Tako nije bilo prije rata dok je Bog po zemlji hodo.

No problem....Sarajevo distrikt,a rs mijenja ime u geografski pojam koji ne vrijedja nikoga...ILI Sarajevo dstrikt i Srebrenica distrikt...

za tili cas tvoju ideju ofiram da je licemjerna i nedobronamjerna..
Hajde pokusaj da pojasnis zasto je ideja da glavni grad postane distrikt licemjerna?
Sta bi se to lose desilo za BiH u tom slucaju?
Ko gubi, a ko dobija u tom slucaju?

Prije bih rekao da je protivljenje tome licemjere.
Hocemo jedinstvenu BiH, ali ne damo glavni grad, pa dje to ima :oops:
parangal_

#552 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by parangal_ »

ko god je protiv sarajeva kao distrikta zapravo govori da su srbi i hrvati isti kao oni u zelji da imaju etnicke gradove a ne "bosanske" gradove.

lakmus test za analizu bosnjackog nacionalizma.
prog321

#553 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by prog321 »

Djecaci, zaboravili ste ko je odbranio Sarajevo od chetnichkih hordi dok je HDZ BiH sklapao dogovore sa Karadzicem? :-D
Ne smeta mi distrikt. Ali dok postoji RS nece postojati nikakvo daljne prikrajanje u Federaciji. Ovo je sto imas. Prihvati ili razguli odavde.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#554 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by pici »

sve vece gradove proglasiti disktritima sa oblastima i mirna bosna...uz ukidanje entiteta...postHeno...eto srednjeg nivoa vlasti tj BiH-distrikti-opSCine... :oops:
bole1st

#555 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by bole1st »

Ne bih da vam kvarim planove, ali distrikt Sarajevo postoji vec skoro 20 godina kao federalna jedinica, clanica Federacije BiH, u narodu poznatiji kao Sarajevski Kanton.
DrugaGimnazija

#556 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by DrugaGimnazija »

Breathless wrote: Da ne bi bilp da Bosnjaci kao narod kojeg ima preko 55% nemaju senzibiliteta prema najmalobrojnijem narodu kojeg ima tek oko 10 %, kao znak dobre volje, trebalo bi pristati na ovaj veliki ustupak:

Spajanje HNK, KS, BPK u jedan, ZDK, SBK, TK i PK u drugi, plus vecinski bosnjacke teritorije iz 1991 koje su danas u RS-u. USK ostaje ovakav kakav je uz dodatak Prijedora i drugih vecinskih bosnjackih teritorija koje su danas u RS-u plus teritorijalno spajanje sa kantonom koji cine ZDK i ostali, kao i dodavanje opstina IB sa prijeratnim vecinskim bosnjackim stanovnistvom u BPK. ZHK i LK se spajaju u jedad kanton ili "federalnu jedinicu". To je najveci ustupak koji od Bosnjaka moze dobiti i opet ce imati vise terirorije nego koliko Hrvata procentualno ima.
Evo podjela BiH na 3 entiteta po zastupljenosti iz 1991, sa Sarajevom i Brckim kao distriktima. Mozda bi se mogli dogovoriti na ovoj osnovi, posto i Dodik i Covic insistiraju na 3 federalne jedinice...

Image
parangal_

#557 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by parangal_ »

prog321 wrote:Djecaci, zaboravili ste ko je odbranio Sarajevo od chetnichkih hordi dok je HDZ BiH sklapao dogovore sa Karadzicem? :-D
Ne smeta mi distrikt. Ali dok postoji RS nece postojati nikakvo daljne prikrajanje u Federaciji. Ovo je sto imas. Prihvati ili razguli odavde.
ko je oslobodio bih od hitlera?
Lincoln-Burrows

#558 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Lincoln-Burrows »

parangal_ wrote:
prog321 wrote:Djecaci, zaboravili ste ko je odbranio Sarajevo od chetnichkih hordi dok je HDZ BiH sklapao dogovore sa Karadzicem? :-D
ko je oslobodio bih od hitlera?
Partizani navodno, zato je i nastala SFRJ.
Helena2014

#559 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Helena2014 »

I šta ovo znači, jesu ili nisu na državnom nivou HDZ sa potpisnicama ranijeg sporazuma

Ovaj se sporazum zove
"Programska načela stranaka i koalicija za uspostavljanje i djelovanje vlasti u Bosni i Hercegovini",
naziv je sporazuma koje će ove tri stranke potpisati tokom večeri. (SDA, DF, HDZ)

Lideri stranaka održali konferenciju za novinare
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/146978/sda-hd ... 8hfgA.dpuf

- http://www.klix.ba/vijesti/bih/dogovore ... /141118128
pici

#560 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by pici »

Helena2014 wrote:I šta ovo znači, jesu ili nisu na državnom nivou HDZ sa potpisnicama ranijeg sporazuma

Ovaj se sporazum zove
"Programska načela stranaka i koalicija za uspostavljanje i djelovanje vlasti u Bosni i Hercegovini",
naziv je sporazuma koje će ove tri stranke potpisati tokom večeri. (SDA, DF, HDZ)

pa to je sto ti i pisHe "koalicija za uspostavljanje i djelovanje vlasti u Bosni i Hercegovini" pa nije u gorazdanskom kantonu neg na nivou BiH...vidisH da BaJa kupuje poslanike, nebili upo u voz inace...
pici

#561 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by pici »

Prvi čovjek SDA je također rekao da nisu predviđeni dodatni razgovori sa Savezom za promjene na državnom nivou i da je tu već sve jasno, odnosno da su ova dva sporazuma dovoljna.

Na ponovljeno pitanje da li će se "Dodik ljutiti na njega", lider HDZ-a je rekao da za to nema razloga.

"Drugo, ja ni sa kim nemam, osim sa svojom krvnom vezom, vezu koja stvara ekstra obavezu. Ja sam se jutros čuo sa Dodikom, razgovaramo sasvim normalno, razgovarao sam sa još nekim ljudima. Bojim se da se stalno izvlače krivi zaključci u vezi s tim. Ne postoji između mene i Dodika nikakav dogovor, kao što sam rekao da ne postoji ni između mene i Komšića. Otprilike smo na istoj razini. Postoji nešto drugo, a to je ona moja prižena ruka što sam rekao i ovaj sporazum uistinu nije u koliziji sa svime onim što smo radili u posljednje vrijeme", obrazložio je Čović, dodavši da još ništa ne želi prejudiricirati.

"Ima i drugačiji odgovor, uopće nisam osjetljiv na to ako će se na mene neko ljutiti, a nema za to razloga. Ne mislim samo na Milu Dodika, nego uopće", dodao je.
:lol: :lol: :lol: :lol: e jebajga dragancHe :mrgreen:
Bradafilozof

#562 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Bradafilozof »

sir oliver klepio ušima.

Naravno, sad će nas hafisaga ubijediti u suprotno.
Helena2014

#563 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Helena2014 »

pici wrote:
Helena2014 wrote:I šta ovo znači, jesu ili nisu na državnom nivou HDZ sa potpisnicama ranijeg sporazuma

Ovaj se sporazum zove

pa to je sto ti i pisHe "koalicija za uspostavljanje i djelovanje vlasti u Bosni i Hercegovini" pa nije u gorazdanskom kantonu neg na nivou BiH...vidisH da BaJa kupuje poslanike, nebili upo u voz inace...
:D :mrgreen: :D
Pa što na klixu naslov Dogovorena koalicija: SDA, DF i HDZ činit će vlast u Federaciji BiH, :mrgreen: ako piše da je sporazum
naziv sporazuma koje će ove tri stranke potpisati (SDA, DF, HDZ)

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dogovore ... /141118128
pici

#564 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by pici »

Helena2014 wrote:
pici wrote:

Ovaj se sporazum zove

:D :mrgreen: :D
Pa što na klixu naslov Dogovorena koalicija: SDA, DF i HDZ činit će vlast u Federaciji BiH, :mrgreen: ako piše da je sporazum
naziv sporazuma koje će ove tri stranke potpisati (SDA, DF, HDZ)

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dogovore ... /141118128
"Ima i drugačiji odgovor, uopće nisam osjetljiv na to ako će se na mene neko ljutiti, a nema za to razloga. Ne mislim samo na Milu Dodika, nego uopće", dodao je.

:bih:
Helena2014

#565 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Helena2014 »

pici wrote:
Prvi čovjek SDA je također rekao da nisu predviđeni dodatni razgovori sa Savezom za promjene na državnom nivou i da je tu već sve jasno, odnosno da su ova dva sporazuma dovoljna.

Na ponovljeno pitanje da li će se "Dodik ljutiti na njega", lider HDZ-a je rekao da za to nema razloga.

"Drugo, ja ni sa kim nemam, osim sa svojom krvnom vezom, vezu koja stvara ekstra obavezu. obrazložio je Čović,
.
:lol: :lol: :lol: :lol: e jebajga dragancHe :mrgreen:

A još juče

Čović: Data riječ i pružena ruka između Dodika i mene vrijede više od bilo kakvog sporazuma

:thumbup: :bih: :thumbup:
155_mm

#566 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by 155_mm »

Ali Kemal wrote:
tandmand wrote:Sarajevo distrikt kao test ostvarivosti gradjanske BiH nije vjerodostojan, zbog tog sto bi se grad kojim dominiraju Bosnjaci dao za distrikt, dok bi se Mostar kao grad kojim ne dominiraju Hrvati dao za Treci entitet.
Ama ljudi Sarajevo je glavni grad BiH. Nista nije neobicno da se glavni grad proglasi za distrikt. Pa i u Americi postoji Washington D.C.
Nakaradno je da glavni drzave ne pripada svima, nego da njime dominira samo jedan narod. Tako nije bilo prije rata dok je Bog po zemlji hodo.
tandmand wrote:Dakle, gradjansku BiH stvarati s vana prema unutra, od pojasa distrikta siriti je ka srcu bosnjackog entiteta a ne obratno. :oops:
:facepalm:
Kakve nebuloze samo, sto i nije cudo poslije 20 godina kljucana. Oko moje bunis se za Treci, a ovaj drugi tako lako prisvajas u bosnjacki :oops:

Kako stvari stoje Bosna nece nikada biti gradjanska, sve dok postoji desavace se ovo sto se sada desava, jer bez gradjanske drzave nema sanse da ce doci do bilo kakave perspektive.
Distrikt Sarajevo je jedno elegantno i jako pozitivno rjesenje, medjutim nismo mi jos na tom civilizacijskom nivou, svijest vecine je jos uvijek u proslom stoljecu.
alija bolan nema nikakvih problema za distrikt i da bude to grad svih naroda jer kako velis tako je bilo i prije rata. samo ima toga mnogo sto je bilo prije rata. na primjer citavo podrinje od foce do janje bilo je bosnjacko. sta mislis da se ujedno i ta nepravda ispravi u paketu sa sarajevom? ili se i ti zalazes za distrikt po miletovom i draganovom misljenju dvojici dokazanih politicara za dobrobit BiH i svih njenih naroda?

srbi su izgleda vidjeli da su se najvise zajebali napustanjem sarajeva. to im je najveca strateska greska u bosni devedesetih koja bi ih itekako mogla kostati i sad bi to pokusali ispraviti sa distriktom. kurca graha sinko!
Ali Kemal

#567 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Ali Kemal »

155_mm wrote:alija bolan nema nikakvih problema za distrikt i da bude to grad svih naroda jer kako velis tako je bilo i prije rata. samo ima toga mnogo sto je bilo prije rata. na primjer citavo podrinje od foce do janje bilo je bosnjacko. sta mislis da se ujedno i ta nepravda ispravi u paketu sa sarajevom? ili se i ti zalazes za distrikt po miletovom i draganovom misljenju dvojici dokazanih politicara za dobrobit BiH i svih njenih naroda?
Sasvim je jasno za kakav se ja distrikt zalazem i to sam predlozio prije ove pomenuto dvojke. U stvari ja i ne znam sta su oni predlozili, tako da to ne bih ni komentirao.
Dakle pitanje distrikta je pitanje kojim pravcem krenuti, bolje reci da li krenuti naprijed sa distriktom ili unatrag.
Optuzbe da to ide na racun Bosnjaka i samo Federacije su smijesne. Pa dobro ljudi da li iko cita sta je napisano, ja sam jasno rekao da bi u distrikt bilo ukljuceno i sadasnje tzv. Istocno Sarajevo.

Cemu onda price o jedinstvenoj BiH, o ukidanju kantona, ako se ne moze imati zajednicki glavni grad i ako je toliko bitno da to bude samo bosnjacki grad onda je ideja Bosne i Bosanaca vec proslost, gradjanska drzava nije za te narode i osim konacne podjele ja ne vidim nikakvo drugo rjesenje, jer je nemoguce sa ovakvim razmisljanjem.
Bradafilozof

#568 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Bradafilozof »

predlažem da čitava BiH bude jedan distrikt. Na ovaj način bi udovoljili srbima i hrvatima, a ni bosnjacima nebi bilo mrsko.
pici

#569 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by pici »

Bradafilozof wrote:majorizirani suncokreti
:thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: oplakaH
zavrzlama

#570 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by zavrzlama »

Ali Kemal wrote:
tandmand wrote:Rjesenja na "civilizacijskom nivou" ne mogu se trenirati samo tamo gdje su Bosnjaci vecina a da ostatak BiH bude rijesen na principima aparthejda.
Ko kaze da bilo gdje treba da se bilo sta rijesi na principima aparthejda? Cini mi se da uopce ne razumijes o cemu se tu radi.
zavrzlama wrote:

No problem....Sarajevo distrikt,a rs mijenja ime u geografski pojam koji ne vrijedja nikoga...ILI Sarajevo dstrikt i Srebrenica distrikt...

za tili cas tvoju ideju ofiram da je licemjerna i nedobronamjerna..
Hajde pokusaj da pojasnis zasto je ideja da glavni grad postane distrikt licemjerna?
Sta bi se to lose desilo za BiH u tom slucaju?
Ko gubi, a ko dobija u tom slucaju?

Prije bih rekao da je protivljenje tome licemjere.
Hocemo jedinstvenu BiH, ali ne damo glavni grad, pa dje to ima :oops:
Ne ...ti si licemjeran jer bjezis od istine....ne slavi sarajevo drugi dan bajrama kao slavu policije...ne slavi sarajevo kurban bajram za dan grada....nije sarajevo porusilo sve nemuslimanske bogomolje......cemu distrikt,kad su ispunjeni svi uslovi da se svako osjeca gradjaninom BIH.....imam bolji prijedlog...Banja Luka distrikt BIH i glavni grad BIH....pitaj bracu srbe da li bi prihvatili ovaj prijedlog,pa mi javi kako stoji licemerje.. ;-)
Ali Kemal

#571 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Ali Kemal »

zavrzlama wrote: Ne ...ti si licemjeran jer bjezis od istine....ne slavi sarajevo drugi dan bajrama kao slavu policije...ne slavi sarajevo kurban bajram za dan grada....nije sarajevo porusilo sve nemuslimanske bogomolje......cemu distrikt,kad su ispunjeni svi uslovi da se svako osjeca gradjaninom BIH
Kakvi su to argumenti, bajram, slava policije i slicno :? Pa u distrikt bi uslo i Istocno Sarajevo, sve sa Palama i Lukavicom.

Ti grijesis, kao i ogromna vecina ljudi, jer se nosis pretpostavkom ako ja mislim da je Hrvatima dobro, onda im je dobro i nema tu vise price.
To je jednostavno pogresan stav.

Nego zasto ti ne bi pristao na Sarajevo distrikt, onako konkretno, sta bi to izgubio, zasto to ne valja i slicno, ako moze konkretno.
Moze i odgovor, ne dam i gotovo, sta ima veze, i to je sasvim legitiman stav, ali bih zaista volio da cujem konkretne odgovore i strahove od toga.
zavrzlama wrote:imam bolji prijedlog...Banja Luka distrikt BIH i glavni grad BIH....pitaj bracu srbe da li bi prihvatili ovaj prijedlog,pa mi javi kako stoji licemerje.. ;-)
Isto kao i Mostar, Banjaluka nije glavni grad BiH, ona je u nivou Tuzle i Zenice, mozda malo vise jer sada postoji RS.
Ja nemam nista protiv ni toga, da Banjaluka postane glavni grad, da se institucije presele tamo i da postane distrikt.
Glavni grad je preduslov distrikta.
It_is_a_Leclerc

#572 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by It_is_a_Leclerc »

Glavni grad, po Ustavu RS-a, nije Banja Luka, već Sarajevo. Ipak, podržavam opciju da se središte FBiH postavi u Mostar, s obzirom da je FBIH trajan i nedjeljiv entitet, čime bi ta poruka dodatno bila potcrtana, a Sarajevo progrlasi distriktom, kao što je to Washington, Canbera itd.
bole1st

#575 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by bole1st »

Ali Kemal wrote: Optuzbe da to ide na racun Bosnjaka i samo Federacije su smijesne. Pa dobro ljudi da li iko cita sta je napisano, ja sam jasno rekao da bi u distrikt bilo ukljuceno i sadasnje tzv. Istocno Sarajevo.
RS nece da izgubi Istocno Sarajevo da bi ga ugradila u distrikt, niti bi Federacija bila spremna da im ponudi odgovarajucu teritorijalnu kompenzaciju za IS. Veca je sansa da Crna Gora pristane na Sutorina Distrikt u BiH.
Post Reply