a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dpjokala26

#551 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by dpjokala26 »

merkator je bio lijepa i podatna cura...a konzum......stara babetina koja nema sta ponuditi. :nokti: to je ono kad ti neko kaze:al si se sjebaoooooo. :hmpf: :chmoljava:
StupskaBitanga

#552 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Klas ima fin novi supermarket na Breci gdje je bio tus
homega

#553 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by homega »

StupskaBitanga wrote:Klas ima fin novi supermarket na Breci gdje je bio tus
Od kad? Ovaj Tuš-ov market bio je odličan
bach

#554 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by bach »

homega wrote:
Tuš propao kao kauč.
Bluemore

#555 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Bluemore »

radeljas wrote:ima u konzumu na grbavici radnica na frizideru kojoj kad narucis nesto da ti izreze isto kao da si joj udario samar. prostrijeli te pogledom, jedva to nekako uradi. bio sam kad je zenu napala. zena je pokusala da je pita nesto, a ona je rezala nekakvu salamu drugom kupcu. prekine je ona nesto tipa "ne mogu da odgovaram dok rezem, vi hocete da se posjecem". ima naocale i sva je nekakva spicasta. najbolje izbjegavati, ako ne zelite neprijatnosti. mislim, u cemu je njen problem. razumijem, slaba plata, puno se radi, ali ... kad si vec tu pokazi minimum profesionalizma. a na glavnu temu bih rekao, da merkatora vise nema, jer su istakli sve hrvatske proizvode, a ostalo uklonili ili stavili u stranu. prema tome moj glas za zamjenu je bingo. em domaca firma, em se trude , em nisu neljubazni
ako mene pitas i jeste krajnje nekorektno pitati radnicu dok posluzuje drugog kupca, reze sir...
e sad ako je mimo tog neusluzna fino se pozaliti poslovodji, sefu, od pisanja po forumu slaba korist
LieToMe

#556 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by LieToMe »

StupskaBitanga wrote:Jeftiniji ja granap imam nego što je Konzum
Banalna stvar
Coca 0,5l u granapu je 1,1 a u konzumu 1,2

Ja ne znam koji je djavo Konzumu, nekim proizvodima su podigli cijene i vise nego za 1 Km primjer ljesnjak-cokolino od 1 kg u Bingu platila 12 Km a u Konzumu neki dan gledam 13,30 ili 13,40 mislim nije malo skoro marku i po :roll:
Markica po markica sto i jedna markica :D

Sto se mene tice mene konzum vise nece ocima vidjeti (osim ono bas za nuzdu jer u radijusu od 50 metrara imam 4 pa nemam gdje drugo hljeb kupiti) ali za neke vece kupovine definitivno Bingo, vec su prosli testnu fazu i odusevljena sam. Nije mi na ruku ni usput ali jednom mjesecno da odem i navucem ko krtica ovih osnovnih djidja isplati mi se.
StupskaBitanga

#557 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

homega wrote:
Ima desetak dana da je tu sada Klas
VjecitiStudent

#558 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by VjecitiStudent »

LieToMe wrote:
StupskaBitanga wrote:Jeftiniji ja granap imam nego što je Konzum
Banalna stvar
Coca 0,5l u granapu je 1,1 a u konzumu 1,2

Ja ne znam koji je djavo Konzumu, nekim proizvodima su podigli cijene i vise nego za 1 Km primjer ljesnjak-cokolino od 1 kg u Bingu platila 12 Km a u Konzumu neki dan gledam 13,30 ili 13,40 mislim nije malo skoro marku i po :roll:
Markica po markica sto i jedna markica :D

Sto se mene tice mene konzum vise nece ocima vidjeti (osim ono bas za nuzdu jer u radijusu od 50 metrara imam 4 pa nemam gdje drugo hljeb kupiti) ali za neke vece kupovine definitivno Bingo, vec su prosli testnu fazu i odusevljena sam. Nije mi na ruku ni usput ali jednom mjesecno da odem i navucem ko krtica ovih osnovnih djidja isplati mi se.
Dobro došli u svijet monopola, (ili tačnije oligopola) ovo je tek početak.
StupskaBitanga

#559 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Oligopol je tržište na kojemu nekoliko (mali broj) proizvođača međusobno konkurira proizvodeći ista (čisti oligopol) ili slična (diferencirani oligopol) dobra.
VjecitiStudent

#560 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:
Oligopol je tržište na kojemu nekoliko (mali broj) proizvođača međusobno konkurira proizvodeći ista (čisti oligopol) ili slična (diferencirani oligopol) dobra.
Ukratko, zauzeli su prostor, ubili konkurenciju, sad mogu raditi šta god požele.
StupskaBitanga

#561 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

a na nama je da sada pružimo šansu manjini koja je ostala
VjecitiStudent

#562 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:a na nama je da sada pružimo šansu manjini koja je ostala
Ostalo ih je jako malo, pitanje dana kada će pasti dogovor.
LieToMe

#563 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by LieToMe »

VjecitiStudent wrote:
StupskaBitanga wrote:
Ukratko, zauzeli su prostor, ubili konkurenciju, sad mogu raditi šta god požele.
Ja se tjesim da ce biti nekad "Mozes kako hoces, ali ne i dokle hoces" :mrgreen:
StupskaBitanga

#564 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

VjecitiStudent wrote:
Bolje bi bilo da se recimo Klas Amko i Bingo dogovore o zajedničkom nastupu
Mada po info iz Klasa izgleda da oni s Bingom baš dobro sarađuju
VjecitiStudent

#565 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:
VjecitiStudent wrote:
Bolje bi bilo da se recimo Klas Amko i Bingo dogovore o zajedničkom nastupu
Mada po info iz Klasa izgleda da oni s Bingom baš dobro sarađuju
Ukratko, što je manje različtih lanaca, to će cijene u njima biti veće.
StupskaBitanga

#566 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

pa K+ je njihova marka a za njih proizvodi Klas. Zaavisno od ugovora sa firmom imaš slučajeva da se jedan dio proizvoda mora proizvoditi za K+ da bi se pozicionirali na Konzum policama
Ali oprez tu dodju 2 krofne cija je cijena identična Klasovim 4 krofnama u pakovanju
the_stick

#567 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by the_stick »

meni se nekako najvise cini da je na snazi budjenje bosanskog inata... tu se konzum malo zeznuo... zaboravili su da prosjecnom Bosancu mozes sto sta podvaliti, samo mu se nemoj ku*citi i pokazivati neku silu...

mogli su kupiti merkator, samo usputno objaviti preuzimanje, objediniti operacije, ali nista ne mijenjati prema kupcima... ostaviti mercator i dp sa njihovim imenom i vizuelnim identitetom i vecina ne bi ni skontala da je u pitanju jedna firma... ovako su krenuli da se ku*ce i pokazuju neke misice i dobili su to sto su dobili... nije da je u pitanju neki organizovani i planirani bojkot, ali da se otpor stvara to je evidentno..
StupskaBitanga

#568 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

prvi pokazatelj će biti kraj godine i finansijski rezultati
the_stick

#569 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by the_stick »

StupskaBitanga wrote:prvi pokazatelj će biti kraj godine i finansijski rezultati
po meni je prvi pokazatelj vec tu... sudeci po ovome sto ljudi ovdje pisu - konzumi prazni u udarnim terminima vikendom... ja licno, koji sam po navici u sedmicnu kupovinu isao u konzum koreja, u konzum ulazim samo kad mi je usput (bbi, scc, alta), a za sedmicne kupovine sam se prebacio u bingo... sudeci po prici mnogih, po tom pitanju nisam unikat i drago mi je zbog toga...

a sto se tice finansijskih izvjestaja... oni mogu, a ne moraju biti pokazatelj bilo cega... pogotovo ne u prvoj godini nakon preuzimanja... generalno postoji bezbroj nacina za sminkanje izvjestaja, a pogotovo u godini u kojoj se desi preuzimanje, jer u tim godinama uvijek postoji masa nekih 'vanrednih' prihoda i troskova...
StupskaBitanga

#570 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Najgore je sto ce sada Konzum svu mercator imovinu rasprodati i tako namiriti dio finansijske konstrukcije preuzimanja. Medjutim kako je krenulo banke ce sve to preuzeti i prodati nekom većem
DaffyDuck

#571 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by DaffyDuck »

EBRD finansira i Konzum i Bingo...
the_stick

#572 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by the_stick »

StupskaBitanga wrote:Najgore je sto ce sada Konzum svu mercator imovinu rasprodati i tako namiriti dio finansijske konstrukcije preuzimanja. Medjutim kako je krenulo banke ce sve to preuzeti i prodati nekom većem
nije to bas tako... kupovinom merkatora, agrokor je preuzeo i preko milijardu eura duga... rasprodajom imovine (ako uopste uspije rasprodati jer ko zna kakvih tu sve ima nekretnina), agrokor ce zatvoriti dio dugova merkatora... ne brinem se ja bas puno za slovence... siguran sam da agrokoru nisu merkator dzaba dali...
StupskaBitanga

#573 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Tus zvanicno zatvoren
Valjda Bingo Preuzima
O'zone
Globalni moderator

#574 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by O'zone »

StupskaBitanga wrote:Tus zvanicno zatvoren
Valjda Bingo Preuzima
http://www.klix.ba/biznis/privreda/tus- ... /141020092

Ne navodi se da iko preuzima nego samo da se povlače.
karanana

#575 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by karanana »

pa valjda ce neko preuzet. ako se ne varam svi ovi malo veci objekti gdje su bili su u njihovom vlasnistvu. prodace to nekome. mozda konzumu.
Post Reply