Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
L u c i f e r

#551 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Deset stranica od jutros, mašala, jedva iščita... :)

Pa kaže:
S tim u vezi, Vlada je zadužila Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša KS da aktivira raniju službu za kafilerijske poslove KJKP Rad d.o.o Sarajevo radi uklanjanja bijesnih, opasnih i bolesnih pasa lutalica na području Kantona Sarajevo.
Image
Image
Hemera

#552 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

Nije im u nadležnosti da sklanjaju džukce,ali su sebi dali nadležnost da se miješaju u ometanje rješenja problema nagomilane paščadi.
kakavdanakneiskustvu

#553 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakavdanakneiskustvu »

uglavnomja wrote:
pakica_ wrote:Samo cu vam jos ovo reci i odoh hraniti kerove..
Dabogda mi jednog dana zivjeli u drzavi gdje su kerovi najveci problem

pa masi ljudi jesu. ako dijete ne smije samo u skolu, ako zena ne smije proci sama ulicom usred dana, ako je po noci zabranjen izlazak, ako je oko kontejnera ratna zona, ako je smece razbacano sto metara okolo ... za prosjecnu porodicu koja prezivljava pristojno, to jeste najveci problem.

otprilike tako
Prpa.ba

#555 Re: Problem pasa lutalica

Post by Prpa.ba »

Ako ne bude vecih problema, do izbora sintori na ulicama Sarajeva. :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#556 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

S tim u vezi, Vlada je zadužila Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša KS da aktivira raniju službu za kafilerijske poslove KJKP Rad d.o.o Sarajevo radi uklanjanja bijesnih, opasnih i bolesnih pasa lutalica na području Kantona Sarajevo.
Ja u ovome vidim mali problem.

Ko će i na koji način određivati koji psi su bijesni, opasni i bolesni? Dvije su mogućnosti.

Prva-odokativno. Vidiš čopor, priđeš, pogledaš jel koji šepav, šugav, klonuo i onda fataš njega.

Druga- Hvataš sve od reda. Poslije hvatanja vode se u veterinarsku stanicu pregledaju se zdravi se puštaju nazad bolesni, bijesni i opasni se zadržavaju.

Prva metoda je neučinkovita jer vizualnim pregledom može se promašiti neki simptom.

Druga vremenski i resursno je prezahtjevna.

Bijesnih pasa iskreno nema na našim ulicama barem se ja ne sjećam da je bilo u zadnjih par godina. Bolesnih ima fin broj.

Opet imam osjećaj da skupština KS kupuje vrijeme. Ukonit će se par džukaca sa ulice i eto ga...
JaneEyre

#557 Re: Problem pasa lutalica

Post by JaneEyre »

a zna li neko na koji način možemo npr. kontaktirati ovu kafileriju i dati im informacije o okupljalištima čopora? jer je meni poznat ovaj čopor sa grbavice zbog njega uopšte ne prolazim odavno tom stranom miljacke... (otprilke s druge strane vilsonovog prekoputa bristola budu)
alkalna_baterija

#558 Re: Problem pasa lutalica

Post by alkalna_baterija »

O'zone wrote:
Ja u ovome vidim mali problem.

Ko će i na koji način određivati koji psi su bijesni, opasni i bolesni? Dvije su mogućnosti.

Prva-odokativno. Vidiš čopor, priđeš, pogledaš jel koji šepav, šugav, klonuo i onda fataš njega.

Druga- Hvataš sve od reda. Poslije hvatanja vode se u veterinarsku stanicu pregledaju se zdravi se puštaju nazad bolesni, bijesni i opasni se zadržavaju.

Prva metoda je neučinkovita jer vizualnim pregledom može se promašiti neki simptom.

Druga vremenski i resursno je prezahtjevna.

Bijesnih pasa iskreno nema na našim ulicama barem se ja ne sjećam da je bilo u zadnjih par godina. Bolesnih ima fin broj.

Opet imam osjećaj da skupština KS kupuje vrijeme. Ukonit će se par džukaca sa ulice i eto ga...
Ma nek kupe sve redom.
kakavdanakneiskustvu

#559 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakavdanakneiskustvu »

Norm

#560 Re: Problem pasa lutalica

Post by Norm »

emko1234 wrote:ma jebo te prijava, ne bi sutio nikome pogotovo ne radi toga.
a te babe bi zapamtio, i svaki iduci put kad ih vidim da hrane te kerove, maksuz bi izasao s peterdama samo da im sjebem cejf.
kurve stare.
Hehehe, pa nisam ni sutio...nije svejedno, ono malo bude krivo covjeku sto su STUHE zasticene 'zakonom' a ja obicni gradjanin, roditelj, placam kaznu, ali jbg...takav vakat...a po vecini mojih 'sugradjana' sam trebao sutiti...a petardi imam za 10 Novih godina, i to onih velikih...ZELENIH :mrgreen:
Hemera wrote:
Norm wrote:
...ako mogu ja da odgovorim iz licnog iskustva...Jer bi dobio prekrsajnu prijavu...naime, slican problem se desio meni u mome gradu, samo su bile mladje aktivistice, a jedna od njih, ne znajuci, i kcerka lokalnog mocnika...Nakon uvreda i prijetnji ja zovem policiju prijavljujem citav slucaj, te onda one pricaju svoju pricu i ja dobijam prekrsajnu prijavu iako je bilo svjedoka koji su mogli potvrditi moju pricu...ali avaj svi okrecu gloovu, nece da se zamjeraju, a i vise vole Snezanu, pod cijim su patronatom 'aktivistice'...naravno BaBo je stavio tacku na cijeli slucaj... :izet: a stvarno nisam puno psov'o, one su meni vise... 8)
jel to ona mrskulja zvana sneža bingo?
Ma nije ona meni uopste 'mrskulja'...mislim, sta cu kad sam 'slatkohran'...samo je dobroooo oprat... :izet:

Fala Bogu nek je krenulo, pa makar u Sa. Kod nas u Ze. daj Boze, Sneza se duboko 'infiltrirala' u redove sluzbe nacelnika...
Last edited by Norm on 11/09/2014 19:39, edited 2 times in total.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#561 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zviz »

Ja bi im dao entitet i pravo glasa.

Ipak su to najpitomij gradjani u BiH.
Norm

#562 Re: Problem pasa lutalica

Post by Norm »

Zviz wrote:Ja bi im dao entitet i pravo glasa.

Mislis li na kerove ili..?
Zviz

#563 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zviz »

Norm wrote:

Jok na golubove. Naravno, na cuke.

Vidite i sami po faci im da su umorni, gladni i da se boje, kao da nema neko vode da im da ili nesto malo hrane koja i nako stari.
Hemera

#564 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

JaneEyre wrote:a zna li neko na koji način možemo npr. kontaktirati ovu kafileriju i dati im informacije o okupljalištima čopora? jer je meni poznat ovaj čopor sa grbavice zbog njega uopšte ne prolazim odavno tom stranom miljacke... (otprilke s druge strane vilsonovog prekoputa bristola budu)
treba nazvati rad kafileriju imaju broj telefona
Norm

#565 Re: Problem pasa lutalica

Post by Norm »

Zviz wrote:
Norm wrote:

Jok na golubove. Naravno, na cuke.

Vidite i sami po faci im da su umorni, gladni i da se boje, kao da nema neko vode da im da ili nesto malo hrane koja i nako stari.
:thumbup:

'Izvinjajem' se kolega sto se nadovezujem, ali mozda, samo mozda, i pravo na secesiju nakon nekih 10 god. provedenih u azilu, pardon, 'entitetu'?
Zviz

#566 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zviz »

Ti psi ne napadaju ljude zato sto ih hoce pojesti, nego jer se krecu u njihovoj zoni/teritoriji... Ja se sjecam (tamo 80ih) probema sa medvjedima ili medzedima kako ko voli tj. dole na Ilidzi tamo gdje je nekad davno kino bilo. U par navrata sisli po nabavku harne ali nisu nikoga ni ujeli ni kome sta zapisali.
bach

#567 Re: Problem pasa lutalica

Post by bach »

Zviz wrote:Ti psi ne napadaju ljude zato sto ih hoce pojesti, nego jer se krecu u njihovoj zoni/teritoriji... Ja se sjecam (tamo 80ih) probema sa medvjedima ili medzedima kako ko voli tj. dole na Ilidzi tamo gdje je nekad davno kino bilo. U par navrata sisli po nabavku harne ali nisu nikoga ni ujeli ni kome sta zapisali.
Eto ti iz Danske znaš najbolje ko koga želi pojesti...
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#568 Re: Problem pasa lutalica

Post by Matijevic_Vlado »

cuko sa kukom oko vrata = kuko :gladna:
bull21

#569 Re: Problem pasa lutalica

Post by bull21 »

bach wrote:
Zviz wrote:Ti psi ne napadaju ljude zato sto ih hoce pojesti, nego jer se krecu u njihovoj zoni/teritoriji... Ja se sjecam (tamo 80ih) probema sa medvjedima ili medzedima kako ko voli tj. dole na Ilidzi tamo gdje je nekad davno kino bilo. U par navrata sisli po nabavku harne ali nisu nikoga ni ujeli ni kome sta zapisali.
Eto ti iz Danske znaš najbolje ko koga želi pojesti...
Nemoj tako, njemu je sigurno pravo teško što gleda kako mu se sunarodnjaci i ex-sugrađani pate sa paščadi. Sigurno mu je teže nego nama. Pravo teško. Svih 15 dana koliko provede u bejha godišnje.
bach

#570 Re: Problem pasa lutalica

Post by bach »

Otkako su mediji prenijeli danas da se šintori i kafilerije ponovo aktiviraju u komšiluku je nastala panika. Udruženim snagama gerijatrija, vječite djevice i LGBT populacija kupi cuke i guraju u ih u haustore, podrume i stanove.

Zabilježano u Vogošći...
Umalo popisivac

#571 Re: Problem pasa lutalica

Post by Umalo popisivac »

Nista od svega toga dok se (ne)odgovorni vlasnici ne pocnu kaznjavati. Na kraju krajeva oni su krivi (i odgovorni) za te pse.
Zviz

#572 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zviz »

Drzava nema para da se pobrine o problemu, a kad bi neko s vana se pozanimao onda bi prvo trebao da plati neke ljude kako bi dobio dozvolu. Pa onda se druzite s njima na svakog psa nek se brinu 4 domacinstva.
O'zone
Globalni moderator

#573 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

bach wrote:Otkako su mediji prenijeli danas da se šintori i kafilerije ponovo aktiviraju u komšiluku je nastala panika. Udruženim snagama gerijatrija, vječite djevice i LGBT populacija kupi cuke i guraju u ih u haustore, podrume i stanove.

Zabilježano u Vogošći...
A ti kad vidiš Šintore postupi ovako

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#574 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

O'zone wrote:
bach wrote:Otkako su mediji prenijeli danas da se šintori i kafilerije ponovo aktiviraju u komšiluku je nastala panika. Udruženim snagama gerijatrija, vječite djevice i LGBT populacija kupi cuke i guraju u ih u haustore, podrume i stanove.

Zabilježano u Vogošći...
A ti kad vidiš Šintore postupi ovako

Image

i ja samo na telefon i kod dotićne-dotićnog peseki...otvaraj vrata znam da su tu...

Image
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#575 Re: Problem pasa lutalica

Post by Matijevic_Vlado »

Pet do trinest wrote:
sherbett wrote:
Pet do trinest wrote:jajane imate li vi u zagjebu pjoblema sa lutalicama?
nisam jajan, a ni slađa, al nemamo tih problem :mrgreen:
čak ni na pešći
ih nema jer ih braco okrece u svom restoranu :lol:
sta li je sa njim cuo sam da ga je opalilo srce poslje toga niko nista ne pise..
bas sam ti htio reci da smo ih mi sa Pesce davno pojeli :mrgreen:
Locked