Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
- mO k3
#551 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Ne kontam nesto , policija je čitavu noć čuvala krst , kako je moguće da je on oštećen noćas i da su mud došli do Rmature ovi koji navodno hoće da ga sruše ???
Ko ga je oštetio dodikovi ljudi ,policija ???
Sa ovakvim stvarima se nije igrati ,radi Jednog krsta zrtvovati mir u zemlji ??
- OldMayor
#552 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Ovo se ne trebao ovako raditi.
Jer sutra kad mi izgradimo dzamiju u RS-u oni ce je srusit i rece, vi to namjerno nama u inat, i vi ste nama krst srusili.
Mislim oni to vec rade.
Ovo je trebalo fino na pravni nacin uklonuti, preko OHR-a.
Treba misliti i na ljude koji sada zive i rade u RS-u. Nama u Sarajevu zagusti samo kad je nama prpa, onoj nani crkva stoji sto godina, niko qrcem nije mako. E sad kad nama gori digli bi sve na noge...

Jer sutra kad mi izgradimo dzamiju u RS-u oni ce je srusit i rece, vi to namjerno nama u inat, i vi ste nama krst srusili.
Mislim oni to vec rade.
Treba misliti i na ljude koji sada zive i rade u RS-u. Nama u Sarajevu zagusti samo kad je nama prpa, onoj nani crkva stoji sto godina, niko qrcem nije mako. E sad kad nama gori digli bi sve na noge...
- ultima_palabra
#553 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbego ... /140923104
Bakir rekao da krst noćas mora pasti... akcija će biti koordinisana sa isturenog komandnog mjesta u trezoru CB.
Bakir rekao da krst noćas mora pasti... akcija će biti koordinisana sa isturenog komandnog mjesta u trezoru CB.
-
neimenovan.x
#554 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Nije ni meni jasno. Sinoć je baš bilo policije na sve strane i to u onim kombijima. Mislim da je ovo namjerno dopušteno.mO k3 wrote:Ne kontam nesto , policija je čitavu noć čuvala krst , kako je moguće da je on oštećen noćas i da su mud došli do Rmature ovi koji navodno hoće da ga sruše ???
Ja sve mislio naši političari glupi, al moram priznati da se pomalo divim njihovom strategijskom razmišljanju.
A ne idu mi u glavu ni ovi idioti što pokušavaju na silu da ga sruše. Eto ti ga oštetiš / srušiš i sutradan će uzeti opet dvije bandere i napraviti krst za 200 KM. Al šta očekivati od kockastih glava kojima je facebook pun slika pištolja i "ojra". Ne bi njemu nikad palo na pamet organizovati ljude pa da unajme advokata i sklone ga za sva vremena, nego lakše udri pa šta bude.
btw., Srbin sam i mislim da onaj krst treba skloniti. Ako dižeš nekome spomenik to treba da bude spomenik iz poštovanja a ne radi provokacije i ubiranja političkih poena na mržnji. Da su ga napravili od zlata nije to to, bitno je sa kakvom je namjerom pravljen. Ovaj je očigledno pravljen za Dodikovu predizbornu kampanju i nikad neće biti smatran spomenikom poginulim.
- Herr Flick
#555 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Pretjerujes ba,cuj rat radi jednog krstamO k3 wrote:Ne kontam nesto , policija je čitavu noć čuvala krst , kako je moguće da je on oštećen noćas i da su mud došli do Rmature ovi koji navodno hoće da ga sruše ???
- mO k3
#556 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Sa ovakvim spomen obilježjima treba biti jako oprezan da ne bi drugoj strani dali osjećaj da je provocirana .neimenovan.x wrote:Nije ni meni jasno. Sinoć je baš bilo policije na sve strane i to u onim kombijima. Mislim da je ovo namjerno dopušteno.mO k3 wrote:Ne kontam nesto , policija je čitavu noć čuvala krst , kako je moguće da je on oštećen noćas i da su mud došli do Rmature ovi koji navodno hoće da ga sruše ???
Ja sve mislio naši političari glupi, al moram priznati da se pomalo divim njihovom strategijskom razmišljanju.
A ne idu mi u glavu ni ovi idioti što pokušavaju na silu da ga sruše. Eto ti ga oštetiš / srušiš i sutradan će uzeti opet dvije bandere i napraviti krst za 200 KM. Al šta očekivati od kockastih glava kojima je facebook pun slika pištolja i "ojra". Ne bi njemu nikad palo na pamet organizovati ljude pa da unajme advokata i sklone ga za sva vremena, nego lakše udri pa šta bude.
btw., Srbin sam i mislim da onaj krst treba skloniti. Ako dižeš nekome spomenik to treba da bude spomenik iz poštovanja a ne radi provokacije i ubiranja političkih poena na mržnji. Da su ga napravili od zlata nije to to, bitno je sa kakvom je namjerom pravljen. Ovaj je očigledno pravljen za Dodikovu predizbornu kampanju i nikad neće biti smatran spomenikom poginulim.
Hajde recimo da je pobijeno navodno 6500 Srba u Sarajevu kao to voli reci tvoja strana , koliko je onda poginula Srba od ruke Srba oko Sarajeva 40%~50% .... Bubam .....???
Ako hoćete spomen obilježje može brate postavite ,ali nemojte odakle se hiljade nevinih građana ubijali 4 godine dan za danom , postavite da nije na vidiku da nemamo dojam da nam prokosite .
Osim toga zar ne postoji protokol kada se crkva,krst postavlja da dojde pop i ko ce ga znati svetom vodicom ....nesto radi nezna, ni ja sam
- mO k3
#557 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Možda nisam dovoljno jasno napisao ,ali ništa nije vrijedno rataHerr Flick wrote:Pretjerujes ba,cuj rat radi jednog krstamO k3 wrote:Ne kontam nesto , policija je čitavu noć čuvala krst , kako je moguće da je on oštećen noćas i da su mud došli do Rmature ovi koji navodno hoće da ga sruše ???
Sa ovakvim stvarima se nije igrati ,radi Jednog krsta zrtvovati mir u zemlji ??![]()
Sta bi mi onda trebali,vise ratova vodit koliko puta je unistavana imovina dzamija.
- moa
#558 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Dosta ba vise fino. Ostro i na prvu. Neki ljudi ne razumiju zakon, pravila. OHR nas uci demokratiji i pokazali su 92 sta je demokratija.OldMayor wrote:Ovo se ne trebao ovako raditi.
Mislim oni to vec rade.
- karanana
#559 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
probavam da saberem 6.500 poginulih srba, od toga je ja mislim oko 2.000 poginulih pripadnika sa-ro korpusa, ne znam koliko alijinih srba, mozda 1.000, jedan broj ubijenih od zlocinaca i bande unutar sarajeva, ali ovaj broj nije vise od 100, i jedan broj ubijenih civila na njihovoj strani (grbavica, nedzarici, ilidza....). opet ne mozes doci do 6500. mozda racunaju i ono sto se sada zove sarajevsko romanijska regija sa dijelom istocne bosne.
-
VjecitiStudent
#560 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Koju crnu prvu, što ne ode onda na Hum prije 14 godina?moa wrote:Dosta ba vise fino. Ostro i na prvu. Neki ljudi ne razumiju zakon, pravila. OHR nas uci demokratiji i pokazali su 92 sta je demokratija.OldMayor wrote:Ovo se ne trebao ovako raditi.
Mislim oni to vec rade.
- GAU8
#561 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
bandera sa zavezanom gredom poprijeko je ispunila i ispunjava svrhu....
Bijeda, korupcija, kriminal... jebo to...
krst je prioritet...

Bijeda, korupcija, kriminal... jebo to...
krst je prioritet...
- mO k3
#562 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
To sam isto malo prije napisao , zapravo slično .....karanana wrote:probavam da saberem 6.500 poginulih srba, od toga je ja mislim oko 2.000 poginulih pripadnika sa-ro korpusa, ne znam koliko alijinih srba, mozda 1.000, jedan broj ubijenih od zlocinaca i bande unutar sarajeva, ali ovaj broj nije vise od 100, i jedan broj ubijenih civila na njihovoj strani (grbavica, nedzarici, ilidza....). opet ne mozes doci do 6500. mozda racunaju i ono sto se sada zove sarajevsko romanijska regija sa dijelom istocne bosne.
-
VjecitiStudent
#563 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
U toku rata, prema jedinim suvislim podacima koji postoje, podacima IDC-u, iz regije Sarajevo je za vrijeme rata ukupno ubijeno 14011 ljudi, od toga 13068 u samoj regiji Sarajevo (=sarajevske četiri općine + Hadžići, Pale, Trnovo, Ilijaš, Vogošća, Ilidža)karanana wrote:probavam da saberem 6.500 poginulih srba, od toga je ja mislim oko 2.000 poginulih pripadnika sa-ro korpusa, ne znam koliko alijinih srba, mozda 1.000, jedan broj ubijenih od zlocinaca i bande unutar sarajeva, ali ovaj broj nije vise od 100, i jedan broj ubijenih civila na njihovoj strani (grbavica, nedzarici, ilidza....). opet ne mozes doci do 6500. mozda racunaju i ono sto se sada zove sarajevsko romanijska regija sa dijelom istocne bosne.
Od toga je:
5604 civila (69,58% Bošnjaka, 20,22% Srba, 7,83% Hrvata, 2,37% ostalih)
8407 vojnika (66,61 Bošnjaka, 29,31% Srba, 3,69% Hrvata, 0,39% ostalih)
odnosno:
9409 Bošnjaka,
3597 Srba,
749 Hrvata
166 ostalih
Edit:
U regiji Sarajevo kao regiji stradanja, gubici vojski su sljedeći:
Armija BiH: 6305
VRS: 2687
HVO: 52
Last edited by VjecitiStudent on 24/09/2014 10:31, edited 1 time in total.
-
neimenovan.x
#564 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Dok jedni sabiraju pognule Srbe u Sarajevu, drugi sabiraju poginule Bošnjake u Srebrenici. Niko ne dobije iste brojke a svi vrsni matematičari. I tako dok se balkanac bavi matemtikom nema intelektualni kapacitet da pogleda druge probleme zbog kojih će mu sutra djeca gladna leći u krevet.
Dvije bandere su uspjele da popiju svima pamet u periodu koji je najvažniji za državu, u periodu pred izbore.
I kad prođu izbori tih bandera više neće biti (ili neće biti interesantne) a mi ćemo opet kukati 4 godine kako kradu, kako je težak život i sl.
Da je jedan čovjek ubijen, niko nema pravo da zabrani podizanje spomenika tom čovjeku, bez obzira na nacionalnost i vjeru. ALI isto tako niko nema pravo da smrt tog čovjeka koristi za podjebavanje i svoj lični interes. E kod nas prolazi oboje zato što smo zatucani svi kolektivno.
Dvije bandere su uspjele da popiju svima pamet u periodu koji je najvažniji za državu, u periodu pred izbore.
I kad prođu izbori tih bandera više neće biti (ili neće biti interesantne) a mi ćemo opet kukati 4 godine kako kradu, kako je težak život i sl.
Da je jedan čovjek ubijen, niko nema pravo da zabrani podizanje spomenika tom čovjeku, bez obzira na nacionalnost i vjeru. ALI isto tako niko nema pravo da smrt tog čovjeka koristi za podjebavanje i svoj lični interes. E kod nas prolazi oboje zato što smo zatucani svi kolektivno.
- moa
#565 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Srbi ih poubijali, sad dosli tobe pa im zao sto su ubijali svoje, narod iz svog plemena.VjecitiStudent wrote:U toku rata, prema jedinim suvislim podacima koji postoje, podacima IDC-u, iz regije Sarajevo je za vrijeme rata ukupno ubijeno 14011 ljudi, od toga 13068 u samoj regiji Sarajevo (=sarajevske četiri općine + Hadžići, Pale, Trnovo, Ilijaš, Vogošća, Ilidža)karanana wrote:probavam da saberem 6.500 poginulih srba, od toga je ja mislim oko 2.000 poginulih pripadnika sa-ro korpusa, ne znam koliko alijinih srba, mozda 1.000, jedan broj ubijenih od zlocinaca i bande unutar sarajeva, ali ovaj broj nije vise od 100, i jedan broj ubijenih civila na njihovoj strani (grbavica, nedzarici, ilidza....). opet ne mozes doci do 6500. mozda racunaju i ono sto se sada zove sarajevsko romanijska regija sa dijelom istocne bosne.
Od toga je:
5604 civila (69,58% Bošnjaka, 20,22% Srba, 7,83% Hrvata, 2,37% ostalih)
8407 vojnika (66,61 Bošnjaka, 29,31% Srba, 3,69% Hrvata, 0,39% ostalih)
odnosno:
9409 Bošnjaka,
3597 Srba,
749 Hrvata
166 ostalih
Last edited by moa on 24/09/2014 10:36, edited 1 time in total.
- res publica
#566 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Andrej Nikolaidis, o tome zašto je postavljen krst i sl:
http://www.e-novine.com/stav/109566-Spo ... ajeva.htmlKad su već oni prisiljeni živjeti sa muslimanima čije ih prisustvo traumatizira, neka se i ovi pate, neka i oni trpe. Šta, dovoljno su trpjeli? Nikada nije dovoljno. Ako Bošnjaci sadistički sprječavaju Srbe da otcijepe svoj dio Bosne, Srbi će se na svaki mogući sadistički način iživljavati nad njima: Crkva iznad Potočara, krst nad Sarajevom... biće toga još.
- mO k3
#567 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Nije to samo sadizam , to je i "ideologija " o kojoj bi zaista trebalo otvoriti temu o " srpskoj ideologiji "res publica wrote:Andrej Nikolaidis, o tome zašto je postavljen krst i sl:http://www.e-novine.com/stav/109566-Spo ... ajeva.htmlKad su već oni prisiljeni živjeti sa muslimanima čije ih prisustvo traumatizira, neka se i ovi pate, neka i oni trpe. Šta, dovoljno su trpjeli? Nikada nije dovoljno. Ako Bošnjaci sadistički sprječavaju Srbe da otcijepe svoj dio Bosne, Srbi će se na svaki mogući sadistički način iživljavati nad njima: Crkva iznad Potočara, krst nad Sarajevom... biće toga još.
- res publica
#568 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Nikolaidis je rekao i "trauma", pa tek onda sadizam. To je čak protivrječno na neki način...mO k3 wrote: Nije to samo sadizam , to je i "ideologija " o kojoj bi zaista trebalo otvoriti temu o " srpskoj ideologiji "
Skloniji sam da vjerujem da se radi o traumi, u čijem stvaranju učestvuju i Bošnjaci. Bošnjaci su za to krivi što ih Srbi na sve načine pokušavaju izazvati kontratraumu.
To tako izgleda, ali ni Bošnjaci to ne rade iz sadizma nego iz svoje traume tj. straha od gubitka kakve takve cjelovitosti BiH.
Mislim da bi u slučaju razdvajanja RS i FBiH prestalo sa ovom igrom nerava, i da bi Srbi prvi pružili ruku Bošnjacima.
- Drvosjeca iz Dejcica
#569 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Kad' bi vratili R.BiH siguran sam da bi Bošnjaci prvi pružili ruku Srbima.res publica wrote:Nikolaidis je rekao i "trauma", pa tek onda sadizam. To je čak protivrječno na neki način...mO k3 wrote: Nije to samo sadizam , to je i "ideologija " o kojoj bi zaista trebalo otvoriti temu o " srpskoj ideologiji "
Skloniji sam da vjerujem da se radi o traumi, u čijem stvaranju učestvuju i Bošnjaci. Bošnjaci su za to krivi što ih Srbi na sve načine pokušavaju izazvati kontratraumu.
To tako izgleda, ali ni Bošnjaci to ne rade iz sadizma nego iz svoje traume tj. straha od gubitka kakve takve cjelovitosti BiH.
Mislim da bi u slučaju razdvajanja RS i FBiH prestalo sa ovom igrom nerava, i da bi Srbi prvi pružili ruku Bošnjacima.
-
RahatHurmašica
#570 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
res publica wrote:[
Nikolaidis je rekao i "trauma", pa tek onda sadizam. To je čak protivrječno na neki način...
pruži ti nju svom uzoritom kačavendi lolo.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#571 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Najavljivana predizborna kampanja predsjednika SNSD-a Milorada Dodika nezvanično je počela sinoć i to u estradnom tonu – Zvucima zavičaja Istočno romanijske regije.

- Arsenal Royal
#572 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Pošaljite onog momka sa bistrika koji nosi nožić i zastavu ljiljana u torbici i što ide na zlatište preko vraca. On će srušit križ i pošamarat one sprske komandose gore što ga čuvaju
-
UltraSarajevo
#573 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
E moj Bosnjo nikad ti pameti neces doci, sve bi mi na fin, miran nacin, da nekoga slucajno ne uvrijedimo, kako razmisljas Boze sacuvaj.. Kad se manjina kao srbi qrce u drzavi treba ih opaliti po usima da znaju na kojem su mjestu, ne svidja ti se idi iz drzave ili rat, ha ya. Okolone srpske selendre ne bi im mjesec dana roka dao u eventualnom sukobuOldMayor wrote:Ovo se ne trebao ovako raditi.
Mislim oni to vec rade.
- GAU8
#574 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Pas koji laje....UltraSarajevo wrote:E moj Bosnjo nikad ti pameti neces doci, sve bi mi na fin, miran nacin, da nekoga slucajno ne uvrijedimo, kako razmisljas Boze sacuvaj.. Kad se manjina kao srbi qrce u drzavi treba ih opaliti po usima da znaju na kojem su mjestu, ne svidja ti se idi iz drzave ili rat, ha ya. Okolone srpske selendre ne bi im mjesec dana roka dao u eventualnom sukobuOldMayor wrote:Ovo se ne trebao ovako raditi.
Mislim oni to vec rade.
-
UltraSarajevo
#575 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Na pp podatke pa cemo vidjeti ko ujeda. Samo reci vrijeme i mjesto, ne dodjem li slobodno ovdje kazes svima jel vazi ? Sto ne mogu ovih, ako ste vi kukavice i ako ovdje ima internet ratnika nisu svi takvi.