Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post Reply
channel10

#551 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by channel10 »

Corto Maltese wrote:
channel10 wrote: Sporim nabadanje na nos tih prelazaka iz stranke u stranku. Kazem opet kako mozes znati nekoga kakav je i kako razmislja ako ne radis sa njim?!
I u čemu je problem? Tebi ne smeta to što ni najsavremeniji GPS sistemi ne mogu upratiti u kojoj stranci se Suljagić trenutno nalazi? Bujrum, tvoje pravo. Ne može niko narediti šta tebi treba da smeta.
Ali, pritom ti smeta ako mu neko drugi zamjera to što je prelivoda, odnosno uočava to kao manu predsjedničkog kandidata!?
Demokratija, sloboda govora i razmjena mišljenja, možda si čula za te izraze?
Mozda covjek trazi ljude koji imaju slicne ciljeve kao on, jer je ocito da SDP nema ni blizu slicne ciljeve kao on.
weredsf

#552 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

channel10 wrote:
weredsf wrote:
Sporim nabadanje na nos tih prelazaka iz stranke u stranku. Kazem opet kako mozes znati nekoga kakav je i kako razmislja ako ne radis sa njim?!
Pa tip je ljevicar valjda, sta ce takav u SDA…
Zasto je morao pisati knjigu o Zlatku, nije kolumnu nego knjigu..vidi sta je tada mislio o njemu a vidi sta misli danas..
Za prvi mart je izvarao ljude iz SDA koji su bili glavni donatori tog projekta obecavajuci im da se nece kandidovati, ti iznosi nisu mali i krevu se oko 50.000 maraka…ni to nije morao raditi
I sada u DF-u…na to nemam komentara nikakavih, cirkus.
Zamjerio se sa IZ koja ce mu na vrijeme skinuti skalp za vjeronauku
Jbt IZ sta je non stop spominjes? I ja bih skinuo skalp IZ-i i sta sad?! Daj Boze da ta IZ ne ebe ovaj narod, ako ga vec nije ebala.

Sta ti znas sto je on pisao knjigu? Vidio ko je i sta je i sad misli to sto misli. Isto tako i SDA. Vidio covjek ko su i sta su i napustio ih. Otkud znas da nece napustiti i DF? Stavi se u njegovu poziciju. Ne zna niko od nas sta je tu sve bilo.
Zna se jedino sta je uradio konkretno u zadnje 2-3 godine, sto nije niko uradio od tih sabana sto ih ti spominjes. Meni je to dovoljno, a vi stranacki misevi pisite koliko hocete protiv covjeka koji je barem nesto uradio.
Payback time za IZ i sigurno nece propustiti priliku da ga 'poguraju" u kamapanji :D :D
Prije bi rekao da on ne zna sta hoce, puno prije njega se zna sta je SDA, sta je SDP, sta je Zlatko samo eto on je naivan pa to nije znao... :-) :-)
Nista on konkretno nije uradio osim sto je lagao narod da se prijavi u RS-u dok je on bio prijavljen u federaciji kako bi se mogao kandidovati za predsjednistvo, casno jel da..da ne govorim kako je ljude izvarao za novac..
argenteus

#553 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by argenteus »

Ja ZNAM da je suprugu pretukao. Zna cijelo naselje. I policija što je sopstvenim očima vidjela.
VCorp

#554 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by VCorp »

argenteus wrote:Ja ZNAM da je suprugu pretukao. Zna cijelo naselje. I policija što je sopstvenim očima vidjela.
Krajina će glasati za njega :lol:
Corto Maltese

#555 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

channel10 wrote:
Corto Maltese wrote:
channel10 wrote: Sporim nabadanje na nos tih prelazaka iz stranke u stranku. Kazem opet kako mozes znati nekoga kakav je i kako razmislja ako ne radis sa njim?!
I u čemu je problem? Tebi ne smeta to što ni najsavremeniji GPS sistemi ne mogu upratiti u kojoj stranci se Suljagić trenutno nalazi? Bujrum, tvoje pravo. Ne može niko narediti šta tebi treba da smeta.
Ali, pritom ti smeta ako mu neko drugi zamjera to što je prelivoda, odnosno uočava to kao manu predsjedničkog kandidata!?
Mozda covjek trazi ljude koji imaju slicne ciljeve kao on, jer je ocito da SDP nema ni blizu slicne ciljeve kao on.
To nije odgovor na moje pitanje, ali eto.
Možda čovjek traži sebe, jer malo je ovdje, malo je ondje, malo je u 1. Martu, malo je na Bijelom Hljebu, malo mu je adresa u Federaciji, pa je malo u RS, pa je opet u Federaciji, pa.... Rekoh već, moraš kupovati GPS mape svakih nekoliko dana, ako hoćeš da saznaš u kojem ideološkom i teritorijalnom okruženju Doktor Suljagić obitava.
Last edited by Corto Maltese on 17/07/2014 23:48, edited 1 time in total.
channel10

#556 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by channel10 »

argenteus wrote:Ja ZNAM da je suprugu pretukao. Zna cijelo naselje. I policija što je sopstvenim očima vidjela.
Druze, pretuce i tebe kako si krenuo :D
Corto Maltese

#557 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

channel10 wrote:
C wrote:Ja ZNAM da je suprugu pretukao. Zna cijelo naselje. I policija što je sopstvenim očima vidjela.
Samo ako je C drugarica. Doktor Suljagić, u svem svome ludilu, zna na koga se smije, a na koga je rizično.
A možda i nije ludilo, možda je samo predstava?
Last edited by Corto Maltese on 17/07/2014 23:52, edited 5 times in total.
vehab koluhija

#558 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by vehab koluhija »

VCorp wrote:
Krajina će glasati za njega :lol:
Dobro si... moguće. Ali komšije sigurno neće.
weredsf

#559 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

channel10 wrote:
HM 2011 wrote:
Hajde evo na ovo - daj napiši štogod - ni meni nije jasno....

Sta je nejasno? Zaposlis se u jednoj firmi i nakon odredjenog vremena vam se ne poklapaju ciljevi iste ili uslovi u kojima radis i promijenis firmu. Treba li dalje?
Kakve firme, ovdje se radi o ideologiji, zivotnim uvjerenjima, nacinu zivota, principu…SDA i SDP su totalne suprotnosti osim u Emirovom smusenom umu
P.S.
Napises direktoru firme knjigu… :D
argenteus

#560 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by argenteus »

channel10 wrote:
Bez brige, ne udara on na baje :D na njih samo laje.
channel10

#561 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by channel10 »

Corto Maltese wrote:
channel10 wrote:
Corto Maltese wrote: Sporim nabadanje na nos tih prelazaka iz stranke u stranku. Kazem opet kako mozes znati nekoga kakav je i kako razmislja ako ne radis sa njim?!
To nije odgovor na moje pitanje, ali eto.
Možda čovjek traži sebe, jer malo je ovdje, malo je ondje, malo je u 1. Martu, malo je na Bijelom Hljebu, malo mu je adresa u Federaciji, pa je malo u RS, pa je opet u Federaciji, pa.... Rekoh već, moraš kupovati GPS mape svakih nekoliko dana, ako hoćeš da saznaš u kojem ideološkom i teritorijalnom okruženju Doktor Suljagić obitava.
Sumnjam da sebe trazi jer je covjek svasta prezivio u zadnje 2-3 godine dok se borio za glasove u Srebrenici. Da je htio, mogao je sigurno sutiti i sakriti se u neku od stranaka i klimati glavom,a pare da same dolaze. Ni meni nije bas jasno zasto su ga kandidovali za predsjednistvo, ali ocito imaju neki plan.
Last edited by channel10 on 17/07/2014 23:54, edited 1 time in total.
weredsf

#562 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

Sumnjam da sebe trazi jer je covjek svasta prezivio u zadnje 2-3 godine dok se borio za glasove u Srebrenici. Da je htio, mogao je sigurno sutiti i sakriti se u neku od stranki i klimati glavom,a pare da same dolaze. Ni meni nije bas jasno zasto su ga kandidovali za predsjednistvo, ali ocito imaju neki plan
Tacnije dok je radio kampanju za sebe jer je nakon vjeronauke u KS bio politicki mrtav, ova kandidatura je njegov zadnji trzaj koji mi vise lici na mamuzanje mrtvog konja ali eto
channel10

#563 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by channel10 »

weredsf wrote:
channel10 wrote:
HM 2011 wrote: Sporim nabadanje na nos tih prelazaka iz stranke u stranku. Kazem opet kako mozes znati nekoga kakav je i kako razmislja ako ne radis sa njim?!

Hajde evo na ovo - daj napiši štogod - ni meni nije jasno....

Sta je nejasno? Zaposlis se u jednoj firmi i nakon odredjenog vremena vam se ne poklapaju ciljevi iste ili uslovi u kojima radis i promijenis firmu. Treba li dalje?
Kakve firme, ovdje se radi o ideologiji, zivotnim uvjerenjima, nacinu zivota, principu…SDA i SDP su totalne suprotnosti osim u Emirovom smusenom umu
P.S.
Napises direktoru firme knjigu… :D
O kakvoj ideologiji govoris, zivotnim uvjerenjima (zakon o JMBG, prebivalistu..)? O svim onim prevarama jedne stranke i bezmudosti druge? Jesu vas ebali u stranci, svaka im cast!
Corto Maltese

#564 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

weredsf wrote:
Sumnjam da sebe trazi jer je covjek svasta prezivio u zadnje 2-3 godine dok se borio za glasove u Srebrenici. Da je htio, mogao je sigurno sutiti i sakriti se u neku od stranki i klimati glavom,a pare da same dolaze. Ni meni nije bas jasno zasto su ga kandidovali za predsjednistvo, ali ocito imaju neki plan
Tacnije dok je radio kampanju za sebe jer je nakon vjeronauke u KS bio politicki mrtav, ova kandidatura je njegov zadnji trzaj koji mi vise lici na mamuzanje mrtvog konja ali eto
Bukvalno zadnji.
I to je razlog zbog kojeg pozdravljam njegovu kandidaturu.
Iz istih razloga sam se obradovao kada je, prije par godina Radončić osnovao političku stranku i time izišao iz sive zone u kojoj se do tada skrivao.
Kao što pozdravljam i Cerićevu kandidaturu.
Očito, jedini način da se ublehaši raskrinkaju je taj da ih se istjera na političko svjetlo dana.
Još samo da Batko Čehajić hoće doć u DF, pa da ih skupimo sve na istom mjestu.
channel10

#565 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by channel10 »

weredsf wrote:
Sve je moguce i to cemo vidjeti poslije izbora.
weredsf

#566 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

O kakvoj ideologiji govoris, zivotnim uvjerenjima (zakon o JMBG, prebivalistu..)? O svim onim prevarama jedne stranke i bezmudosti druge? Jesu vas ebali u stranci, svaka im cast!
Zivotno uvjerenje je zakon o JMBG…ok to nisam znao :D
Prebivaliste i sva ta prica je bila samo farsa za ovo sto danas radi, da nije bilo prvog marta on bi bio saljivi element ovih izbora mada ni sada ne stoje bolje stvari…
Nas i vas Emis o Zlatku:
U ovom i ovakvom društvu, SDP je još uvijek jedina, istinska i autentična – mada, nažalost, i posljednja – utvrda boljeg dijela historije Bosne i Hercegovine; onog dijela njene historije koji se temelji na stotinama godina zajedničkog iskustva, života i suživota; borbe protiv zajedničkog neprijatelja, zajedničkih patnji; historije u kojoj su narodi, građani i stanovnici ove zemlje tvorili jedno društvo i pored svih međusobnih razlika, i uspijevali pronaći način da i pored svega sačuvaju vlastito dostojanstvo i nastave živjeti skupa. U onoj mjeri u kojoj bi danas bilo nemoguće zamisliti Bosnu i Hercegovinu bez SDP-a, nemoguće bi bilo zamisliti i SDP bez Zlatka Lagumdžije. Jer samo je čovjek njegovog iskustva i političar njegove vizije mogao odoljeti silnim iskušenjima i nastaviti da se bori za principe na kojima se ideja ljevice temelji u ovoj zemlji od njenih skromnih početaka. I to što danas u mjestima kao što su Bratunac, Kalesija, Čapljina i Prijedor ima socijaldemokrata, trebalo bi se zahvaliti, prije svega, njegovoj dosljednosti.
pemanapemani

#567 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by pemanapemani »

weredsf wrote:
Jebala te više vjeronauka, utušio si s njom. Hoćeš je sutra ručati? Hoćeš li pomoću nje platiti račun za struju?

Uostalom, koji kurac više ostavljaš postove na temi o "mrtvom konju" koji "nema nikakve šanse na izborima"?

Vi (SDA) ste mu dali 50 hiljada KM naših para, para građana. Ako mu neko treba spočitavati novac uložen u 1. mart onda su to građani.
Koliko vidim, od građana se niko nije pobunio i vrijeme je da i ti prestaneš kmečati.

Kakvi bi tek bili da ste dali vlastite novce.

I za kraj nam zalijepi jedan članak Slobodne Bosne :D
Last edited by pemanapemani on 18/07/2014 00:05, edited 1 time in total.
weredsf

#568 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

Corto Maltese wrote:
weredsf wrote:
Bukvalno zadnji.
I to je razlog zbog kojeg pozdravljam njegovu kandidaturu.
Iz istih razloga sam se obradovao kada je, prije par godina Radončić osnovao političku stranku i time izišao iz sive zone u kojoj se do tada skrivao.
Kao što pozdravljam i Cerićevu kandidaturu.
Očito, jedini način da se ublehaši raskrinkaju je taj da ih se istjera na političko svjetlo dana.
Još samo da Batko Čehajić hoće doć u DF, pa da ih skupimo sve na istom mjestu.
Pa te likove samo treba pustiti da ih proguta vlastita sujeta i ambicija, takve nas narod najvise voli da "sahrani"
channel10

#569 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by channel10 »

weredsf wrote:
Zivotno uvjerenje je zakon o JMBG…ok to nisam znao :D
Prebivaliste i sva ta prica je bila samo farsa za ovo sto danas radi, da nije bilo prvog marta on bi bio saljivi element ovih izbora mada ni sada ne stoje bolje stvari…
Nas i vas Emis o Zlatku:
U ovom i ovakvom društvu, SDP je još uvijek jedina, istinska i autentična – mada, nažalost, i posljednja – utvrda boljeg dijela historije Bosne i Hercegovine; onog dijela njene historije koji se temelji na stotinama godina zajedničkog iskustva, života i suživota; borbe protiv zajedničkog neprijatelja, zajedničkih patnji; historije u kojoj su narodi, građani i stanovnici ove zemlje tvorili jedno društvo i pored svih međusobnih razlika, i uspijevali pronaći način da i pored svega sačuvaju vlastito dostojanstvo i nastave živjeti skupa. U onoj mjeri u kojoj bi danas bilo nemoguće zamisliti Bosnu i Hercegovinu bez SDP-a, nemoguće bi bilo zamisliti i SDP bez Zlatka Lagumdžije. Jer samo je čovjek njegovog iskustva i političar njegove vizije mogao odoljeti silnim iskušenjima i nastaviti da se bori za principe na kojima se ideja ljevice temelji u ovoj zemlji od njenih skromnih početaka. I to što danas u mjestima kao što su Bratunac, Kalesija, Čapljina i Prijedor ima socijaldemokrata, trebalo bi se zahvaliti, prije svega, njegovoj dosljednosti.
Ma to je ubaceno da se zna o cemu pricamo. Te dvije stranke ipak urade ono sto obecaju ;-) .

Jednostavno pretjerujete sa napadima na ovog covjeka. Meni ipak ove kandidature(mislim na broj kandidata kod Bosnjaka) vise bacaju na to da se zeli osigurati Covic kao hrvatski predstavnik u predsjednistvu, nego klanje za mjesto bosnjackog predstavnika.
weredsf

#570 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

pemanapemani wrote:
weredsf wrote:
Jebala te više vjeronauka, utušio si s njom. Hoćeš je sutra ručati? Hoćeš li pomoću nje platiti račun za struju?

Uostalom, koji kurac više ostavljaš postove na temi o "mrtvom konju" koji "nema nikakve šanse na izborima"?

Vi (SDA) ste mu dali 50 hiljada KM naših para, para građana. Ako mu neko treba spočitavati novac uložen u 1. mart onda su to građani.
Koliko vidim, od građana se niko nije pobunio i vrijeme je da i ti prestaneš kmečati.

Kakvi bi tek bili da ste dali vlastite novce.

I za kraj nam zalijepi jedan članak Slobodne Bosne :D
Prestani da psujes kao kocijas plizzz jer je najmanje je bitno sta ja mislim o vjeronauci ali zna se sta misli IZ o tome, jasno su to rekli dak je bio ministar i ovo je ono sto su cekali, da zakucaju posljedni cavao u njegov politicki sanduk i da ga konacno posalju u penziju koju bi mogao provesti blizu Pionirske doline.
Dali su mu pare da radi na povratku, ni jedan gradjanin ne dozvoljava takvu zloupotrebu javnog novca, ali on je to iskoristio za kampanju i to je danas rijetko ocita stvar, usput izlagao ljude koji ce pricati o tome kada dodje vrijeme za to... :izet: :izet:
vatrogasac

#571 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by vatrogasac »

channel10 wrote:
Ne nego mi se gade ljudi koji razmisljaju IZ glavom, umjesto svojom. I onda se neko ljuti kad kaze Dodik da je Sarajevo Teheran?
Ma ja....i onda kada je spiritus movens kako reče Suljagić poslije 30. minute.

zvizdan

#572 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by zvizdan »

Ali najjace je ipak kad o "stranackim prevrtanerima" mantraju SDA/SDP jurisnici. Da Kinezi sutra zavladaju, isli bi masovno na plasticne operacije iskosivanja ociju i kleli se Konfucijem da su od djetinjstva osjecali neobjasnjivu ljubav prema sutlijasu.
basicm

#573 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by basicm »

Ne znam sta vam je kod njega zanimljivo, prvo ukida vjeronauk braneci ideologiju stranke, zatim bjezi pod pritiskom i vraca se veci musliman i bosnjak od svih, opet braneci neku drugu ideologiju koja nema veze sa onom prvom.
Navikli smo da politicari igraju prema muzici od koje imaju interes, ali ovaj je tako providan!
A od politickih rezultata znamo samo da je svadljiv i voli svasta reci, konkretnog posla nigdje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Alfons Kauders

#574 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Alfons Kauders »

basicm wrote:Ne znam sta vam je kod njega zanimljivo, prvo ukida vjeronauk braneci ideologiju stranke, zatim bjezi pod pritiskom i vraca se veci musliman i bosnjak od svih, opet braneci neku drugu ideologiju koja nema veze sa onom prvom.
Navikli smo da politicari igraju prema muzici od koje imaju interes, ali ovaj je tako providan!
A od politickih rezultata znamo samo da je svadljiv i voli svasta reci, konkretnog posla nigdje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
u emirovu odbranu, nikakvog "ukidanja" nije bilo

a to sto su "vjernici" ujedno najveci lazovi i prevrtljivci u drzavi je sasvim druga prica
Heartbeats

#575 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Heartbeats »

Pored cinjenice da je medju kandidatima jednom prezime glavni kredibilitet, drugi "nezavisni" novinar koji kandidaturom priznaje za koga je radio sve ove godine, treći je bivši vjerski poglavar, četvrti se pominje kao visokopozicionirani član narko-kartela, glasam licno za Emira Suljagica zato sto je:
1.Pokusao ukinuto diskriminatosrku ulogu vjeronauke u KS - SDP mu nije dao tu podrsku i tu je puklo izmedju njih (da ne govorim koliko je prokazao koji su u biti centri moci u vanistitucionalnim tijelima.)
2. Nazvao rezim u RS pravim imenom - wermacht i njihovu diskriminatorsku politiku te im sjebo koncept u Srebrenici i uspostavio koaliciju Domovina (ovi z SDA sto govore da su dali najvece pare za nju, pa sta? I nakrali ste najvise!!!)
3. Hebo na vrlo lijepi nacina Sanji Valisavljevic od tave drzak kad je ova zarila i palila po Avazu i pravdala Fahrin sovinizam iz tog vakta...
Meni dosta...
Post Reply