Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
Moderator: anex
-
Vamzemoljac
#551 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Koliko treba da vremena pa da se pojavi transakcija na PayPal?Povukao pare sa elite crowdflower prije 4-5 dana,stoji na njemu da je uspješno ali na PayPal nema još ništa 
- mikrozadatak
#552 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
To ti inače ide za par minuta. Jesi li siguran da si verifikovao account na Paypal-u?Vamzemoljac wrote:Koliko treba da vremena pa da se pojavi transakcija na PayPal?Povukao pare sa elite crowdflower prije 4-5 dana,stoji na njemu da je uspješno ali na PayPal nema još ništa
-
Vamzemoljac
#553 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Budala,sad gledam,zaboravih da mi je ovo novi račun
''Your Account May Only Be Used to Send Money''
- mikrozadatak
#554 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Onda ti je najbolje da povučeš pare i prebaciš ih na moju mail adresu. Šaljem ti je u PP.Vamzemoljac wrote:Budala,sad gledam,zaboravih da mi je ovo novi račun![]()
Šala,
sutra odmah to probaj završiti da ti legnu pare ovih dana inače ćeš čekati još mjesec.
-
Vamzemoljac
#555 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Ma imao stari račun ima mu 3 godine.Ostalo sa skrilom rješavao šta mi je trebalo.
Sad izvadio novu karticu ,povezao sam je sa PayPal i slao pare.Je li sada samo ovdje treba da potvrdim ovo za Visa karticu pa da mogu primati pare ili treba još nešta?

Sad izvadio novu karticu ,povezao sam je sa PayPal i slao pare.Je li sada samo ovdje treba da potvrdim ovo za Visa karticu pa da mogu primati pare ili treba još nešta?

-
Vamzemoljac
#556 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Riješio sam ovo,nova uplata je stigla odmah.Ali stare nema,moram pisati žalbu 
- mikrozadatak
#557 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Zavrsavaj to odmah, vjerujem da će biti OK čim je jedna uplata legla.Vamzemoljac wrote:Riješio sam ovo,nova uplata je stigla odmah.Ali stare nema,moram pisati žalbu
Sretno
- AhmetShabo
#558 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Danas sam dobio svoju wisa karticu.Ovako treba mi mala pomoc.Covjek iz banke mi je rekao da trreba proci 24 sata pa da se kartica aktivira.Ja sam maloprije napravio paypal accaunt, sa emailom, ali nisam jos ukucao broj kartice. Da li ja sada mogu povuci pare na paypal?? iako jos nisam stavio broj svoje kartice?? sta moram sve uraditi da bi pare stigle na paypal?? imal kakvih opcija da ukljucim, aktiviram itd itd... 
-
Vamzemoljac
#559 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Ništa dok ne povežeš karticu sa PayPal tj. verifkuješ.Potom odeš na Request Money i tu isto da bi mogao primati novac.To je to.
- AhmetShabo
#560 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
sto se tice verifikacije.. sta da odaberem od ovog dvoje?Vamzemoljac wrote:Ništa dok ne povežeš karticu sa PayPal tj. verifkuješ.Potom odeš na Request Money i tu isto da bi mogao primati novac.To je to.

i da, sutra ako mi prihvati karticu tamo oko 13:oo sati, da li kad povucem pare sa clixsensa ce biti na paypal racunu? ili ulazim u novi mjesec i moram cekati jos 30 dana?
EDIT : fazon je sto na bankovnom racunu trenutno nemam nikakvih para, hoce li to biti problem??
-
Vamzemoljac
#561 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Moraš imati nešto novca na računu jer Pay Pal će ti uzeti 2 $ pa potom vratiti kada potvrdiš da je kartica tvoja.Nije mi jasno da su ti dali karticu bez da na nju nisi uplatio minimalac.
http://punkt.rs/punkt-magazin/kako-otvo ... -karticom/
Poslije ovih koraka iz linka ideš na ''request money'' i tamo potvrdiš karticu ,to je 3 sekunde.
http://punkt.rs/punkt-magazin/kako-otvo ... -karticom/
Poslije ovih koraka iz linka ideš na ''request money'' i tamo potvrdiš karticu ,to je 3 sekunde.
- babaroga1x
#562 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
clixsense ti obradjuje i isplaćuje lovu ponedjeljkom i petkom... zato sam i bio napisao prošli tjedan da bi bilo zgodno što ranije zatražiti novac...AhmetShabo wrote:sto se tice verifikacije.. sta da odaberem od ovog dvoje?Vamzemoljac wrote:Ništa dok ne povežeš karticu sa PayPal tj. verifkuješ.Potom odeš na Request Money i tu isto da bi mogao primati novac.To je to.
i da, sutra ako mi prihvati karticu tamo oko 13:oo sati, da li kad povucem pare sa clixsensa ce biti na paypal racunu? ili ulazim u novi mjesec i moram cekati jos 30 dana?
EDIT : fazon je sto na bankovnom racunu trenutno nemam nikakvih para, hoce li to biti problem??
najranije lovu od clixsensa možeš dobiti u petak, u večernjim satima po našem vremenu.
ako odlučiš odmah povući pare, paypal će ti naplatiti 5 $ naknade... ili čekaš sljedeći mjesec...
ja bi preporučio da si povučeš pare na paypal, nikad se ne zna, paypal je sigurniji i smatraš to štednjom... ionako bi to zapio ili potrošio na ćevape
Baba
-
obuzdan
#563 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Zasto mi pise "babaroga1x" da mi je kao neki sponzor iako nisam kliknuo an tvoj link nego direktno, i naravno dodje mi kao poruka na pocetku...
- mikrozadatak
#564 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Nisam babargoaobuzdan wrote:Zasto mi pise "babaroga1x" da mi je kao neki sponzor iako nisam kliknuo an tvoj link nego direktno, i naravno dodje mi kao poruka na pocetku...
Ali to neće umanjiti tvoju zaradu ni za jedan cent.
Kad je već tako piši mu, postavljaj pitanja, nek ti pomogne savjetima koliko može.
Pozdrav
-
obuzdan
#565 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
A zasto mi se, kada kliknem na neki Task, uvijek pojavi neka crowdflower stranica da se logujem? Na njoj nemam account, ne kontam sta da radim...
- babaroga1x
- babaroga1x
#567 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
obuzdan wrote:A zasto mi se, kada kliknem na neki Task, uvijek pojavi neka crowdflower stranica da se logujem? Na njoj nemam account, ne kontam sta da radim...
pozdrav, ja sam Baba
kad si kliknuo na taskove, šalje te na platformu koja dila taskove, clixsesne ih distribuira i brine se za isplatu.
morat ćeš si napraviti account, tamo ćeš moći vidjeti svoje statistike, koji imaš level i sl.
ako te kaj muči, samo postaj ovdje, budemo si zajednički pomogli...
Baba
- undefined007
#568 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
ja imam par pitanja jer mi nikako nije jasno
nadjem ja task i kliknem da udjem i sve normala i sad ima neki tekst u crvenom označen i posto je na finskom ja ga prevedem na bosanski preko prevoditelja i sad mi dole trazi da ja nesto ocjenim taj tekst i beze ocjenim samo nako reda radi i on mi kaze da ne mogu dalje ici koja je fora moze li mala pomoc?
nadjem ja task i kliknem da udjem i sve normala i sad ima neki tekst u crvenom označen i posto je na finskom ja ga prevedem na bosanski preko prevoditelja i sad mi dole trazi da ja nesto ocjenim taj tekst i beze ocjenim samo nako reda radi i on mi kaze da ne mogu dalje ici koja je fora moze li mala pomoc?
-
obuzdan
#569 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Napravio sam tamo account, concretno ovdje http://www.crowdflower.com/
Logujem se sa kombiancijom user/pass i to mi ide ok. Kad kliknem na task baci me na neku login stranicu tj ovu https://tasks.crowdflower.com/sessions/new i tu ne mogu da se logujem jer trayi email/pass kombianciju.
Sta je fora?
Logujem se sa kombiancijom user/pass i to mi ide ok. Kad kliknem na task baci me na neku login stranicu tj ovu https://tasks.crowdflower.com/sessions/new i tu ne mogu da se logujem jer trayi email/pass kombianciju.
Sta je fora?
- babaroga1x
#570 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
undefined007 wrote:ja imam par pitanja jer mi nikako nije jasno
krivo si riješio task... na početku rješavaš test, oni znaju točne odgovore, oni žele vidjeti jel ga znaš točno riješiti... ako točno riješiš, plate ti i nastavljaš dalje dok ima posla.. svaki točno riješeni task, mala svotica na račun...
ako ne riješiš dobro, izbace te i tražiš novi task i novi pokušaj
- babaroga1x
#571 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
e na ovom drugom linku se trebaš registrirati, to je pravi....obuzdan wrote:Napravio sam tamo account, concretno ovdje http://www.crowdflower.com/
ne regaš se ovdje, tu se regaš kad bi ti htio raditi taskove i ljude plaćati...
Sta je fora?
znači procedura:
logiraš se na clixsense
odeš na taskove
ako je potrebno logiraš se na ovaj drugi link...
rješavaš taskove....
plate ti
-
obuzdan
#572 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Pokusavao sam i to ali nista se ne desava. Jednostavno unesem ime, mail pass captcha i nista se ne desava samo tako stoji..
-
obuzdan
#573 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Pokusavamo sam ali nije nesto radilo. sad j OK, uspio sam...
- undefined007
#574 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
pa kako cu ja znati ili pogoditi te tacne odgovore kad nema veze s vezom ?babaroga1x wrote:undefined007 wrote:ja imam par pitanja jer mi nikako nije jasno
krivo si riješio task... na početku rješavaš test, oni znaju točne odgovore, oni žele vidjeti jel ga znaš točno riješiti... ako točno riješiš, plate ti i nastavljaš dalje dok ima posla.. svaki točno riješeni task, mala svotica na račun...
ako ne riješiš dobro, izbace te i tražiš novi task i novi pokušaj
- mikrozadatak
#575 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Ako budeš bez veze odgovarao nećeš ti kuću od ovoga napravitiundefined007 wrote: pa kako cu ja znati ili pogoditi te tacne odgovore kad nema veze s vezom ?
Svaki task ima kratko uputstvo, tu ti kaže šta se traži od tebe.
Koliko se sjećam tu traži da ocjeniš kakvi osjećaji prevladavaju u postu, da li je pozitivan, negativan ili neutralan.
Po tome otprilike ocjeniš.