Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najjadnije mjesto u BiH

Skender Vakuf
36
5%
Vareš
187
27%
Ilijaš
31
4%
Donji Vakuf
20
3%
Kladanj
33
5%
Olovo
50
7%
Bos. Gradiška
21
3%
Bos Grahovo
167
24%
Novi Travnik
24
3%
Zenica
133
19%

Total votes: 702

duminjo

#551 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by duminjo »

Sto sjebaste temu
VCorp

#552 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by VCorp »

Po onome što sam ja vidio, jadnijeg grada od Bosanskog Petrovca nema. Ako se to uopće može nazvati gradom. Velika Kladuša je isto jadan grad, svaki put kada prelazim granicu sirotinje vidim koliko hoćeš. Da nisu autonomaši zaplakao bih :lol:
XOX100

#553 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by XOX100 »

Cherry-Cherry wrote:Ja bih voljela da živim u Posavini ili Krajini. Znači: Bihać, Sanski Most, Ključ... ili bilo koji grad na Savi. :) Recimo Basanski Šamac, ne znam zašto ali privlači me.
To su sve lijepi gradici. Mirni, cisti, sa nekim osjecajem lagodnosti. Sa pravom te privlace.

PS.
Zenica je odron. Tj, Zenica centar. Ono je sramota. Kada prodjem onim ruznim trotoarima i shibicarima sa igrackama u ruci osjecam se kao da sam na Ilidzi, na Vrelu Bosne a ne u centru veceg grada u drzavi.
Mislim da bi Zenica sa pravom trebala nositi titulu najruznijeg grada u BiH !
dust in the wind

#554 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by dust in the wind »

XOX100 wrote:
Cherry-Cherry wrote:Ja bih voljela da živim u Posavini ili Krajini. Znači: Bihać, Sanski Most, Ključ... ili bilo koji grad na Savi. :) Recimo Basanski Šamac, ne znam zašto ali privlači me.
To su sve lijepi gradici. Mirni, cisti, sa nekim osjecajem lagodnosti. Sa pravom te privlace.

PS.
Zenica je odron. Tj, Zenica centar. Ono je sramota. Kada prodjem onim ruznim trotoarima i shibicarima sa igrackama u ruci osjecam se kao da sam na Ilidzi, na Vrelu Bosne a ne u centru veceg grada u drzavi.
Mislim da bi Zenica sa pravom trebala nositi titulu najruznijeg grada u BiH !
to je tvoje misljenje... meni nema grada sa vise lijepih parkova i zelenijeg u proljece i ljeto... za sibicare se slazem...ali to je to inspekcija i policije...
VCorp

#555 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by VCorp »

Zato što je Sulejman Tihić iz Šamca pa bi da ga upecaš :D

Ako ne znaš razliku između Č i Ć te Đ i DŽ šanse da te oženi Krajišnik su otprilike iste kao i da BiH osvoji SP u Brazilu a šanse su ti male da se doseliš zbog posla jer ako nisi odavde nisi nikome ni rod :lol:
Cherry-Cherry

#556 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Cherry-Cherry »

VCorp wrote:

Zato što je Sulejman Tihić iz Šamca pa bi da ga upecaš :D

Ako ne znaš razliku između Č i Ć te Đ i DŽ šanse da te oženi Krajišnik su otprilike iste kao i da BiH osvoji SP u Brazilu a šanse su ti male da se doseliš zbog posla jer ako nisi odavde nisi nikome ni rod :lol:
Provalio si me za Tihića :mrgreen: Jesam providna ko celofan. :mrgreen:
Razlikujem Č i Ć, Dž i Đ, znači imam bar neke šanse :oops:
A rodbinu imam u Posavini. Doduše većina je u Holandiji, al eto. Dakle, nije neostvarivo. Genetika je čudo. :zoka:
It_is_a_Leclerc

#557 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Arteta wrote:Koje je mjesto ova druga i treca slika?
Bosanska Otoka. Nema veze sa Krupom na Uni.
It_is_a_Leclerc

#558 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

XOX100 wrote:Meni se Bosanska Otoka veoma svidja.
Una protice sredinom grada.
Mostovi preko njih, i restorani sa strane. Meni ne bi smetalo zivjeti tamo.
Hmm... Otoka je, kao i Krupa, još uvijek izenanađujuće izrešetana gelerima po fasadama, rupama po cesti... Mislim da se tamo bolje živi po selima prema Cazinu s jedne i Bos. Novom s druge strane, jer imaju idealni uslovi za poljoprivredu, nego u gradu.
Gojeni H

#559 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Gojeni H »

Arteta wrote:Najjadnije mjesto u TK (vjerovatno i u FBIH) je Smoluca.
:?:
Smoluca prakticno vise ne postoji. Nakon cetnickog proboja, izvlacenja srpskog stanovnistva, te masakra nad bosnjackim civilima, niko ni ne pomislja da ih doceka sa cvijecem.
A oni su se vecinom uhljebili po Brckom i Bijeljini. Ljepse nego Smoluca.
Ono sto ih je ostalo zivih. Mnogi su kasnije zalijepili na Majevici.
Arteta

#560 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Arteta »

Ne vjerujem da su svi oni cinili zlocine, ipak je to 2000 ljudi.
It_is_a_Leclerc

#561 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Krajina ( tj. tri općine: Cazin, Bihać i Velika Kladuša) itekako su primamljive za život, jer su dobro povezane, a imaju i stalni dotok para iz dijaspore, tako da se stalno nešto radi. Plus, priroda je još uvijek relativno očuvana, tako da jedna porodica može baš fino živjeti kombinirajući to dvoje.

Što se Posavine tiče, iskreno, meni je ono k'o iz horor filmova. Pogotovo dio istočno od Bosanske Kostajnice... :shock: Kuće bez krovova, na svakoj "PRODA-JE SE", samo penzioneri na biciklima uz cestu... Baš teško i besperspektivno izgleda, sve do Brčkog.
Last edited by It_is_a_Leclerc on 17/02/2014 14:45, edited 1 time in total.
Gojeni H

#562 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Gojeni H »

Meni licno sva PC bez Banja Luke i Bijeljine.
Han-Pijesak, Sokolac, Milici ... Onaj dio od Banja Luke prema Mrkonjic Gradu ... jad i bijeda. I mirise na zlocin.

Pored gore spomenutog, Kladanj.
Arteta

#563 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Arteta »

It_is_a_Leclerc wrote:
Krajina ( tj. tri općine: Cazin, Bihać i Velika Kladuša) itekako su primamljive za život, jer su dobro povezane, a imaju i stalni dotok para iz dijaspore, tako da se stalno nešto radi. Plus, priroda je još uvijek relativno očuvana, tako da jedna porodica može baš fino živjeti kombinirajući to dvoje.

Što se Posavine tiče, iskreno, meni je ono k'o iz horor filmova. Pogotovo dio istočno od Bosanske Kostajnice... :shock: Kuće bez krovova, na svakoj "PRODA-JE SE", samo penzioneri na biciklima uz cestu... Baš teško i besperspektivno izgleda, sve do Brčkog.
Bosanska Kostajnica je u Krajini, vjerovatno si mislio na Kostajnicu (mjesto u opstini Doboj?
Gojeni H

#564 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Gojeni H »

Arteta wrote:Ne vjerujem da su svi oni cinili zlocine, ipak je to 2000 ljudi.
Nisu. Ali nisu ni dijelili humanitarnu.

Ljepse je u bosnjackom stanu u Brckom nego u jebenoj Smolucoj.
Arteta

#565 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Arteta »

Gojeni H wrote:
Arteta wrote:Ne vjerujem da su svi oni cinili zlocine, ipak je to 2000 ljudi.
Nisu. Ali nisu ni dijelili humanitarnu.

Ljepse je u bosnjackom stanu u Brckom nego u jebenoj Smolucoj.
Jeste ljepse, ali pravednije je u bosnjacki stan vratiti Bosnjaka, a Smolucu obnoviti i vratiti stanovnike.
Osim naravno ako je Bosnjak ispao glup pa prodao stan.
dječak sa šibicama

#566 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by dječak sa šibicama »

Gojeni H wrote:
Arteta wrote:Najjadnije mjesto u TK (vjerovatno i u FBIH) je Smoluca.
:?:
Smoluca prakticno vise ne postoji. Nakon cetnickog proboja, izvlacenja srpskog stanovnistva, te masakra nad bosnjackim civilima, niko ni ne pomislja da ih doceka sa cvijecem.
A oni su se vecinom uhljebili po Brckom i Bijeljini. Ljepse nego Smoluca.
Ono sto ih je ostalo zivih. Mnogi su kasnije zalijepili na Majevici.
E sad ce dezurni moralisti reagovati zbog "etno elementa"... ili ipak nece :D
Sarajevica

#567 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Sarajevica »

Mnogi su ovo vec spomenuli, ali taj istocni dio RSa zaista jeste tuzan, pust, siromasan, ma jeziv. Kalinovik, Ljubinje, Nevesinje, Han Pijesak, Sokolac...mrtvilo. A i covjek se jednostavno osjeca jako ruzno tamo.

Osim toga, uzasna mi je i Srednja Bosna. Tesanj, Fojnica, Vitez i vjerovatno jos par nekoliko gradova su izuzeci.

S druge strane, Siroki Brijeg (a i generalno taj dio zemlje) se jako dobro drzi, kao i Gorazde, Laktasi, Gracanica, Cazin, Gradacac, Konjic...
Gojeni H

#568 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Gojeni H »

Arteta wrote: Jeste ljepse, ali pravednije je u bosnjacki stan vratiti Bosnjaka, a Smolucu obnoviti i vratiti stanovnike.
Ne mozes nikoga natjerati da zivi tamo gdje nece.
Vec sam rekao, Smoluca vise ne postoji ... i nece vise nikada ni postojati kao srpsko selo.
Ridjobrki

#569 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Ridjobrki »

Nije ovo ništa što se ne može srediti. Pošalji lične podatke u inbox zajedno sa tri fotografije (večernja varijanta, kupaći kostim i narodna nošnja) i dogovorićemo nešto. :D

Naravno, ako fakat znaš razliku između Č/Ć i Dž/Đ.
Gojeni H

#570 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Gojeni H »

Kastanienallee wrote:
Gojeni H wrote:
Arteta wrote: Jeste ljepse, ali pravednije je u bosnjacki stan vratiti Bosnjaka, a Smolucu obnoviti i vratiti stanovnike.
Ne mozes nikoga natjerati da zivi tamo gdje nece.
Vec sam rekao, Smoluca vise ne postoji ... i nece vise nikada ni postojati kao srpsko selo.
Tamo je jos uvijek komuna za lijecene ovisnike?
Da.
alacious

#571 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by alacious »

bach wrote:
alacious wrote:Vareš propada,ali nije to toliko loše.
Centar nije to što je na slici,centar je lijevo od toga,preko rijeke.

Sve u svemu,nije to toliko loše,vjerujte.
Ja živim u Varešu,pa vam mogu ovo reći sa sigurnošću.
Odlično, evo nekoga iz Vareša...

Kako se živi u Varešu, generalno, koliko košta kafa, piva? Ima li redukcija vode? Kakvo su snabdjevene prodavnice? Ima li djece? Ima li se gdje izaći?

Kafa-1 KM
Pivo-Ovisi,Karlovačko,Ožujsko,Sarajevsko 2KM
Vode uvijek ima.(pitke 8-) )
U prodavnicama možeš naći 95% stvari koje imaju i u sarajevskim tržnim centrima,samoposlugama itd.
Djece,manje nego prije,al' opet ima,jebi ga,trče po vazdan.
Pa ima,s obzirom da je ovo veoma mali grad,saznanje da ima diskoteku u kojoj gostuju svi eminentniji muzičari(meni omraženog žanra :skoljka: ),govori mnogo.
Također,par kafića za mlađu raju.
Sve u svemu,nije uopće toliko loše koliko drugi misle.
Kad sam pogledao prve stranice i opise "mrtvi Vareš","grad duhova",ja sam pomislio da se ne priča o istom gradu.
Jesam li spomenuo da je osnovna škola sigurno među top 5 u federaciji,ako ne i u državi po infrastrukturi ?

Ako nekoga još nešto zanima,slobodno pišite :-D

I za kraj,jedno pitanje.
Jel' znate šta je jedino lijepo u Brezi?
Lakat Jebić

#572 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Lakat Jebić »

Arteta wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Bosanska Kostajnica je u Krajini, vjerovatno si mislio na Kostajnicu (mjesto u opstini Doboj?
vjerovatno je mislio na posavinu u srime smislu, komplet pogranicni pojas na sjeveru
It_is_a_Leclerc

#573 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Tako je. Mislio sam na Posavinu kao pojas uz samu rijeku.
Gojeni H

#574 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Gojeni H »

alacious wrote:
Sve u svemu,nije to toliko loše,vjerujte.
Ja živim u Varešu,pa vam mogu ovo reći sa sigurnošću.
U gradu nisam dugo bio, ali je meni onaj dio oko Varesa vjerovatno jedan od najljepsih predjela koje je Bog dao insanu.
Doduse, ja volim manje rijeke, potoke, zelenilo ... pa se meni cini takvim
alacious

#575 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by alacious »

A grad k'o grad,ne mjenja se puno,jedna nova zgrada nikla,neke se prepravljaju,one stare izgorjele su obnovljenje i tako.

A okolica Vareša,ima li išta ljepše na svijetu,iskreno.

Nedavno je obnovljen rad izviđača,pa je samim time 90 članova(djece) sklonjeno sa ulice i k tome ih još i uče da čuvaju svu tu ljepotu oko grada i da je redovno posjećuju :)
Post Reply