Pa jesu skloni i dobru i zlu.Mozemo reci i skloni su dobru ali to ne znaci da su bezgresni.RNG_25 wrote:Netačno.nasa wrote:Ne budi smijesan,
ja navedem primjer iz Kur'ana o tome kako je poslanik Adem pogrijesio, vi kazete ma nije to bas dobar primjer to je prica o stvaranju covjeka itd.
Kazem ok, evo prica o Ademu je dokaz da je covjekova priroda sklona i grijehu ti odgovaras nije to dokaz...
Pa sta ti je onda prica o Ademu, o kome se tu onda prica, o grijehu covjek ii poslanika ili i jedno i drugo.
Ja sam tražio dokaz od tebe na tvoju tvrdnju da "Ljudi nisu bezgresni jer je to njihva priroda". Ovo što ti navodiš, Adema, nije dokaz. To je Kur'anska priča da je Adem pogrešio ili grešku načinio, ali nije nikakav dokaz za tvoju citiranu tvrdnju.
Spomenula si "Ljudi nisu bezgrešni", što nije samo Adem, već svaki čovjek. Ako Adem i jeste grešan, to nije nikakav dokaz niti argument za ostale ljude.
Dakle, zaključak je da priča o Ademu nije dokaz za ostale ljude. Imaš li neki drugi argument za citiranu tvrdnju.
Dalje, da su ljudi "skloni" grijehu je relativno, čak netačno u širem smislu, jer implicira njihovu "veću tendenciju" činjenja grijeha, tj. zla. Isto tako bih i ja mogao ustvrditi da su ljudi "skloni" dobru, pa koju od te dvije tvrdnje da uzmemo kao ispravnu? Jer, ne može se imati "veća tendencija" činjenja i grijeha i dobra, već samo jednog.
Dakle, zaključak je da priča o Ademu nije dokaz za ostale ljude.
Nego je dokaz za Adema?Poslanika?Ako Adem i jeste grešan, to nije nikakav dokaz niti argument za ostale ljude.
Nazalost ti samo izbjegavas odgovor!
A da ne pricamo da je potpuna novina da prica o Ademu nije prica o stvaranju covjeka.