PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Styling

#551 Re: PROTESTI!!!

Post by Styling »

julisiz es grant wrote:
Styling wrote:
Ovo Pedja u cetvrtak vidovito znao sta ce se desiti u petak? :shock:
Pa u četvrtak se i desilo ovo što on piše. U petak je bio mnogo veći belaj.
A, ovo je kad su polupali staklo na vratima. Bez obzira, zvuci zastrasujuce prorocanski.
Last edited by Styling on 08/02/2014 18:04, edited 1 time in total.
madner

#552 Re: PROTESTI!!!

Post by madner »

Pada vlada.

U ime naroda, treba tražiti prijeki sud za privatizacijske giganta. Pa po zakonu.
tataćusak

#553 Re: PROTESTI!!!

Post by tataćusak »

ultima_palabra wrote:
Alfons Kauders wrote:
ultima_palabra wrote:Joj Alfonsa, pa druže kukaš ko kakva baba sa familijom na budžetu :mrgreen: Napravićemo mi starije i ljepše zgrade :mrgreen:
otkad ti druzje mjeris patriotizam podrskom za one koji pale nase zgrade?
A ko je pomenuo patriotizam? Samo mi upada u oči da su ti stavovi skroz kontra svega što si pisao zadnjih 5 godina...
Jbg.sad se ima osjećaj da se ovaj mir i rahatluk polahko izmiče ispod guzova :izet:
Kikibombona

#554 Re: PROTESTI!!!

Post by Kikibombona »

Havatar wrote: Posebno oplakujem premijera RS kojeg su nasilni protesti u Banjaluci natjerali na ostavku..
Kada kradu njihovi, neka kradu i nasi. Jos bolje ako i mene ima u tim semama.

Razumijemo se. :D
nightvision

#555 Re: PROTESTI!!!

Post by nightvision »

ljudi, ne budite/ne budimo naivni. ova vlast nikad nece pristati na reviziju privatizacije niti na provjeru i strazivanje porijekla privatne imovine. to se nece desiti sve dok su na vlasti ljudi poput zlatka lagumdzije, bakira izetbegovica, dragana covica, i njihovih politickih poltrona, jer nijedan kriminalac nece pristati da sam sebe provjerava. treba prvo njih smijeniti, uzeti im iz ruku politicku moc, na izborima izabrati nove ljude, po mogucnosti nekoga ko jos nije uprljao ruke politikom, takve postaviti na polozaje i pozicije odgovorne za provodjenje istrage i tek onda pokrenuti proces. pod lupu staviti ne samo gore nabrojanu gospodu vec i clanove njihovih porodica, rodbinu, bliske prijatelje a istovremeno ponuditi amnestiju ili eventualno nagradu svakome ko prijavi nepoznatu i neprijavljenu imovinu ovih kriminalaca. ovo je jedini nacin. dokle god su oni na vlasti nece se nista znacajno promijeniti. ili da spalimo cijele gradove, ili da ne zaboravimo do oktobra da su nas opljackali podjednako i SDA, i HDZ, i SDP, i jos mnogi znani i neznani privrednici kojima tek treba uci u trag.
Alfons Kauders

#556 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:
Alfons Kauders wrote:
ultima_palabra wrote:Joj Alfonsa, pa druže kukaš ko kakva baba sa familijom na budžetu :mrgreen: Napravićemo mi starije i ljepše zgrade :mrgreen:
A ko je pomenuo patriotizam? Samo mi upada u oči da su ti stavovi skroz kontra svega što si pisao zadnjih 5 godina...
zao mi je ali ja se ne sjecam da sam ikad pisao kako treba spaliti zgradu sodaso i austrijske ljepotice u sarajevu... mozda sam nekad bio pijan, pa nesto slicno izvalio u afektu
gidra

#557 Re: PROTESTI!!!

Post by gidra »

starii wrote:ko ce ove godine u tursku na ljetovanje :D
Malta ove godine, Turska je bila prošle.
Nero Histrion

#558 Re: PROTESTI!!!

Post by Nero Histrion »

Alfons Kauders

#559 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Shtela wrote:Alfonse ti si papcina svojevrsna.Ne odgovaraju ti protesti od juce?Evo imas danas nove.Izvoli idi,imas nekih ideja za bolje citave drzave?Izvoli iznesi ih na protestima sve ce te slusati.
Ili ipak volis samo da kontriras i provociras?
Znas sta kaze Zdravko Mamic? Ti mucki provokatoru ......
os da ti citiram Zeljovica? :D
Styling

#560 Re: PROTESTI!!!

Post by Styling »

ultima_palabra wrote:
Alfons Kauders wrote:
Nije vraga da pamtis toliko unazad sta je napisao jedan forumas od 50 koliko se vrti svaki dan?
Havatar

#561 Re: PROTESTI!!!

Post by Havatar »

Kikibombona wrote:
Havatar wrote: Posebno oplakujem premijera RS kojeg su nasilni protesti u Banjaluci natjerali na ostavku..

Ustavne promjene na stetu Bosnjaka ne podrzavam niti sam naivan da podrzim proteste koji ce pomoci da do toga dodje.
Alfons Kauders

#562 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Nero Histrion wrote:Jel' ovo istina? Uteko Lipovaca? :?:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/potvrdje ... /140208063
rekoh ja da ima potencijala da bude causesku

samo mu helikopter fali

(sad konacno znam zasto je dodik napravio helikopterski servis)
Kikibombona

#563 Re: PROTESTI!!!

Post by Kikibombona »

Alfons Kauders wrote: nevezano za NS i sarajevo... pricam s tuzlom i cujem kako je jedan lik iz male stranke (a nije ni NS ni BOSS) u cetvrtak najavio da ce se u petak pravo zakuhati a da ce biti belaj u subotu... i ne radi se o forumskom tracu, vec o ozbiljnom covjeku kojem vjerujem i kojeg politika nimalo ne zanima (cak nije znao ni tacno ime stranke dok ga nisam podsjetio)

ocito je krenulo bolje no sto su se neki nadali
Vjerujem ti jarane. Ja sam od nanine prijateljice cuo da je proteste organizovao nekakav Zec i LDSa. Neki kazu da i Bojan Bajic ima umijesane prste, al sam se razuvjerio kada sam vidio da Ajanovic vadi onog momka iz tvorza. :D
Alkos

#564 Re: PROTESTI!!!

Post by Alkos »

Breathless wrote:
StupskaBitanga wrote:Asim na AJB :thumbup: :thumbup:
Prof. Mujkic je odlican! Svaka cast! Totalno rastura ovaj medijski spin i strategiju oligarhije. :thumbup:
:thumbup: :thumbup:
Objektivni navijac

#565 Re: PROTESTI!!!

Post by Objektivni navijac »

tataćusak wrote:UUUUUUUUU pun forum stranačko-državnih plaćenika. Šta je ba prpa izmače se penzija ispod guzice, zove Vas kapitalizam koji vi hvalite, urla za vama.
Budzetlijama kapitalizam jos nije stigao,oni zive jos u komunizmu,uzivaju u svim radnickim pravima iz tog zlocestoga komunizma. Kapitalizam je vazio samo za radnike,no nadajmo se da ce i budzetlije stici njihov ljubljeni kapitalizam i da ce osjetiti,sta je to :izet: :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#566 Re: PROTESTI!!!

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:
Shtela wrote:Alfonse ti si papcina svojevrsna.Ne odgovaraju ti protesti od juce?Evo imas danas nove.Izvoli idi,imas nekih ideja za bolje citave drzave?Izvoli iznesi ih na protestima sve ce te slusati.
'oćete da vas banujem :D

@Shtela, tebi zadnja opomena, jednu si već dobio.
julisiz es grant

#567 Re: PROTESTI!!!

Post by julisiz es grant »

Nero Histrion wrote:Jel' ovo istina? Uteko Lipovaca? :?:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/potvrdje ... /140208063
Vidi, fakat zbris'o!
Otkud vila kod Zadra? Bezbeli naslijedio od svojih Pozderaca (koji su je pošteno stekli kao ovi danas), komunisti su voljeli te jadranske destinacije za razonodu :D
Kikibombona

#568 Re: PROTESTI!!!

Post by Kikibombona »

Havatar wrote:
Kikibombona wrote:

Ustavne promjene na stetu Bosnjaka ne podrzavam niti sam naivan da podrzim proteste koji ce pomoci da do toga dodje.
Ko prica o ustavnim promjenama?

Lopovluk pijatelju, na to sam se osvrnuo.

Nije ti zao Bosnjaka koji ponizava i krade bosnjacka politika. To si pokazao.
Nero Histrion

#569 Re: PROTESTI!!!

Post by Nero Histrion »

madner wrote:Pada vlada.

U ime naroda, treba tražiti prijeki sud za privatizacijske giganta. Pa po zakonu.
Jel' to mala pala il' se samo spotakla? Bojim se da ne dobije "lopovsku" uskoro, pa opet preko ograde narodu u avliju. :oops: ;-)
Shtela

#570 Re: PROTESTI!!!

Post by Shtela »

Chmoljo wrote:
Alfons Kauders wrote:
'oćete da vas banujem :D

@Shtela, tebi zadnja opomena, jednu si već dobio.
Pusti nas da se igramo bolan :lol:
red evil

#571 Re: PROTESTI!!!

Post by red evil »

Što će nam bolja situacija, bolja nam je ova bezizlazna, navikli smo :D
Alfons Kauders

#572 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Objektivni navijac wrote:
tataćusak wrote:UUUUUUUUU pun forum stranačko-državnih plaćenika. Šta je ba prpa izmače se penzija ispod guzice, zove Vas kapitalizam koji vi hvalite, urla za vama.
Budzetlijama kapitalizam jos nije stigao,oni zive jos u komunizmu,uzivaju u svim radnickim pravima iz tog zlocestoga komunizma. Kapitalizam je vazio samo za radnike,no nadajmo se da ce i budzetlije stici njihov ljubljeni kapitalizam i da ce osjetiti,sta je to :izet: :D
e pa nadam se da onda nece faliti ljudi kad se bude trazilo kresanje plata u javnom sektoru

recimo 10% svima u kantonima gdje je gorilo... dok se sve ne obnovi...

al nesto ne vidim da je neko trazio nesto slicno... samo se prica o platama visokih funkcionera... a sta cemo s ostalim

ja glasam za 10% svima, linearno, pa nek se solidarisu izmedju sebe ako smatraju da nekom treba vise a nekom manje
Joe McCarthy

#573 Re: PROTESTI!!!

Post by Joe McCarthy »

sandokann wrote:
Joe McCarthy wrote:Govna zapališe arhivu i dokumente zbog kojih sam izgubio dedu 92. koji je pod snajperskom paljbom pokušao ove dokumente spasiti za ovu kopilad koja ih popali!

Haram vam bilo, i hajvanima koji uništiše našu historiju i bezdušno moralno korumpiranoj bagri na vlasti koja je dopustila da se ovo dopusti!

Sta ce ti arhiva kada nemas drzavu?
Kurca i države kad nemaš historije da potvrdiš njezino postojanje. :roll:
Nero Histrion

#574 Re: PROTESTI!!!

Post by Nero Histrion »

Havatar wrote:
Kikibombona wrote:

A sta predlazes, ako se smije pitati? :-?
Havatar

#575 Re: PROTESTI!!!

Post by Havatar »

Kikibombona wrote: Nije ti zao Bosnjaka koji ponizava i krade bosnjacka politika. To si pokazao.
Te su jos juce rastjerali piromani i bosnjacki Eugeni.
Post Reply