Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ako su u Austriji "uhvatili" tog na BH tablama i opalili kaznu, ne vidim zasto ne bi ni Hrvati.
Salu na stranu, ne smiju to raditi strancima jer je diskriminacija. Gdje god da se auto registrira, mora proc tehnicki. Druga stvar sto je kod nas tehnicki smijesan.
A i pored toga, kao sto je vec vise puta receno, skinut DPF i dalje prolazi na tehnickom, jer se mjeri zacrnjenost u leru. Dzaba sto dignu obrtaje, to nista. Treba opterecenje da bi zacadio.
UmaX wrote:Ako su u Austriji "uhvatili" tog na BH tablama i opalili kaznu, ne vidim zasto ne bi ni Hrvati.
Salu na stranu, ne smiju to raditi strancima jer je diskriminacija. Gdje god da se auto registrira, mora proc tehnicki. Druga stvar sto je kod nas tehnicki smijesan.
A i pored toga, kao sto je vec vise puta receno, skinut DPF i dalje prolazi na tehnickom, jer se mjeri zacrnjenost u leru. Dzaba sto dignu obrtaje, to nista. Treba opterecenje da bi zacadio.
Pitanje je zasto su toga u austriji kaznili, mozda lik laze zbog cega je kaznjen.
UmaX wrote:
.
Između ostalog, i za sve druge države, bilo prilikom prelaska granice, bilo tokom boravka, auto mora biti ispravno. Znam čovjeka koji je imao udes kod Makarske i policija mu nije dala da nastavi tako, nego je morao popravljati auto dole - golf 4 udaren sa lijeve strane - mogao je voziti bez problema, ali... isto važi ako je i razbijena šajba, razbijen far i sl., a može biti registrovan i pet godina kod nas.
No zaustavljat ljude nasumicno i gledat ima li DPF mi djeluje previse ekstremno, narocito ganjat strance.
Pa ti si u njehovoj zemlji koja postuje svoje gradjane I brine se o.njima
Zašto bi on dopustio bilo kojem strancu da mu zagadjuje prirodu za koju se on brine ulaze novce I sl
Nema veze sa DPF-om ili diesel motorom ali sa granicarima, policijom i nasim narodom i njegovim "mudrostima" - itekako ima.
Krenuo moj drug autom nazad za Swe iz Bosne. Nakupovao cigara i alkohola, da ponese pa ce to prodati. Tad se cini mi se moglo pronijeti jedna ili dvije steke cigara ali on je toga imao masu pa rasporedio po autu. Jednu steku stavio na torbe odozgo, kao eto da skloni svaku sumnju.
Pustise ga ljudi na granici, hvali se on da je prosao, eto vidi levata, niko nista, jesam ih zajebo... Taman negdje prije nego ce iz Austrije u Njemacku policija ga zaustavi. Policijsko auto, Audi i pored njega nekakav kombi.
Daj vozacku, daj papir od osiguranja, sve u dure - bitte, otvori nam gepek. Otvori on gepek, izvadi torbe i momci pocese traziti. Nadjose masu steka - kazna 1100 eura. Uhvatio se on za glavu, konta sta ce, kako ce...
Znam jednog koji bas cesto dolazi Wizzairom iz Njemacke. Svaku put ponese steku cigareta, sto zaradi na njima mu pokrije barem pola karte ako ne i citavu.
Ommadawn wrote:Nema veze sa DPF-om ili diesel motorom ali sa granicarima, policijom i nasim narodom i njegovim "mudrostima" - itekako ima.
Krenuo moj drug autom nazad za Swe iz Bosne. Nakupovao cigara i alkohola, da ponese pa ce to prodati. Tad se cini mi se moglo pronijeti jedna ili dvije steke cigara ali on je toga imao masu pa rasporedio po autu. Jednu steku stavio na torbe odozgo, kao eto da skloni svaku sumnju.
Pustise ga ljudi na granici, hvali se on da je prosao, eto vidi levata, niko nista, jesam ih zajebo... Taman negdje prije nego ce iz Austrije u Njemacku policija ga zaustavi. Policijsko auto, Audi i pored njega nekakav kombi.
Daj vozacku, daj papir od osiguranja, sve u dure - bitte, otvori nam gepek. Otvori on gepek, izvadi torbe i momci pocese traziti. Nadjose masu steka - kazna 1100 eura. Uhvatio se on za glavu, konta sta ce, kako ce...
Svabo je davno rekao "Jebi kleine, neces dugo".
Pa i kod nas imas graničnu policiju koja bude u patrolama i vrši kontrole relativno daleko od granice.
Rockefeller wrote:Jebote zivi u Svedskoj i sverca.
E neka mu.
Nije jedini. Ima ih koliko hoćeš, mogao bih napisati knjigu o tome. A nećeš mi vjerovati, 1993-e kad smo ganjali papire da napustimo BL, stojimo ja i tata u redu a neki koji su bili upoznati sa cijenama alkohola i cigara (visokim, jel) već planiraju šta i kako će eto zajebati sistem.
E neka mu.
Nije jedini. Ima ih koliko hoćeš, mogao bih napisati knjigu o tome. A nećeš mi vjerovati, 1993-e kad smo ganjali papire da napustimo BL, stojimo ja i tata u redu a neki koji su bili upoznati sa cijenama alkohola i cigara (visokim, jel) već planiraju šta i kako će eto zajebati sistem.
To je lopovluk, zavrtat sistem i tako te stvari.
Jebes sve nes se obogatit svercajuci 20 steka i par litara alkohola.
E neka mu.
To je lopovluk, zavrtat sistem i tako te stvari.
Jebes sve nes se obogatit svercajuci 20 steka i par litara alkohola.
Ma nećeš biti milioner ali imat ćeš malo više nego prosječan čovjek. Ali stalno strahovati i kontati da te neko prati, da će ti upasti u stan i pretresati pa ti zveknut’ kaznu koja je veća od te sve zarade - neka hvala, dobro je i ovako.
basicm wrote:Ima li ko iskustva sa skidanjem i ciscenjem dpf-a?
Ima li koristi kakve?
Ja sam poodavno probao cistiti na p807, skinuo i temeljito ispirao pod pritiskom i nekim sredstvima, vratio na auto i opet gori, efekat nula bodova, i ovi sto su placali za ciscenje 4-5 stoja su nakon kratkog vremena opet imali problem. Na kraju se toliko zacepio da se usijao i zapalio plasticnu zastitu ispod motora, srecom kod majstora se to desilo pa su ga odmah i ugasili, da je bilo u voznji
Vjerovatno ima rok trajanja i onda samo zamjena pomaze. Ja sam svoj fizicki i softverski izbacio i poslije se moglo vidjeti pod jakom turom malo dima, odnosno da ga nema.