najbolje pivo?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
janje_

#551 Re: najbolje pivo?

Post by janje_ »

brewer wrote:ovaj ohara je jako fin stout. gledaj da ga probaš negdje točenog sa dušikom/azotom, to je tek doživljaj :-D jesi li ovo u BiH kupio negdje? trebao si pomiješati malo la trappe vidim sve si tripele uzeo
dva trippela, dva blonda.. ohara je odlican.. jedan cuvam za finale, ovo ostalo sam vec pobio.. kupljeno u megamarketu plodine u ivanjoj reci (prikljucenje na autoput iz zagreb-istok)..

https://www.google.com/maps/@45.8030008 ... a=!3m1!1e3
Saian

#552 Re: najbolje pivo?

Post by Saian »

http://theconcourse.deadspin.com/14-ame ... obharvilla

:kakoste:

a evo co'ek je i a la roben prizn'o
not including bell's two-hearted was "a glaring omission that renders this list useless and my continued oxygen use felonious"
chengaba

#553 Re: najbolje pivo?

Post by chengaba »

Pitanje za brewera (i ostale) - šta mu ga dođe pale ale i ima li se nabaviti u Sarajevu (treba mi za kuhanje - ne pitajte :D )
Magarece_godine

#554 Re: najbolje pivo?

Post by Magarece_godine »

Koje pšenično pivo osim Paulanera se može kupiti kod nas i gdje ?
Saian

#555 Re: najbolje pivo?

Post by Saian »

chengaba wrote:Pitanje za brewera (i ostale) - šta mu ga dođe pale ale i ima li se nabaviti u Sarajevu (treba mi za kuhanje - ne pitajte :D )

Coke (Koks je visokokalorično umjetno kruto gorivo, dobiveno suhom destilacijom kamenog ugljena ili lignita, uz potpuni ili djelomični nedostatak zraka. Koks je tvrda, porozna (šupljikava) tvar, proizvedena grijanjem ugljena do visoke temperature bez pristupa zraka, a koristi se u proizvodnji željeza i čelika u visokim pećima.) je koristen prvi put u svrhu sushenja przhenog slada 1642, no tek oko 1703 se pojavio naziv "pale ale" za pivo napravljeno od takvog slada.

Ne znam gdje u Sarajevu ima uzet' :D no rado bih saznao. ako neko zna.
makthemak

#556 Re: najbolje pivo?

Post by makthemak »

Magarece_godine wrote:Koje pšenično pivo osim Paulanera se može kupiti kod nas i gdje ?
Erdinger dunkel i weis u svakom boljem merkatoru i konzumu cijena pola litre oko 3 KM i krombacher isto iako ti je najjeftiniji u hose komercu 1.10 KM, a imas i trapisticko witbier u konzumu na koreji oko 3KM 0.33, OLDBRIDZ je u mostaru napravio svoje psenicno oko 2.5 KM 0.33, a povremeno u beerti&ja pubu u mostaru bude edelwiess svijetli i tamni i to ti je to otprilike i da covjek u livnu pravi svijetlo i tamno psenicno a l se samo u Livnu moze uzet preko grane (HRV,SRBi SLO) imaju puno bolji izbor tipa franziskanera, augustinera i benediktinera.
GaRGa

#557 Re: najbolje pivo?

Post by GaRGa »

makthemak wrote:
Magarece_godine wrote:Koje pšenično pivo osim Paulanera se može kupiti kod nas i gdje ?
Erdinger dunkel i weis u svakom boljem merkatoru i konzumu cijena pola litre oko 3 KM i krombacher isto iako ti je najjeftiniji u hose komercu 1.10 KM, a imas i trapisticko witbier u konzumu na koreji oko 3KM 0.33, OLDBRIDZ je u mostaru napravio svoje psenicno oko 2.5 KM 0.33, a povremeno u beerti&ja pubu u mostaru bude edelwiess svijetli i tamni i to ti je to otprilike i da covjek u livnu pravi svijetlo i tamno psenicno a l se samo u Livnu moze uzet preko grane (HRV,SRBi SLO) imaju puno bolji izbor tipa franziskanera, augustinera i benediktinera.

probaj Lasko

Image
makthemak

#558 Re: najbolje pivo?

Post by makthemak »

GaRGa wrote:
makthemak wrote:

probaj Lasko

Image
E to ti je ko sto je prije nekoliko godina zuja izasla sa svojim psencnim pa je tu sezonu smao trajalo to ti je 0 pivo a tako je i ocjenjeno
smack

#559 Re: najbolje pivo?

Post by smack »

GaRGa wrote:
makthemak wrote:

probaj Lasko

Image
Hmelja a ne psenice, barem ja hocu u pivi.
Pirija

#560 Re: najbolje pivo?

Post by Pirija »

smack wrote:
GaRGa wrote:

probaj Lasko

Image
Hmelja a ne psenice, barem ja hocu u pivi.

oci moje lijepe to nije tema danasnje emisije
MaxPayne

#561 Re: najbolje pivo?

Post by MaxPayne »

Meni dobra pšenična,posebno Krombacher.
MeSko Hz

#562 Re: najbolje pivo?

Post by MeSko Hz »

Meni je najbolja obična voda :D
makthemak

#563 Re: najbolje pivo?

Post by makthemak »

Image The brew Pub American Pale Ale
Pirija

#564 Re: najbolje pivo?

Post by Pirija »

a jel to otvoren konacno :D

i kakvih ima piva u ponudi ?
nick nije bitan

#565 Re: najbolje pivo?

Post by nick nije bitan »

Bihaćko Preminger i Apatinski Jelen cirkam. Koje je najbolje? Svako poslije trećeg.
mayab

#566 Re: najbolje pivo?

Post by mayab »

Ima jedna njemačka izreka-najbolje pivo je besplatno pivo :D
Zatamnjena stakla

#567 Re: najbolje pivo?

Post by Zatamnjena stakla »

Hajneken :mrgreen:
Kruler

#568 Re: najbolje pivo?

Post by Kruler »

Nakon što sam se skoro pomirio da Belgijska piva neću pronaći, danas sam, slučajno, pronašao kotu u komšiluku gdje se može uzeti par "egzotičnih" vrsta.

Image
makse seljanko makse

#569 Re: najbolje pivo?

Post by makse seljanko makse »

Kruler wrote:Nakon što sam se skoro pomirio da Belgijska piva neću pronaći, danas sam, slučajno, pronašao kotu u komšiluku gdje se može uzeti par "egzotičnih" vrsta.

Image
Gdje ti je ovaj komsiluk? :D

Jel ima neko preporuku gdje u Sa mogu kupiti Tomislav pivu? Ako nema te imal neko preporuku za neko drugo tamno pivo sto se ima kod nas uzeti :D
mayab

#570 Re: najbolje pivo?

Post by mayab »

Krombacher
Sarajevsko
drag_gost

#571 Re: najbolje pivo?

Post by drag_gost »

Ko je imao srecu da proba znace..

Image
makse seljanko makse

#572 Re: najbolje pivo?

mayab wrote:Krombacher
Sarajevsko
Krombacher neki dan uzmem i meni je bas dobro.
Sarajevsko onako.
Dr Kova

#573 Re: najbolje pivo?

Post by Dr Kova »

makse seljanko makse wrote:
Kruler wrote:Nakon što sam se skoro pomirio da Belgijska piva neću pronaći, danas sam, slučajno, pronašao kotu u komšiluku gdje se može uzeti par "egzotičnih" vrsta.

Image

Jel ima neko preporuku gdje u Sa mogu kupiti Tomislav pivu? Ako nema te imal neko preporuku za neko drugo tamno pivo sto se ima kod nas uzeti :D

Tomislav flaširani od pola litra (povratne boce) 1,20 KM košta imaš uzeti u Šamon marketu, iza Bičakčića gdje je bio stari X.
makse seljanko makse

#574 Re: najbolje pivo?

Buckethead wrote:
makse seljanko makse wrote:

Image

Tomislav flaširani od pola litra (povratne boce) 1,20 KM košta imaš uzeti u Šamon marketu, iza Bičakčića gdje je bio stari X.

Hvala :thumbup:
Dr Kova

#575 Re: najbolje pivo?

Post by Dr Kova »

Nema na čemu, živio
Post Reply