Jusuf Nurkić

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
SkyLimit

#551 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by SkyLimit »

Ja sam ovako nekako shvatio situaciju oko Nurkića: On je imao zaista hvale vrijedne namjere da nakon teške sezone sa Cedevitom igra i za U20 i seniorsku reprezentaciju, onda bi otišao u NBA, međutim ili je sam shvatio da se precjenio(ni teški Ivanovićevi treninzi nisu pomogli sigurno) ili na nečiji mig odlučio je ipak propustiti kvalifikacije sa A timom. E sad, očito mu je bilo neugodno da otvoreno kaže da bi najradije napustio pripreme pa je odlučio izvući se na "povredu", međutim nje zapravo nije ni bilo i zato nije želio da ga pregledaju doktori reprezentacije već je otišao nekom svom doktoru koji bi potvrdio da je on povrijeđen. To se naravno nije svidjelu ni generalnom sekretaru Mahmutoviću, ni selektoru Ivanoviću, a ni kapitenu Teletoviću i ostatku tima. Nurkić u suštini zna da je pogriješio i što se njega tiče on bi bez problema došao da igra EP, ali čini mi se da mu druga strana neće dati da mu ovo prođe tako lahko, iako mislim da ipak neće pretjerati, lekcija u vidu nepozivanja na EP bi bila pretjerana.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#552 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrasno38 »

SkyLimit wrote:Ja sam ovako nekako shvatio situaciju oko Nurkića: On je imao zaista hvale vrijedne namjere da nakon teške sezone sa Cedevitom igra i za U20 i seniorsku reprezentaciju, onda bi otišao u NBA, međutim ili je sam shvatio da se precjenio(ni teški Ivanovićevi treninzi nisu pomogli sigurno) ili na nečiji mig odlučio je ipak propustiti kvalifikacije sa A timom. E sad, očito mu je bilo neugodno da otvoreno kaže da bi najradije napustio pripreme pa je odlučio izvući se na "povredu", međutim nje zapravo nije ni bilo i zato nije želio da ga pregledaju doktori reprezentacije već je otišao nekom svom doktoru koji bi potvrdio da je on povrijeđen. To se naravno nije svidjelu ni generalnom sekretaru Mahmutoviću, ni selektoru Ivanoviću, a ni kapitenu Teletoviću i ostatku tima. Nurkić u suštini zna da je pogriješio i što se njega tiče on bi bez problema došao da igra EP, ali čini mi se da mu druga strana neće dati da mu ovo prođe tako lahko, iako mislim da ipak neće pretjerati, lekcija u vidu nepozivanja na EP bi bila pretjerana.
Ovo je vjerovatno jedina ispravna dijagnoza.
BHF_Manijak

#553 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by BHF_Manijak »

Kad nas budu trpali na Eurobasketu, jer Stipanovic i Kikan u odbrani bas i ne mogu odgovoriti, onda ce se ovakvi likovi poput Hrasnog hvatati za glavu i jebavati sve zivo od do.
ganjeta

#554 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by ganjeta »

Gdje Konaković upetlja prste, nema hajra, nažalost :roll: .
amoninan

#555 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by amoninan »

Ozbiljan savez bi mu dao dozvolu i da propusti i U20, štaviše sugerisao bi mu to... i igra ljetnu ligu. A diviziju smo mogli i bez njega osigurati... Eto, ako nisu bili sigurni, i njegova želja bila toliko, ok. Nek igra.. ali onda u Denver, što prije.
I sad imamo situaciju kakvu imamo.... molim Boga da Duško ne batali ovo.
ganjeta

#556 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by ganjeta »

Kako sada stvari stoje poziv za EP neće dobiti. Duško batalio, Mirza podrž'o.
amoninan

#557 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by amoninan »

Znači neće nas Duško voditi na EPu? pff
MOSALJOZE

#558 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by MOSALJOZE »

Ma dobiće poziv,a uostalom još se ne zna hoće li nas Duško voditi na EP.
burek_in_space

#559 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by burek_in_space »

Malo ste konfuzni sada, ili sam ja neshto propustio?

Ko ne dobija poziv, odakle vam to da nas Dushko nece voditi? :?
trcicu trceci

#560 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by trcicu trceci »

BHF_Manijak wrote:Kad nas budu trpali na Eurobasketu, jer Stipanovic i Kikan u odbrani bas i ne mogu odgovoriti, onda ce se ovakvi likovi poput Hrasnog hvatati za glavu i jebavati sve zivo od do.
cuj ovog :-)
ganjeta

#561 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by ganjeta »

Ako Duško ostane a ostaće, Juka neće dobiti poziv za EP. Toliko znam. Volio bi da nije istina i da momka ne izgubimo radi nasih gluposti.
MOSALJOZE

#562 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by MOSALJOZE »

burek_in_space wrote:Malo ste konfuzni sada, ili sam ja neshto propustio?

Ko ne dobija poziv, odakle vam to da nas Dushko nece voditi? :?
Sad sam vidio da je Duško potpisao na 2 godine.Na Jusufa će se sigurno računati.Harun reče kako nam fali 5 igrača koji će biti na EB i spomenu Jusufa.
Duško je dao izjavu,u fazonu,trebamo razgovarati o nastavku suradnje.
ganjeta ne vjerujem da je tako
It_is_a_Leclerc

#563 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne poslati poziv NBA igraču, jednom od najboljih mladih igrača svijeta, nakon što se povrijedio igrajući U20 prvenstvo neke tamo B divizije ?!

Takav selektor nam ne treba. Uostalom, čime nas to Duško Ivanović ima ucjenjivati ?! Plasmanom na EP iz grupe sa Islandom, Velikom Britanijom i Mikronezijom.

Ako je istina to da se premišlja oko novog ugovora, a da želi da Nurkić ne igra za BiH, onda ga treba potjerati.

Kažem, AKO je istina.
ganjeta

#564 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by ganjeta »

Niko ne tjera da vjeruješ Harise. Opušteno k'o na dušeku :D .
MOSALJOZE

#565 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by MOSALJOZE »

Ma Juka ide na EB,no sikirli ko na dušeku
SkyLimit

#566 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by SkyLimit »

ganjeta wrote:Ako Duško ostane a ostaće, Juka neće dobiti poziv za EP. Toliko znam. Volio bi da nije istina i da momka ne izgubimo radi nasih gluposti.
Njegovo neigranje bi svakako bilo veliki gubitak za ekipu, ali jedina glupost ovdje je njegova. Tražio je dodatni slobodan dan da nešto riješi, odobreno mu, da bi samo telefonom nazvao i javio da je povrijeđen i da se više neće vraćati na pripreme. Mislim, ako hoćemo da budemo ozbiljna reprezentacija, mora postojati neki red, ne može to tako. Kakav primjer daješ drugim igračima.
ganjeta

#567 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by ganjeta »

Stoji i sve to što ti kažeš :thumbup: .
It_is_a_Leclerc

#568 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by It_is_a_Leclerc »

SkyLimit wrote:
ganjeta wrote:Ako Duško ostane a ostaće, Juka neće dobiti poziv za EP. Toliko znam. Volio bi da nije istina i da momka ne izgubimo radi nasih gluposti.
Njegovo neigranje bi svakako bilo veliki gubitak za ekipu, ali jedina glupost ovdje je njegova. Tražio je dodatni slobodan dan da nešto riješi, odobreno mu, da bi samo telefonom nazvao i javio da je povrijeđen i da se više neće vraćati na pripreme. Mislim, ako hoćemo da budemo ozbiljna reprezentacija, mora postojati neki red, ne može to tako. Kakav primjer daješ drugim igračima.
Pa za početak daje primjer da, ma koliko dobar i jak igrač bio, možeš igrati i B diviziju u dvoranama za fizičko, u interesu tvoje države.

Onaj ko ne pozove Jusufa Nurkića na EB ne želi dobro reprezentaciji BIH, i ne treba da bude njen dio.
MOSALJOZE

#569 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by MOSALJOZE »

Image
Image
spinel_

#570 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by spinel_ »

vazda neka sranja s nama.. pitanje je da li uopste zasluzujemo vise ?

nek se gone svi u neku stvar
Mustang1

#571 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Mustang1 »

A odakle tebi informacija da nece igrati ? Isto da ja sad kazem da cu ja dobiti poziv za reprezentaciju .. Vjerovatnoca i tacnost i za moju i za tvoju informaciju je 0 % :D
MOSALJOZE

#572 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by MOSALJOZE »

Image
:bih:
hrastov žižak

#573 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrastov žižak »

kakvi su mu ovo cigančići oko njeg
MOSALJOZE

#574 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by MOSALJOZE »

2 tetića :D
Evo exkluziva iz Čemerike.Rodjo vidio Juku,i onako malo porazgovarali(i on radi nešto za Denver,pa ga je tako upoznao)Kaže Juka dobar momak,voli se zezat,oporavio se od povrede,maximalno trenira,i reče da mu je trener obećao odredjenu minutažu.Juka ga htjeo odvesti na ručak,al kaže nije mogao neda kapitalizam.
Mustang1

#575 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Mustang1 »

Sto ti nisi skoknuo privatnim letom do Amerike pa da odes na taj rucak ? 8-)
Post Reply