I sta bi? Jesu li vas popisali?

Locked
Janjicar

#551 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Janjicar »

plain vanilla wrote:
“Pozdrav, ja sam popisivač iz Brčkog i želim prijaviti nepravilnosti instruktora B.Đ. (puni identitet poznat redakciji) u popisu stanovništva 2013. godine. Dakle, gospođa je ponudila određenu svotu novca meni a kako sam čula od ostalih kolega i njima, da uradimo stvari koje ona želi. S obzirom da među nama ima Srba i Bošnjaka ne znam da li je netko već uzeo novac. Dakle, od nas je zahtijevala da napravimo što više popisanih obrazaca a da to bude izjašnjenje ”SRBIN”. Ponudila je lijepu svotu po jednom popisanom građaninu, čak je kod sebe imala neki spisak u kojem se nalaze ime, prezime, ime oca i matični broj svih stanovnika ove mjesne zajednice“.

“Još nisam kontaktirala komisiju, uradila sam dosta posla i ispast će da mi se ne plati za moj trud ako dođe do obustavljanja popisa u ovom dijeli Distrikta. Najradije bih odustala od svega ovoga jer sam primijetila dosta nepravilnosti, zaista ne želim učestvovati u nedjelima koja mi se nude, posao popisivača sam shvatila ozbiljno i odgovorno. Meni je dovoljno da zaradim onoliko koliko ću dobiti čistim i poštenim popisom bez diskriminacije i krivičnih djela. Nadam se da će se riješiti ovaj problem i popis nastaviti legalno i pošteno“, stoji u pismu ogorčenog popisivača.
To se radi znamo vrlo dobro.

Ja juce dobro napisao sta ce oni raditi ali su se neki smijali ;-)
Platformas

#552 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Platformas »

chill001 wrote:
plain vanilla wrote:
“Pozdrav, ja sam popisivač iz Brčkog i želim prijaviti nepravilnosti instruktora B.Đ. (puni identitet poznat redakciji) u popisu stanovništva 2013. godine. Dakle, gospođa je ponudila određenu svotu novca meni a kako sam čula od ostalih kolega i njima, da uradimo stvari koje ona želi. S obzirom da među nama ima Srba i Bošnjaka ne znam da li je netko već uzeo novac. Dakle, od nas je zahtijevala da napravimo što više popisanih obrazaca a da to bude izjašnjenje ”SRBIN”. Ponudila je lijepu svotu po jednom popisanom građaninu, čak je kod sebe imala neki spisak u kojem se nalaze ime, prezime, ime oca i matični broj svih stanovnika ove mjesne zajednice“.

“Još nisam kontaktirala komisiju, uradila sam dosta posla i ispast će da mi se ne plati za moj trud ako dođe do obustavljanja popisa u ovom dijeli Distrikta. Najradije bih odustala od svega ovoga jer sam primijetila dosta nepravilnosti, zaista ne želim učestvovati u nedjelima koja mi se nude, posao popisivača sam shvatila ozbiljno i odgovorno. Meni je dovoljno da zaradim onoliko koliko ću dobiti čistim i poštenim popisom bez diskriminacije i krivičnih djela. Nadam se da će se riješiti ovaj problem i popis nastaviti legalno i pošteno“, stoji u pismu ogorčenog popisivača.
Sve ce uraditi cetnicka govna da smanje broj Bosnjaka. A u Brckom im je gusto jer tamo postaju manjina.

Čitaj ustav, procenat ne znači ništa.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#553 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Truba »

među prijateljima...

eskimi svahili religije
pravoslavci hrvati
bosanci katolici (inače mađari i srbi)
neopredjeljeni (srbi ateisti)

:lol:
chill001

#554 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by chill001 »

Platformas wrote:Čitaj ustav, procenat ne znači ništa.
Ti se oslanjaj na ustav, a ja cu na realnost na terenu.
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#555 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by UltrasNaBaterije »

Platformas wrote:
chill001 wrote:
plain vanilla wrote:
Sve ce uraditi cetnicka govna da smanje broj Bosnjaka. A u Brckom im je gusto jer tamo postaju manjina.

Alo Bosanac, procenat nije značio ništa ni 1991. godine, pa je na osnovu tog procenta napravljena država ovakva kakva jest.

Ustav je postojao i 1991. godine, pa je kršen. Tebi ne predstavlja problem što neko želi da radi ovakve stvari koje potpadaju u krivična djela. Kakav um. :roll:
Janjicar

#556 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Janjicar »

Platformas wrote:

Eto ako je nista sto se bore toliko, cak i placaju i da budes Srbin?
Irm@

#557 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Irm@ »

eh jucer i nas popisase..
tj djevojka koja stanuje u zgradi.. dobila je komsiluk da popise..
to je svakako olaksalo stvari jer je dosta stvari zajednicko(koje se ticu zgrade, stanovanje, grijanja i sl) ali s druge strane s obzirom na sarajevsko mahalanje ocekujem da sutra svi saznaju gdje radim, kako sam se izjasnila i sl.. :D
nas dvoje je popisala za nekih 15 minuta..
kaze da je vec popisala 300 ljudi i da sav materijal stoji kod nje kuci.. niko joj nije rekao jos gdje da nosi materijal..
inace nosi jos i neku knjigu u kojoj upisuje sifre po kojim se vodimo sto mi je skroz ok..
lijepo je davala instrukcije.. i da samo je napisala datum rodjenja.. kaze JMBG ne mora ako necemo..pa i nismo..
ugl jos dvoje Bosanaca i Hercegovaca, bez entiteskog drzavljanstva evidentirano :) :bih:
Janjicar

#558 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Janjicar »

Irm@ wrote:eh jucer i nas popisase..
tj djevojka koja stanuje u zgradi.. dobila je komsiluk da popise..
to je svakako olaksalo stvari jer je dosta stvari zajednicko(koje se ticu zgrade, stanovanje, grijanja i sl) ali s druge strane s obzirom na sarajevsko mahalanje ocekujem da sutra svi saznaju gdje radim, kako sam se izjasnila i sl.. :D
nas dvoje je popisala za nekih 15 minuta..
kaze da je vec popisala 300 ljudi i da sav materijal stoji kod nje kuci.. niko joj nije rekao jos gdje da nosi materijal..
inace nosi jos i neku knjigu u kojoj upisuje sifre po kojim se vodimo sto mi je skroz ok..
lijepo je davala instrukcije.. i da samo je napisala datum rodjenja.. kaze JMBG ne mora ako necemo..pa i nismo..
ugl jos dvoje Bosanaca i Hercegovaca, bez entiteskog drzavljanstva evidentirano :) :bih:
Jos malo vas fali i onda ce vam tramvaji proraditi :skoljka:
Platformas

#559 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Platformas »

Janjicar wrote: Eto ako je nista sto se bore toliko, cak i placaju i da budes Srbin?
I Bošnjaci vrše iste pritiske, Hrvati isto. Jasno je, hoće se tri države.
madFlava

#560 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by madFlava »

Dosla djevojka tu iz komsiluka, fino 10 minuta procesa, Bosnjak, islam,bosanski, znam radit na racunaru pravit tabele ,nemam zemlje :D :) alahimanet
BHCluster

#561 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by BHCluster »

Image
Janjicar

#562 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Janjicar »

Platformas wrote:
Janjicar wrote: Eto ako je nista sto se bore toliko, cak i placaju i da budes Srbin?
Da hoce se tri drzave !

Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina!

Srbija (vecina Srbi), Hrvatska (vecina Hrvati), Bosna i Hercegovina ( vecina Bosnjaci)
Problem je u tome sto ovi iz prvog i drugog sesira zele treci sesir da dijele na tri dijela.
Havatar

#563 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Havatar »

Platformas wrote:
Daj dokaze da Bosnjaci vrse iste pritiske :?: Sto se tice drzava Srbi i Hrvati imaju drzave .
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#564 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by plain vanilla »

madFlava wrote:Dosla djevojka tu iz komsiluka, fino 10 minuta procesa, Bosnjak, islam,bosanski, znam radit na racunaru pravit tabele ,nemam zemlje :D :) alahimanet
a imas li vodokotlic, frajeru :mrgreen:
Bodkin

#565 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Bodkin »

Havatar wrote:
Platformas wrote:
Daj dokaze da Bosnjaci vrse iste pritiske :?: Sto se tice drzava Srbi i Hrvati imaju drzave .
imaju naravno. zove se bih :bih:
madFlava

#566 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by madFlava »

plain vanilla wrote:
madFlava wrote:Dosla djevojka tu iz komsiluka, fino 10 minuta procesa, Bosnjak, islam,bosanski, znam radit na racunaru pravit tabele ,nemam zemlje :D :) alahimanet
posto sam se izjasnio da imam wc u kuci, logicno da imam i vodokotlic :D takode imam i centralno grijanje :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#567 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by plain vanilla »

madFlava wrote:
plain vanilla wrote:
posto sam se izjasnio da imam wc u kuci, logicno da imam i vodokotlic :D takode imam i centralno grijanje :D
pa i ja sam, pa su opet pitali, jos ja u stanu :mrgreen:

ali dobro im je pitanje-kolika je kuhinja :-)
Mustang1

#568 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Mustang1 »

Ja spavo kad je popishavala .. Neka mlada bila :(
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#569 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by A1fa »

Joj al ovo oko neizjašnjavanja kod Bošnjaka za entitetsko državljanstvo če isto biti smijurija. Ispast će da Hrvata ima 10% u Bosni, svi žive u opštinama u Federcaciji, Bošnjaka će biti 50% u Bosni, također svi uglavnom žive u opštinama u Federaciji, a u rubrici ,,državljanstvo entiteta'' će biti izgleda na kraju više Hrvata u Federaciji nego Bošnjaka. znači Federacija je Hrvatska :D :D
Šta god da uradiš kod ovog popisa samo se zajebat možeš.
jututunac

#570 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by jututunac »

Došla žena juče, profesionalno i neusiljeno odradila posao. Dao podatke za buraza i starce, sve za pola sata. Teško da će stići da završe sve za 15 dana, al niki problem nije u nas da rastegnemo termin. 8-)
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#571 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by UltrasNaBaterije »

Ja sam se izjasnio kao državljanin i FBiH, ne vidim uopće u tome nikakav problem. Čudi me da nisu uveli državljanstvo kantona, jer jebiga kanton je de facto država kao i entitet. Samo nije de iure ni jedno ni drugo. :-)

Ma mi smo ti havarija živa :D
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#572 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Zviz »

Negine vam demografska podjela :D :D
It_is_a_Leclerc

#573 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by It_is_a_Leclerc »

Popis zasad teče vrlo dobro. Prigovora na rad popisivača ima, ali ništa što ozbiljnije kompromituje ispravnost rezultata. Meni samo nije jasno zašto su općine ignroisale zakon u kojem stoji da su dužni naći prostoriju za odlaganje materijala.. Sve im treba crtati i pojašnjavati. To što popisnice trenutno stoje u nečijoj kući je najveći problem trenutno, ne zbog sigurnosti podataka ('ta nisam dao broj kreditne kartice), već zbog činjenice da im se tamo može desiti da se pocijepaju, zapale, uprljaju, izgube itd...

Samo je važno sve nepravilnosti prijavljivati u agenciju za statistiku BIH. Ovaj slučaj iz Brčkog je vrlo dobar. NEMOJTE prijavljivati Brkanu i "Popismonitoru", oni samo to daju u medije kako bi ugrozili Popis i veliki procenat popisanih Bošnjaka. Jer to je defacto njihov cilj.
jututunac

#574 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by jututunac »

Prvo popiši pa onda gledaj šta i kako. :D
Havatar

#575 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Havatar »

It_is_a_Leclerc wrote:Popis zasad teče vrlo dobro. Prigovora na rad popisivača ima, ali ništa što ozbiljnije kompromituje ispravnost rezultata. Meni samo nije jasno zašto su općine ignroisale zakon u kojem stoji da su dužni naći prostoriju za odlaganje materijala.. Sve im treba crtati i pojašnjavati. To što popisnice trenutno stoje u nečijoj kući je najveći problem trenutno, ne zbog sigurnosti podataka ('ta nisam dao broj kreditne kartice), već zbog činjenice da im se tamo može desiti da se pocijepaju, zapale, uprljaju, izgube itd...

Samo je važno sve nepravilnosti prijavljivati u agenciju za statistiku BIH. Ovaj slučaj iz Brčkog je vrlo dobar. NEMOJTE prijavljivati Brkanu i "Popismonitoru", oni samo to daju u medije kako bi ugrozili Popis i veliki procenat popisanih Bošnjaka. Jer to je defacto njihov cilj.
:thumbup:
Locked