Nek' kupe istrenirane.Jara wrote:Joj tebe, pa kažu da ne može.Logovan wrote:Pa nek' ih treniraju, ako je već tako.Jara wrote: U Beču, Parizu, Rimu itd - obratite pažnju na onaj "hepek"ispod repova! Prije 5-6 godina su "odgovorni" u Sarajevu ( komunalno ili ko već) kazali e a da je to ovdje nemoguće primijeniti jer konje za takvo što treba trenirati odmalena!
![]()
Ko će se još s tim zamajavati.
![]()
Naplata ulaza na Vrelo Bosne
- Logovan
#551 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
- Jara
#552 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Harise dragi, ogorčeni smo nestašicom vode, razumijemo se.Haris.ba wrote:Ti shvataš da pola grada naveče nema vode, a ti se zamaraš konjskim izmetom?Jara wrote:U Beču, Parizu, Rimu itd - obratite pažnju na onaj "hepek" ispod repova! Prije 5-6 godina su "odgovorni" u Sarajevu ( komunalno ili ko već) kazali e a da je to ovdje nemoguće primijeniti jer konje za takvo što treba trenirati odmalena!
Ti shvataš da smo zakakili to Vrelo Bosne ljudskim izmetom toliko da se više ne može piti? A da se sjetimo razmišljati o konjskom izmetu?
To isto ko da ti temelji zgrade tonu, a ti pričaš o fasadi.
I da se razjasnimo. Biciklističke staze spojene sa gradom još nema. Jer na Ilidži to nije prioritet. Ono što ima na Butmirskoj cesti je smijurija.
I iako nema zabrane - meni je nekulturno voziti biciklo Velikom Alejom. I radi vlastite sigurnosti, i radi sigurnosti drugih. Tu prolaze fijakeri, pješaci (sa djecom) i automobili. Ko hoće biciklom do Vrela Bosne ima drugi put (od Blažuja). Nit ima govana, nit ima pješaka. Možda nije tako idilično, ali za idile ima drugih ruta.
BTW, pješačim i trčim uz lijevu obalu rijeke od Rimskog mosta do Vrela Bosne, koja idila, što b' ti rek'o...
- Jara
#553 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Vala bi i mogli, neko izračuna koliko se zaradi na ulaznicama...pošto je konj?Logovan wrote:Nek' kupe istrenirane.Jara wrote:Joj tebe, pa kažu da ne može.Logovan wrote: Pa nek' ih treniraju, ako je već tako.![]()
Ko će se još s tim zamajavati.
![]()
![]()
- Haris.ba
#554 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Ti shvataš da kod nas je sve nakaradno.Jara wrote:
Harise dragi, ogorčeni smo nestašicom vode, razumijemo se.No međutim
ovdje je riječ o novcu zarađenom od prodaje ulaznica i mogućnosti da se upotrijebi za rješavanje problema Aleje prljane konjima. Vozim i ja bicikl i pješačim ponekad. I puno je prijatnije Alejom nego "od Blažuja" kad se načičkaju auti, što po putu, što po privatnim parkinzima kuća uz cestu, sa sve pješacima koji se provlače između. A kad neko želi da se isparkira, a ususret dolazi drugi auto ili čak autobus, to je tek ljepota...
![]()
BTW, pješačim i trčim uz lijevu obalu rijeke od Rimskog mosta do Vrela Bosne, koja idila, što b' ti rek'o...
Kanton jednostavno ne želi uredovati Veliku Aleju. Jer kad kreneš rješavati tamo probleme skontaš da ima mali milion istih baš zbog našeg javašluka. I samo odustaneš.
Kreneš samo od fijakera koji su godinama bili u nekoj poluilegali. Sad su ko biva uređeni.
Ima Odluka o uređenju javnog prevoza zaprežnim kolima - fijakerima koja u članu 4. slovo h zahtjeva da svaki fijaker ima zelenu nepropusnu vreću za izmet.
Šta im to znači? Da ima kesa zakačena za fijaker u koju ubacuju izmet?
Uglavnom. Kod nas je sve polovično. Konji nam muhanati i neće tzv. gaće da nosaju ko u svim normalnim zemljama, fijakeristi trebaju da imaju vreću (i to obavezno zelenu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#555 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
znaš i član koji regulira pitanje konjskog izmeta
- Edin H.
#556 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Haris.ba wrote: fijakeristi trebaju da imaju vreću (i to obavezno zelenu)
-
elk
#557 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Ja bih fijakere zabranio.konji izmuceni,jadni i prljavi,gazda valjda konta da su konji ko golfovi,ne treba im nista,samo sipaj....a najvise volim kad ujutro komunalci poliju aleju (misle da je ciste,sta li
,pa govna postanu tecna...frca li frca po ruksaku
.
Ovo sto zarade,uglavnom ide na plate ovih sto rade.a smeca i dalje ima,posebno "bracu" boli kita gdje ce sta baciti.i ohrndanih klupa.i hrdjave ograde i pohabanih mostova.moj glas ipak ide standovima.
Ovo sto zarade,uglavnom ide na plate ovih sto rade.a smeca i dalje ima,posebno "bracu" boli kita gdje ce sta baciti.i ohrndanih klupa.i hrdjave ograde i pohabanih mostova.moj glas ipak ide standovima.
- _Reds_
#558 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
O cemu pricati, te Aleje ionako uskoro nece biti.
Drvece propada, gradnja je vec otisla do pola Aleje, za opar godina ce stici do V.Bosne, i to je to, kraj.
Ostace stare slike.
Drvece propada, gradnja je vec otisla do pola Aleje, za opar godina ce stici do V.Bosne, i to je to, kraj.
Ostace stare slike.
- Streptokok
#559 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
meni se već sada zgadila. nisam ušao u onaj smrad ima par godina. što se mene tiče, ako je neće poboljšati slobodno nek je i ukinu._Reds_ wrote:O cemu pricati, te Aleje ionako uskoro nece biti.
Ostace stare slike.
- mayab
#560 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Fijakeristi i građani upozoravaju na loše stanje na najpoznatijem sarajevskom šetalištu
Zbog ogromnih rupa u Velikoj aleji godišnje najmanje tri konja uginu
Međutim, taj ružan prizor uskoro će biti promijenjen jer, kako nam je kazao direktor Kantonalne javne ustanove za zaštićena područja Osman Delić, osigurano je oko 150.000 maraka za asfaltiranje kompletne Velike aleje.
- Sredstva smo osigurali od prodaje ulaznica s Vrela Bosne. Sada čekamo samo da stručnjaci utvrde na koji način će biti sanirana, a dok se to ne riješi, naredne sedmice zakrpit ćemo neke od udarnih rupa. S preduzećem „Rad“ dogovorili smo da se ponedjeljkom, srijedom i petkom pere aleja, a od prošle sedmice angažiran je i jedan radnik zadužen za čišćenje - dodao je Delić.
Ističe da su potpisali i ugovor s „Parkom“ te da planiraju uložiti 20.000 KM u autokorpe za sanaciju stabala, a u toku je i nabavka univerzalnih korpi za otpad.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#561 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
kako su došli do brojke od tri (3) konja
-
PM72
#562 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Gledao sam "fijaker" na Vrelu Bosne koji ima gume od fiće...i u njemu oni poganci arapi...jebem te zemljo.
- Edin H.
#563 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Najmanje...Black swan wrote:kako su došli do brojke od tri (3) konja
- coek
#564 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Raja, zna li neko koliko košta vožnja fijakerom?
Pozz
Pozz
- Thorgerson
#565 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Velika aleja je postala mjesto gdje je sasvim normalno da u 10 minuta prodje 2-3 automobila. Iako postoji jebeni znak na samom pocetku aleje da je saobracaj zabranjen.
Toliko se kuca izgradilo, da je to nevjerovatno.
Da ima normalne drzave, fino bi svim tim stanovnicima bilo zabranjeno da voze alejom. Dakle, policija da stoji i kaznjava. A onda neka se ti gradjani fino zale memicu ili kome vec, da im napravi alternativne puteve do njihovih domova.
Onakvo jedno blago se mora zastiti svim silama.
Toliko se kuca izgradilo, da je to nevjerovatno.
Da ima normalne drzave, fino bi svim tim stanovnicima bilo zabranjeno da voze alejom. Dakle, policija da stoji i kaznjava. A onda neka se ti gradjani fino zale memicu ili kome vec, da im napravi alternativne puteve do njihovih domova.
Onakvo jedno blago se mora zastiti svim silama.
- Haris033
#566 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Šetao juče alejom do Stojčevca i nazad. Užasan smrad, konjski izmet i rupe po asfaltu, obrasla vegetacija...
Ukratko, katastrofa.
Ukratko, katastrofa.
- DaffyDuck
#567 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
10 u jednom smjeru.coek wrote:Raja, zna li neko koliko košta vožnja fijakerom?
Pozz
Osim toga, ovim sto voze fijakere je MRSKO da se bakcu sa kesama na guzici konja.
Recimo sjecam se prvih poslijeratnih odlazaka na VB i voznje fijakerom, i zakacenih vreca na konjima. Nazadujemo u svakom smislu.
- Haris.ba
#568 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Bio sam preko vikenda na Vrelu Bosne. Otišao sam sa autom (preko Blažuja), tako da sam izbjegao Veliku aleju.
Čisto je u smislu da nema smeća. Ali, se vidi da je neiskorišten prostor. Izgleda da nisu još riješili javni wc (nisam ga vidio, a nisam ulazio u restoran).
Parking je mali i počesto pun. Parkira se pola u brdo a pola u cestu da bi se izbjeglo plaćanje.
Fali dječijih igrališta. Ne vidim smisla u neuređenju staza kamenim pločama.
Uglavnom, puno potencijala - slaba realizacija.
Čisto je u smislu da nema smeća. Ali, se vidi da je neiskorišten prostor. Izgleda da nisu još riješili javni wc (nisam ga vidio, a nisam ulazio u restoran).
Parking je mali i počesto pun. Parkira se pola u brdo a pola u cestu da bi se izbjeglo plaćanje.
Fali dječijih igrališta. Ne vidim smisla u neuređenju staza kamenim pločama.
Uglavnom, puno potencijala - slaba realizacija.
-
Naslovnica
#569 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Znači, u principu, ništa se nije promijenilo od kada su počeli da naplaćuju ulaz?

- pecpec
#570 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Odem biciklom na vrelo nekad bude cisto nekad prljavo,zavisi kako kad.Rupe su najveci problem ovo prljavo mozes nekako i zaobici.Ne znam proceduru ko placa to ciscenje ali bi trebalo onaj ko prlja da placa,svakako dobro i zarađuju vikendom,drugim danima slabije.Stojcevac leglo bluda i narkomanije.
- Cossack
#571 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Uvijek je bilo koliko para toliko muzike. Ja kada sam zadnji put bio bilo je čisto. Vidio sam i da su stranci bili bas odusevljeni prirodom. Uglavnom, Vrelo Bosne je za mizerne dvije marke odlično.
- Haris.ba
#572 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Ja sam podržavao uvođenje naplate. Ne očekujem sada bum. Ne može se iz naplate finansirati sve šta treba, ali isto ko da ništa nije urađeno.Naslovnica wrote:Znači, u principu, ništa se nije promijenilo od kada su počeli da naplaćuju ulaz?
![]()
![]()
Može sada funkcionisati od Arapa i ostalih turista koji se provrte, ali je šteta što je onako neiskorišteno i zapušteno.
Priča naših života, puno potencijala, slaba realizacija.
-
Naslovnica
#573 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Pa naravno da ništa nije urađeno, osim što se naplaćuje ulaz, a gdje pare idu, ko zna...?!Haris.ba wrote:Ja sam podržavao uvođenje naplate. Ne očekujem sada bum. Ne može se iz naplate finansirati sve šta treba, ali isto ko da ništa nije urađeno.Naslovnica wrote:Znači, u principu, ništa se nije promijenilo od kada su počeli da naplaćuju ulaz?
![]()
![]()
Može sada funkcionisati od Arapa i ostalih turista koji se provrte, ali je šteta što je onako neiskorišteno i zapušteno.
Priča naših života, puno potencijala, slaba realizacija.
Eto, ja nisam bio od kada je počela naplata, ali bih volio da mi neko kaže koja je razlika sada i prije naplate?!
Ima li novih sadržaja? Da li je to čišće nego prije?
- coek
#574 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Drug, je li to po osobi ili za fijaker? (nemam blagu predstavu sta da ocekujem)DaffyDuck wrote:10 u jednom smjeru.coek wrote:Raja, zna li neko koliko košta vožnja fijakerom?
Pozz
Osim toga, ovim sto voze fijakere je MRSKO da se bakcu sa kesama na guzici konja.
Recimo sjecam se prvih poslijeratnih odlazaka na VB i voznje fijakerom, i zakacenih vreca na konjima. Nazadujemo u svakom smislu.
- mayab
#575 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Fijaker , naravno