Challenger__ wrote:Nemam ja šta da podržavam ili ne podržavam. Meni je jasno da je na sjeveru Afrike i na Bliskom istoku pukao, propao "pax americana", a da su nemiri u Egiptu eho te činjenice, te da su na globalnoj sceni nova pregrupisavanja, vrenja.
Ovo je jedan novi proces koji se ne može shvatiti prevaziđenim tumačenjima iz prošlosti niti redukcionističkim ideološkim šablonima.
ti podržavaš Bašara koji je na demostrante udario vosjkom kao i Gadafi..
ti podržavaš Sisonju koji će vrlo brzo da zajebe i Mubaraka po broju ubijenih..
ti si podržavao demonstrante protiv Erdogana..
možemo zaključiti da si ti uvijek protiv onih koji Islam vide kao vrijednost, svejedno što ti to drugačije definišeš..
gdje ti treba pozoveš se na demokratske procese i izbore, gdje ne prolazi pozoveš se da su ti što su pobjedili na demokratskim izborima anahrone snage i sluge cionista i da ih treba silom ili vojnim udarom rušiti..
pozivaš se na Rusiju u kojoj nikad nisi bio, pa i ne znaš šta je strah jednog običnog građanina..
kad ti nestane argumenata i kad ovu vašu malu grupicu na forumu raskrinkaju vrijeđaš ljude na ličnoj osnovi..
zašto ne smijete janso da kažete koje su to vrijednosti za koje se borite..ne smijete jer ste licemjeri..ali da vas ne bi otkrili onda prvi nas koji jasno kažemo zbog čega smo na čijoj strani, da smo zbog Islama uz njih, nazovete vehabijama, pa teroristima, pa Al-Kaidom, pa onda cionistima..
a ja vas se ne sjećam izvremena kad je Izrael bombardovao Gazu..