Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
iamia wrote:
kada bi se politicka situacija odblokirala, onda bi svima bilo bolje. a to bi znacilo najvise za pc. jer bi onda imali tracak nade, da mogu opstati.
ovako. ne mogu.
Last edited by славянин on 01/07/2013 16:55, edited 1 time in total.
Šta njega briga on umro i nama ostavio ovo što je on uprskao nakaradu od BIH, ovo ni lzud ne može razumjet bolan i nebio, pa Amerika je od 84 počele na rasturanju jugoslavije njima je bilo čudno da komunizam ima bolju olimpijadu od njih da smo jači od njih u svemu, nama nije trebala EU mi smo bili EU i sila bolan, a najviše su nazovi muslimani iz BIH izgubili raspadom juge, jer srbi i hrvati imaju u rezervnim državama EU pasoše šta ih briga bošnjaci jebena stranka ovi obični.
iamia wrote:dobro je sto nisi srbin.
da si srbin, pisao bi jos gore..
ps.
za mene je ova diskusija zavrsena.
djecurlija se okupila. im out.
prije da nisi dorastao temi, jer teba biti demogrfski potkovan
ako je tebi djetnjasta ključna tema onda se trebaš malo presabrat
i tebi postavljeno ranije pitanje:
da li bi Bosna dobila nezavinsot na referendumu 1992.g. da je bilo 48% srba kao na primejr po popisu 1948.
pravo "djetinjasto" pitanje
Tomos wrote:Šta njega briga on umro i nama ostavio ovo što je on uprskao nakaradu od BIH, ovo ni lzud ne može razumjet bolan i nebio, pa Amerika je od 84 počele na rasturanju jugoslavije njima je bilo čudno da komunizam ima bolju olimpijadu od njih da smo jači od njih u svemu, nama nije trebala EU mi smo bili EU i sila bolan, a najviše su nazovi muslimani iz BIH izgubili raspadom juge, jer srbi i hrvati imaju u rezervnim državama EU pasoše šta ih briga bošnjaci jebena stranka ovi obični.
Ma pazi bice malo bolje sad kada se NATO pakt instalirao ovde jer to je jedini cilj bio.Samo pitao sam hiljadu puta ljude i na forumima i uzivo u cemu se sastoji danasnja nezavisnost bivsih YU republika,po cemu su nezavisne i sta sad to imaju sto nisu imale u Jugoslaviji.
Šta znači taj NATO pa meni to nikad jasno neće biti jel misliš da ovaj puk rs će stati u odbranu BIH usljed napada Srbije parafraziram?
Jel NATO služi samo da nam prodaje oružje američko i avijaciju, a mi to imali sve i soko i orao i pretis i kragujevac sve živo mi smo imali naoružanje prvoklasno sad on nama hoće uvaliti nešto njiihovo i taj nato služi lafo po nato standardima ti prodam oružje, a mi naše uništavamo toliko smo jaki bog te.
Tomos wrote:Šta njega briga on umro i nama ostavio ovo što je on uprskao nakaradu od BIH, ovo ni lzud ne može razumjet bolan i nebio, pa Amerika je od 84 počele na rasturanju jugoslavije njima je bilo čudno da komunizam ima bolju olimpijadu od njih da smo jači od njih u svemu, nama nije trebala EU mi smo bili EU i sila bolan, a najviše su nazovi muslimani iz BIH izgubili raspadom juge, jer srbi i hrvati imaju u rezervnim državama EU pasoše šta ih briga bošnjaci jebena stranka ovi obični.
ništa on nije ostavio, on je običan matori blentov koji je do podne mislio da rata neće biti, a od podne da za rat treba dvoje
čak i konkretno u Dejtonu uopšte nije učestvovo u pregovorim, glavnu riječ su vodili krmak Zlobo i Silajdžić,
čitati (ovdje)odličnu knjigu "Smrt Jugoslavije" i konkretno taj dio o pregovorima
Tomos wrote:Šta znači taj NATO pa meni to nikad jasno neće biti jel misliš da ovaj puk rs će stati u odbranu BIH usljed napada Srbije parafraziram?
Jel NATO služi samo da nam prodaje oružje američko i avijaciju, a mi to imali sve i soko i orao i pretis i kragujevac sve živo mi smo imali naoružanje prvoklasno sad on nama hoće uvaliti nešto njiihovo i taj nato služi lafo po nato standardima ti prodam oružje, a mi naše uništavamo toliko smo jaki bog te.
to oružje koje se proizvodilo je bila obična kurčevina, uglavnom rađena po ruskoj licenci
da bi ti plastično bilo prikazano, to je bilo ala stojadin i jugo, pa ti vidi koliko su ta sranja bila kvalitetna
ulazak u NATO će značiti da će srbija koja neće biti u njemu neće smjeti da ponovo napadne Bosnu i pruži pomoć bosanskim četnicima ako bude došlo do neke nove frke, iako i ovako sjebani sami od sebe to svakako ne bi mogli i bez NATO-a
nema više JNA koju je Tito 50 godina naoružavao a četnici sve prigrabili sebi, lako se bilo tkao kurčit
Kakva Srbija. Amerikanci su sredili tog Ruskog satalita stvaranjem velike Albanije. Pored toga jedina velika sila na balkanu jeste Turska ako uzmemo u obzir da ta drzava ima danas 76 miliona stanovnika sto jeste ekvivalent 4 jugoslavije.
Status kvo iz maja l992.god.. koji je nastao poslije prvog srpskog napada, pokvaren jc početkom 1993.god. godine. Razlog za to je prijedlog "rješenja" dvojicc posrednika, posrednika UN-a Cyrusa Vancea i EZ-a Davida Owena te njihov pripremljeni Vancw-Owenov plan. Prije nego što pogledamo rezultate plana, bit će korisno predstavili autore plana.
Cyrus Vancc jc bio umirovljeni diplomat. Za vrijeme Cartera bio jc u ministarstvu inozemnih poslova, imao je važnu ulogu u potpisivanju "Camp David" primirja između Izraela i Egipta. Ni njegova karijera nije bila ograničena ovim zvaničnim dužnostima. Bio je Član (CFR) Council of Foreign Relaiions. koji su početkom stoljeća osnovali sedam jevrejskih finansijera i koji su tajno davali pravac američkoj vanjskoj politici, također, bio je član Trilatcralnc komisije, koju je 70-lih osnovao David Rockcfeller. inače "CFR-ov šef". (Dva puta jc bio predsjednik CFR-a. 1968. i 1976.) Važna osobina tih dviju organizacija jc. kao što smo i u trećem dijelu istakli. "masonski" karakter te upravljanje jcvrcjskini kapitalom, počev od dinastije Rockcfeller. Cyrus Vance je jedno vrijeme bio u Rockcfellerovoj zadužbini, tc jc u masonskoj hijerarhiji bio na visokom mjestu. Vance je pored CFR-a i Trilatcralnc bio i član Bildcrberg grupe, koja jc bila centar evropskog masonstva i koji su sastanke držali u velikoj tajnosti.
David Owcn jc bio sjajni mozak engleske diplomatijc, u vladi Radničke partije bio jc u Ministarstvu inozemnih poslova i tipični Englez. Bio je poznat po pametovanju i bezobrazluku. Posao jc važan, i on jc dolazio iz masonske organizacije kao i Vancc i Carrington. Za stvaranja elitnog "masonskog" ekonomskog trokuta između SAD-a. Evrope i Japana bio je odabrani član Rockefellerove Trilatcralnc* komisije. Ukratko, i Cyrus Vancc i Lord Ovvcn bili su članovi američkog judeo-masonskog kompleksa.
Bez sumnje, to jc bitno za situaciju u BiH. jer su članovi spomenutog kompleksa, a na početku ekipa Kissingcr Associates, bili osobe koje su osigurale politički uspon Milošcviću. a poslije toga i u diplomatiji. Miloševićevi prijatelji iz 80-tih na ovamo su u svakoj prilici podržavali "Tajnu ruku", imena poput Davida Rockcfcllcra. Hcnryja Kissingcra ili Lavvrcncca Eaglcburgcra su ujedno predstavljali "judeo-masonski kompleks." Nije slučajno da su svi mirovni posrednici za "obezbjedivanje rješenja" u Bosanskom ratu dolazili iz tog jakog ccntra. Milošcvićeva braća, koja su osnovala "Tajnu ruku", specijalizovala su sc i za "posredovanje". Situacija postaje "jasna kao dan" kada znamo i za veze Lorda Carringtona sa Kissingcr Associates i Bildcrberg grupom. Prema tome, Lord Carrington jc uspješno provodio povjerenu dužnost, kao što smo i prethodno rekli, od početka rata jc nastojao ojačati Milošcvića. Carrington je za tu "svetu" dužnost po principu tajnosti "Tajne ruke” uključio i Owena. Carrington je zbog otvorene podrške Srbima, izazvao rcakcijc bosanskih muslimana i Hrvata. Zbog toga jc EEZ. zahtijevajući neke diplomatske osobine, ovu dužnost oduzela od Carringtona. U tom vremenu Lord Owcn sc interesovao za Bosnu; bio jc u političkom usponu u Engleskoj, tc jc engleska štampa počela pisati kako sc on zalaže za oštrije sankcije Srbiji. U augustu 1992.god. u Londonu jc priređen sastanak čiju jc tema bila Jugoslavija, a priredile su ga UN i EEZ. i tu je imenovan novi posrednik koji je bio u zavidnoj formi. Lord Ovvcn. Novim posrednikom bili su zadovoljni i bosanski muslimani i Hrvati, smatrali su to pozitivnim napretkom.
Ali. taj "antisrpski" izgled Lord Owcna jc bila. ustvari, zamka "Tajne ruke." D aje to tako bilo. shvaćeno je ubrzo. Jer. kao što je i rekao engleski stručnjak za Balkan Noel Malcolm. Lord Owcn. čim je došao na dužnost, napustio jc svoje stavove o strogoj intervenciji protiv Srba i počeo je prihvatati da "Srbi kao i Bosanci imaju legitimna potraživanja i da su jednaka strana." Jer. Owcnova misija nije bila zaustaviti etničko čišćenje, već osigurati mogućnost za to. U proizvedenom "mirovnomplanu”sa Cyrus Vanccom lo je u velikoj mjeri uspio.
Vance-Owenov plan ili parčanje muslimansko-hrvatskog saveza
U oktobru 1992.god. Cyrus Vance i Lord Owen su objelodanili prvi okvirniji plan koji osigurava "mir" u BiH. Plan jc predviđao podjelu BiH na devet odvojenih "autonomnih oblasti"ili kantona, i to prema nacionalnoj gustoći, naseljenosti bos muslimana. Srba i Hrvata Pod patronatom centralne vlade bili bi nacionalna odbrana i vanjski odnosi. Ta podjela bi ozakonila srpska osvajanja. U planu jc za oko 30% Srba od ukupnog stanovništva BiH bilo predviđeno gotovo pola zemlje. Srbi su još malo pritisnuli, tako da u konačnoj verziji u januaru 1993.god., ponuđenoj u Ženevi, ni odbrana nije bila u nadležnosti centralne vlade.
Doc. dr. Fikret Karčić ovako analizira plan:
"Temeljnu pretpostavka Vance-Owenovog plana je bila da kriza u Jugoslaviji potječe od srpsko-hnatskih odnosa i ta kriza moći će se riješiti samo podjelom prostora. Bosanskim muslimanima dat će se statut etničke ili vjerske manjine. Prema tom pristupu, nezavisna BiH će se tek u takvom obliku moći priznati. Također, prema tom planu, spriječit će se stvaranje države sa muslimanskom većinom. Autori plana su primijetili da je veliki procent muslimana u BiH (44%), i zbog toga su dozvolili da Srbi provedu
“etničko čišćenje ". Autori plana primijetili su i nizak procent hrvatskog stanovništva (17%) te su to htjeli nadoknaditi, dajući im veliki prostor u srednjoj Bosni. Pored toga, bos.muslimane su na vlastitim prostorima doveli u zavisnost od Hrvata, tako što su osigurali da izlaz na Jadran i u zapadne zemlje bude u hrvatskom području. Jasno je: Vance-Owenov plan dovodi bosanske muslimane u nemoguću poziciju. Tačnije, njih na vlastitim prostorima dovodi u položaj izbjeglica, i biva razlog da kao rezultat toga oni žive poput Indijanaca. Autori su također znali da ćc bos.muslimani prihvatiti plan usljed pritisaka. Zbog toga nisu dozvoljavali da se naoružaju. "
Karčić na novinarsko pitanje: "Šta jc gore od Vance-Owenovog plana?, odgovara "Primjena Vance-Owenovog plana" i nastavlja:
"Sa vojnog stanovišta Vance-Owenov plan predvida razoružanje obiju strana, bosanskoherccgovačku odbrambenu armiju i napadačke snage (srbijansku i crnogorsku regularnu vojsku te neregularnu bosanskih Srba), i stavlja ih na istu vagu. Također, Vance-Owenov plan ne predviđa vojsku za bosansku državu, dok bi neprijateljske komšijske države posjedovale vojsku. “
Drugim rječima, Vance-Owenov plan je jedan vid prikrivene podrške Srbima od "Tajne ruke" u međunarodnom druStvu. Kao što smo i prethodno rekli, Owen i Vance su to potvrđivali. Još je Henry Kissinger u programu CNN-a tumačio kako je ovaj plan uspješno pripremljen i kako će njegov doprinos biti veliki u rješenju pitanja. Kissingerovo spomenuto "rješenje", bez sumnje, značilo je dženazu za BiH. Ukratko, plan nije bio ništa drugo nego moralna podrška Srbima, i dobijanje na vremenu. I upravo je tako i bilo.
Plan nije proveden, prema rječima Noela Malcolma. "Muslimani su mislili da su Srbi nagrađeni za ono što su uradili od međunarodne zajcdnice, dok su Srbi vjerovali da ako više napadnu više će moći dobiti."
Osim toga, Vance-Owenov plan je, pored svih nesuglasica i pored stvarnih tajnih ciljeva, bio veoma nepogodan. Srbi su sa planom dobili na moralu i vremenu, ali postojao je važniji strateški rezultat - kvarenje muslimansko-hrvatskog saveza. Plan podržan i od Kissingcra, naročito verzija i/ januara 1993.god., predviđao jc stvaranje kantona sa etničkom etiketom. Do tog vremena nije bilo granica između muslimanskih i hrvatskih oblasti, i obje strane su bile u vojnom savezu, a sada Vance-Owenov plan predviđa odvajanje uređenja između muslimanskih i hrvatskih područja.
Prema Noclu Malcolmu, "autori plana nisu u potpunosti izvršili podjelu teritorije i u predviđenom statutu nije bilo krajnjeg oblika.” To je, kao što jc i normalno, kod bos.muslimana i Hrvata probudilo razmišljanja o "grabežu teritorija." Naročito sc to isticalo u ccntralnoj Bosni, gdje su do tada bos.muslimani i Hrvati bili zajedno, i ponovo prema Noclu Malcolmu "ovo jc razvoj situacijc koji su autori plana mogli lahko pretpostaviti prije plana" . Drukčije rečeno, Vance-Owenov plan jc proizveden sa namjerom stvaranja sukoba između bos.muslimana i Hrvata.
Poslije nekoliko mjeseci vidjet će sc da jc Vancc-Owcnov plan bio druga velika strateška podrška Srbima od zapadne "Tajne ruke." Vancc-Owcnov plan iz januara 1993.god., sa verzijom "etničkih podjela", u kratkom periodu poslije izlaska u javnost izazvao je stvarne sukobe u srednjoj Bosni između bos.muslimana i Hrvata. U februaru su iznenada na području Gornjeg Vakufa muslimanske snage stavljene u blokadu od HVO-a. U području između Kiseljaka i Viteza počeo jc sukob između bos.muslimana i Hrvata, to jc područje, prema Vancc*Owcnovom planu, bilo "konfliktno područje", čak su i Hrvati imali poduhvata "etničkog čišćenja." U aprilu jc na područje srednje Bosne trokut Travnik-Vitcz-Zcnica bio poprište ozbiljnih sukoba.
Amerikanac, politički znalac. Robin A. Remengton rekao jc da su sukobi u tom području počeli 12. aprila, kada jc Hrvat ministar odbrane insistirao da sc u Travniku, gradu sa muslimanskom većinom, vihori hrvatska zastava; razlog ministrovog insistiranja jc Vancc-Owenov plan koji jc Travnik predviđao Hrvatima. Sa tim iskrama oko zastave počeo jc sukob, a kasnije ćc to Hrvati pretvoriti u mjestimično etničko čišćenje civila. U maju će Tadeusz Mazowietski, izvještač UN-a za ljudska prava, u jednom izvještaju otvoreno reći da jc Vancc-Owenov plan stimulisao 'etničko čišćenje", ali ćc to biti kasno. Sukob između dvije strane u srednjoj Bosni proširit će sc i na područje Mostara. Hrvati su primjenjivali takvo etničko čišćenje protiv bosanskih muslimana povodom Vancc*Owcnovog plana, da su reakcije došle čak i i/ Hrvatske. Zagrebački nadbiskup Kuharić osudio jc zločin Hrvata u srednjoj Bosni okrivio ih i pozvao na primirje.
Dok jc Vancc-Ovvcnov plan sa projektom "etničkih kantona" sijao "smutnju" između tc dvije strane, Srbi su, naravno, iskoristili nastalu situaciju. U januaru zaustavljena srpska ofanziva. bit ćc nastavljena u narednim mjesecima zbog muslimansko- hrvatskog sukoba. Ovaj drugi veliki talas "etničkog čišćenja" ćc sc pojačati na područjima prvog "napola puštenog."
Mister Yes wrote:Samo totalni idiot može misliti da su Bošnjaci počeli rat sa Hrvatima. Aliji se može prigovoriti svašta nešto ali sigurno nije bio toliko lud da se svjesno sukobi sa dva neprijatelja i dovede svoj narod u blokadu i izolaciju. Hrvati su okrenuti protiv Bošnjaka kako bi se Alija prisilio na ovo što danas zovemo Daytonski sporazum. Kada je pristao Hrvati su ponovo postali saveznici. Simple as that.
da a Hrvati su bili ludi pa počeli rat
a u okruženju su bili sa puno večom armijom BiH u Žepču, Varešu, Kiseljaku, Fojnici, Sarajevu, Bihaću, Tuzli, Lašvanskoj dolini, Bugojnu, Travniku, Zenici, Jablanici itd.itd
u startu je imala armija puno povoljniju poziciju od HVO-a
ako ćemo po tome gledati, armija je bila puno manje luda od HVO-a da započme taj nesretni sukob
Pa to vas je uvjek hebalo u glavu. Podcjenjivanje Bošnjaka a vi konstanto dojnji u čitavoj priči. Mislili ste i Mostar samljeti za 2-3 dana. Sjećam se jednog Splitskog bojovnika što smo ga lapili kod nekadašnjeg HIT-a. Još se čovjek kurčio i doslovice nas uvjeravo da ga pustimo jer će to sve biti "oslobođeno" za nekolika dana pa je besmisleno da njeg držimo zatvorenog.. ..
Bem ti život...nikad pameti nećete doći
Početci i uzroci sukoba Armije RBIH sa HVO-om i oružana agresija Republike Hrvatske na Republiku BiH je do tančina opisana, utvrđena i što je najvažnije dokazana Haškom presudom tzv. "Hrvatskoj" šestorci.
Ovo me je ponukalo da se registriram, ovo otvoreno pitanje... kako ste uhvatili tog splicu? u kojoj si postrojbi bio?
nije valjda da se stidis svoje postrojbe pa neces da odgovoris?
Zna li se da je na kraju pregovora receno ''Uzmi ili ostavi. Ako odbijes niko ti vise nista ne garantuje u kom smjeru ce sve ici i ne zaboravi da Francuska i Engleska nemaju nista protiv velike Srbije''.
Milosevic bi sigurno i otvoreno poslao par korpusa radi sprecavanja humanitarne katastrofe, Ameri bi malo zavrnuli pipu i mi bi vec bili negdje na nekoj granici trazeci slobodan prolazak do onih koji su jos uvijek davali azil za izbjegle iz BiH.
Danguba wrote:Zna li se da je na kraju pregovora receno ''Uzmi ili ostavi. Ako odbijes niko ti vise nista ne garantuje u kom smjeru ce sve ici i ne zaboravi da Francuska i Engleska nemaju nista protiv velike Srbije''.
Milosevic bi sigurno i otvoreno poslao par korpusa radi sprecavanja humanitarne katastrofe, Ameri bi malo zavrnuli pipu i mi bi vec bili negdje na nekoj granici trazeci slobodan prolazak do onih koji su jos uvijek davali azil za izbjegle iz BiH.
Kako sam ja malo proucavao ovu tematiku na kraju sam zakljucio da Milosevic nije imao nafte za petrolejku lampu kamo li za par korpusa, a o odaziv na mobilizaciju nije bio ni 10%, bez tih podataka nebi ni pocela Oluja. Zasto je zaustavljeno sve, sam Bog zna, moje misljenje je zbog ove dvije zemlje koje si naveo, vise zbog ove koja nije republika. Tako mislim zbog priloga na BBC-u koji su prvi spomenuli "humanitarnu katastrofu". Interesantno prvi put u ratu.
Alija je smrtnu presudu itrekao nekadašnjoj BiH, kad je 1990. rekao da Muslimani treba da glasaju za muslimansku, Srbi za srpsku i Hrvati za hrvatsku stranku, a ne za multietničke, građanske i ideološki definirane partije. Sve ostalo je posljedica tog principa i njegovih metastaza.
ključ opstanka bih je ponašanje bošnjaka,negiranjem rs stalno će biti sukobi i blokiranje od strane rs,prihvatenjem rs izbaciće iz ruke sve dodikove adute,zablude su da će se rs ukinuti ili otcepiti,kada se popravi ekonomsko stanje,ljudima neće biti u prvom planu entiteta,protiv nogometnog giganta latvije 11 bošnjaka,znam ja da treba da igraju najbolji bez obzira na nacionalnost i veru,ali bih je ovo,tri konsitutivna naroda,zašto ne pozvati igrača iz borca,slavije.leotara,širokog,to su četri grada koji bi navijali za svog sugradjanina,i time na repku,tako se stvara multietničnost
znam da ti igrači nemaju kvalitet ali neka budu medju 20,a protiv latvije je mogao makar jedan igrati,a ne ovako se zezaju da je protiv latvije igrala najača islamska reprezentacija na svetu
petkov09 wrote:negiranjem rs stalno će biti sukobi i blokiranje od strane rs, prihvatenjem rs izbaciće iz ruke sve dodikove adute
Mi nismo protiv gospodina Dodika. Mi podrzavamo Dodika u njegovoj borbi protiv korupcije i njegovom zalaganju za stvaranje ekonomskog blagostanja za sve gradjane Republike Najsrpskije.
zablude su da će se rs ukinuti ili otcepiti
Polovicno si u pravu.
a ne ovako se zezaju da je protiv latvije igrala najača islamska reprezentacija na svetu
ti bi želeo da se rs ukine,ovaj iz rs bi da se otcepi,želje su jedno stavrnost je drugo,igokea najbolji sportski klub u bih,prvak regularnog dela aba lige ,iza sebe ostavila evropske prvake,cibonu,partizan,split,nijedan klub iz bih to ne može ponoviti u bilo kom a mrzite ih kod su i srbije ili hrvatske.ovo 11 bošnjaka je verovatno slučajno,ali ne verujem da se i ujednom reprzentativnom sportu od 2000 goine desilo da prva postava bude jednonacionlana
petkov09 wrote:ključ opstanka bih je ponašanje bošnjaka,negiranjem rs stalno će biti sukobi i blokiranje od strane rs,prihvatenjem rs izbaciće iz ruke sve dodikove adute,zablude su da će se rs ukinuti ili otcepiti,kada se popravi ekonomsko stanje,ljudima neće biti u prvom planu entiteta,protiv nogometnog giganta latvije 11 bošnjaka,znam ja da treba da igraju najbolji bez obzira na nacionalnost i veru,ali bih je ovo,tri konsitutivna naroda,zašto ne pozvati igrača iz borca,slavije.leotara,širokog,to su četri grada koji bi navijali za svog sugradjanina,i time na repku,tako se stvara multietničnost
nema vise harisa silajdzica ali zato ima dodika. ko ti je zadnji spomenuo ukidanje rs-a? a koliko puta na dan dodik kaze nesto ruzno protiv drzave u kojoj morate zivjeti. meni ne smeta rs, meni smetaju neke stvari koje se tamo forsiraju.
dodik vam je ubio volju da zivite u bosni i hercegovini a morate. to nije nas problem. samo ga slusajte ali jednog dana kada ne bude dodika (koji vas je usput unistio) ponovo ce vas cekati drzava u kojoj zivite a koju ne volite. nije to laHko.
tebi ne smeta,ali hiljadama smeta,nazivaju je genocidnom tvorevinom,kao što dodik omalovažava i pljuje po bih,tako većina pljuje iz fedracije po rs,i kao što t i imaš reakciju na dodika zato što vredja nešto što tebi znači,tako i srbi iz rs reaguju na federaciju iz koje je većina pljuje i pogrno maziva,tri entitea bez prava otceplejnja bi rešio probelm bih,zabluda je da će se bošnjaci nekada vratiti u rs ,ili u gradove gde su većina hrvati,kao i da će se srbi i hrvati vratiti masovno u gradove sa većinskim bošnjačkim stanovništvom,zabluda je da će se natalitetom jednog naroda steći dominacija,od tri eniteta,bošnjaci imaju sarajevo,zenicu ,tuzlu i jedinsteveni korpus,rs ima nerazvijenu istočnu bih,hrvati imaju namanje.
KO rat želio u kući mu bio , kada čovijek pročita ova vaša mišljenja upita se da li uopće postoji želja za uređenim društvom , ovdje svi kradu i nerade ništa za interes zajednice a zašto bi željeli uređenu državu gdje moraju odgovarati za učinjena nedjela . Interes naroda je ovdje očit , neka krade samo neka je moj , kad me jebu mek me jebe moj , kad propadam neka se BOGATI MOJ . MOJ ludi narode niti je IZETBEGOVIĆ ,MILOŠEVIĆ , TUĐŽMAN DALI SVOJE POTOMKE na PRVE BORBENE LINIJE , ali su im dali prva mjesta u PRIVATIZACIJI NARODNE IMOVINE . tko je ovdje lud vidi se iz priloženog .
Sarajevo11 wrote:KO rat želio u kući mu bio , kada čovijek pročita ova vaša mišljenja upita se da li uopće postoji želja za uređenim društvom , ovdje svi kradu i nerade ništa za interes zajednice a zašto bi željeli uređenu državu gdje moraju odgovarati za učinjena nedjela . Interes naroda je ovdje očit , neka krade samo neka je moj , kad me jebu mek me jebe moj , kad propadam neka se BOGATI MOJ . MOJ ludi narode niti je IZETBEGOVIĆ ,MILOŠEVIĆ , TUĐŽMAN DALI SVOJE POTOMKE na PRVE BORBENE LINIJE , ali su im dali prva mjesta u PRIVATIZACIJI NARODNE IMOVINE . tko je ovdje lud vidi se iz priloženog .
petkov09 wrote:tebi ne smeta,ali hiljadama smeta,nazivaju je genocidnom tvorevinom,kao što dodik omalovažava i pljuje po bih,tako većina pljuje iz fedracije po rs,i kao što t i imaš reakciju na dodika zato što vredja nešto što tebi znači,tako i srbi iz rs reaguju na federaciju iz koje je većina pljuje i pogrno maziva,tri entitea bez prava otceplejnja bi rešio probelm bih,zabluda je da će se bošnjaci nekada vratiti u rs ,ili u gradove gde su većina hrvati,kao i da će se srbi i hrvati vratiti masovno u gradove sa većinskim bošnjačkim stanovništvom,zabluda je da će se natalitetom jednog naroda steći dominacija,od tri eniteta,bošnjaci imaju sarajevo,zenicu ,tuzlu i jedinsteveni korpus,rs ima nerazvijenu istočnu bih,hrvati imaju namanje.
samo se vi nadajte
bosnjaci ce se vratiti kad tad. mnogi jos uvijek imaju zemlju sirom manjeg iz dva dijela entiteta.
srbi i hrvati nikada i nisu protjerani tako da ako su se pokajali mogu se uvijek vratiti.