dale cooper wrote:
Ovo je previše velikodušno od tebe. Zeppelin i Dugme u istoj rečenici, ne ide brate. Recimo Uriah Heep bi bilo prikladnije.
Kad smo kod Dugmeta, bio je dobar intervju sa Bregom u Nedjeljom u 2:
http://www.hrt.hr/306121/vijesti/goran- ... ljom-u-dva
Skidam mu kapu što se tiče inteligencije i poslovnog duha. Uvijek je znao šta radi i uvijek je imao dobar tajming.
Interesantno, kada ga Stanković pita za plagiranje, ni u jednom momentu nije otvoreno negirao to. Ispostavilo
se i da je neistina ona tužba vezana za Arizona Dream. Sve u svemu zanimljiv je sagovornik, i čovjek je
širokog muzičkog znanja i ukusa. Šteta što to nije primjenjivao dok je bio u Dugmetu.
ne znaju svi za uriah heep a za zeppeline ipak znaju. a i vjerujem da se brega više ložio na njih, kao najveći rock bend 70-ih
gledao sam tu nu2. propustio prvih 20 minuta (biće da je tad na repertoaru bilo pitanje plagijatorstva?). iznenadilo me koliko je bregović ugodan sugovornik. bio mi je pravo simpatičan. nemam ništa kontra njega. ma niti kontra dugmeta (za razliku od npr thompsona). samo treba se znat odijelit popularnost od kvalitete. puno se to brka na ovoj temi.