tnnt wrote:Alfons Kauders wrote:
Pa nekog ko vjerovatno svojim ocima nije vidio taj kraj, ti si izvrsno informiran... Dakle daj da cujemo tvoje cifre...
Na potezu od Gradacca do Rahica i Brckog izredale su se sve jedinice iz Tuzle i okoline, osim umjetnicke cete, ne racunajuci dvije lokalne brigade HVO, male grupe HOSa, lokalne jedinice TO i kasnije ARBiH itd itd...
Ponavljam, daj neke svoje podatke umjesto cerekanja.
o čemu ti?
kakve cifre?
govorim o tome da su nebuloze o 70 tenkova, kada ih ni u Vukovaru nije toliko uništeno
ali u Gradačcu su uspjeli
dali je bio opći i masovni napad na tu tvoju cijelu liniju sa 40 000 vojnika kao na Posavinu?
navodiš mi Gradačac kao primjer, a takvih primjera milion u Bosni
par Srpskih brigada napalo lokalno mjesto

Dakle, priznajes da nemas blage veze o cemu pricas, ali eto opet bi da pametujes...

Par lokalnih srpskih brigada napalo mjesto? Inace poznati srpski kraj, Gradacac, Srebrenik, Rahic, sve sami Srbi, sve puno lokalnih brigada. I takvih milion primjera u Bosni, samo se eto desilo da ti lokalni Srbi s nekom lokalnom artiljerijom pretvore pola grada u Dresden, i da braniocima nanesu takve gubitke... ARBiH i HVO su na tom dijelu ratista imali vise gubitaka nego sto su okolna mjesta imala Srba na popisu. Junacki je to narod... Junacke "lokalne brigade"
A sto se tice tvoje tvrdnje da u cijelom ratu u BiH nije unisteno 70 tenkova... Pa u Tuzli ziv i zdrav lik koji je spalio pet komada, od toga cetiri istog dana (doduse ne na tom dijelu ratista). Drugi je skinuo dva i pragu u jednom danu, a upoznao sam lika koji je jedan spizdio kumulativnom minom, s udaljenosti od 0 metara (pogodi gdje)... E sad ako si ti rat proveo negdje gdje se "teren" svodio na legitimisanje putnika u autobusima i zavrtanje na punktovima, sta cu ti ja...