Kod mene na CHvili neJmaforum@sh wrote:Raja, imal kod vas grijanja??
Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
- astrid
#551 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
- munevera44
#552 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
kolegica sa alipašinog kaže nema grijanja, a na telefone se niko ne javlja...eto je meni da se ugrije
- forum@sh
#553 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Eto i nas.munevera44 wrote:kolegica sa alipašinog kaže nema grijanja, a na telefone se niko ne javlja...eto je meni da se ugrije
- O'zone
- Globalni moderator
#554 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Pa gdje će biti grijanje kad je vani ugrijalo? Recesija mora se štediti 
- munevera44
#555 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
......forum@sh wrote:Eto i nas.munevera44 wrote:kolegica sa alipašinog kaže nema grijanja, a na telefone se niko ne javlja...eto je meni da se ugrije![]()
- vješalica
#556 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Taman kad sam mislila da me ništa neće iznenaditi od ovih glodara,uspjeli su uheftati reklamu uz račun,bankarsku o "povoljnim kreditima" da bi se vjerovatno dužnici zavaljivali da ih plate...uključujući i neutužene dugove,ratne dugove ,njihovu aljkavost sa knjiženjem itd.bagra.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#557 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
zakasnio 10 minuta
donosim lovu da platim račun
security me neće pustiti da platim...
da je moj stan ne bi pola godine platio taj račun iz inata
koji levati
donosim lovu da platim račun
security me neće pustiti da platim...
da je moj stan ne bi pola godine platio taj račun iz inata
koji levati
- mayab
#558 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Smradovi su veceras, maloprije, na AP-u , ugasili grijanje, dakle vec u 20 sati!
Oni se stvarno "igraju" sa redovnim platisama
- oldtajmer
#559 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
nema grijanja
zeljkovicu citavu ti familiju spomenem uzduz i poprijeko 
- oldtajmer
#560 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
zaboli njih dupe za platise,a jos pola sezone i nisu grijalimayab wrote:Smradovi su veceras, maloprije, na AP-u , ugasili grijanje, dakle vec u 20 sati!![]()
- vješalica
#561 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
krenula su prepucavanja sa plinarima pa zato...
- mayab
#562 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
... i da nastavim, evo jutros tacno 6 i 23, napolju neki mrsavi plus 1, grijanje nije "pustano"mayab wrote:Smradovi su veceras, maloprije, na AP-u , ugasili grijanje, dakle vec u 20 sati!![]()
Pas im m_ter
Čućemo se, gospodo
- starii
#563 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
da imamo drzavu trebalo bih tuziti al nemas drzave...mayab wrote:... i da nastavim, evo jutros tacno 6 i 23, napolju neki mrsavi plus 1, grijanje nije "pustano"mayab wrote:Smradovi su veceras, maloprije, na AP-u , ugasili grijanje, dakle vec u 20 sati!![]()
Pas im m_ter
Čućemo se, gospodo
a kantonalnoj vladi je najveci domet kako platiti racun za plin rusima i reci budzet je prazan..
- salik79
#564 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
starii wrote:da imamo drzavu trebalo bih tuziti al nemas drzave...mayab wrote:... i da nastavim, evo jutros tacno 6 i 23, napolju neki mrsavi plus 1, grijanje nije "pustano"mayab wrote:Smradovi su veceras, maloprije, na AP-u , ugasili grijanje, dakle vec u 20 sati!![]()
Pas im m_ter
Čućemo se, gospodo
a kantonalnoj vladi je najveci domet kako platiti racun za plin rusima i reci budzet je prazan..
A nije nam odgovarao Goli otok...
- Hemera
#565 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ev u Novom Gradu ne radi grijanje...krasno...naravno računi će biti isti ko da je radilo. 
- munevera44
#566 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
zvala toplane kažu nestalo plina možda iza 16 h ............ a ja pitam pa ljudi ja redovno plaćam račun za grijanje...... odgovor............. A ŠTA JA TU MOGU 
-
ado-šampion
#567 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Cengic Vila 2, Gradacacka, radijatori ledeni. Ja dosao kuci u 5, mislim da ne radi minimalno 3 sata, ako je ikako i radilo.
Ja ne znam fakat sta ti ljudi misle, pa svi sto im placaju ce se otcijepiti, ja prvi nisam budala da placam uslugu koju ne dobivam, nidje veze smrzavam se usred zime, radije cu ubaciti strujne radijatore makar me i vise doslo. Jbt vise pausalno placanje, isporucili ili ne ti moras platiti...
Ja ne znam fakat sta ti ljudi misle, pa svi sto im placaju ce se otcijepiti, ja prvi nisam budala da placam uslugu koju ne dobivam, nidje veze smrzavam se usred zime, radije cu ubaciti strujne radijatore makar me i vise doslo. Jbt vise pausalno placanje, isporucili ili ne ti moras platiti...
- oldtajmer
#568 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
kako planirate sa placanjem grijanja
ako ne smanje racune za bar 40-50% ja im fakat vise ne placao pa neka me tuze,iskljucuju ili sta vec,preci cu na grijanje strujom i briga me
jbg fakat nije normalno da se pola sezone ne grije(ovakva zima nije nikada ranije bila) a da se plati puna cijena grijanja,e necemo tako dino
ako ne smanje racune za bar 40-50% ja im fakat vise ne placao pa neka me tuze,iskljucuju ili sta vec,preci cu na grijanje strujom i briga me
jbg fakat nije normalno da se pola sezone ne grije(ovakva zima nije nikada ranije bila) a da se plati puna cijena grijanja,e necemo tako dino
- karanana
#569 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
e ako ove godine budu poslovali s gubitkom, onda njih treba zapalit i nalozit.
- Qler
#570 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
oldtajmer wrote:kako planirate sa placanjem grijanja![]()
A jebi ga, normalno je kad je minus da rade punom parom da da raja otvara prozore da prozrace... prosjek je bitan
Fakat ljudi, da su nesposobni jesu, ali mi ne placamo po grijanje po trzisnoj cijeni, nego dobro jeftinije. Pogledajte privatne toplane koliko naplacuju grijanje. Npr. Travnik....
-
bosnianwoman
#571 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ti njihovi "gubitci" su u stvari nasi jer mi smo u gubitku! Bojim se da ti nihovi gubitci nemaju plaho veze sa potrosnjom plina, odrzavanjem mreze, rezijskim troskovima itd. Vise imaju veze za bezobzirnom pljackom javnih sredstava.... moja pretpostavka.. mozda ne razmisljam ispravno...karanana wrote:e ako ove godine budu poslovali s gubitkom, onda njih treba zapalit i nalozit.
- oldtajmer
#572 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
kakav minus,pa ako su grijali mjesec dana punom parom glavu mi odsjeciQler wrote:oldtajmer wrote:kako planirate sa placanjem grijanja![]()
A jebi ga, normalno je kad je minus da rade punom parom da da raja otvara prozore da prozrace... prosjek je bitan
Fakat ljudi, da su nesposobni jesu, ali mi ne placamo po grijanje po trzisnoj cijeni, nego dobro jeftinije. Pogledajte privatne toplane koliko naplacuju grijanje. Npr. Travnik....
uglavnom ili nisu nikako ili malo uvece i ujutro
daj mi reci posto ne znam te trzisne cijene,ali ako me ovo (ne)grijanje kosta 100 km mjesecno,tj 200 kada se uzme sezona grijanja,jebo onda takvo trziste
ne sporim ja placanje pa cak i neka je duplo vise,ali samo zelim da platim ono sto sam potrosio i da makar znam da se nisam smrzavao a placao punu cijenu(jer puno je takvih dana bilo ove sezone)
- Qler
#573 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Nisam mislio na ovu godinu nego generalno, eto npr. nisi nista vise placao kad je ono bilo -23*C prije par godina.. shvatas... Ovo je drzavna firma koju u pravilo subvencionira drzava (kanton) i zato mogu da rade po nizim cijenama, a da placas trzisne cijene (poslujem dosta sa toplanama, ne sarajevo ali svim drugim) vidio bi sta je deranje
Jos privatniku super odgovara da ti isporucuje toplotu cijeli dan, po citavu noc da drzi 22*C
uredno fakturu isporuci 
Opet, ovi u toplanama jesu nesposobni, to bi trebalo puno bolje da ide, ali ipak, dosta ljudi i onako ne placa, jos rade sa socijalnim cijenama.. a treba platiti ljude i odrzavati opremu i toplovode..
Opet, ovi u toplanama jesu nesposobni, to bi trebalo puno bolje da ide, ali ipak, dosta ljudi i onako ne placa, jos rade sa socijalnim cijenama.. a treba platiti ljude i odrzavati opremu i toplovode..
- salik79
#574 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Qler wrote:Nisam mislio na ovu godinu nego generalno, eto npr. nisi nista vise placao kad je ono bilo -23*C prije par godina.. shvatas... Ovo je drzavna firma koju u pravilo subvencionira drzava (kanton) i zato mogu da rade po nizim cijenama, a da placas trzisne cijene (poslujem dosta sa toplanama, ne sarajevo ali svim drugim) vidio bi sta je deranjeJos privatniku super odgovara da ti isporucuje toplotu cijeli dan, po citavu noc da drzi 22*C
uredno fakturu isporuci
Da li tuzlansko Centralno grijanje radi po trzisnim cijenama? Podsjecanja radi - skoro duplo jeftinije, griju 24h/dan i obracunavaju po danu (u slucaju ispada od sat vremena taj dan se ne naplacuje), intezitet grijanja je neuporediv, grijanje koje po potrebi pocne prije zvanicne sezone, ili potraje nakon zavrsetka sezone, ne naplacuju...
- karanana
#575 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
ali im je ulazna cijena energenta manja jer dolazi iz termoelektrane.