Peljeski most zele graditi!

Post Reply

Peljeski most

se nesmije graditi jer onemogucava buducu izgradnju luke
48
22%
se nesmije graditi iz drugih razloga
24
11%
neka se gradi ali treba biti dovoljno visok kako bi mogli brodovi proci
76
35%
neka se gradi svakako
60
27%
nemam stav
12
5%

Total votes: 220

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#551 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by JoseMujica »

već vidim iskusnog advokata, nautičara i morskog vuka s stanom u Makarskoj Sakiba Softića kako nas zastupa u ovoj igri potapanja brodova :D
Static-X

#552 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Static-X »

Kako god nazalost ispasce da ga na kraju mi pusimo

Sent from my SCH-I500
Bodkin

#553 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Bodkin »

Static-X wrote:Kako god nazalost ispasce da ga na kraju mi pusimo

Sent from my SCH-I500
zato sto smo glupi ko ku***. kao inaticemo se mi, nece oni nama bla bla
Alfons Kauders

#554 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ljudi moji, ja nisam cuo da Vlada RH ima neki tajni program zaposljavanja slaboumnih i mentalno retardiranih. U ovakve projekte se ne ide dok se sve ne ispita, pa nisu ludi da ulupaju stotine miliona eura i da se na kraju ispostavi da most nisu smjeli graditi. To ne bi uradili ni nasi nobelovci, ni Slovenci, ni Crnogorci, ni Albanci. Niko.

Zasto onda ljudi misle da su Hrvati dovoljno glupi da to naprave?! I to parama EU?

.
pa valjda je jedan od stvari koja se treba ispitati i ponašanje BiH spram potencijalne gradnje.I onda ide,ha, ne mogu nam ništa, a i ako mogu ne znaju, a i ako znaju,imamo mi dovoljno jak lobi da spriječi bilokakvu akciju. Gradi....

I by the way, ne znam kad su to Hrvati dobili tapiju na pamet, pa po defaultu uzimamo da sve što rade, rade haman pametno.Ne pregoni

A Jose ti je sasvim lijepo rekao
Za ovo loptu treba spustiti i prestat s šupljom a samo se držati činjenica i međunarodnih konvencija. Luku u Neumu nećemo izgraditi za 1000 godina, ali bez obzira na to ne treba dozvoliti da ti neko divlja uz ogradu kako hoće, a još ni međa nije utvrđena.

U normalnim nekim pravnim odnosima i kad kuću praviš na svojoj zemlji 1/1 nemreš je nabit đe je i kako je tebi qorcu ćeif a da ne pitaš komšiju.
Nemres je nabit dje hoces, al ako radis normalnu kucu u gabaritima predvidjenim urbanistickom, nemre ti ni komsija prigovarati sto zidas drugi ili treci sprat pa mu jebes pogled... :D A o tome se ovdje radi - ako ispostuju standarde, mi im ne mozemo nista, isto ko sto ne mozes ni komsiji reci da smije ozidati jedan sprat i kapak. :D

Btw ja ne govorim da su dobili "tapiju na pamet" - al zato mnogi govore da su totalni idioti i diletanti ciji ce projekt zaustaviti nadrealisti iz pomorske druzine BiH. I Sakib Softic po potrebi. :D Fino sam rekao da takvu glupost sebi ne bi dozvolila nijedna drzava na sjevernoj obali Jadrana, a Hrvatsku ipak smatram za nijansu ozbiljnijom od nas, CG i Albanije. Zasto bi onda mislio da ce ispasti gluplji od ostalih?
palermo

#555 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by palermo »

JoseMujica wrote:već vidim iskusnog advokata, nautičara i morskog vuka s stanom u Makarskoj Sakiba Softića kako nas zastupa u ovoj igri potapanja brodova :D
Pa Sakib će biti ako nam nije važno. Ako nam jeste važno, onda ne mora nužno biti Sakib
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#556 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:već vidim iskusnog advokata, nautičara i morskog vuka s stanom u Makarskoj Sakiba Softića kako nas zastupa u ovoj igri potapanja brodova :D
Ne smijem ni da pomislim koliko si u pravu :unesvijest:
Alfons Kauders

#557 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:
Pa Sakib će biti ako nam nije važno. Ako nam jeste važno, onda ne mora nužno biti Sakib
Treba naci nekog jeftinijeg od Saketa... :D Jer cemo svakako baciti pare. Doduse, ako na arbitrazu ili sudski spor dovedemo uvazene clanove Pomorskog, onda bi mogli prodati TV prava za tu komediju za solidnu lovu. :D
palermo

#558 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:
Nemres je nabit dje hoces, al ako radis normalnu kucu u gabaritima predvidjenim urbanistickom, nemre ti ni komsija prigovarati sto zidas drugi ili treci sprat pa mu jebes pogled... :D A o tome se ovdje radi - ako ispostuju standarde, mi im ne mozemo nista, isto ko sto ne mozes ni komsiji reci da smije ozidati jedan sprat i kapak. :D

Btw ja ne govorim da su dobili "tapiju na pamet" - al zato mnogi govore da su totalni idioti i diletanti ciji ce projekt zaustaviti nadrealisti iz pomorske druzine BiH. I Sakib Softic po potrebi. :D Fino sam rekao da takvu glupost sebi ne bi dozvolila nijedna drzava na sjevernoj obali Jadrana, a Hrvatsku ipak smatram za nijansu ozbiljnijom od nas, CG i Albanije. Zasto bi onda mislio da ce ispasti gluplji od ostalih?
pa sad, moglo bi se diskutovati oko toga da li se baš smije zakloniti nečija kuća, makar ti sve zidao na svom zemljištu. Al kako nisam pravnik, neću u to da ulazim.

Al čak i ako komšiji sve može, i sjebe ti pogled, onda je nekakva razumna i ljudska reakcija da mu kažeš, pička ti materina vratiti ću ti kadli tadli...(karikiram naravno) u suprotnom ne vidim nikakav razlog da sutra kakvu spalionicu ili šta već ne montira u dvorištu, a ti opet slegneš ramenima i kažeš, jebi ga, ne mogu mu ništa

Ne bih ulazio u procjenu kolektivne pameti pojedinih naroda
JoseMujica

#559 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by JoseMujica »

Rvacka nam ga je već mudro šuknula time što je lopticu bacila u Brisel gdje se mi ama baš ništa ne pitamo a oni su ipak insajderi u EU i mogu koliko toliko uticati na proces donošenja odluke + za most su pripremni radovi već uveliko odrađeni i Brisel će sve promatrati kroz, šo bi jedini Rom premijer BiH A. Terzić rekao, "vizibiliti" studiju :D

Sad moremo samo kmečat ko derle kad mu otmu lizalo iz ruke :(

ps

A Alfons nemreš ti gradit ni na svojoj zemlji kako hoćeš a da ne pitaš komšiju, posebice ako se guraš uz ogradu
Last edited by JoseMujica on 09/05/2013 18:33, edited 1 time in total.
vivaldi

#560 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by vivaldi »

palermo wrote:
sto se tice sakiba, sta god ko mislio o njemu, u onom slucaju bi bio samo statista
vivaldi

#561 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by vivaldi »

JoseMujica wrote:Rvacka nam ga je već mudro šuknula time što je lopticu bacila u Brisel gdje se mi ama baš ništa ne pitamo a oni su ipak insajderi u EU i mogu koliko toliko uticati na proces donošenja odluke + za most su pripremni radovi već uveliko odrađeni i Brisel će sve promatrati kroz, šo bi jedini Rom premijer BiH A. Terzić rekao, "vizibiliti" studiju :D

pa nisu nam ga shuknuli jer to i jeste pitanje brisela i to ne samo zbog para vec zato sto ce to sada biti i briselska granica - sa ulaskom u evropu svaka zemlja gubi dio suvereniteta. Pa jebote ne moze sada hrvatska reci ok mi ukidamo vize za indijce i pakistance. to vise nije interno pitanje hrvastke
cyprus

#562 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by cyprus »

palermo wrote:Al čak i ako komšiji sve može, i sjebe ti pogled...
Al koji pogled... Pa taj most će se teško iz Neuma i vidjet, a kamoli šta zaklanjat :mrgreen:

Čisto da uklonimo i taj besmisleni argument :mrgreen:
Last edited by cyprus on 09/05/2013 18:40, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#563 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:
Alfons Kauders wrote:

pa sad, moglo bi se diskutovati oko toga da li se baš smije zakloniti nečija kuća, makar ti sve zidao na svom zemljištu. Al kako nisam pravnik, neću u to da ulazim.

Al čak i ako komšiji sve može, i sjebe ti pogled, onda je nekakva razumna i ljudska reakcija da mu kažeš, pička ti materina vratiti ću ti kadli tadli...(karikiram naravno) u suprotnom ne vidim nikakav razlog da sutra kakvu spalionicu ili šta već ne montira u dvorištu, a ti opet slegneš ramenima i kažeš, jebi ga, ne mogu mu ništa

Ne bih ulazio u procjenu kolektivne pameti pojedinih naroda
Diskutovati se moze, i treba. Ne mozemo mi izmisljati razloge koji jednostavno ne stoje. Tvrditi da je potreban npr. most koji bi omogucio uplovljavanje supertankera i nosaca aviona, grdosija od 300-400 metara, u dio Malostonskog pored Kleka je nonsens - svako ko bi na bazi takvih "argumenata" gurao neke sporove i trosio pare je konj koji bi nas ojadio za par miliona. Taj kanal je sirok manje od jedne nauticke milje, a dug mozda tri i kusur, ako i toliko. Dubina je 20 i kusur metara, vise nego knap.

Na stranu sto tu jos uvijek i ne postoji luka, a i kad bi se gradila ne bi bila u stanju opsluzivati tolike brodove.
JoseMujica

#564 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by JoseMujica »

Vivaldi za sebe su mudro odradili jer:

-sad će se Brisel karati s nama i mi smo tu donji (1:0)

-sad će Brisel spajati Split s Dubrovnikom (2:0)

što bi naš prost narod reko ko umije njemu dvije
Alfons Kauders

#565 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:Rvacka nam ga je već mudro šuknula time što je lopticu bacila u Brisel gdje se mi ama baš ništa ne pitamo a oni su ipak insajderi u EU i mogu koliko toliko uticati na proces donošenja odluke + za most su pripremni radovi već uveliko odrađeni i Brisel će sve promatrati kroz, šo bi jedini Rom premijer BiH A. Terzić rekao, "vizibiliti" studiju :D

ps

A Alfons nemreš ti gradit ni na svojoj zemlji kako hoćeš a da ne pitaš komšiju, posebice ako se guraš uz ogradu
Nemres, ali isto tako nemre ti ni komsija zabranit da gradis cisto iz obijesti, bez ikakvog objektivnog razloga. Jer ce zavrsiti na sudu i platiti troskove spora. :D
dalmatinka

#566 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by dalmatinka »

JoseMujica wrote:Vivaldi za sebe su mudro odradili jer:

Vidi, vidi, pa ti znaš biti i ozbiljan. :lol: :lol: :lol:
JoseMujica

#567 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by JoseMujica »

oooo mlada naša s mosta su sexy cvikama...ja se Tita mi prepo što te nema...već pomislio da smo te na Boninovo oćerali :lol: :lol:
vivaldi

#568 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by vivaldi »

JoseMujica wrote:Vivaldi za sebe su mudro odradili jer:

Samo da te ispravim, nece biti 2:0 vec 102:0.

Problem je sto smo mi sami sebi uvalili vec 100 autogolova i svakodnevno ih trpamo.

Mi plovimo u tolikim govnima vlastitom zaslugom, da nam ova cuprija samo predstavlja forumsku razbibrigu da ko fol kukamo i ko glumimo neki faktor (sami sebi narvano, jer nas niko drugi ne jebe)
dalmatinka

#569 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by dalmatinka »

JoseMujica wrote:oooo mlada naša s mosta su sexy cvikama...ja se Tita mi prepo što te nema...već pomislio da smo te na Boninovo oćerali :lol: :lol:
1. nisam mala nego žena u godinama
2. ne nosim cvike osim sunčanih
3. možeš me otjerati samo na Kvanj
4. još uvijek ne znači da će se most graditi :D
palermo

#570 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by palermo »

cyprus wrote:
Al koji pogled... Pa taj most će se teško iz Neuma i vidjet, a kamoli šta zaklanjat :mrgreen:

uzet ću da si se šalio sa ovim besmislenim postom :D

Nego, zašto ste vi toliko sigurni da mi ne možemo graditi luku.....(luka je ovdje više figurativna)...ko je sanjao o internetu i forumima prije trideset godina i našem prdoklačenju....ko zna kakvi se brodovi mogu napraviti za dvadeset godina.....možda će moći u plićak od pet metara uploviti.....zapravo u naš plićak neće, jer je netko prije dvadeset godina(tj.danas) skontao da nemre biti tu luka......

Osnovna stvar je, da li se mi išta tu pitamo, ako se pitamo....onda pustite nas da razmislilmo....ako se ne pitamo, onda ništa, onda makar možemo suditi o tome kako se komšija ponaša prema nama, i sukladno tome, jal mu mater psovati, jal mu konje faliti
Alfons Kauders

#571 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:
cyprus wrote:

Nego, zašto ste vi toliko sigurni da mi ne možemo graditi luku.....(luka je ovdje više figurativna)...ko je sanjao o internetu i forumima prije trideset godina i našem prdoklačenju....ko zna kakvi se brodovi mogu napraviti za dvadeset godina.....možda će moći u plićak od pet metara uploviti.....zapravo u naš plićak neće, jer je netko prije dvadeset godina(tj.danas) skontao da nemre biti tu luka......

Osnovna stvar je, da li se mi išta tu pitamo, ako se pitamo....onda pustite nas da razmislilmo....ako se ne pitamo, onda ništa, onda makar možemo suditi o tome kako se komšija ponaša prema nama, i sukladno tome, jal mu mater psovati, jal mu konje faliti
Niko nije rekao da se ne moze praviti luka, samo se ne moze praviti luka koja bi primala brodove visine 55 metara. A sanse da brod te visine, odnosno istisnine od preko 50,000 tona ima gaz od 5 metara su nikakve. Osim ako ne izmislimo neki antigravitacijski pogon - a koji ce nam kurac onda brodovi koji plove morem, ako vec mogu da lebde.
cyprus

#572 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by cyprus »

palermo wrote:
cyprus wrote:

Šalio se pomalo i jesam i nisam :-D Nisam iz razloga zato što znam ko sve čita ovaj forum i kakvi se sve likovi javljaju, pa čisto da ne bi otpočeli i tu priču kako će most zaklanjat pogled i slične budalaštine, bilo je potrebno (dakle, ne skroz besmisleno) reagovat... Neko bi to uzeo zdravo za gotovo :-D

A što se tiče luke... ko zna šta nosi budućnost... Čuda su moguća, a za luku u Neumu je potrebno baš čudo...
JoseMujica

#573 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by JoseMujica »

Premijera ovog ljeta: Novi film Vinka Brešana "Čudo u Neumu" :jbt:

Plot:
U malom primorskom gradiću koje tradicionalno ima samo jednog kandidata na izborima koji je istovremeno i jedini protivkandidat iz nepostojeće opozicione stranke počinju se dešavati neobične stvari. Dok stari ribar Mate, brat od Ante, zet od Stipe i nećak od Ante, riba ribu ukazuje mu se Sv. Luka brodograditelj :ekser: prekooceanskog brodovlja. Nekada malo misto Neum više nikada neće biti isto..... :shock:
daddy-kool

#574 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by daddy-kool »

Mislim da se olako predajete, niti su Hrvati toliko pametni, niti su Bosanci toliko glupi. Mislim da imamo dovoljno argumenata da stopiramo gradnju ukoliko se procijeni da postoji interes za tako nešto. A mislim da interes postoji, jer treba ipak ostaviti adekvatan pomorski prolaz do Neuma, zašto to propustiti u ovom trenutku? Dobro bi bilo i pokazati da nismo pushoveri, da se sa nama može baš kako ko hoće, što se takođe može sada uraditi. Ni EK neće trčati na arbitražu ili tužbu.

Ne znam koliko su pojedinci imali dodira sa vanjskim svijetom, ali zaista nema potrebe osjećati se inferiornim u odnosu na bilo koga, a posebno ne u odnosu na susjedne narode.
Mister Yes

#575 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Mister Yes »

dalmatinka wrote: 1. nisam mala nego žena u godinama
2. ne nosim cvike osim sunčanih
Sve si pokvarila! Sve!!! :place:
Post Reply