Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Zatamnjena stakla
#551 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Dobra cesta nema šta 
- homega
#552 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Zatamnjena stakla wrote:Dobra cesta nema šta
Još kad se otvori druga strana, pa kad ćuneri zajurcaju svoje mašine
- Zatamnjena stakla
#553 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Metnut će ležeći 
- homega
#554 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Hoće, nakon što prethodno pola Grbavice pobacaju po okolnom drvećuZatamnjena stakla wrote:Metnut će ležeći
- Zatamnjena stakla
#555 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Brat bratu asfalt je pravo dobar 
- OldMayor
#556 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Mora bit dobar asfalt kad smo se truckali po makadamu tolke godine.
Ja generalno nisam previse odusevljen, jer je opet sranje sa onim sahtovima. Ne znam, nisam gradjevinac ali jbemu je li problem sahtove staviti po sredini ceste, ako su vec sve mijenjali? Ili brate stavi ih sa strane, prokopaj tunel unutra, uradi barem 100m puta kako treba. Imali su vremena.
Opet su sahtovi tacno ispod guma automobila. Da si Shumi vala jedan ces potrefit. I kladim se da ce se vec za mjesec dana ti dijelovi oko sahtova udubiti, sahtovi ce klepetati itd.
Ne znam, u 21. vijeku mora postojati rjesenje za te stvari.
Ja generalno nisam previse odusevljen, jer je opet sranje sa onim sahtovima. Ne znam, nisam gradjevinac ali jbemu je li problem sahtove staviti po sredini ceste, ako su vec sve mijenjali? Ili brate stavi ih sa strane, prokopaj tunel unutra, uradi barem 100m puta kako treba. Imali su vremena.
Opet su sahtovi tacno ispod guma automobila. Da si Shumi vala jedan ces potrefit. I kladim se da ce se vec za mjesec dana ti dijelovi oko sahtova udubiti, sahtovi ce klepetati itd.
- mayab
#557 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Potpisujem, i ima sahtova koji nisu bas u nivou, OK mozda sitničarim, ali ljudi, nova cesta ,2014.godina, devet mjeseci gradili i nije bas ravno.Sta ce biti nakon pola godine koristenja, čuće se!OldMayor wrote:Mora bit dobar asfalt kad smo se truckali po makadamu tolke godine.
A šahtovi su u BiH još nedostignuti high tech , nema ga u drzavi da je napravljen kako treba
- homega
#558 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Pogrešna procjena, majore, dva šahta još od juče klepetaju, neravni su. Oba su ispred šumarskog fakulteta, i oba su nasred desne strane kolovoza od Kovačića prema Grbavici posmatrajućiOldMayor wrote:Opet su sahtovi tacno ispod guma automobila. Da si Shumi vala jedan ces potrefit. I kladim se da ce se vec za mjesec dana ti dijelovi oko sahtova udubiti, sahtovi ce klepetati itd.
- raskopusa
#559 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
jos da ja bandu odjebatCossack wrote:ima da nam grad procvjeta krajem septembra!
- vješalica
#560 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ograda na tramvajskom stajalištu Stup je upropaštena,jer je očito i po otisku se neko sjebao sa kolima u nju
naravno ona armirana žica se izvitoperila i tako to stoji,a neki se i provlače jer im je dobro doslo da ne zaobilaze okolo i sta reci,zasto se to nije popravilo jer se moze neko nabiti na ono

naravno ona armirana žica se izvitoperila i tako to stoji,a neki se i provlače jer im je dobro doslo da ne zaobilaze okolo i sta reci,zasto se to nije popravilo jer se moze neko nabiti na ono
- O'zone
- Globalni moderator
#561 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Klepeće i šaht kod Mosta Suade i Olge. Svaki put kad pređe auto preko njega klapne na jednu pa na drugu stranu nisu ravni poklopci uopće.homega wrote:Pogrešna procjena, majore, dva šahta još od juče klepetaju, neravni su. Oba su ispred šumarskog fakulteta, i oba su nasred desne strane kolovoza od Kovačića prema Grbavici posmatrajućiOldMayor wrote:Opet su sahtovi tacno ispod guma automobila. Da si Shumi vala jedan ces potrefit. I kladim se da ce se vec za mjesec dana ti dijelovi oko sahtova udubiti, sahtovi ce klepetati itd.
- homega
#562 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
E fakat mi nije jasno zašto su poklopci šahtova ostavljeni na kolovoznoj traciO'zone wrote:Klepeće i šaht kod Mosta Suade i Olge. Svaki put kad pređe auto preko njega klapne na jednu pa na drugu stranu nisu ravni poklopci uopće.homega wrote:Pogrešna procjena, majore, dva šahta još od juče klepetaju, neravni su. Oba su ispred šumarskog fakulteta, i oba su nasred desne strane kolovoza od Kovačića prema Grbavici posmatrajućiOldMayor wrote:Opet su sahtovi tacno ispod guma automobila. Da si Shumi vala jedan ces potrefit. I kladim se da ce se vec za mjesec dana ti dijelovi oko sahtova udubiti, sahtovi ce klepetati itd.
Ko je radio projekat ove trase?
- Cossack
#563 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Šahtovi koji se nalaze na sredini ceste su stvar tradicije, običaja, tako je oduvijek bilo u BiH, tako će i ostati... 
- DaffyDuck
#564 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
građ. folklor BiHCossack wrote:Šahtovi koji se nalaze na sredini ceste su stvar tradicije, običaja, tako je oduvijek bilo u BiH, tako će i ostati...
- zanimljiv
#565 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Valjda se sada osjećaju bolje nakon što su s****li cestu sa ovim šahtovima i preniskim asfaltom. Porušili stabla, prekinuli prilaz ugostiteljskim objektima (koji su jedni od najprometnijih u gradu)
i diče se malo širom cestom od koje neće profitirati niko. Razlike u nivou asfalta u odnosu na glavnu saobraćajnicu i Vrbanju te Grbavičku ulicu (između pekare i "Kapućina", cesta koja se po meni najbolje drži u čitavom gradu, ako je dotaknu lično ću ih "posjetiti")
Za mene je ovo udarac, doduše lagan, naselju poznatom po sigurnosti i miru. Srećom, ne čuje se ništa već tridesetak metara od ceste, inače bi bilo svega.
Ali eto, sad imamo deklarativno najbolju cestu u Sarajevu (koliko dugo, pitanje je sad
).
Za mene je ovo udarac, doduše lagan, naselju poznatom po sigurnosti i miru. Srećom, ne čuje se ništa već tridesetak metara od ceste, inače bi bilo svega.
Ali eto, sad imamo deklarativno najbolju cestu u Sarajevu (koliko dugo, pitanje je sad
- muha_sa
#566 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
nece dugo klepecat--dok prvi kombi Ford naletiO'zone wrote:Klepeće i šaht kod Mosta Suade i Olge. Svaki put kad pređe auto preko njega klapne na jednu pa na drugu stranu nisu ravni poklopci uopće.homega wrote:Pogrešna procjena, majore, dva šahta još od juče klepetaju, neravni su. Oba su ispred šumarskog fakulteta, i oba su nasred desne strane kolovoza od Kovačića prema Grbavici posmatrajućiOldMayor wrote:Opet su sahtovi tacno ispod guma automobila. Da si Shumi vala jedan ces potrefit. I kladim se da ce se vec za mjesec dana ti dijelovi oko sahtova udubiti, sahtovi ce klepetati itd.
ako ga u medjuvremenu ne zavare
- vješalica
#567 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
hjoj kako tako ce profitirati oni koji nece unistavati kola po rupama na onoj dionicizanimljiv wrote:Valjda se sada osjećaju bolje nakon što su s****li cestu sa ovim šahtovima i preniskim asfaltom. Porušili stabla, prekinuli prilaz ugostiteljskim objektima (koji su jedni od najprometnijih u gradu)i diče se malo širom cestom od koje neće profitirati niko. Razlike u nivou asfalta u odnosu na glavnu saobraćajnicu i Vrbanju te Grbavičku ulicu (između pekare i "Kapućina", cesta koja se po meni najbolje drži u čitavom gradu, ako je dotaknu lično ću ih "posjetiti")
Za mene je ovo udarac, doduše lagan, naselju poznatom po sigurnosti i miru. Srećom, ne čuje se ništa već tridesetak metara od ceste, inače bi bilo svega.![]()
Ali eto, sad imamo deklarativno najbolju cestu u Sarajevu (koliko dugo, pitanje je sad).
kad se sjetim one ko ohr-a .....pa godinama samo raskopavaju i nasipaju pijesak.....
radovi su barem privremeni i ako mislimo bilo sta paviti moramo se i malo strpiti
-
neki
#568 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Osim porusenih stabala za koja si u pravu, ti se bas nasrao u ovom postu...zanimljiv wrote:Valjda se sada osjećaju bolje nakon što su s****li cestu sa ovim šahtovima i preniskim asfaltom. Porušili stabla, prekinuli prilaz ugostiteljskim objektima (koji su jedni od najprometnijih u gradu)i diče se malo širom cestom od koje neće profitirati niko. Razlike u nivou asfalta u odnosu na glavnu saobraćajnicu i Vrbanju te Grbavičku ulicu (između pekare i "Kapućina", cesta koja se po meni najbolje drži u čitavom gradu, ako je dotaknu lično ću ih "posjetiti")
Za mene je ovo udarac, doduše lagan, naselju poznatom po sigurnosti i miru. Srećom, ne čuje se ništa već tridesetak metara od ceste, inače bi bilo svega.![]()
Ali eto, sad imamo deklarativno najbolju cestu u Sarajevu (koliko dugo, pitanje je sad).
-
ins
#569 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
zanimljiv wrote:Valjda se sada osjećaju bolje nakon što su s****li cestu sa ovim šahtovima i preniskim asfaltom. Porušili stabla, prekinuli prilaz ugostiteljskim objektima (koji su jedni od najprometnijih u gradu)i diče se malo širom cestom od koje neće profitirati niko. Razlike u nivou asfalta u odnosu na glavnu saobraćajnicu i Vrbanju te Grbavičku ulicu (između pekare i "Kapućina", cesta koja se po meni najbolje drži u čitavom gradu, ako je dotaknu lično ću ih "posjetiti")
- homega
#570 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
A šta je tebi smiješno, @ins, garant si učesnik u kreiranju ove "južne gluposti", ili imaš interes da podržavaš autoreins wrote:zanimljiv wrote:Valjda se sada osjećaju bolje nakon što su s****li cestu sa ovim šahtovima i preniskim asfaltom. Porušili stabla, prekinuli prilaz ugostiteljskim objektima (koji su jedni od najprometnijih u gradu)i diče se malo širom cestom od koje neće profitirati niko. Razlike u nivou asfalta u odnosu na glavnu saobraćajnicu i Vrbanju te Grbavičku ulicu (između pekare i "Kapućina", cesta koja se po meni najbolje drži u čitavom gradu, ako je dotaknu lično ću ih "posjetiti")
![]()
![]()
![]()
- Henry Chinaski
#571 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ma koji će nam k***c uopšte ograda? Ionako tu nema pješačke zone.Naslovnica wrote:Gledao sam danas kako su montirali ovu ugradu - KATASTROFALNO!
Beton ispod je toliko slabo nivelisan da se na pojedinim mjestima stope nosača ograde (stopa sa 4 vijka-ankera) nalaze i po 5cm iznad površine betona! Užas.
Na stranu što ove INOX ograde poskupljuju cijenu stavke ograde višestruko u odnosu na neka sigurnija i praktičnija rješenja.
Nikada neću prežaliti željezne ograde fi100 na tramvajskim stanicama, ono je bar bila neka zaštita.
Ove današnje šminkerske ublehaške INOX skalamerije služe samo za ugrađivanje rođaka.
Trošimo pare bez veze...
- zanimljiv
#572 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Govorite vi šta želite, ali činjenice su da je asfalt prenizak, da ovo traje predugo i da se stabla ruše bez potrebe.
Čitava ideja je glupa, čisti izborni poeni, ubijeđuju nas da nam treba nešto što nam zapravo ne treba.
Čitava ideja je glupa, čisti izborni poeni, ubijeđuju nas da nam treba nešto što nam zapravo ne treba.
-
neki
#573 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Prenizak u odnosu na sta???zanimljiv wrote:Govorite vi šta želite, ali činjenice su da je asfalt prenizak, da ovo traje predugo i da se stabla ruše bez potrebe.
da...ideja je glupa...sta ce nam nove saobracajnice kad su ove izgradjene prije 40 godina kad je u sarajevu bilo 30 000 dovoljne i danas kad ih ima 120 000...
- homega
#574 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Logika i politika "skorojevića", uništiće nam i društvo i državuneki wrote:Prenizak u odnosu na sta???zanimljiv wrote:Govorite vi šta želite, ali činjenice su da je asfalt prenizak, da ovo traje predugo i da se stabla ruše bez potrebe.
da...ideja je glupa...sta ce nam nove saobracajnice kad su ove izgradjene prije 40 godina kad je u sarajevu bilo 30 000 dovoljne i danas kad ih ima 120 000...
- Hajvan
#575 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
a po logici "neskorojevica", "progesivnih filozofa", "mislioca svojom glavom"- tuda bi još ovce hodale i utabani puteljak vijugao…
haj ne prdi…
u startu - i AU i YU vlasti su pogriješili i izgradile vrlo skučene ulice u grada--- vrijeme je da se to ispravlja… fale nam avenije, fali nam širina… jebote vise, osjecam se klaustrofobicnu u ovom gradu…
(no, zanimljivo je kako se prethodne vlasti nisu "zajebale u LJ, ZG, BG ili Skoplju)
i, ova "furka" bošnja da grade tik uz samu ulicu/cestu/magistralu svoje kuce, objekte, kafane,mehane mi ide na kurac… de se malo odmaknite živi bili…
filozofija brdsko-plainskih zbijenih sela--to u vecini vas cuci i to vam je urbanisticki i estetski model življenja
…i promišljanja
uskogrudo i skučeno razmišljanje do bola….
ne vidite dalje od prvog brda, koje je obično udaljeno svega par stotina metara- ako i toliko
haj ne prdi…
u startu - i AU i YU vlasti su pogriješili i izgradile vrlo skučene ulice u grada--- vrijeme je da se to ispravlja… fale nam avenije, fali nam širina… jebote vise, osjecam se klaustrofobicnu u ovom gradu…
(no, zanimljivo je kako se prethodne vlasti nisu "zajebale u LJ, ZG, BG ili Skoplju)
i, ova "furka" bošnja da grade tik uz samu ulicu/cestu/magistralu svoje kuce, objekte, kafane,mehane mi ide na kurac… de se malo odmaknite živi bili…
filozofija brdsko-plainskih zbijenih sela--to u vecini vas cuci i to vam je urbanisticki i estetski model življenja
…i promišljanja
uskogrudo i skučeno razmišljanje do bola….
ne vidite dalje od prvog brda, koje je obično udaljeno svega par stotina metara- ako i toliko