pa upravo i ova šestorka je otišla s takvom mišlju i to je osnovni problem. Stvar je potpuno suprotna. Pitaj države koje su skoro ušle u EU. Opljačkane su do najmanjeg resursa,. Normalno je ako ovako razmišljaš da na kraju nisi u stanju ni saget se napiti se čiste bistre vode bosanske, jer ćeš kupiti janu i umrijet ćeš od žeđi ako ne bude jane,, tako da mi zavisimo od jana i svih ostalih.! Probudi se!vivaldi wrote:sve si ti u pravu ali zaboravas mali detalj, mi ne trebamo evropi, ali oni trebaju nama jer bez njih nebi imali ni sta da jedemobogoljub wrote:Nije ovo izdaja
Ovo je bilo uvlaćenje u duu pee Evropejcima.
Kako su samo smiješni ovi naši političari. Ma neka mi izvinu svi političari svijeta što upotrebljavam ovaj termin za ljude koji od politike samo znaju uvlačenje u du.. Koji nemaju nšta svoje-
EVROPA NAREDILA DA SE OBAVEZNO OMOGUĆI I SEJDICU I FINCIJU KANDIDOVANJE, iako i budala zna da mogu sanjat neku funkciju, pa Finci u Sarajevu dobio dva glasa za gradonačelnika Sejdić može malo bolje proći. Pa šta je onda poenta ovolike ujdurme oko SEJDIC FINCI? Pa poenta je u tome da našminkana evropa protjeruje svoje rome i deportuje ih, a nama trubi o tim nekim pravima i stavlja u zadaću našim šmokljanima da se bareću oko toga već duži niz godina, i razbijaju glvu kao o najvećem problemu bosanske današnjice. Jednom riječju podvala! Ljudi u Bosni su Primili i zaštitili Jevreje, dok ih je evropa proganjala. Oni će nama o poštenju. Nemoj evropo molim te ti o poštenju. Znaš onu ko o čemu ..... o poštenju.
Nesporazum u Briselu!
- bogoljub
#551 Re: Izdaja u Briselu!
- vivaldi
#552 Re: Izdaja u Briselu!
ne govorim ti o resurisma vec o goloj egzistenciji!!!! mi smo u uzasnoj ekonomskoj situaciji iako smo dobili miliarjde i donacija i kredita - zamisli sta bi bilo da nije toga...bogoljub wrote:pa upravo i ova šestorka je otišla s takvom mišlju i to je osnovni problem. Stvar je potpuno suprotna. Pitaj države koje su skoro ušle u EU. Opljačkane su do najmanjeg resursa,. Normalno je ako ovako razmišljaš da na kraju nisi u stanju ni saget se napiti se čiste bistre vode bosanske, jer ćeš kupiti janu i umrijet ćeš od žeđi ako ne bude jane,, tako da mi zavisimo od jana i svih ostalih.! Probudi se!
niksic je pred ovaj aranzman sa imf-om rekao da je pod moranje jer u suprotnom nece biti para ni za plate, penzije...sunovrat odjednom
- bogoljub
#553 Re: Izdaja u Briselu!
pa pod moranje je da uzmeš kredit. jer moraš postati sve veći i veći ovisnik. Niko te ne liječi,. samo te više tuši do te mjere kad se slomiš, i onda ti sve što imaš: putevi, rijeke,šume, rudnici, zrak sve pripada njima. zvuči glupo . al je tako drug moj.vivaldi wrote:ne govorim ti o resurisma vec o goloj egzistenciji!!!! mi smo u uzasnoj ekonomskoj situaciji iako smo dobili miliarjde i donacija i kredita - zamisli sta bi bilo da nije toga...bogoljub wrote:pa upravo i ova šestorka je otišla s takvom mišlju i to je osnovni problem. Stvar je potpuno suprotna. Pitaj države koje su skoro ušle u EU. Opljačkane su do najmanjeg resursa,. Normalno je ako ovako razmišljaš da na kraju nisi u stanju ni saget se napiti se čiste bistre vode bosanske, jer ćeš kupiti janu i umrijet ćeš od žeđi ako ne bude jane,, tako da mi zavisimo od jana i svih ostalih.! Probudi se!
niksic je pred ovaj aranzman sa imf-om rekao da je pod moranje jer u suprotnom nece biti para ni za plate, penzije...sunovrat odjednom
-
stari grad Visegrad
#554 Re: Izdaja u Briselu!
Uzasan tektonski poremecaj za BiH
Dogovoreni prijedlog ustavnih promjena kojeg je najnovija “šestorka” objavila u Briselu u Petak 22. marta 2013. je poremećaj tektonskih razmjera za Bosnu i Hercegovinu. Ako taj dogovor bude usvojen u Parlamentu BiH i tako postane novi Ustav BiH, onda su Bosna i Hercegovina i Bošnjaci osudjeni na polagano umiranje u mukama ropstva i neimaštinje.
Sjetimo se ovdje šta su trajne posljedice prve Lagumdžijine vlade, od prije nekih desetak godina, koja se zvala “Alijansa za promjene”. Tada je ulogu Radončića igrao Haris Silajdžić, a ta Lagumdžijina vladavina je ostavila u trajno nasljedstvo Bosni i Hercegovini današnji Izborni zakon koji je uzrok svih problema, uključujuci i neravnopravnost Bošnjaka i Hrvata u RS i neravnopravnost “ostalih” itd.
Prije Alijansinog, tj. današnjeg Izbornog zakona cijela Bosna i Hercegovina je de jure bila jedna izborna jedinica. Alijansa je podijelila BiH na dvije izborne jedinice duž entitetskih linija. Ne treba posebno objašnjavati kakve su sve katastrofalne posljedice Izbornog zakona kojim se uvodi glasanje duž entitetskih linija i iz toga izvedenog “entiteskog glasanja”. Dakle, i entitetsko glasnje i neravnopravnost “manjina” u entitetima su legalizovani Alijansinim Izbornim zakonom.
Dobijanjem posebne izborne jedinice RS dobila jedan od glavnih atributa državnosti. Upravo ta državnost RS-a je ono zasto RS ima pravo veta na sve odluke Bosne i Hercegovine, dok su odluke vlasti RS-a neupitne, kao odluke potpuno nezavisne države. Upravo Alijansin izborni zakon je dajući RS-u posebnu izbornu jedinicu napravio od RS-a gotovo nezavisnu državu i time i omogućio političarima iz RS da postanu nedodirljivi, da budu iznad zakona BiH, pa se mogu ponašati onako kako se ponaša Dodik – i kriminalno i bahato.
Sada Lagumdžija primjenjuje isti recept za kantone, daje im da budu posebne izborne jedinice. Dakle, sada i kantoni prave veliki korak ka suverenosti. I ne samo to. On im daje paritet u vlastima u Federaciji, tako da i najmanji kanton ima isti značaj u vlasti kao i najveći. To je samo jos jedan veliki aribut državnosti kantona. Ovim Lagumdžija od Bosne i Hercegovine pravi labavu uniju deset mini država plus jedna lokalna supersila, Republika Srpska, koja će biti apsolutni gospodar u labavoj uniji BiH dok se ta unija ne ugasi raspodjelom kantona izmedju Srbije i Hrvatske, jer takva Bosna i Hercegovna ne može prezivjeti.
Iz iskustva sa podjelom BiH u dvije izborne jedinice, tj. u dvije države, znamo da takvo rješenje nista dobro ne donosi. Zasto bi se sada taj isti lijek, tj. otrov, primjenjivao da se napravi novih desetak mini državica, novih desetak Republika srpskih, samo sada sa bošnjackim ili hrvatskim predznacima. To je količina otrova koju ni jedan državni organizam ne moze izdržati, pa ni Bosna i Hercegovina.
Piše: Dr. Muhamed Borogovac
- %tacno*
#555 Re: Izdaja u Briselu!
Moze li neko na ovo odgovoriti...
%tacno* wrote:Slusam danas izjavu nekog sluzbenika iz EU koji kaze da je dogovoreno da budu dvije izborne jedinice stim sto ce Federacija da ima najmanje 10 a najvise 13 podizbornih jedinica pa se pitam, dokle cemo imati 10 kantona?
Da bi se posle islo u reorganizaciju ruse se principi pa sve jovo na novo.
Je li to znaci da od reorganizacije i smanjenja skupe administracije u Federaciji nema nista.
Ili je to bila samo dimna zavjesa za sve ovo?
-
oridjidji
#556 Re: Izdaja u Briselu!
U ratu je jedva branio i odbranio. Ko misli da je moglo biti drugačije, vara se. Od nezavisnosti BiH se iz EU servirala podijela i na kraju rata se svim stranama za mir servirala podijela. Razlika je u tome što je jedna davala narodima pravo na samoopredjeljenje stečenih teritorija, a druga ne i to je razlika između lisabonskog sporazuma i dejtonskog kojem su garant očuvanja BiH, zemlje koje su je i pokušali podijeliti. Jedini koji su pokušavali politički ujediniti volju dva naroda bošnjačkog i hrvatskog su bili Ameri i Turci, koji su krajem 93 do 94 u navalama pohodili u Zagreb, pokušavajući da stvore uniju bošnjačkih i hrvatskih teritorija i objedine ratne ciljeve. Prije vašingtonskog sporazuma, vlada Hrvatske i naše zemlje su boravili u Ankari i radili na onome što je poslje potpisano u Vašingtonu. Niko nije pitao bosanske hrvate šta misle o tome ili dio njih koji je sanjao da budu dio Hrvatske. Mnoge pobjede Armije BiH su došle sa ujedinjavanjem sa Hrvatima, pa i taj mogući ulazak u Banja Luku. Samo na primjeru Sarajeva i pokušajima deblokade istog, može se vidjeti sva jalovost našeg armijskog vrha (čast izuzetcima).gorgonzola wrote:
Jarane . Prvi i jedini koj je bosnu izdao je alija. On je potpisao sporazum u dejtonu i priznao rep srpsku. Ovo d od drzave nije i to svima treba da je jasno.
Ja bih najradije da je jedan presjednik ali kad ih je vec trojica a znamo zasto je tako, onda zasto hrvatima da bosnjaci biraju. I meni je drazi Zeljko od bilo koga iz hdz-a ali i bosnje bi se nasle uvrijedjene da im hrvati biraju predstavnika.
Sa ovim zadnjim se slažem.
- PerverzMusharaf
#557 Re: Izdaja u Briselu!
ista se priča uvijek ponavlja. evropa posreduje nekom dogovoru koji bi mogao da otkloni izmisljene probleme i ukljuci nas u zajednicu civilizovanih drzava eu i onda se pojavi sda (alija izetbegovic) i uz (potajnu) agitaciju americke ambasade (kojoj je cilj nestabilna bih i nestabilna evropa) ubjeđuju bosnjake kako je za njih taj i takav dogovor nepravedan i kako je evropa stara kurva koja uvijek nesta muti na stetu muslimana i jadnog bosnjackog naroda.
- Bosanski_hibrid
#558 Re: Izdaja u Briselu!
PerverzMusharaf wrote:ista se priča uvijek ponavlja. evropa posreduje nekom dogovoru koji bi mogao da otkloni izmisljene probleme i ukljuci nas u zajednicu civilizovanih drzava eu i onda se pojavi sda (alija izetbegovic) i uz (potajnu) agitaciju americke ambasade (kojoj je cilj nestabilna bih i nestabilna evropa) ubjeđuju bosnjake kako je za njih taj i takav dogovor nepravedan i kako je evropa stara kurva koja uvijek nesta muti na stetu muslimana i jadnog bosnjackog naroda.
Sve zavisi šta za tebe predstavljaju izmišljeni problemi. Ako misliš na Bošnjake, njihov eventualni nestanak, razbijanje i satjerivanje iza žice, onda razumijem tvoje razočarenje.
Evropa je stara rospija i svako ko je proveo i dan u opkoljenom Sarajevu zna o čemu govorim. Samo se sjetite Miterana, plavaca, ubistva Hakije Turajlića, Morijona i ostale latinske bande i samo će vam se kazati koliko nas gotive.
Zašto raspravljati o nečemu što je već davno ispričano:
- PerverzMusharaf
#559 Re: Izdaja u Briselu!
ma jašta. amerika ce pomoci da bosna postane građanska drzava i da se ukinu entiteti za inat kurvi evropi.
koja ona ne mora ni da nas primi u uniju jer imamo tursku za saveznika koja ce da salje pare za sve plate i penzije
koja ona ne mora ni da nas primi u uniju jer imamo tursku za saveznika koja ce da salje pare za sve plate i penzije
-
OpusDei
#560 Re: Izdaja u Briselu!
^^Koji ti je ovo profil po redu?
- heckler
#561 Re: Izdaja u Briselu!
Al Jazeera je javila da je situacija ustvari jos gora nego sto se prvo dalo vidjeti. Naime, po njihovim saznanjima po ovom prijedlogu sva 3 elektorska glasa u kantonu bi se dodijelila pobjedniku u tom kantonu. To fakticki znaci da je fazon sa 3 elektora u stvari kurcu sviranje i jos jedna do boli pateticna dimna zavjesa Bosnjacima i da je ovo identicno HDZovom prijedlogu o 1 elektorskom glasu po kantonu. Lagumdziji se po svaku cijenu mora u kraj stati.
-
Cohers
#562 Re: Izdaja u Briselu!
[quote="Fudo Bosna"]
U Daytonu je pazar samo verificiran, a Izetbegović i njegova kvislinškokriminalna svita sve je ranije dogovorila. Djelimično, problem je predstavljalo kako "matičnom" teritorijom nagraditi najodanije šegrte te kvislinškokriminalne svite i, također, kako adactirati "Zbogom Bosno, odoh u Sarajevo!" u veleizdajnički tefter.
Nakon Alije Izetbegovića i Fikreta Abdića, najveće zlo koje je moglo i koje je snašlo (R)BiH jeste Zlatko Lagumdžija. On je najodaniji šegrt Izetbegovića, zadužen (poput Milorada Dodika) da satanizira socijaldemokratsku ideju pod bh-nebom, zato što ta ideja oponira realizaciji bosnocidnih nacističko-fašističkih ciljeva.
Međutim, kako "kuca ne laje radi sela, već radi sebe", izborna jedinica uistinu ne znači ništa, ukoliko u njoj nema ko glasati. Stoga se pod palac miljenika SDA-vrhuške, Milorada Dodika, kao uvjet za sudjelovanje u vlasti u BiH, morala poturiti Deklaracija o genocidu u Srebrenici.
U Daytonu je pazar samo verificiran, a Izetbegović i njegova kvislinškokriminalna svita sve je ranije dogovorila. Djelimično, problem je predstavljalo kako "matičnom" teritorijom nagraditi najodanije šegrte te kvislinškokriminalne svite i, također, kako adactirati "Zbogom Bosno, odoh u Sarajevo!" u veleizdajnički tefter.
Nakon Alije Izetbegovića i Fikreta Abdića, najveće zlo koje je moglo i koje je snašlo (R)BiH jeste Zlatko Lagumdžija. On je najodaniji šegrt Izetbegovića, zadužen (poput Milorada Dodika) da satanizira socijaldemokratsku ideju pod bh-nebom, zato što ta ideja oponira realizaciji bosnocidnih nacističko-fašističkih ciljeva.
Međutim, kako "kuca ne laje radi sela, već radi sebe", izborna jedinica uistinu ne znači ništa, ukoliko u njoj nema ko glasati. Stoga se pod palac miljenika SDA-vrhuške, Milorada Dodika, kao uvjet za sudjelovanje u vlasti u BiH, morala poturiti Deklaracija o genocidu u Srebrenici.
#563 Re: Izdaja u Briselu!
heckler wrote:Al Jazeera je javila da je situacija ustvari jos gora nego sto se prvo dalo vidjeti. Naime, po njihovim saznanjima po ovom prijedlogu sva 3 elektorska glasa u kantonu bi se dodijelila pobjedniku u tom kantonu. To fakticki znaci da je fazon sa 3 elektora u stvari kurcu sviranje i jos jedna do boli pateticna dimna zavjesa Bosnjacima i da je ovo identicno HDZovom prijedlogu o 1 elektorskom glasu po kantonu. Lagumdziji se po svaku cijenu mora u kraj stati.
Da li se kome da nastavi teoretsku aplikaciju ovih pravila na rezultate proslih izbora jer imam obaveza danas. Nije tesko naravno pogoditi krajnji rezultat ovog idiotluka ali kada se vide brojevi tek onda je jasna monumentalnosti ove gluposti.
Sitan broj glasova sam ignorisao radi brzeg racunanja i jer nije toliko bitno za ovu ilustraciju

- LBVIEW
#564 Re: Izdaja u Briselu!
Bodkin wrote:
ovo je nazalost tacno..jebiga, krkanska smo zemlja u kojoj je josipovic peder,a dodik jaksamo nema onda cudjenja ako tako gledas na sve sto se desava u zemlji. nema plakanja kad hrvati trce kod angele da je vuku za rukav ili kad rade sve kontra bosnjacima
Kojeg cudenja i kukanja, pa ja ti samo dajem primjere koji potvrduju moju konstataciju kako se ne mozes pozivati na "relaksaciju" odnosa s nekim k'o ti non-stop politicki "radi o glavi", i ko koristi svaku priliku da ti "zabije".Evo uzmi primjer Dodicka: kakva "zategnutost odnosa" je istog i poslusnike mu ponukala na donosenje zakona o katastru kojim se perfidno pokusava oteti ono sto nije uspjelo u ratu? Ili se tu radi o tome da svaki prohtjev srpske i hrvatske politicke elite, ma koliko u sustini bio protiv bosnjackih interesa, mora biti zadovoljen ili ce to dovesti do "zategnutosti" koja se, naravno, mora "realaksirat" bosnjackim "slijeganjem ramenima" i bezpogovornim prihvatanjem?U politici kao i uostalom u privatnom zivotu vrijedi princip reciprociteta, i ta vasa tvrdnja o nekakvoj "relaksaciji" kao necem cemu treba teziti naustrb svojih interesa je udar na inteligenciju.Ili ti mozda vidis nesto sto ostali ne vide, u protivnom nemoj se ponavljati s ovom "relaksacijom",postalo je toliko otrcano i predvidivo.
- Fudo Bosna
#565 Re: Izdaja u Briselu!
@"Cohers"
Alija koji je sa svojom ARBIH, mogao do kraja 1995. godine osloboditi Banja Luku, tamo se spojiti sa HVO i HV, a početkom 1996. godine vjerovatno cijelu Posavinu i da okupiran početkom 1996 ostane samo dio istočne Bosne i sarajevska regija, „unaprijed„ , po tebi, dogovorio 51-49%, pa je li gubio ili DOBIJAO rat?. Ne lupaj takve gluposti molim te...Rukovodi se činjenicama, imao sam prilike pričati, bila je neka promocija, oko 15-tak minuta smo pričali sa Lazovićem, oko podjele 51-49%, neki su postavili pitanje kako je Alija pristao, slično kao ti, Lazović je odmah rekao da se o tome nije ni moglo diskutirati, znači , nije uopće moglo biti razgovora, to je bio uslov Daytona, to su Amerikanci zacrtali! Ne lupetaj , imaš i dalje žive sudionike. Ranije sam pojasnio kako bi ARBIH „prošla“, da smo se oglušili o upozorenje američkog ambasadora, mi bi se smatrali onim ko nije za mir i bili bombardovani. Ono što je još gore, zamisli situaciju da smo ušli , početkom 11/1995. Npr u Banja Luku, pa da smo se poslije morali povući.? Koji bi to bio moralni poraz i šamar? Ova Zlajina i SBB izdaja i popuštanje se dešavaju u potpuno drugačijim mirnodopskim uslovima, kada istočni dio RS-a odumire i demografski i ekonomski, kada je broj Hrvata vjerovatno ne veći od 13%, znači ja JESAM za ravnopravnost, jesam da i drugi ovu zemlju osjećaju svojom, ali ne da me neko pravi budalom i manjinom u vlastitoj Domovini, znači, slažem se, treba pregovarati ali ne treba bošnjački narod dovoditi u NERAVNOPRAVAN položaj i činiti od nas manjinu. Kompromis je dogovor , a ne popuštanje:
"Tamo gdje, proporcialno gledajući imamo , tj. gdje su u kantonima, pretežno, „bošnjački“ glasači, 16,13,12 glasova,( Tuzlanski, Sarajevski i Zenički Kanton npr), u poređenju sa „hrvatskih" 3 ili 1 glasom, proporcionalno po broju glasača, (Zapadnohercegovački i Posavski Kanton) , e sada bi po elektronskim glasovima imao u svim ovim nabrojanim Kantonima po 3 elektronska..."
To po tebi nije bezobrazluk, pristati na takav „kompromis“ ???
Alija koji je sa svojom ARBIH, mogao do kraja 1995. godine osloboditi Banja Luku, tamo se spojiti sa HVO i HV, a početkom 1996. godine vjerovatno cijelu Posavinu i da okupiran početkom 1996 ostane samo dio istočne Bosne i sarajevska regija, „unaprijed„ , po tebi, dogovorio 51-49%, pa je li gubio ili DOBIJAO rat?. Ne lupaj takve gluposti molim te...Rukovodi se činjenicama, imao sam prilike pričati, bila je neka promocija, oko 15-tak minuta smo pričali sa Lazovićem, oko podjele 51-49%, neki su postavili pitanje kako je Alija pristao, slično kao ti, Lazović je odmah rekao da se o tome nije ni moglo diskutirati, znači , nije uopće moglo biti razgovora, to je bio uslov Daytona, to su Amerikanci zacrtali! Ne lupetaj , imaš i dalje žive sudionike. Ranije sam pojasnio kako bi ARBIH „prošla“, da smo se oglušili o upozorenje američkog ambasadora, mi bi se smatrali onim ko nije za mir i bili bombardovani. Ono što je još gore, zamisli situaciju da smo ušli , početkom 11/1995. Npr u Banja Luku, pa da smo se poslije morali povući.? Koji bi to bio moralni poraz i šamar? Ova Zlajina i SBB izdaja i popuštanje se dešavaju u potpuno drugačijim mirnodopskim uslovima, kada istočni dio RS-a odumire i demografski i ekonomski, kada je broj Hrvata vjerovatno ne veći od 13%, znači ja JESAM za ravnopravnost, jesam da i drugi ovu zemlju osjećaju svojom, ali ne da me neko pravi budalom i manjinom u vlastitoj Domovini, znači, slažem se, treba pregovarati ali ne treba bošnjački narod dovoditi u NERAVNOPRAVAN položaj i činiti od nas manjinu. Kompromis je dogovor , a ne popuštanje:
"Tamo gdje, proporcialno gledajući imamo , tj. gdje su u kantonima, pretežno, „bošnjački“ glasači, 16,13,12 glasova,( Tuzlanski, Sarajevski i Zenički Kanton npr), u poređenju sa „hrvatskih" 3 ili 1 glasom, proporcionalno po broju glasača, (Zapadnohercegovački i Posavski Kanton) , e sada bi po elektronskim glasovima imao u svim ovim nabrojanim Kantonima po 3 elektronska..."
To po tebi nije bezobrazluk, pristati na takav „kompromis“ ???
- madner
#566 Re: Izdaja u Briselu!
Da li ostaje Dom Naroda?heckler wrote:Al Jazeera je javila da je situacija ustvari jos gora nego sto se prvo dalo vidjeti. Naime, po njihovim saznanjima po ovom prijedlogu sva 3 elektorska glasa u kantonu bi se dodijelila pobjedniku u tom kantonu. To fakticki znaci da je fazon sa 3 elektora u stvari kurcu sviranje i jos jedna do boli pateticna dimna zavjesa Bosnjacima i da je ovo identicno HDZovom prijedlogu o 1 elektorskom glasu po kantonu. Lagumdziji se po svaku cijenu mora u kraj stati.
- heckler
#567 Re: Izdaja u Briselu!
Sute kao zaliveni, samo im nekad izleti da je i to "dogovoreno". Znaci tu je povala jos gora nego za predsjednistvo.madner wrote:Da li ostaje Dom Naroda?heckler wrote:Al Jazeera je javila da je situacija ustvari jos gora nego sto se prvo dalo vidjeti. Naime, po njihovim saznanjima po ovom prijedlogu sva 3 elektorska glasa u kantonu bi se dodijelila pobjedniku u tom kantonu. To fakticki znaci da je fazon sa 3 elektora u stvari kurcu sviranje i jos jedna do boli pateticna dimna zavjesa Bosnjacima i da je ovo identicno HDZovom prijedlogu o 1 elektorskom glasu po kantonu. Lagumdziji se po svaku cijenu mora u kraj stati.
-
oridjidji
#568 Re: Izdaja u Briselu!
Svi su se tu ponjeli kao kurve. Od zemalja oko nas do onih zemalja ko je se za sve nesto pitaju jer im se može. Sve republike u Jugoslaviji su imali pravo na samoopredjeljenje i pravo na put u nezavisnost, a od BiH se trazilo da se podijeli na tri etnicke teritorije sa pravom naroda da odluce dali ce ostati u BiH ili ne (lisabonski sporazum) i tu pricu su gurale i Srbija i Hrvatska,njihovi poslusnici Karadzic i Boban, pa donekle i EU. Zar nije Karadzic govorio ako gradjani BiH imaju pravo na samoopredjeljenje, onda na to pravom imamo i mi Srbi, a zna se da to pravo nisu imali posebice narodi vec republike koje su cinile Jugoslaviju. Vazda peremo Aliju, kao da je on jedini i iskljucivi krivac za ono sto se desilo, a ljudi su nas pustili da se ubijamo 3 i po godine, a bili smo na korak od njih, na kraju je opet naš rat zaustavila Amerika i podijelila BiH na dva entiteta. Ne mogu se vaditi da nisu znali kako da nam pomognu. Bolje je pitanje sto nisu htijeli.PerverzMusharaf wrote:ista se priča uvijek ponavlja. evropa posreduje nekom dogovoru koji bi mogao da otkloni izmisljene probleme i ukljuci nas u zajednicu civilizovanih drzava eu i onda se pojavi sda (alija izetbegovic) i uz (potajnu) agitaciju americke ambasade (kojoj je cilj nestabilna bih i nestabilna evropa) ubjeđuju bosnjake kako je za njih taj i takav dogovor nepravedan i kako je evropa stara kurva koja uvijek nesta muti na stetu muslimana i jadnog bosnjackog naroda.
- madner
#569 Re: Izdaja u Briselu!
heckler wrote:Sute kao zaliveni, samo im nekad izleti da je i to "dogovoreno". Znaci tu je povala jos gora nego za predsjednistvo.madner wrote:Da li ostaje Dom Naroda?heckler wrote:Al Jazeera je javila da je situacija ustvari jos gora nego sto se prvo dalo vidjeti. Naime, po njihovim saznanjima po ovom prijedlogu sva 3 elektorska glasa u kantonu bi se dodijelila pobjedniku u tom kantonu. To fakticki znaci da je fazon sa 3 elektora u stvari kurcu sviranje i jos jedna do boli pateticna dimna zavjesa Bosnjacima i da je ovo identicno HDZovom prijedlogu o 1 elektorskom glasu po kantonu. Lagumdziji se po svaku cijenu mora u kraj stati.
Nema razloga za Dom Naroda ako ce koristiti ovaj sistem u FBiH.
Preporuka VK je da isti ostane samo na drzavnom nivou.
Dakle dogovorili su se, ali niko ne moze viditi dogovor?
- mO k3
#570 Re: Izdaja u Briselu!
Krleža da je danas živ dopunio bi onu svoju izreku i na to još dodao sačuvaj me bože ....... I na kraju " bošnjačke političke elite " 
- heckler
#571 Re: Izdaja u Briselu!
Nisam jos nigdje vidio da se spominjalo moguce ukidanje DN na federalnom nivou. Mentalni pacijent sa tumorom na mozgu je HDZu vec davno ponudio reformu izbora DN kroz koju im je ispunio najmokriji od snova. Ovo je samo nadogradjivanje tog odrona.madner wrote:heckler wrote:Sute kao zaliveni, samo im nekad izleti da je i to "dogovoreno". Znaci tu je povala jos gora nego za predsjednistvo.madner wrote:
Da li ostaje Dom Naroda?
Nema razloga za Dom Naroda ako ce koristiti ovaj sistem u FBiH.
Preporuka VK je da isti ostane samo na drzavnom nivou.
Dakle dogovorili su se, ali niko ne moze viditi dogovor?
Sjeme mu se zatrlo.
- Mister Yes
#572 Re: Izdaja u Briselu!
Za sve one koji još uvijek ne znaju šta se dešavalo:
Sastanak Kontakt grupe, Ženeva, 13 MAJ 1994 godine.
http://www.slobodanpraljak.com/MATERIJA ... 95/197.pdf
Već tada U MAJU 1994. godine je poznato da će omjer biti 51-49. Hej u Maju 1994-e a Dayton bio u Novembru 1995-e
Već u Julu 1994-e, Kontakt grupa se već dogovorila i o osnovnim elementima budućeg ustava:
http://www.slobodanpraljak.com/MATERIJA ... 95/203.pdf
Hej u Julu 1994-e a Dayton bio u Novembru 1995-e
U Septembru 1995 već se znaju i svi detalji ustava uključujući i ime Republika Srpska:
http://www.slobodanpraljak.com/MATERIJA ... 95/215.pdf
Još jednom podsjećam da će Daytonska mirovna konferencija početi tek 01.Novembra a sve osim karte je već dogovoreno 08.Septembra.
U Daytonu se dogovorala karta ali s obzirom da je 51-49 omjer bio fiksan još od Maja 1994-e pitanje je bilo samo kojih 51% će dobiti Federacija. Osnovni prioriteti su i tu bili jasni (veza sa Bihaćem, veza sa Goraždem i Sarajevo) a detalje su iscrtali Milošević i Silajdžić kao što znamo. Nije bilo šanse da se povežemo sa Bihaćem a da uz to dobijemo i podrinje jer to bi bilo puno više od 51%.
Vrijeme je da prestane priča o izdaji Alilje. 51-49 su dogovorili "veliki" puno prije Daytona a sa rogatim se ne valja bosti.
Već tada U MAJU 1994. godine je poznato da će omjer biti 51-49. Hej u Maju 1994-e a Dayton bio u Novembru 1995-e
Već u Julu 1994-e, Kontakt grupa se već dogovorila i o osnovnim elementima budućeg ustava:
U Septembru 1995 već se znaju i svi detalji ustava uključujući i ime Republika Srpska:
Još jednom podsjećam da će Daytonska mirovna konferencija početi tek 01.Novembra a sve osim karte je već dogovoreno 08.Septembra.
U Daytonu se dogovorala karta ali s obzirom da je 51-49 omjer bio fiksan još od Maja 1994-e pitanje je bilo samo kojih 51% će dobiti Federacija. Osnovni prioriteti su i tu bili jasni (veza sa Bihaćem, veza sa Goraždem i Sarajevo) a detalje su iscrtali Milošević i Silajdžić kao što znamo. Nije bilo šanse da se povežemo sa Bihaćem a da uz to dobijemo i podrinje jer to bi bilo puno više od 51%.
Vrijeme je da prestane priča o izdaji Alilje. 51-49 su dogovorili "veliki" puno prije Daytona a sa rogatim se ne valja bosti.
- Paranoid
#573 Re: Izdaja u Briselu!
Može li mi neko pomoći? Pokušavam da nađem jedan stari snimak Senadove emisije "face to face" koja se snimala, čini mi se u SARTR-u...i dio kada Senad Zlatka pita o prezimenu...a pod pitanje je išlo: "Da li ti potkopavaš ovu državu"...
PS: PomoGnite vi meni, pomoGnut ću i ja vama!
PS: PomoGnite vi meni, pomoGnut ću i ja vama!
Last edited by Paranoid on 26/03/2013 10:07, edited 1 time in total.
- veljaca
#574 Re: Izdaja u Briselu!
Mister Yes wrote:Za sve one koji još uvijek ne znaju šta se dešavalo:
Dzaba ti sve ovo pricas ....
Sada ce opet price o izdaji i Aliji .....
- madner
#575 Re: Izdaja u Briselu!
Zapravo je taj omjer vec bio ponudjen i 93, no Srbi nisu prihvatili jer su tada imali vise teritorije. I nisu munje pocele sjevati na njih.
Inace govoriti o nekom radikalnom zaokretu politike protiv ARBiH je smjesno, tada je javno mijenje na zapadu bilo takvo da ni jedan politicar to sebi ne bi mogao priustiti.
Inace govoriti o nekom radikalnom zaokretu politike protiv ARBiH je smjesno, tada je javno mijenje na zapadu bilo takvo da ni jedan politicar to sebi ne bi mogao priustiti.