Sead Kolašinac

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
luckylaka

#551 Re: Sead Kolašinac

Post by luckylaka »

jeza u ledja wrote:znaci ovaj nas momak zajebaje? :? :-? :sad: :twisted:
More biti i da zajebaje ali jebaji ga nije ni njemu lako.Mozda jos ceka poziv za A selekciju Njemacke haj ga znaj.Novinarcici po obicaju seru hoce-nece a niko konkretnih dokaza nema ni za jedno ni drugo
Cabadahija

#552 Re: Sead Kolašinac

Post by Cabadahija »

luckylaka wrote:
More biti i da zajebaje ali jebaji ga nije ni njemu lako.Mozda jos ceka poziv za A selekciju Njemacke haj ga znaj.Novinarcici po obicaju seru hoce-nece a niko konkretnih dokaza nema ni za jedno ni drugo
Cuj "nije mu lahk"?? A nama jeste?? Jednostavno je totalno NISKO i PODMUKLO na takav nacin LAGATI zarad samo svoje vlastite koristi, a nijednog trenutka se ne obazirati kakvu stetu nanosis drugome, tj nama!

Normalno je i prirodno da svako gleda i na svoj licni interes, al NE PO SVAKU CIJENU, ne da lazes i omalovazavs neku drzavu tako sto lazes unaokolo po Njemackoj i sa svojim ocem pricas ljudima koji su ITEKAKO UCESTVOVALI u izgradnji Kolasinca kao fudbalera, nasi Bosanci, ljudi kojima svaki dan LAZE da je predao dokumente kako bi igrao za BiH !

Ima Boga! Evo, ko se jos sjeca onog "GOLMANA" JAKUPOVICA ili kako se vec zvao, sto je NA MIG Svicarske poletio braniti za njih, a sad je zavrsio na fudbalskom SMETLJISTU !!! :!:
Nas problem je sto mi konstantno pokusavamo naci "novog Ibrahimovica" ali Ibrahimovic je LICNO izjavio da NIKADA nije bilo ni govora o nastupu za reprezentaciju BiH ili Hr, covjek je to LICNO IZJAVIO na pressu u Zg kad je Svedska igrala prijateljsku protiv Hrvatske :!:
Jedina "veza" i pomen Ibrahimovicevog igranja za BiH jeste NAVODNA izjava njegovog oca da mi ON (njegov otac) zelio da Ibrahimovic igra za BiH, a nasi novinari zeljni senzacije i kivni na rukovodstvo tadasnjeg Fudbalskog saveza BiH, su napravili citavu BAJKU oko Ibrahimovica, mada od toga nista nije istina.

Slicna stvar je i sa Kolasincom, samo sto je sad Kolasincev otac u ulozi menandzera i pokusava sina "utrpati" u "A" reprezentaciju Njemacke.
Infaze Studio

#553 Re: Sead Kolašinac

Post by Infaze Studio »

JA to govorim od samog pocetka ove sage...Da Bog da da sam u krivu, ali male su prilike.
Edin H.

#554 Re: Sead Kolašinac

Post by Edin H. »

Ne bih rekao bas da zajebava, nego mi se cini da je malo skontao kako je citava stvar oko promjene drzavljanstva kompleksna i kako moze rezultirati gubitkom njemackog drzavljanstva, ukoliko se ne nadje neka rupa u (njemackom) zakonu.
Ima raje raznih profila na forumu, pa ne vidjeh da neko nadje nacin kako se to moze izbjeci, u svakom slucaju treba razgovarati sa dobrim imigracionim advokatom u Njemackoj.
gold'n'brown

#555 Re: Sead Kolašinac

Post by gold'n'brown »

Po novom zakonu koji je donesen prije par dana ne mora se odricati njemackog drzavljanstva. Znaci ako je to bila prepreka vise je nema. Naravno ukoliko Njemacka dozvoljava dvojno drzavljanstvo.
gold'n'brown

#556 Re: Sead Kolašinac

Post by gold'n'brown »

KvaziExpert wrote:mislim da je prepreka njemački zakon, ne naš, oni ne dozvoljavaju dvojno državljanstvo
Da, u pravu si. Sada sam provjerio.
GeneralBHF

#557 Re: Sead Kolašinac

Post by GeneralBHF »

U buducnosti to mu nece predstavljati nikakav problem pa mozete vidjeti primjer drugih fudbalera kao sto je Salihamidzic, Barbarez, Bajramovic, Piplica. Kolasinac je potpisao kvalitetan dugotrajan ugovor koji mu garantuje razvoj i sve zavisi od njegovog rada a ne iskljucivo drzavljanstva jer Schalke gleda da ga proda za 3-4 sezone i uzme 10-15 mil na njemu a do tada ima kvalitetnog igraca.

On u bilo koje vrijeme moze da registruje svoju firmu i da dobije PR kako sam skontao sa ovim ugovorom on ima osiguranu finu buducnost.
Edin H.

#558 Re: Sead Kolašinac

Post by Edin H. »

GeneralBHF wrote:U buducnosti to mu nece predstavljati nikakav problem pa mozete vidjeti primjer drugih fudbalera kao sto je Salihamidzic, Barbarez, Bajramovic, Piplica. Kolasinac je potpisao kvalitetan dugotrajan ugovor koji mu garantuje razvoj i sve zavisi od njegovog rada a ne iskljucivo drzavljanstva jer Schalke gleda da ga proda za 3-4 sezone i uzme 10-15 mil na njemu a do tada ima kvalitetnog igraca. On u bilo koje vrijeme moze da registruje svoju firmu i da dobije PR kako sam skontao sa ovim ugovorom on ima osiguranu finu buducnost.
Lakse ce se sloziti u klubove zemljalja evropske unije ako ima njemacku saru i ako se ne vodi kao jedan od igraca izvan. U Engleskoj npr. postoji limit.
DonVito

#559 Re: Sead Kolašinac

Post by DonVito »

Jeli on gluhonjem pa ne moze dati intervju :roll: neki dan otac prica za njega, da ce doci u Bosnu ovo ono.. sad je naravno prica nije mogao pocele pripreme S04, nije mogao ha ya
Pa jucer Anel Dzaka zna rekao mu Sead.. Ko koga ovdje ?

Samo zeli da skrene paznju selektora Elfa. Zna da ga rep. BIH zeli tj. Pape pa mu se ne zuri.. ovo su zadnji pokusaji da se skrene paznja selektoru Elfa.
Treba Begic direktno da ode i sa njim u 4 oka a ne preko oca... tetke, tetka itd.
Infaze Studio

#560 Re: Sead Kolašinac

Post by Infaze Studio »

Edin H. wrote:
Ne bih rekao bas da zajebava, nego mi se cini da je malo skontao kako je citava stvar oko promjene drzavljanstva kompleksna i kako moze rezultirati gubitkom njemackog drzavljanstva, ukoliko se ne nadje neka rupa u (njemackom) zakonu.
Ima raje raznih profila na forumu, pa ne vidjeh da neko nadje nacin kako se to moze izbjeci, u svakom slucaju treba razgovarati sa dobrim imigracionim advokatom u Njemackoj.
Cuj, sad skont'o kako to ide.. :zzzz:
jeza u ledja

#561 Re: Sead Kolašinac

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:Ima raje raznih profila na forumu, pa ne vidjeh da neko nadje nacin kako se to moze izbjeci, u svakom slucaju treba razgovarati sa dobrim imigracionim advokatom u Njemackoj.
Mislim da je vec vise ljudi na forumu objasnilo kako se to moze izvesti.
Zar Misimovic nije isti primjer i zar je on izgubio njemacko drzavljanstvo?
GeneralBHF

#562 Re: Sead Kolašinac

Post by GeneralBHF »

Ima sigurno rjesenje i za pasos samo se treba malo potruditi a mislim da oni ne znaju mnogo oko toga pa se savez trebao malo vise zaloziti da nadje adekvatnog pravnog savjetnika a vjerujem da ih svi imaju od Barbareza, Bajramovica, Misimovica jer na zapadu ne mozes nista bez advokata.
Edin H.

#563 Re: Sead Kolašinac

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:
Edin H. wrote:Ima raje raznih profila na forumu, pa ne vidjeh da neko nadje nacin kako se to moze izbjeci, u svakom slucaju treba razgovarati sa dobrim imigracionim advokatom u Njemackoj.
Vjeruj mi da znam o ovim stvarima, ali ne za njemacku, i nije niko dao logicno objasnjenje.

Jeste, ali moguce je da ih je Miske samo uhvatio na blef, druga su vremena bila
jeza u ledja

#564 Re: Sead Kolašinac

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:
jeza u ledja wrote:
Vjeruj mi da znam o ovim stvarima, ali ne za njemacku, i nije niko dao logicno objasnjenje.

Jeste, ali moguce je da ih je Miske samo uhvatio na blef, druga su vremena bila
Ma fino je neko objasnio, nesto tipa kad jednom sredi papire za BiH moze uraditi XY da povrati njemacko drzavljanstvo ili neki papir koji ce mu omoguciti iste beneficije kao svaki drugi njemacki drzavljanin.
Nije Miske jedini primjer, meni pada na pamet recimo Prince Boateng.
luckylaka

#565 Re: Sead Kolašinac

Post by luckylaka »

Ne znam da li Svabe igraju prijateljski mec u augustu.Ako igraju i Kolasin ne dobije poziv eto ga nama ako dobije jebaji ga idemo dalje
GeneralBHF

#566 Re: Sead Kolašinac

Post by GeneralBHF »

luckylaka wrote:Ne znam da li Svabe igraju prijateljski mec u augustu.Ako igraju i Kolasin ne dobije poziv eto ga nama ako dobije jebaji ga idemo dalje
Ma nema sanse da dobije poziv u Njemackoj bar jos 3 godine!
po_reznac

#567 Re: Sead Kolašinac

Post by po_reznac »

evo sad svi sto su pljuvali nek lizu, posebno vito

http://www.bhfudbal.ba/bih-vijesti/repr ... -zmaj.html
Image
antifascism

#568 Re: Sead Kolašinac

Post by antifascism »

po_reznac wrote:evo sad svi sto su pljuvali nek lizu, posebno vito

Image
Svaka cast savezu i Spahicu :thumbup:
Partijaner

#569 Re: Sead Kolašinac

Post by Partijaner »

Doso frajer na sudzuku. :bih: :bih:
Image
Last edited by Partijaner on 28/07/2013 20:05, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#570 Re: Sead Kolašinac

Post by It_is_a_Leclerc »

It_is_a_Leclerc wrote:Sead Kolašinac će igrati za fudbalsku reprezentaciju BiH.
Rek'o ja. :)
denimb

#571 Re: Sead Kolašinac

Post by denimb »

Dakle:

............................Begovic................................

Mujdza...........Bicakcic.............Spahic.............Zukanovic

.............................Kolasinac..................................

.....Hajrovic...................Pjanic...................Lulic.........

...................Ibisevic...............Dzeko......................

Moze se proci grupa u Brazilu ako nista (pod uslovom da se srede papiri do tada) :D
Zmijuga loma

#572 Re: Sead Kolašinac

Post by Zmijuga loma »

denimb wrote:Dakle:

............................Begovic................................

Mujdza...........Bicakcic.............Spahic.............Zukanovic

.............................Kolasinac..................................

.....Hajrovic...................Pjanic...................Lulic.........

...................Ibisevic...............Dzeko......................
Image
DonVito

#573 Re: Sead Kolašinac

Post by DonVito »

antifascism wrote:
po_reznac wrote:evo sad svi sto su pljuvali nek lizu, posebno vito

Image
Svaka cast savezu i Spahicu :thumbup:
Jeli ovo montaza :roll: :roll: Ko je platio kafu ?
scooby_dooby_doo

#574 Re: Sead Kolašinac

Post by scooby_dooby_doo »

daj ga na DMF :kiss:
DonVito

#575 Re: Sead Kolašinac

Post by DonVito »

Do sad je mogao da upise 10tak nastupa ali izgleda da nije zaintr. evo dosli mu Begic i Spaha na noge pa da vidimo hoceli zahtjev ispuniti.. :roll:
Post Reply