Ovo si upravu ali ko je vas tjerao da idete i omogućavate ovim da dođu sad tu i ostanu bolan i nebio ovi su tvoji prodavali im imanja i kuće i sad to nema boga da se vrati, kad uđem u bilo koju instituciju na čehri mu vidim da nije odavde, oni zubi nekakvi face pih..Creasy wrote:OpusDei wrote:^^Samo sto mi ne dolazimo na vase forume (sta cemo uopste tamo?) nego vi na nasePa pogledaj samo koliko vas ima na ovoj temi
![]()
Kao sto morate u SA kad god zelite ici u kino, pozoriste, na plivanje, soping itd.
Koje bolan vase forume? Ti mozda mozes svojatati gorazdanski, visegradski, dobojski forum... Dodjes u SA 1992. i ovo je sad tvoj forum, a nije moj?
Istočno Sarajevo
- gomago
#551 Re: Istočno Sarajevo
- respo
#552 Re: Istočno Sarajevo
samo sto je tu veoma bitna razlika lukavica je centar istocnog sarajeva sto znaci da bi recimo vraca kula vojkovici i sta ja znam koja mjesta trebala biti alipasino dobrinja i ostalovarijabilni wrote:@bodkin, valjda ces se izvinuti skoli, jer ta slika nije ni u kakvoj skoli kako si ti u prvom postu napisao.![]()
@respo, creasy je poredio lukavicu sa naseljima bliskim njoj. novo sarajevo i novi grad imaju bar dva-tri puta vise stanovnika nego istocno sarajevo a nikakvih kulturnih desavanja nema.
i sta je tu onda spavaonica reci ti meni? sto neko ko zivi na alipasinu ili dobrinji mora da ide u slogu? sto nema nikakvog objekta takve vrste u tim naseljima? nije valjda da nema potrebe i da su barloti i niskina priceza jedini objekti zapadno od marijin dvora koji zadovoljavaju muzicke potrebe i ukuse stanovnika novog sarajeva i novog grada? oni jedini dovode muzičare uživo. o galerijama, muzejima, kinima, pozorištima... ne bih. novo sarajevo je prije rata imalo i kino arenu i kino kumrovec, sad nema nijednog. ako je grad samo ono sto nam se kulturno nudi od bascarsije do marijin dvora onda nista. za jedan prosjecan ljudski zivot ce lukavica dostici te standarde.
a sta je problem otici u slogu s alipasina ili dobrinje?
sta trebamo svak u svoje naselje da izlazi da pravimo favele?
i normalno da ce onaj s alipasina i dobrinje otici i u cinema city i gdje vec kad ima normalan prevoz od kuce do tih mjesta i nazad
sjednes u tramvaj izadjes provedes se kako ti odgovara i nazad kuci tramvajem ili busom
barloti i princeza imaju svoje goste
sloga ima svoje jez pub i ostali svoje sve do afiniteta takodje igman bosna i sta vec ima dole na ilidzi takodjer svoje
ajmo znaci svaki kvart da ima po jedan rokerski jedan turbofolk jedan dzez itd kafic
i sta smo dobili sve kafic do kafica i tako svako naselje
ne trebaju nam drugi objekti
pa to nema ni london ni NY kao "najvazniji" gradovi na svijetu a kamoli manji tipa sarajevo
za jedan prosjecni ljudski zivot mi ratujemo minimalno 2 puta pa se onda dijelimo i obnavljamo
tako da je pitanje hoce li lukavica dostici sta sve dok ne promijenimo hard disk u glavi
-
idimidodjimi
#553 Re: Istočno Sarajevo
tacno, nema gradskog prevoza...al' ga je i sve manje i na drugoj stranistale wrote:Nema gradski prevoz, ili se ne da vidjeti, to kao prvo i jedino i obavezno da se zove naselje al eto ima sa one strane duge trola...neće namjerno da uvedu naši, federalci, baš radi toga
-
varijabilni
#554 Re: Istočno Sarajevo
a arenu i kumrovec si namjerno preskočio? govorim ti koliko ljudi živi u jednoj opštini a koliko te opštine nikakvog kulturnog sadržaja ne nude, a prije rata su ga imale. sad su spavaonice jer nikakvog sadržaja u njima nema, to je porazno budući da tu živi možda i 200.000 ljudi.respo wrote:samo sto je tu veoma bitna razlika lukavica je centar istocnog sarajeva sto znaci da bi recimo vraca kula vojkovici i sta ja znam koja mjesta trebala biti alipasino dobrinja i ostalovarijabilni wrote:@bodkin, valjda ces se izvinuti skoli, jer ta slika nije ni u kakvoj skoli kako si ti u prvom postu napisao.![]()
@respo, creasy je poredio lukavicu sa naseljima bliskim njoj. novo sarajevo i novi grad imaju bar dva-tri puta vise stanovnika nego istocno sarajevo a nikakvih kulturnih desavanja nema.
i sta je tu onda spavaonica reci ti meni? sto neko ko zivi na alipasinu ili dobrinji mora da ide u slogu? sto nema nikakvog objekta takve vrste u tim naseljima? nije valjda da nema potrebe i da su barloti i niskina priceza jedini objekti zapadno od marijin dvora koji zadovoljavaju muzicke potrebe i ukuse stanovnika novog sarajeva i novog grada? oni jedini dovode muzičare uživo. o galerijama, muzejima, kinima, pozorištima... ne bih. novo sarajevo je prije rata imalo i kino arenu i kino kumrovec, sad nema nijednog. ako je grad samo ono sto nam se kulturno nudi od bascarsije do marijin dvora onda nista. za jedan prosjecan ljudski zivot ce lukavica dostici te standarde.
a sta je problem otici u slogu s alipasina ili dobrinje?
sta trebamo svak u svoje naselje da izlazi da pravimo favele?
i normalno da ce onaj s alipasina i dobrinje otici i u cinema city i gdje vec kad ima normalan prevoz od kuce do tih mjesta i nazad
sjednes u tramvaj izadjes provedes se kako ti odgovara i nazad kuci tramvajem ili busom
barloti i princeza imaju svoje goste
sloga ima svoje jez pub i ostali svoje sve do afiniteta takodje igman bosna i sta vec ima dole na ilidzi takodjer svoje
ajmo znaci svaki kvart da ima po jedan rokerski jedan turbofolk jedan dzez itd kafic
i sta smo dobili sve kafic do kafica i tako svako naselje
ne trebaju nam drugi objekti
pa to nema ni london ni NY kao "najvazniji" gradovi na svijetu a kamoli manji tipa sarajevo
za jedan prosjecni ljudski zivot mi ratujemo minimalno 2 puta pa se onda dijelimo i obnavljamo
tako da je pitanje hoce li lukavica dostici sta sve dok ne promijenimo hard disk u glavi
- respo
#555 Re: Istočno Sarajevo
nisam to preskocio
jesu bili su i sta?
kazem ti isto vrijeme je drugacije tako da ne vjerujem i da imaju kino kumrovec ne bi imali gledalaca jer bi bilo na nivou kumroveca iz 1990-e
i tebi je veci uzitak otici u city i gledati 3D ovakav onakav film ili bi trebali multiplekse otvarati kao kafice
ja ti opet ponavljam poredis lukavicu koja bi trebala biti "bascarsija-m.dvor" istocnog sarajeva sa dobrinjom i alipasinom
koja je to logika?
jesu bili su i sta?
kazem ti isto vrijeme je drugacije tako da ne vjerujem i da imaju kino kumrovec ne bi imali gledalaca jer bi bilo na nivou kumroveca iz 1990-e
i tebi je veci uzitak otici u city i gledati 3D ovakav onakav film ili bi trebali multiplekse otvarati kao kafice
ja ti opet ponavljam poredis lukavicu koja bi trebala biti "bascarsija-m.dvor" istocnog sarajeva sa dobrinjom i alipasinom
koja je to logika?
- Jedinstvo_Manchester
#556 Re: Istočno Sarajevo
Otišli su jer im niko nije mogao garantovati sigurnost da ostanu na svojim ognjištima, ali tu se nikad nećemo moći složiti, ti ćeš reći pozvali ih Radovan i Momo, jesu ih pozvali, al bi li ti otisao iz svoje kuće da te je Alija pozvao da to učiniš, a vamo ti svi garantuju sigurnost i da te neće voditi na ispitivanje i propitivati gdje si bio sta si radio za vrijeme rata, ajde molim te...gomago wrote:Ovo si upravu ali ko je vas tjerao da idete i omogućavate ovim da dođu sad tu i ostanu bolan i nebio ovi su tvoji prodavali im imanja i kuće i sad to nema boga da se vrati, kad uđem u bilo koju instituciju na čehri mu vidim da nije odavde, oni zubi nekakvi face pih..Creasy wrote:OpusDei wrote:^^Samo sto mi ne dolazimo na vase forume (sta cemo uopste tamo?) nego vi na nasePa pogledaj samo koliko vas ima na ovoj temi
![]()
Kao sto morate u SA kad god zelite ici u kino, pozoriste, na plivanje, soping itd.
Koje bolan vase forume? Ti mozda mozes svojatati gorazdanski, visegradski, dobojski forum... Dodjes u SA 1992. i ovo je sad tvoj forum, a nije moj?
-
varijabilni
#557 Re: Istočno Sarajevo
logika je da lukavica nije bcrs-md nego naselje poput ovih navedenih.respo wrote:nisam to preskocio
jesu bili su i sta?
koja je to logika?
- gomago
#558 Re: Istočno Sarajevo
Zašto će me voditi nije mi jasno ko je god čist nema se čega bojati, pa i otići neko vrijeme dok se slegne,a ne iseliti se totalno, pa gledam onaj Osjek pored Ilidže vazda je bio naseljen pravoslavcima u 90 % slučajeva, pa i Ilidža sama Centar je bila većinska pravoslavna, pa Vreoca pa plandište itd, sad to nije tako ali su tome doprinijeli i Momo Krajišnik i taj drugi, i moguće da je bilo i nasilnog iseljavanja onih koji nisu htjeli ići.Jedinstvo_Manchester wrote: Koje bolan vase forume? Ti mozda mozes svojatati gorazdanski, visegradski, dobojski forum... Dodjes u SA 1992. i ovo je sad tvoj forum, a nije moj?
Ovo si upravu ali ko je vas tjerao da idete i omogućavate ovim da dođu sad tu i ostanu bolan i nebio ovi su tvoji prodavali im imanja i kuće i sad to nema boga da se vrati, kad uđem u bilo koju instituciju na čehri mu vidim da nije odavde, oni zubi nekakvi face pih..
Otišli su jer im niko nije mogao garantovati sigurnost da ostanu na svojim ognjištima, ali tu se nikad nećemo moći složiti, ti ćeš reći pozvali ih Radovan i Momo, jesu ih pozvali, al bi li ti otisao iz svoje kuće da te je Alija pozvao da to učiniš, a vamo ti svi garantuju sigurnost i da te neće voditi na ispitivanje i propitivati gdje si bio sta si radio za vrijeme rata, ajde molim te...
- Hemera
#559 Re: Istočno Sarajevo
sto gras istocno sarajevo je otisao u stecaj?imali su oni svog prevoznika i iamju svojih prevoznika pa neka se organizuju,ne mora nas gras da se njima organizujeidimidodjimi wrote:tacno, nema gradskog prevoza...al' ga je i sve manje i na drugoj stranistale wrote:Nema gradski prevoz, ili se ne da vidjeti, to kao prvo i jedino i obavezno da se zove naselje al eto ima sa one strane duge trola...neće namjerno da uvedu naši, federalci, baš radi toga... kad spominjes trole, cire, koliko trolejbusa novih, od rata naovamo, gras je kupio???
http://www.ekapija.com/website/bih/page/118525
- respo
#560 Re: Istočno Sarajevo
pa u tome i jeste fazon a ono sto lukavica ima imaju i navedena naselja svako naselje po 5 kafica apoteku pekaru kladionicu i to je tovarijabilni wrote:logika je da lukavica nije bcrs-md nego naselje poput ovih navedenih.respo wrote:nisam to preskocio
jesu bili su i sta?
koja je to logika?
a ne kao sto se zeli predstaviti kao da pricamo o beverly hills-u a ne o lukavici
- Jedinstvo_Manchester
#561 Re: Istočno Sarajevo
Niko nikoga nije na silu natjerao da se seli, tad je strah od neizvjesnosti bio glavni motiv iseljavanja, pa nismo se 4 godine ljubili već ratovali, niko ko je bio u vojsci nije htio ostati na neprijateljskoj teritoriji to je bar jasno. Ostali su neki stari ljudi koji nisu imali gdje i kod koga. Po reintegraciji Sarajeva je bilo svega, mog komšiju od 60 i kusur godina je policija kidnapovala u zoru iz kuće 20 Marta 1996 a kuća mu se nalazila na samoj liniji razgraničenja.gomago wrote:Zašto će me voditi nije mi jasno ko je god čist nema se čega bojati, pa i otići neko vrijeme dok se slegne,a ne iseliti se totalno, pa gledam onaj Osjek pored Ilidže vazda je bio naseljen pravoslavcima u 90 % slučajeva, pa i Ilidža sama Centar je bila većinska pravoslavna, pa Vreoca pa plandište itd, sad to nije tako ali su tome doprinijeli i Momo Krajišnik i taj drugi, i moguće da je bilo i nasilnog iseljavanja onih koji nisu htjeli ići.Jedinstvo_Manchester wrote: Otišli su jer im niko nije mogao garantovati sigurnost da ostanu na svojim ognjištima, ali tu se nikad nećemo moći složiti, ti ćeš reći pozvali ih Radovan i Momo, jesu ih pozvali, al bi li ti otisao iz svoje kuće da te je Alija pozvao da to učiniš, a vamo ti svi garantuju sigurnost i da te neće voditi na ispitivanje i propitivati gdje si bio sta si radio za vrijeme rata, ajde molim te...
- CSKA
#562 Re: Istočno Sarajevo
Povukla se vojska,povukao se i narod,sve kako je dogovoreno u Dejtonu.Po meni jedna od najglupljih odluka u istoriji Srba,ali eto...
- karanana
#563 Re: Istočno Sarajevo
najgluplja odluka predati/integrisati sarajevo ili najgluplja odluka sto se narod nakon predaje povukao?
mislim da je sarajevo bilo karadzicev najjaci adut a alijina najveca boljka, tako da se to moralo istrgovati ovako kako se istrgovalo. a iskreno, ne znam ni na sta bi sve licilo da se bas na grbavici i dalje vijori srpska zastava. mada ni to ne bi bilo neizvodljivo i nemoguce. evo vidimo da se narod na sve privikne pa bi i na tu vrstu uredjenja.
mislim da je sarajevo bilo karadzicev najjaci adut a alijina najveca boljka, tako da se to moralo istrgovati ovako kako se istrgovalo. a iskreno, ne znam ni na sta bi sve licilo da se bas na grbavici i dalje vijori srpska zastava. mada ni to ne bi bilo neizvodljivo i nemoguce. evo vidimo da se narod na sve privikne pa bi i na tu vrstu uredjenja.
- CSKA
#564 Re: Istočno Sarajevo
Sto se narod povukao u sumu,sto je sa asfalta otisao medju borove.Ne krivim tu obicne ljude,krivim politicare.Tako da je citava istorija pogresnih politickih odluka tadasnjeg srpskog rukovodstva od 92 pa do 96 zavrsena logicno sa jednom ovakvom "pametnom" odlukom.
- Creasy
#565 Re: Istočno Sarajevo
zateznistub wrote:Nisam se mislio javljati na ovoj temi, ali mi ova izjava zapara oko. C.Vila nije u novom gradu? A gdje sam to 25 godina zivio? U Centru?Creasy wrote: C.Vila i Pofalici nisu u Novom Gradu...A sto se ugodnosti zivota tice, tu prevashodno mislim na stanje kriminaliteta i samu lokaciju naselja, konkretno u poredjenju sa Buca potokom - konfiguracija terena...
![]()
I ne pametuj vise, ziovta ti, nemoj da ti zovemo onog djeda sa semafora...
Nego gdje nego u novom gradu.
Cengic vila 2 je u Novom Gradu, a Cengic vila 1 je u Novom Sarajevu. Jasnije?
- Edin H.
#566 Re: Istočno Sarajevo
Drveni most, pored kojega su napravili onu nakazu od mosta je granica dvije opcineCreasy wrote:zateznistub wrote:Nisam se mislio javljati na ovoj temi, ali mi ova izjava zapara oko. C.Vila nije u novom gradu? A gdje sam to 25 godina zivio? U Centru?Creasy wrote: C.Vila i Pofalici nisu u Novom Gradu...A sto se ugodnosti zivota tice, tu prevashodno mislim na stanje kriminaliteta i samu lokaciju naselja, konkretno u poredjenju sa Buca potokom - konfiguracija terena...
![]()
I ne pametuj vise, ziovta ti, nemoj da ti zovemo onog djeda sa semafora...
Nego gdje nego u novom gradu.
Cengic vila 2 je u Novom Gradu, a Cengic vila 1 je u Novom Sarajevu. Jasnije?
- karanana
#567 Re: Istočno Sarajevo
ne bas. na lijevoj obali miljacke, opstina novi grad pocinje vise uzvodno, kod zutih nebodera.Edin H. wrote:
Drveni most, pored kojega su napravili onu nakazu od mosta je granica dvije opcine
na desnoj obali, most na otoci i cesta koja ide ka buca potoku je granica.
- Creasy
#568 Re: Istočno Sarajevo
Kakva ba "Princeza", ne radi odavno, a Nisku smo uhapsili neki dan.varijabilni wrote:@bodkin, valjda ces se izvinuti skoli, jer ta slika nije ni u kakvoj skoli kako si ti u prvom postu napisao.![]()
- Edin H.
#569 Re: Istočno Sarajevo
Sad je jasno ko unistava kulturnoumjetnicki zivot u opcinama Novi Grad i Novo SarajevoCreasy wrote: Kakva ba "Princeza", ne radi odavno, a Nisku smo uhapsili neki dan.
- karanana
#570 Re: Istočno Sarajevo
istocnosarajevski kafanski lobi pokreno hajku na nase heroje i ugostitelje.
- Edin H.
#571 Re: Istočno Sarajevo
karanana wrote:istocnosarajevski kafanski lobi pokreno hajku na nase heroje i ugostitelje.
i zasluzne sportske radnike sa Grbavice
Last edited by Edin H. on 18/02/2013 22:45, edited 1 time in total.
-
idimidodjimi
#573 Re: Istočno Sarajevo
ukljucujuci i zute neboderekaranana wrote:ne bas. na lijevoj obali miljacke, opstina novi grad pocinje vise uzvodno, kod zutih nebodera.Edin H. wrote:
Drveni most, pored kojega su napravili onu nakazu od mosta je granica dvije opcine
na desnoj obali, most na otoci i cesta koja ide ka buca potoku je granica.
- drndalo
#574 Re: Istočno Sarajevo
Pa s kim cu ja sad kafe ispijat...? Izdrzi Nisko, pravda je na tvojoj strani...karanana wrote:istocnosarajevski kafanski lobi pokreno hajku na nase heroje i ugostitelje.
-
Bodkin
#575 Re: Istočno Sarajevo
CSKA wrote:Sto se narod povukao u sumu,sto je sa asfalta otisao medju borove.Ne krivim tu obicne ljude,krivim politicare.Tako da je citava istorija pogresnih politickih odluka tadasnjeg srpskog rukovodstva od 92 pa do 96 zavrsena logicno sa jednom ovakvom "pametnom" odlukom.
CSKA wrote:Povukla se vojska,povukao se i narod,sve kako je dogovoreno u Dejtonu.Po meni jedna od najglupljih odluka u istoriji Srba,ali eto...