1.Da bi mogla upisti MAster na TU, treba da imas potvrdu da mozes studirati Master iz Elektrotehnike u BiH,odnosmo mislim da je potrebna cak i potvrda o upisu.. hoce li ti je ETF u Sarajevu (ili gdje vec studiras) izdati,znace valjda u studentskoj sluzbi (ali mislim da ce "tete" biti u najmanju ruku prilicno zbunjene)
2.Sve potrebne dokumente trebas poslati najkasnije do 1.septembra za zimski semestar odnosno 01.Februara za ljetni semestar.. ali posto obrada tvoga zahtjeva zna trajati i po 3 mjeseca,ja bih to poslao puno puno ranije ukoliko ti naravno tvoj fax u BiH izda potrebne dokumente..
3.Da li sa Masterom koji zavrsis u Austriji mozhes ostati i traziti posao..naravno da mozhes..
Ali odmah na rascistimo par stvari:
Ukoliko nemas radnog iskustva i ne znas pravo dobro programirati (preporucujem c# i javu) nisu ti najsjajnije sanse za posao.. Austrija nije velika industrijska zemlja i puno se vise traze informaticari nego inzinjeri ET-a.. ja licno poznajem jednog doktora elektrotehnike i jednog mastera koji se vec duze vremena muce da nadju posao..
I last but not least, sta mislis kolika je prosjecna plata Dipl.Ing.Elektrotehnike? Prije par dana upoznam momka iz Zenice koji je dosao da studira ELT u Bec i misli mrtav hladan da ce mu plata na ruke biti minimalno 4000€ !!!!