Neću. Te ne kuhaju pitu._BataZiv_0809 wrote:Znaš mi baba, upozno si ga. Taj je stigao i njivu i Dostojevskog. Nije sto je muskoRamzess Veliki wrote: Imala vremena jer nije materi pomagala na njivi i u kući ...![]()
![]()
![]()
Hoću da indirektno skrenem pažnju da se svaka dobra osobina može dvojako tumačiti ...![]()
P.S. Hajde sa mnom na žabarski da skupa muvamo voditeljice sa RAI UNO. Bunga Bunga
Obrazovanje i veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ramzess Veliki
#551 Re: Obrazovanje i veze
-
vnm
#552 Re: Obrazovanje i veze
svaka cast. nego reci ti meni jesi li udata? ako nisi, bil' se udala? ako jesi, bil' se razvela?dobar osjecaj wrote:Ja sam nekad mislila da ce mi prvenstveno biti bitna njegova nacitanost, obrazovanost, produhovljenost, sposobnost da razmislja o svemu, da razgovaramo o procitanom, dajemo jedno drugom poslovne ideje.
Danas kad nemam dovoljno vremena ni za sebe ni za njega, najcesce mi je svejedno sta cita ili sta misli u domenu opste kulture, politickih desavanja ili bilo cega sto bih mogla predstaviti drugim ljudima kao nesto sto ga cini pogodnim za dobru reklamu.
Bitno mi je da je sposoban da rijesava prakticne svakodnevne zivotne stvari, da brzo reaguje i djeluje umjesto da se premislja, razglaba i masta. Ako bih u nekim ili/ili prilicno krajnjim varijantama birala izmedju velikog citaoca, uglednog rado vidjenog akademika koji mi nije ni od kakve zivotno-upotrebne vrijednosti, radije bih izabrala tipa manjih citalackih ambicija a sposobnog da reaguje i vodi praktican zivot.
istinski inteligentni ljudi mogu naci zajednicku temu za razgovor sa bukvalno svakim. to je neko moje iskustvo koje sam stekao, mada zvuci kao da palamudim ali sta cu.
- Cherry-Cherry
#553 Re: Obrazovanje i veze
Al meni je uvijek bilo čudno, zašto ljudi misle da ako je žena visokoobrazovana automatski ne zna napraviti pitu
želi da dominira
i slične gluposti. Već je rekao @Bata da se može naći 3 u 1.
Domaćica u kuhinji, dama na ulici i kurva u krevetu. A ne dama u kuhinji, domaćica u krevetu i kurva na ulici.
- dust in the wind
#554 Re: Obrazovanje i veze
tako jeCherry-Cherry wrote:Al meni je uvijek bilo čudno, zašto ljudi misle da ako je žena visokoobrazovana automatski ne zna napraviti pituželi da dominira
Domaćica u kuhinji, dama na ulici i kurva u krevetu. A ne dama u kuhinji, domaćica u krevetu i kurva na ulici.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#555 Re: Obrazovanje i veze
Cherry-Cherry wrote:Al meni je uvijek bilo čudno, zašto ljudi misle da ako je žena visokoobrazovana automatski ne zna napraviti pituželi da dominira
Kud si zauzeta
- tandmand
#556 Re: Obrazovanje i veze
Mislim, prije će biti da ljudi misle ako žena neprekidno igra ulogu visokobrazovane žene, da ne zna ili nema kada da napravi pitu. Ako dnevno sat vremena čita klasike ili 50 nijansi, pa sat vremena sluša klasičnu muziku ili turbo veselice, pa sat vremena obilazi izložbe i muzeje ili šoping centre ... pa kad će napraviti pitu.Cherry-Cherry wrote:Al meni je uvijek bilo čudno, zašto ljudi misle da ako je žena visokoobrazovana automatski ne zna napraviti pituželi da dominira
- dobar osjecaj
#557 Re: Obrazovanje i veze
Ma kakva cast. Da budem iskrena, uvjerena sam da se ove pameti nikad ponovo ne bi udala ni trazila uopste partnera za zajednicki zivot. Ako si bas toliko cesto usamljen, nabavis tog toliko ismijavanog i omrazenog psa odredjenog zivotnog vijeka, dajes mu ljubavi koliko kad mozes, pomilujes kad tebi prija, izvedes redovno u setnju, nahranis i dosta.vnm wrote:svaka cast. nego reci ti meni jesi li udata? ako nisi, bil' se udala? ako jesi, bil' se razvela?
istinski inteligentni ljudi mogu naci zajednicku temu za razgovor sa bukvalno svakim. to je neko moje iskustvo koje sam stekao, mada zvuci kao da palamudim ali sta cu.
Ja se divim ljudima koji (makar tako izgleda) s lakocom zive u tom bracnom zivotu, nose se sa svim izazovima, obavezama, trpe, odricu se, uskladjuju. Brak je meni najtezi test zivaca, strpljenja, poznavanja sebe i svojih mogucnosti i granica. Bez obzira sto si cesto sretan i imas predivne trenutke s osobom koju volis i zelis, nekad mi jednostavno nije jasna potreba da se zivi i funkcionise u bracnoj zajednici. Ponekad mislim da treba imati neki talenat da se snadjes, opstajes i jos uzivas u toj ulozi.
- Cherry-Cherry
#558 Re: Obrazovanje i veze
Prava dama zna i napraviti pitu i plesti i heklati i pomoći djeci oko zadaće, pa nalakirati noktiće i otići u pozorište i biti jako dobra u seksu.tandmand wrote:Mislim, prije će biti da ljudi misle ako žena neprekidno igra ulogu visokobrazovane žene, da ne zna ili nema kada da napravi pitu. Ako dnevno sat vremena čita klasike ili 50 nijansi, pa sat vremena sluša klasičnu muziku ili turbo veselice, pa sat vremena obilazi izložbe i muzeje ili šoping centre ... pa kad će napraviti pitu.Cherry-Cherry wrote:Al meni je uvijek bilo čudno, zašto ljudi misle da ako je žena visokoobrazovana automatski ne zna napraviti pituželi da dominira
Bato moj dragi
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#559 Re: Obrazovanje i veze
Cherry-Cherry wrote:Al meni je uvijek bilo čudno, zašto ljudi misle da ako je žena visokoobrazovana automatski ne zna napraviti pituželi da dominira
Ovaj drugi dio, cesto ne bude tim redoslijedom, jer to nije in. Odnosno, dodje do ovog dzumbusa koji si poslije navela
- Ramzess Veliki
#560 Re: Obrazovanje i veze
Ovo kao da je Dalaj-lama rekao.vnm wrote: istinski inteligentni ljudi mogu naci zajednicku temu za razgovor sa bukvalno svakim. to je neko moje iskustvo koje sam stekao, mada zvuci kao da palamudim ali sta cu.
- tandmand
#561 Re: Obrazovanje i veze
A šta je sa intelektualcima koji ne znaju šarafa zavrnuti ili misle da je to samo za radničku klasu?Tomahawk11 wrote:Slazem se, veci stepen obrazovanja ne znaci da zena ne zna kuhati.
- HAVANA
#562 Re: Obrazovanje i veze
Ma za pitu cemo lako,problem je ako ovako odgovara na pitanje zasto stalno nosis stikle,sto nekad i starke ne obuces... ?Cherry-Cherry wrote:Al meni je uvijek bilo čudno, zašto ljudi misle da ako je žena visokoobrazovana automatski ne zna napraviti pituželi da dominira

Fol ona pametna,ne znamo mi sta je talokruralni zglob...
- madner
#563 Re: Obrazovanje i veze
Ma moze se naci tema, no istinski inteligentnom covjeku nece biti zanimljivo nego ce iz kulturazije da spusti nivo.
Nesto kao kada na forumu covjek ne sasjece neki glup komentar da ne otjera druge forumase odmah.
Nesto kao kada na forumu covjek ne sasjece neki glup komentar da ne otjera druge forumase odmah.
- Ramzess Veliki
#564 Re: Obrazovanje i veze
Ko to tako misli, ko dir'o ko ružio ???Cherry-Cherry wrote:Al meni je uvijek bilo čudno, zašto ljudi misle da ako je žena visokoobrazovana automatski ne zna napraviti pituželi da dominira
Moja sister je profesorica engleskog a kuha bolje od Vjeke.
Da prestanete sa tim omalovažavanjem nas sa visokom naobrazbom? I ja kuham dobro, volim kuhati u kuhinji i u kafani, volim životinje i u lov na međede idem goloruk, volim trehnut' sa motora adrenalina radi da se štagod slomi pa da se raja može potpisivati na gipsu ... nismo mi genijalci baš za baciti.
- ultima_palabra
#565 Re: Obrazovanje i veze
Mogu, ali ne znači da uživaju u tome.vnm wrote: istinski inteligentni ljudi mogu naci zajednicku temu za razgovor sa bukvalno svakim. to je neko moje iskustvo koje sam stekao, mada zvuci kao da palamudim ali sta cu.
- Ramzess Veliki
#566 Re: Obrazovanje i veze
Priča mi drug, traži lik da kupi 150 kvadrata stana u AVAZ-u u Tuzli i pametuje:tandmand wrote:A šta je sa intelektualcima koji ne znaju šarafa zavrnuti ili misle da je to samo za radničku klasu?Tomahawk11 wrote:Slazem se, veci stepen obrazovanja ne znaci da zena ne zna kuhati.
- Kod NAS nema dnevnog ispod 60 kvadrata ... iću ja to Radončića pitat' ...
- Kojih VAS?
- NAS iz njemačke.
- A odakle si inače?
- Od Kalesije ... uselio u Njemačku 92-ge.
-
E šta sa takvima?
Mislim da je ta priča o intelektualcima koji ne znaju šarafa zavrnuti obično liječenje kompleksa.
Intelektualci su najčešće svestrane osobe željne multidisciplinarnog znanja.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#567 Re: Obrazovanje i veze
Vidi, prvi za sebe smatram da sam prilicno smotan kad treba nesto zasarafati, ekser zakucati i sl. Dakle, majstorski radovi i ja smo na Vi, poprilicno.tandmand wrote:A šta je sa intelektualcima koji ne znaju šarafa zavrnuti ili misle da je to samo za radničku klasu?Tomahawk11 wrote:Slazem se, veci stepen obrazovanja ne znaci da zena ne zna kuhati.
U osnovi cu uvijek radije zvati majstora, nego da ja nesto prtljam.
Medjutim, pokazalo se da ako se zainteresujem, moze itekako. Tako u moja skorija remek djela spada promjena grla sijalice u kupatilu, promjena brave na ulaznim vratima i slaganje komode (ili regala, tako pise u opisu). Ovo zadnje je bilo za vikend, stan pun busilica, cekica, klijesta, srafcigera
Ne mislim da je to samo za radnicku klasu. Zasto tako sa nipodostavanjem? Cijenim kad je neko majstor svog zanata. Moj otac je u svojoj struci sampion. S te strane, i ja u svojoj ne dam pardona.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#568 Re: Obrazovanje i veze
Dobro, ovdje imamo na sceni racionalizaciju sopstvenih nedostataka na nacin da se isti trpaju u nepozeljnu kategoriju.Cherry-Cherry wrote: Prava dama zna i napraviti pitu i plesti i heklati i pomoći djeci oko zadaće, pa nalakirati noktiće i otići u pozorište i biti jako dobra u seksu.Sve se može.
Bato moj dragi
Npr.-Ne citam Dostojevskog-previse mi je zivot zanimljiv da citam knjizurine od 1000 strana. I slicno.
Sto se mene licno tice, zena moze biti sve u jednom, kao i muskarac.
i naravno
- Njanjavi
#569 Re: Obrazovanje i veze
Danasnji intelektualci su u prosjeku drustveni sljam.
Privilegovana masa nesposobnjakovica koja si je umislila da je postigla nesto wau vrjedno divljenja jerbo su imali privilegiju drkat chune par godina duze bauljajuci po kvazifakulteticima balkanskim.
I onda jos dodju nesta kenjkat, furat da bi trebali bit privilegovani u drustvu i pri izboru poslova.
A bgmi ako nas je ista istorija naucila do sad, kvaziakademici i novinari su prvi koji se prodaju
Tako da realno pricajuci, prije bi izabrao sposobno cheljade, koje ima radnu naviku, nego neku sa fakultetom koja je navikla s guza na guz i kojoj je zabremede prifatit se motike i pomoc oko kuce i baste
Privilegovana masa nesposobnjakovica koja si je umislila da je postigla nesto wau vrjedno divljenja jerbo su imali privilegiju drkat chune par godina duze bauljajuci po kvazifakulteticima balkanskim.
I onda jos dodju nesta kenjkat, furat da bi trebali bit privilegovani u drustvu i pri izboru poslova.
A bgmi ako nas je ista istorija naucila do sad, kvaziakademici i novinari su prvi koji se prodaju
Tako da realno pricajuci, prije bi izabrao sposobno cheljade, koje ima radnu naviku, nego neku sa fakultetom koja je navikla s guza na guz i kojoj je zabremede prifatit se motike i pomoc oko kuce i baste
-
emko1234
#570 Re: Obrazovanje i veze
Ja mislim da ne mogu, istinski inteligentni ljudi su obično oni koju najviše ograničeni u krajnjoj liniji. Većina ih u ranoj dobi bude usmjerena i razvija se samo u jednom pravcu. Poznajem par ljudi, jedan od njih IT stručnjak, vrhunski developer, prilično poznat i na IT tržištima u regionu, sticajem okolnosti prvi rođak od bivše cure. Frajer je informatički guru, u stanju da uradi nevjerovatne stvari s najjednostavnijim hardverom i konekcijom al je totalno nesposoban za većinu ostalih stvari, čak mu je i komunikacija i razmjena mišljenja o stvarima koje se ljudima dešavaju na svakodnevnom nivou jedna vrsta problema.ultima_palabra wrote:Mogu, ali ne znači da uživaju u tome.vnm wrote: istinski inteligentni ljudi mogu naci zajednicku temu za razgovor sa bukvalno svakim. to je neko moje iskustvo koje sam stekao, mada zvuci kao da palamudim ali sta cu.
Jednostavno čovjek je spoznao za šta je stvoren, otišao je u tom pravcu i ostvario se, ostalo ga nije zanimalo. Proždirao je knjige, časopise, seminare i predavanja.
Zato prvo treba da ustanovima o kakvoj inteligenciji pričamo. S druge strane u mojoj firmi je nedavno počeo raditi čovjek koji ima SSS, nekih 40 godina, cijelo život se bavi prodajom. Ja kad sam prvi put sjeo s tim čovjekom na kafu, mislio sam da je doktor nauka u najmanju ruku. Načitan, elokventan, izrazito sposoban, komunikacijske vještine na zavidnom nivou, duhovit i prije svega izrazito sposoban da čuje šta druga strana želi prije nego što ponudi rješenje, proizvod ili savjet.
Po meni je taj lik doktor života za ovog informatičara koji bi u većini životnih situacija reagovao ko blečak, al eto ima diplomu.
- madner
#571 Re: Obrazovanje i veze
Inteligencija nije isto i strucno znanje.
To sto je nekome strucno znanje nedokucivo ne znaci da je potrebna ekstra inteligencija da se ista stekne. Samo ide brze kada auto ima 500 ks nego 50
To sto je nekome strucno znanje nedokucivo ne znaci da je potrebna ekstra inteligencija da se ista stekne. Samo ide brze kada auto ima 500 ks nego 50
- MisterNo1
#572 Re: Obrazovanje i veze
kada skužiš dobru djevojku u drugom uglu kafića ne pomisliš "hmm..da li ima magisterij", ni na kraj mozga ti nije... 
-
detroit-mercy
#573 Re: Obrazovanje i veze
Otidji medju zidare pa nadji takvog nacitanog, puno je veca mogucnost da ces medju doktorima ubosti ljubitelja Dostojevskog nego Cece i Ajsele i obratnoCherry-Cherry wrote:A zamisli sad ovo: taj VKV zidar je dosta čitao o svemu i svačemu, pa danas je bar sve dostupno i možeš s njim pričati o svemu od svjetskih klasika u književnosti, do kvantne fizike i istorije srednjovijekovne Francuske. A ta doktorica je završila medicinu, jer joj je tata šef klinike i ne zna da priča ni o svojoj struci, a da ne govorimo o tome kako nikad nije čula za recimo Dostojevskog, odnosno čula je onako nekad kroz priču, to je kao neki, kako ona misli, veliki vojskovođa...detroit-mercy wrote: Iskreno, kada si u nekim godinama (osnovna, srednja, pocetak faksa) obrazovanje I nije toliko bitno, bitne su druge stvari
![]()
![]()
. Ali kasnije, e to je vec druga prica. Ti doktorica a cojk ti VKV zidar, izadjete medju raju, ono neka raja sa posla a lola krene sa pricom kako je on danas postavljo skelu i zid nije bio pod vaservagu nego ga moro viskom dotjerivat
. Jednostavno ne ide, i nema problema sto drugima smeta nego bi jednostavno tebi pocelo da smeta. Takve veze su osudjene na kraj i prije samog pocetka.
Pametovanja, tipa, sta me briga su sviranje kurcu. Jednostavno dokazano u praksi, koliko ima parova da je ona ekonomistica a on rudar ili ona stomatolog a on cuvar.
Realnost samo potvrdjuje moju tezu. Statistickih gresaka je uvijek bilo.
Budimo posteni, da je lola bio zainteresovan za Dostojevskog i ostalo ne bi zavrsio na skeli
- JThomas
#574 Re: Obrazovanje i veze
to nisu intelektualci. u tome i jeste problem. kako će i biti kad kod nas nauke, kulture i umjetnosti i nema, kad je vlast sve to u pravom smislu riječi uništila i zamijenila vjerom i nacionalnim zanosom kao jedinim vidovima duhovnog života.Njanjavi wrote:Danasnji intelektualci su u prosjeku drustveni sljam.
- madner
#575 Re: Obrazovanje i veze
Mozda je preko dana zidar, a nocu batmen.