Slovenija vs BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Slovenija vs BiH

Poll ended at 12/02/2013 02:51

Pobjeda Slovenije
16
8%
Pobjeda BiH
150
77%
Neriješeno
29
15%

Total votes: 195

solo2

#551 Re: Slovenija vs BiH

Post by solo2 »

iamia wrote:miske je proslost.
sa njim bi imali jos jednog medzunanina veceras.
Sto se kretanja tice nisi daleko od istine.. mada lopte koje dijeli znaju biti nevjerovatne.. Pape ce ga zvati da igra protiv Grcke jer nam je jako potreban u takvim utakmicama, a ja bih izasao sa ovim sastavom u Zenici (al ne pitam se ja):

---------------Begovic---------------
Mujdza-Vranjes-Spahic-Zukanovic
---------Rahimic/Medunjanin------
-----Pjanic------------Lulic----------
--------------Miske-------------------
---------Vedo----Dzeko--------------
palermo

#552 Re: Slovenija vs BiH

Post by palermo »

jasno je da smo klasa. Ekipa koja ima svjetske igrače na ključnim pozicijama (golman, centarhalf, vezni, napad) objektivno jeste klasna ekipa.
Fali mi Salihović, Pjanić je klasa, ali neko ipak treba do njega donijeti loptu. Žao mi je što Medunjanin ne može da pronađe formu, u nedostatku Salihovića on bi mogao biti taj. Nažalost, nema forme. Ne bih previše Zahirovića kritikovao, on je objektivno to što jeste, limitiran igrač, ali koji trči i ima svoje mjesto u destrukciji. Ali ne može igrati sam zadnjeg veznog, treba mu Salihović, ili Medunjanin u boljoj formi. Ili još bolje ako ima neka alternativa za Zahirovića, ali ja je ne vidim (eventualno Bešić).
I rekako bih da se Vranješ pokazao pouzdanijim od Zukanovića, nekako mi Zukanović malo suviše mahalski igra...al dobro, jedna je tek utakmica.
iamia

#553 Re: Slovenija vs BiH

Post by iamia »

evo ja cu se opkladiti , ako krenemo u zenici sa misketom da necemo pobjediti.
on je igrac viska ima vise od godinu i po dana..
palermo

#554 Re: Slovenija vs BiH

Post by palermo »

solo2 wrote:
Sto se kretanja tice nisi daleko od istine.. mada lopte koje dijeli znaju biti nevjerovatne.. Pape ce ga zvati da igra protiv Grcke jer nam je jako potreban u takvim utakmicama, a ja bih izasao sa ovim sastavom u Zenici (al ne pitam se ja):

Edin H.

#555 Re: Slovenija vs BiH

Post by Edin H. »

Mikady wrote:
Ne budi smijesan 8) jesi ti ikad igrao nogomet..
Je li u veteranskoj kategoriji?
palermo

#556 Re: Slovenija vs BiH

Post by palermo »

palermo wrote:
solo2 wrote:

Ne možeš bez dva zadnja vezna protiv Grčke. Umjesto Zukana staviti Zahirovića i igrati 3-5-2.....jedna od opcija....i naravno Stevanović/Miske ili Miske /Stevanović.....niti Miske može 90 minuta niti Stevanović može
jeza u ledja

#557 Re: Slovenija vs BiH

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:jasno je da smo klasa. Ekipa koja ima svjetske igrače na ključnim pozicijama (golman, centarhalf, vezni, napad) objektivno jeste klasna ekipa.
Fali mi Salihović, Pjanić je klasa, ali neko ipak treba do njega donijeti loptu. Žao mi je što Medunjanin ne može da pronađe formu, u nedostatku Salihovića on bi mogao biti taj. Nažalost, nema forme. Ne bih previše Zahirovića kritikovao, on je objektivno to što jeste, limitiran igrač, ali koji trči i ima svoje mjesto u destrukciji. Ali ne može igrati sam zadnjeg veznog, treba mu Salihović, ili Medunjanin u boljoj formi. Ili još bolje ako ima neka alternativa za Zahirovića, ali ja je ne vidim (eventualno Bešić).
I rekako bih da se Vranješ pokazao pouzdanijim od Zukanovića, nekako mi Zukanović malo suviše mahalski igra...al dobro, jedna je tek utakmica.
Bas tako , po jednog vrhunskog igraca na golu, odbrani, sredini i napadu i mnogo si jaci nego da imas 4 vrhunska u odbrani ili 2 u vezi u taraba u napadu.

Salihovica umjesto Zahirovica i rijesen problem. Mujdza/Vranjes i Pandza/Zukanovic konkurencija, ostalo isto i to je to.
bingov buraz

#558 Re: Slovenija vs BiH

Post by bingov buraz »

Sa Misketom nam slovenci ne bi napravili ni sanse jer ne bi imali posjed lopte nikako.
denimb

#559 Re: Slovenija vs BiH

Post by denimb »

Rob_Atl wrote:Ma Miske ce biti dobar oko 70 minute da se ubaci ako zagusti, a nadam se da nam nece zagustiti mozda tamo neka u polufinalu svjetskog :D

Jest, ali znas kad e Miske pristati da sjedi na klupi?.....Nikada :wink:
swarley_s

#560 Re: Slovenija vs BiH

Post by swarley_s »

I kakvi su grci? Gleda li ko???
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#561 Re: Slovenija vs BiH

Post by I am Happy »

swarley_s wrote:I kakvi su grci? Gleda li ko???
Jebat ih :D pored ovoliko dobirh utakmica da to gledam :D :D
Edin H.

#562 Re: Slovenija vs BiH

Post by Edin H. »

denimb wrote:
Rob_Atl wrote:Ma Miske ce biti dobar oko 70 minute da se ubaci ako zagusti, a nadam se da nam nece zagustiti mozda tamo neka u polufinalu svjetskog :D

Neka rafala koliko hoce, samo neka ga zabije kada udje :D
iamia

#563 Re: Slovenija vs BiH

Post by iamia »

misketa ubaciti u zadnjih 25 minuta samo u slucaju da gubimo 1:0 , i grci zatvorili miralema sa svih strana.
inace, i ne pomisljati na njega.
jeste li vi uopste gledali njegovo kretanje u ateni ??
denimb

#564 Re: Slovenija vs BiH

Post by denimb »

Edin H. wrote:
denimb wrote:

Neka rafala koliko hoce, samo neka ga zabije kada udje :D

Nije to taj tip co'jka...mislim da taj tip nikada nismo ni imali u reprezentaciji...da shvati kako mu vrijeme prolazi, i da pomogne koliko moze.
pirmin

#565 Re: Slovenija vs BiH

Post by pirmin »

E sad na pametan nacin iskoristiti euforiju i to je to. :thumbup: :bih:
bingov buraz

#566 Re: Slovenija vs BiH

Post by bingov buraz »

Yahel wrote:

Gledao prvih 5 minuta i dosta,njihov antifudbal je bas zanimljiv :mrgreen: ,svira himna a Seferovic lijepo zagrljen sa ostalima na klupi,jos ga nisu prijavili vec sjedi onako :dance: Hajrovic rezerva.
splend

#567 Re: Slovenija vs BiH

Post by splend »

mi odigrali kako smo i navikli u zadnje dvije-tri godine od nasih. odbrana nam jeste katastrofa, al ako je napad dobar, onda se to izbalansira. doslo vrijeme da nama pandza fali :mrgreen:
onaj zukanovic, toliko prizivani, izgleda nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji :-D
stevanovic nije nesto aman odigrao (ili se od njega sad ocekuje previse :-? ). kad se miske vrati protiv grcke, jos ako tu budu pandza, sejo pa i rahimic, mogli bi oni fasovati konacno :dance:
Logovan

#568 Re: Slovenija vs BiH

Post by Logovan »

Po facebooku se ovo širi:
BOSS - Bosanac Opet Sjeb'o Slovenca. :mrgreen:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#569 Re: Slovenija vs BiH

Post by I am Happy »

bingov buraz wrote:
Yahel wrote:

Gledao prvih 5 minuta i dosta,njihov antifudbal je bas zanimljiv :mrgreen: ,svira himna a Seferovic lijepo zagrljen sa ostalima na klupi,jos ga nisu prijavili vec sjedi onako :dance: Hajrovic rezerva.
Neka se provedu fino :D
tendzera

#570 Re: Slovenija vs BiH

Post by tendzera »

Miske se treba pomiriti sa cinjenicom da nije za prve postave,
njegovih je 20ak min. pa ako sta ucini,ucini ;-)
north

#571 Re: Slovenija vs BiH

Post by north »

Nisam nimalo očekivao ovakav rezultat, mirisalo mi čak ne neki x, ali 3 komada su fakat :thumbup:

Da se ne zavaravamo, nije ovo veličanstvena igra, mana je itekako bilo, naročito u odbrani i na sredini koju su trebali pokrivati Zahirović i Medunjanin...Njih dvojica fakat nisu kalibar za repku, večeras se to samo potvrdilo iak ose i ranije znalo, a da umjesto njih dvojice imamo bolje znalce i još uz jače trkače, bili bi još jači beton....

Čim Spahić malo slabije zapinje, iz aviona se vidi koliko ima propuha, on i Vranješ moraju odigrati utakmicu života protiv grka bez ijednog kiksa, ova dvojica pomenutih da malo bolje pokrivaju sredinu, naročito kada treba praviti "pametne" prekide na sredini, prema naprijed se očigledno ne treba previše brinuti kao ni na goli, Asmir :thumbup: ....sve nam se jebi ga ovo mora poklopiti da bi se grci uzeli...

Sad je očekivati od naših vrlih novinara da nas već strpaju u Brazil, kao da je utakmica protiv grka formalnost....Mora to Pape u miru dočekati i odjebati sve novinare već sada, da ne remete mir dok se ne završi tekma...sad treba mir u kući više nego ikada :bih:
solo2

#572 Re: Slovenija vs BiH

Post by solo2 »

---------Vedo----Dzeko--------------[/quote][/quote]

Ne možeš bez dva zadnja vezna protiv Grčke. Umjesto Zukana staviti Zahirovića i igrati 3-5-2.....jedna od opcija....i naravno Stevanović/Miske ili Miske /Stevanović.....niti Miske može 90 minuta niti Stevanović može[/quote]

Nisu dva.. samo jedan Rahimic ili Medunjanin.
Takodjer mislim da ne mozemo igrati sa Salihovicem ili Lulicem na poziciji lijevog beka. Treba nam neko ko zna igrati nazad (npr. kao Mujdza na desnoj strani) a formacija 3-5-2 mi se zgadila od doba Cire i jos veceg propuha u odbrani.
Last edited by solo2 on 06/02/2013 21:28, edited 1 time in total.
Ajatolah_

#573 Re: Slovenija vs BiH

Post by Ajatolah_ »

Ma doći će valjda Salihović umjesto Medunjanina kad se oporavi.
Kontra__

#574 Re: Slovenija vs BiH

Post by Kontra__ »

Zasto se odricati Misimovica? Mi umjesto da prosirujemo i ojacavamo kadar, mi ga sakatimo!

Miske je jedan od rijetkih igraca u kadru na kojeg se mozes osloniti kada ti udje s klupe. Naravno ako gospodin pristane neku od tekmi presjediti na klupi, jer frajer nije utakmice kakve Bog zapovjeda odigro ima godina dana!

Siguran sam da Misimovic sa klupe moze dorpinjeti vise nego da sve ostale igrace zajedno uvedemo!

Jos da imamo u rezervi 2-3 za klasu jaca igraca od ovih sto trenutno sjede, mi bi tip top bili, ali jebaji ga i ovo je odlicno.

Po meni sto sam dosad gledao (hajd eto idem neku godinu dana unazad, neki zaokruzeno ciklus da uzmem) idealna postava bi izgledala ovako:

Begovic
Mujdza - Spahic - Vranjes(Zkanovica jos ne bih, prerano je i nije uigran sa saigracima) - Lulic (ne dade se Kvesicu da se pokaze!)

Stevanovic - Salihovic - Medunjanin - Pjanic (iako na krilnu poziciju postavljen, ipak zna se da ce on centralno igrati)

Dzeko - Ibisevic
scooby_dooby_doo

#575 Re: Slovenija vs BiH

Post by scooby_dooby_doo »

de kakav misimovic kilonja :run:
Post Reply