Senaid Memić - ALL ABOUT
- JThomas
#551 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
sve dozvole za kockanje izdaje isključivo federalno ministarstvo finansija. ono bi trebalo paziti i na blizinu škola.
- Haris.ba
#552 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Da, tako bi trebalo biti. Ali, oni imaju pravo/obavezu zatražiti od općine da vidi da li je objekat udaljen po zakonu. Neće Ministarstvo finansija povlačiti linije po google earth. Po svim općinama se malo prave englezi, pa od koje linije da se povuče npr. 50 metara, centra objekta, ili ivice, i takve gluposti. Pa mogu krenuti sa dozvolama za obavljanje djelatnosti. Imaju specijalni propisi o veličini, rasporedu mobilijara u objektu i slično. Sve može kad se hoće.
A ne znam kako se shvatilo da govorim o dijelu uz Željeznicu. Govorim o prostoru uz vodozaštitnu zonu pored Lužana. Ko zna Ilidžu, zna gdje je to. Uglavnom, sve je po zakonu.
Manje - više.
A ne znam kako se shvatilo da govorim o dijelu uz Željeznicu. Govorim o prostoru uz vodozaštitnu zonu pored Lužana. Ko zna Ilidžu, zna gdje je to. Uglavnom, sve je po zakonu.
- _Reds_
#553 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Šta je sa kafićima u blizini škola.
Tu da Općina hoće može da riješi problem.
Svi oni silni kafići koji se nalazi oko KSC-a, i u njihovim prostorijama, što na javim površinama.
A vlasnik KSC je Općina.
A na Ilidži se širi kako ko hoće, eno ga proširili se Turci ovaj Vitamin kod DM.-a. Fikro gradi M.Aleji, Ichiken otisao u nebo. Sara samo zagradila jedna dio trotoara tamo prema terminalu, itd. itd.
Divlje da divlje biti ne može.
Svi oni silni kafići koji se nalazi oko KSC-a, i u njihovim prostorijama, što na javim površinama.
A vlasnik KSC je Općina.
A na Ilidži se širi kako ko hoće, eno ga proširili se Turci ovaj Vitamin kod DM.-a. Fikro gradi M.Aleji, Ichiken otisao u nebo. Sara samo zagradila jedna dio trotoara tamo prema terminalu, itd. itd.
- JThomas
#554 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
pa takva opština 
- Haris.ba
#555 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Šta sa kafićima? Eto, kafići iskvariše djecu. Nikada mi nije bilo jasno šta je toliki povik na kafiće. Daje li se alkohol maloljetnicima? Ako daje, to se rješava inspekcijama. A, prvo treba reći - odakle para maloljetniku za alkohol?_Reds_ wrote:Šta je sa kafićima u blizini škola.
A vlasnik KSC je Općina.
I šta je problem što su zauzete javne površine. Ako se plaća općini - fina para.
Turci što su "proširili Vitamin je ok. Nikome ne smeta. Nit je prolaz, nit išta. Čošak asfalta u koji niko nije zalazio. Ne treba pretjerivati.
Fikro što gradi - neka gradi. Osvojio je svakako.
Mala aleja je već otišla u nebo. Onaj Mellain centar bio je prvi. Sve će sa vremenom biti takvo. Ne kontam šta je problem u tome?
Ichiken je samo nastavio ono što je Sara centar dobio. Svi će tamo ići na tu spratnost.
Sara nije sama ogradila trotoar, niti je to bila javna površina. Ono je Sarino vlasništvo što su ustaklili.
P.S.
Ilidža je puna drugih primjera gdje su se ogriješili o urbanizam. Ne može se sve konzervirati i ostati na huđericama. Najveći problem centra je što neće da prave dvoranu za gimnaziju, i što bi najradije izmjestili i osnovnu školu i gimnaziju.
To je tuga. Osnovnu bi izmjestili na Stup kod Tibre (tamo stvarno treba škola), i onda stvorili problem djeci iz npr. Lužana.
A gimnaziju više i ne znaju gdje bi. Svaka planirana parcela nekako nestane.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#556 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
zivio sam ko mali u sokolovic koloniji ali ne znam gdje je ćilimara_Reds_ wrote:To za visinu nisam siguran, ona zgrda u sklopu Hollywooda je vec tu visinu probila, Panamera je visinom zaklonila Luzane sa jedne strane, sad Luzane zatvaraju sa druge, čuh da se tamo gdje je Cilimara bila pravi neboder od 13 spratova.Black swan wrote:jedino nas štiti fizika
i aerodrom
dakle ne mogu potplatiti zakone prirode da dvije zgrade prave na istom mjestu i istom prostoru
takodjer ne mogu ići u vis jer smetaju avionima a nemaju klingonski stealth mode![]()
uostalom što će djeci škola kad ne uče
ma dobro može sve do jedne mjere...
- _Reds_
#557 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Ćilimara ti je bila (dok je nisu uništili) preko puta Proming pumpe. Kod magistralnog mosta.Black swan wrote:zivio sam ko mali u sokolovic koloniji ali ne znam gdje je ćilimara_Reds_ wrote:To za visinu nisam siguran, ona zgrda u sklopu Hollywooda je vec tu visinu probila, Panamera je visinom zaklonila Luzane sa jedne strane, sad Luzane zatvaraju sa druge, čuh da se tamo gdje je Cilimara bila pravi neboder od 13 spratova.Black swan wrote:jedino nas štiti fizika
i aerodrom
dakle ne mogu potplatiti zakone prirode da dvije zgrade prave na istom mjestu i istom prostoru
takodjer ne mogu ići u vis jer smetaju avionima a nemaju klingonski stealth mode![]()
uostalom što će djeci škola kad ne uče
ma dobro može sve do jedne mjere...
- _Reds_
#558 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Daj ne šupljiraj majketi.Haris.ba wrote:Šta sa kafićima? Eto, kafići iskvariše djecu. Nikada mi nije bilo jasno šta je toliki povik na kafiće. Daje li se alkohol maloljetnicima? Ako daje, to se rješava inspekcijama. A, prvo treba reći - odakle para maloljetniku za alkohol?_Reds_ wrote:Šta je sa kafićima u blizini škola.
A vlasnik KSC je Općina.
I šta je problem što su zauzete javne površine. Ako se plaća općini - fina para.![]()
Turci što su "proširili Vitamin je ok. Nikome ne smeta. Nit je prolaz, nit išta. Čošak asfalta u koji niko nije zalazio. Ne treba pretjerivati.
Fikro što gradi - neka gradi. Osvojio je svakako.
Mala aleja je već otišla u nebo. Onaj Mellain centar bio je prvi. Sve će sa vremenom biti takvo. Ne kontam šta je problem u tome?
Ichiken je samo nastavio ono što je Sara centar dobio. Svi će tamo ići na tu spratnost.
Sara nije sama ogradila trotoar, niti je to bila javna površina. Ono je Sarino vlasništvo što su ustaklili.
P.S.
Ilidža je puna drugih primjera gdje su se ogriješili o urbanizam. Ne može se sve konzervirati i ostati na huđericama. Najveći problem centra je što neće da prave dvoranu za gimnaziju, i što bi najradije izmjestili i osnovnu školu i gimnaziju.
To je tuga. Osnovnu bi izmjestili na Stup kod Tibre (tamo stvarno treba škola), i onda stvorili problem djeci iz npr. Lužana.
A gimnaziju više i ne znaju gdje bi. Svaka planirana parcela nekako nestane.
Pa oni kafići su bili nekadašnje svlačionice. Izgrađeno i prošireno mimo svih pravila i propisa, toliko nakaradno da je žalosno vidjeti, ljeti se ne može proći. I nisu problem kafići ko kafići, nego njihov izgled, zakupiš negdje 10 kvadrata poslovnog prostora i onda se proširiš po javnom površini (ulici) jos 50. Btw, sta su problem onda kocakrnice, i tamo je zabranjeno mladjima od 18, od kud djeci pare i za to.
Garantujem da ih pola ne plaća i to, ili plaća neku minimalnu cifru.
Ono tamo da je Sarino bilo, čisto sumnjam, da je bilo odmah bi to oni ogradili.
Centar Ilidže liči na sve samo na centar neke općine ne liči. Najbolje ga je čitavog sravniti. Ja ne znam da li ono igdje više ima na ovom dunjaluku.
Pa gledaj onoga tamo kod mosta prema staroj općini, digao se vidimo iznad ostalih zgrada u Rustempašinoj, ruglo tobe ja rabi, zgradu iznio haman na trotoar, sad kad izlaz tamo iz Mustafe Pintola nikakvog pregleda nemaš. I tako mogu navoditi još na stotine primjera.
Oni ne mogu da naprarave Rustempašinu ulicu da liči na nesto, bar da je asfaltiraju kako Bog zapovjeda, a hvale se nekim budžetima, klincima. isto tako Mustafe Pintola kod Hollywooda u katastrofa stanju. Nisu u stanju dići ivičnjake one visoke da se ne može parkirati. Nisu u stanju regulisati da auta ne mogu ulaziti na plato. Nikad više javašluka nije bilo.
Jedino u čemu su rekorderi su ležeći policajci, gdje god viš zgodnu ulicu ti ležeći posadi, može i voćka. valjda neko ima firmu za ove ležeće, pa ih treba negdje taliti.
Last edited by _Reds_ on 13/01/2016 13:22, edited 1 time in total.
- _Reds_
-
jefff
#560 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Sve je to sa ciljem dislokacije gimnazije. Neko bacio oko.
- Truba
#561 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
sva sreća da me javašluk ne nervira više
moje snobovske kolege ne razumiju kako mogu živjeti na elidži
nužda zakon mijenja
al da je loše jeste...
užasno loše
edit. snob
moje snobovske kolege ne razumiju kako mogu živjeti na elidži
al da je loše jeste...
užasno loše
edit. snob
Last edited by Truba on 13/01/2016 14:20, edited 1 time in total.
-
jefff
#562 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
I ja ne razumijem sam sebe niti ikoga drugog sa elidže.
- Truba
#563 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
neki dan slušam tri starije gospođe ( prema odjeći i načinu govora sve je jasno niko nije vidio tu pijacu prije 1991.)
kako se svaćaju na pijaci jer neka od njih brani 4. a ova jedna govori nek ide u svoju općinu pa prodavati...
(znate one što stave voće i povrće ujutro pored regularnih štandova pa prodaju)
jadni ljudi ja volim od njih kupiti što ima ali eto u svoj toj bijedi zaborave da su i oni jednom došli "iz svoje" općine na ilidzu
i moji su tako 1972.
kako se svaćaju na pijaci jer neka od njih brani 4. a ova jedna govori nek ide u svoju općinu pa prodavati...
(znate one što stave voće i povrće ujutro pored regularnih štandova pa prodaju)
jadni ljudi ja volim od njih kupiti što ima ali eto u svoj toj bijedi zaborave da su i oni jednom došli "iz svoje" općine na ilidzu
i moji su tako 1972.
- JThomas
#564 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
k'o da su u pariz došle a ne na ilidžu... 
- Daryl Dixon
#565 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
na elidži nane na elidži nane...
- Truba
#566 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
http://www.klix.ba/vijesti/bih/senaid-m ... /160112059
Sarajevo pored Trebevića bićeš iduće ljeto opet Kuvajćanima Ilidža
-
hhaarree
#567 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Daryl Dixon wrote:na elidži nane na elidži nane...
e cuj senaida kae nije elidza pored sarajeva nego sarajevo pored elidze
-
old_spice
#568 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
pa dobro sad, pretjeruje sa tim, al mislim da covjek dobro radi svoj posao, ne kazem da nema gresaka, al je ok
-
dezurni_ucenik
#569 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Black swan wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/senaid-m ... /160112059
Nek je onaj stavio tursku zastavu, a nase nigdje.
- Haris.ba
#570 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Pa šta je sad problem? Što su se proširili, ili što su nakaradni? Nakaradni su zato što su napravili montažne objekte. Općina im ne da da postanu stalni. I imaju obavezu plaćati zauzetu javnu površinu. I nisu se proširili po ulici, već po površini koja se vodi kao trg i šetnica._Reds_ wrote:Pa oni kafići su bili nekadašnje svlačionice. Izgrađeno i prošireno mimo svih pravila i propisa, toliko nakaradno da je žalosno vidjeti, ljeti se ne može proći. I nisu problem kafići ko kafići, nego njihov izgled, zakupiš negdje 10 kvadrata poslovnog prostora i onda se proširiš po javnom površini (ulici) jos 50. Btw, sta su problem onda kocakrnice, i tamo je zabranjeno mladjima od 18, od kud djeci pare i za to.
Čeka se izmještanje osnovne škole, i onda će biti po ukusima moderne arhitekture.
Treba malo razmišljati. Taj famozni kafićarski dio je udaljen od stambenih objekata. U Maloj aleji malo manje. I to je najvažnije. To što sve nije ko bečka kafana - ne vidim problem u tome.
Cifra je za sve ista, ima odluka općine. Ko ne plaća - bude tužen._Reds_ wrote:Garantujem da ih pola ne plaća i to, ili plaća neku minimalnu cifru.
Eto, tako ispalo. Nisu odmah ogradili. Nisu razmišljali da će im trebati kafana onakvog tipa._Reds_ wrote:Ono tamo da je Sarino bilo, čisto sumnjam, da je bilo odmah bi to oni ogradili.
Kakva japija, takva taraba._Reds_ wrote:Centar Ilidže liči na sve samo na centar neke općine ne liči. Najbolje ga je čitavog sravniti. Ja ne znam da li ono igdje više ima na ovom dunjaluku.
Navodi slobodno, ima takvih problema. Ali, taj konkretni nije problem. Fazon je što se davno trebala Rustempašina zatvoriti za auta. A meni uopće nije nepregledno. Zaustaviš auto, pogledaš i prođeš,svakako je tu pješački._Reds_ wrote:Pa gledaj onoga tamo kod mosta prema staroj općini, digao se vidimo iznad ostalih zgrada u Rustempašinoj, ruglo tobe ja rabi, zgradu iznio haman na trotoar, sad kad izlaz tamo iz Mustafe Pintola nikakvog pregleda nemaš. I tako mogu navoditi još na stotine primjera.
Rustempašina ulica će se popločavati najvjerovatnije kamenjem, ili će skinuti sloj asfalta od tri centa i ogoliti kaldrmu. Fazon što ta ulica propada je što je kaldrma ispod malog sloja asfalta. Čeka se njeno zatvaranje za saobraćaj._Reds_ wrote:Oni ne mogu da naprarave Rustempašinu ulicu da liči na nesto, bar da je asfaltiraju kako Bog zapovjeda,
Nije općina kriva što je raji mrsko prohodati, a ima četiri parkinga u 50ak metara. Ta ulica čeka da se završi cesta uz obalu Željeznice, pa će se možda i zatvoriti za tranzitni saobraćaj._Reds_ wrote:isto tako Mustafe Pintola kod Hollywooda u katastrofa stanju. Nisu u stanju dići ivičnjake one visoke da se ne može parkirati. Nisu u stanju regulisati da auta ne mogu ulaziti na plato. Nikad više javašluka nije bilo.
Ne smiju zatvoriti plato zbog dostave i vatrogasaca. Ima policija. Pa nek piše kazne. Eto, uslikaj nekoga na platou, i pošalji policiji snimak.
- Truba
#571 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
dobro si skontodezurni_ucenik wrote:Black swan wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/senaid-m ... /160112059
mada ja nemam snage gledati mu u njušku
iskreno meni ne smeta ni Kuran ni zastava
a znate šta mi smeta na drugim topicima
- Daryl Dixon
#572 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
.
Last edited by Daryl Dixon on 25/02/2016 01:54, edited 1 time in total.
-
dezurni_ucenik
#573 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Eh, dvostruki arsini. Smeta nekom sto se Srbovi volU sa Rusima, a vamo bi pojeli i Erdoganovo govno ako treba samo da dokazu lojalnost braci Turcima.Black swan wrote:dobro si skontodezurni_ucenik wrote:Black swan wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/senaid-m ... /160112059
mada ja nemam snage gledati mu u njušku
iskreno meni ne smeta ni Kuran ni zastava
a znate šta mi smeta na drugim topicimakad oni koji podržavaju ovog prigovaraju šahovnicama po hrvatskim krajevima
Sto se mene tice, dovoljno je pogledati intervju kod Hadzifejzovica sa direktorom one skole koju je Mahir pohadjao. Bas pokazao sta misli o meni o tebi o svima nama.
-
jefff
#574 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Elidžanski Fikret Abdić "Babo"
- sinuhe
#575 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Dva Kurana, handzar i turska zastava.