Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#551 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Mora da je imala neki magisterij?
-
530i
#552 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
nedeljom u crkvu i nazadsorcerer wrote:moj jedan jaran je kupio bmw-a iz njemacke,baba ga vozila
Nego, goranići, kamo vas sa odgovorima na postavljena pitanja? Pravite se ludi? Nemate vremena od silnog štimanja snopa svjetlosti na hiljadu farova? Vozite reli?
- sorcerer
#553 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
ma znas kako je auto ocuvan i nov isto ko da ga je casna sestra vozila
-
zobb
- sorcerer
#555 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
reli ustikolina - gorazde po noci530i wrote: Vozite reli?
- htcxone
-
emko1234
#557 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
ovo poredjenje ti je isto ko poredjenje novog bmw-a sedmice F01 i novog rollsa koji je uzeo sve sto valja od te sedmice i dobio jos par svojih sranja i na cijenu nabacio 50 000 eura vise u startu.Lud i ponosan wrote:Ja sam ovdje napisao vrlo dobro poredjenje, ali, valjda, kako to ne odgovara teoriji pojedinaca, niko nista...![]()
Porsche Cayenne vs VW/Audi ekvivalenti.... Da li cijena Porsche-a znaci da nude veci kvalitet, ili je nesto drugo u pitanju?![]()
Da li je prva generacija Cayenna uopste bila toliko superiornija od Touarega, koliko to cijena tvrdi? Bas me interesuje ogovor...
I da li je, recimo Opel Astra (prethodna generacija) bila toliko superiornija od Kie Ceed? Vozio sam oba vozila, tako da savrseno poznajem kvalitet materijala i zavrsne obrade, vozne karakteristike, kao i cijenu.
sedmica brza, startinija, bolje dinamicke sposobnosti, meni bolje izgleda i jos more drugih stvari. moze bit auto i s vozacem i vozacki auto. prema tome sve ima svoje. porche cayenne je od starta imao jace motore. recimo pocetni 3.2 benzin je tad u toauregu imao 220ks a u porcheu je imao 250. ostale motore nisu ni djelili. cayenne S je imao 4.5 v8 s 340ks, toaureg 4.2 s 310 ks.
to je prva generacija, u drugoj generaciji su razlike bile jos ociglednije. mogucnost personalizacije, imidz brenda, i neke druge stvari su napravile jasnu distinkciju.
ta auta su braca po platformi i to je to.
sto se tice mobitela, ja sam vam poksauo objasnit da je jedino kod nas ajfon sveto slovo. vani je to telefon ko i svaki drugi. prosjecan korisnik ajfona u svijetu je kupio telefon u prosjeku za 150 eura. to je nokia lumia 710 kod nas. prema tome, prica o ajfonu ko o necemu sto znaci prestis je smijesna.
i sad na tim trzistima, gdje takav telefon si moze priustit haman svako, ako je on toliko prodavan, mora znacit da vrijedi. i tu prica o prodaju muda za bubrege pada u vodu svakom ko moze imalo mucnut glavom.
- drugtito2011
#558 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Jesi li ti siguran da kockaste glave voze ALFU? Neznam odakle si, ali u gradu gdje ja zivim, kockaste glave, koje se jedva vide iza volana jer voze u polulezecem polozaju, i naravno "nakrivljene" glava u desnu stranu, voze iskljucivo VW, jer sve drugo ne zadovoljava stroge kriterije kockastih glava. Na ostala auta nemogu postavljati auspuhe sulinare, spojlere svih vrsta i velicina, ogormne felge, zatamnjena stakla, i svu ostalu "dodatnu opremu" koju sam zaboravio.I naravno da moze posluziti za pijacu.palamuda wrote:Audi a3 naravno, kakva je ovo dilema, Alfa je unazad par godina postala što je bio BMW tamo negdje iza rata, a to je džiber za volanom kako god okreneš, jer Alfa liječi sve komplekse, mali penis, veliku i koockastu glavu , uska ramena, nedostatak žena, malo sutra.
Audi je bio i ostao premium proizvod za ovaj Talijanski lego.
-
emko1234
#559 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
joj pricedrugtito2011 wrote:Jesi li ti siguran da kockaste glave voze ALFU? Neznam odakle si, ali u gradu gdje ja zivim, kockaste glave, koje se jedva vide iza volana jer voze u polulezecem polozaju, i naravno "nakrivljene" glava u desnu stranu, voze iskljucivo VW, jer sve drugo ne zadovoljava stroge kriterije kockastih glava. Na ostala auta nemogu postavljati auspuhe sulinare, spojlere svih vrsta i velicina, ogormne felge, zatamnjena stakla, i svu ostalu "dodatnu opremu" koju sam zaboravio.I naravno da moze posluziti za pijacu.palamuda wrote:Audi a3 naravno, kakva je ovo dilema, Alfa je unazad par godina postala što je bio BMW tamo negdje iza rata, a to je džiber za volanom kako god okreneš, jer Alfa liječi sve komplekse, mali penis, veliku i koockastu glavu , uska ramena, nedostatak žena, malo sutra.
Audi je bio i ostao premium proizvod za ovaj Talijanski lego.
alfu voze samo doktori, emeritusi i arhitekte. tako kazu.
- drndalo
#560 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Ne nego neko rece da Alfu voze lopovi i kriminalci kockastih glava, a bogme koliko mene sluze oci, ja u Audijima vidjam samo nuklearne fizicare, casne sestre, ulemu, kompozitore, baletane, slikare, pjesnike ponajvise... I da, nase postene poslanike u Vladama na raznim nivoima... Sve redom, krem-de-la-krem...

Tako sam i ja mislio o svojoj chuni, dok mi par dobrih zenskih dusa nije ukazalo na to da nije los, ali da ne vrijedi ni izbliza 12 milijardi Funti koliko sam ja osjecao da vrijedi, kad mi je u ruci, mislim...emko1234 wrote:po meni svaki apple-proizvod vrijedi svake marke. ako nista zbog onog osjecaja u ruci dok ga drzis.
- johntra
#561 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
haj nas sad pokušaj ubijediti kako BMW, Audi, Mercedes i ostalo vozi samo fina raja, i da su svi pošteno kupili i otplatili svoja auta...ne kaki emko, tita ti...
Alfu isto ne voze samo doktori i takva fela, ali je broj likova sa kockastim glavama značajno na strani premium trojca...ali to me i ne čudi, nisu prije imali ni za hljeba, pa stekli lovu na brzinu i sad se kurče okolo...
ima i kod Alfi takvih slučajeva, ali se moraju tražiti lupom, više je ćunera vezano za Alfu i likova koji žele za malo love da voze brza auta....ižive se, ne ulože marku u njega i onda ga prodaju dalje, pa ga kupi neko i odmah mora uložiti velike pare u njega...a onda kasnije takvi kao ti, na osnovu toga zaključe da je Alfa smeće od auta...
drndalo, hebem te mahnita, što se ismijah...
Alfu isto ne voze samo doktori i takva fela, ali je broj likova sa kockastim glavama značajno na strani premium trojca...ali to me i ne čudi, nisu prije imali ni za hljeba, pa stekli lovu na brzinu i sad se kurče okolo...
ima i kod Alfi takvih slučajeva, ali se moraju tražiti lupom, više je ćunera vezano za Alfu i likova koji žele za malo love da voze brza auta....ižive se, ne ulože marku u njega i onda ga prodaju dalje, pa ga kupi neko i odmah mora uložiti velike pare u njega...a onda kasnije takvi kao ti, na osnovu toga zaključe da je Alfa smeće od auta...
-
emko1234
#562 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
ne pokusavam ja ubijedit ovdje nikog nista.johntra wrote:haj nas sad pokušaj ubijediti kako BMW, Audi, Mercedes i ostalo vozi samo fina raja, i da su svi pošteno kupili i otplatili svoja auta...ne kaki emko, tita ti...
samo pokusavam reci da pravila nema. seljak je seljak u petici, x5 il maybachu.
isto tako, kriminalac je kriminalac u bilo kojem autu.
a ovo povecano je samo zato sto su procentualna sva nabrojana auta puno voze na nasim cestama nego alfe. prema tome, ovo nista ne znaci. i kazes kurce okolo? pa sto se ne kurce u alfi kad je tako dobra? aaa, sad sam se sjetio. najkurcevitije auto koje alfa sad ima u ponudi je mito. prosjecan kriminalac ne moze stati u mito.
eto na sta je alfa spala, da za malo love vozis brzo auto. i ti hoces da je alfa premium, e moj johntra.
- johntra
#563 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
pa normalno da je za malo love, zar nismo ovdje se usaglaslili da talijanima brže pada cijenama od švaba, je li to možda znači da je Alfa zbog toga lošija? baš nešto vidim da se prodaju polovne skuplje verzije premium njemačke trojke, idu ko halva, ali kad bi se gađali tramvajima...a izbor auta takvih likova sve govori, jer oni nemaju pojma šta je Alfa....
u poređenju sa Alfama 159, naravno da ima više trica, C klasa ili Audija A4, ali jedno 70 posto voze takvi likovi, dok se u Alfama taj postotak kreće oko 10 posto, ako je i toliko...i da, hvala Bogu pa Alfa ima samo Mito i Giuliettu, pa znam da nikad kockonja neće ruku iz nje izbaciti i pustiti Kalman da udara...
u poređenju sa Alfama 159, naravno da ima više trica, C klasa ili Audija A4, ali jedno 70 posto voze takvi likovi, dok se u Alfama taj postotak kreće oko 10 posto, ako je i toliko...i da, hvala Bogu pa Alfa ima samo Mito i Giuliettu, pa znam da nikad kockonja neće ruku iz nje izbaciti i pustiti Kalman da udara...
-
emko1234
#564 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
pa mazgo tvrdoglava, to ti se pokusava nacrtat 26 strana. cijena joj i pada brze zato sto je karina od auta. sam si sebi objasnio. cijena joj pada brze zato sto nema imidz, renome, prestiz, nazovi to kako god hoces, cijena joj pada brze zato sto je nekvalitetnija od izravnih konkurenata, cijena joj pada brze zato sto nije PPREMIUM.johntra wrote:pa normalno da je za malo love, zar nismo ovdje se usaglaslili da talijanima brže pada cijenama od švaba, je li to možda znači da je Alfa zbog toga lošija? baš nešto vidim da se prodaju polovne skuplje verzije premium njemačke trojke, idu ko halva, ali kad bi se gađali tramvajima...a izbor auta takvih likova sve govori, jer oni nemaju pojma šta je Alfa....
auta kojim cijena ne pada toliko brzo su uglavnom njemacka auta iz svetog trojstva, i par japanaca. svima ostalim cijena vrtloglavo pada. i sad si sam sebi odgovorio na vecinu pitanja.
sto se mene tice ova tema je odavno trebala pod katanac.
-
citroen xm
#565 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Kad Emko kaže za Alfu da je karina, vjerujem da svim njenim vlasnicima momentalno lakne.
Ajd ti Emko fino u svoj A4 i divi mu se, nemoj ovde više prosipati svoje gluposti.
Ajd ti Emko fino u svoj A4 i divi mu se, nemoj ovde više prosipati svoje gluposti.
-
530i
#566 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Audi je premium vozilo premium kockastoglavaša, dilera drogom, wannabe gazdi, mesara, i svog drugog nepametnog šrota. Nekad je BMW imao tu ulogu, dominantno, ali sada je tu Audi. Od Zike Turkovića i njegovog ex-Alijinog Audija do raznoraznih mesara koji vozaju babine audije, friško uvezene iz Njemačke...
-
emko1234
#567 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
dobar si momak530i wrote:Audi je premium vozilo premium kockastoglavaša, dilera drogom, wannabe gazdi, mesara, i svog drugog nepametnog šrota. Nekad je BMW imao tu ulogu, dominantno, ali sada je tu Audi. Od Zike Turkovića i njegovog ex-Alijinog Audija do raznoraznih mesara koji vozaju babine audije, friško uvezene iz Njemačke...
- johntra
#568 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
sine, da si imalo pratio temu, kao što nisi, vidio bi da je to napisano prije 20 stranica, a ti se sad kao pametan praviš i ponavljaš to, da bi ispao lafac....da, italijanima, francuzima i ostalim brže pada cijena, ti niko ne spori...ali to nije samo radi toga što mislite da su nekvalitetna auta, jer ta se auta isto kvare kao i bilo koji predstavnik tvog super trojca...to je ono na čemu vi svi zatvarate oči i ne želite da priznate da kad kupite nešto što je skuplje, ne dobijate kvalitet, nego prosječno auto, kao i sva ostala...upravo za onoliko koliko su skuplje platio to auto, prodaćeš ga za više kao polovnog, a to isto dođe kao i kod onog što je kupio auto povoljnije i prodao ga povoljnije...emko1234 wrote: pa mazgo tvrdoglava, to ti se pokusava nacrtat 26 strana. cijena joj i pada brze zato sto je karina od auta. sam si sebi objasnio. cijena joj pada brze zato sto nema imidz, renome, prestiz, nazovi to kako god hoces, cijena joj pada brze zato sto je nekvalitetnija od izravnih konkurenata, cijena joj pada brze zato sto nije PPREMIUM.
auta kojim cijena ne pada toliko brzo su uglavnom njemacka auta iz svetog trojstva, i par japanaca. svima ostalim cijena vrtloglavo pada. i sad si sam sebi odgovorio na vecinu pitanja.
sto se mene tice ova tema je odavno trebala pod katanac.
ti si hiljadu puta ovdje kukao kako nisi mogao prodati svoje staro auto za cijenu koji si tražio, pa te ASA dobro zakinula, kao što bi zakinula i nekog ko bi došao sa japanskim, talijanskim, ili bilo kojim autom...što, ako ti je Audi tako dobar, nisi zadržao cijenu koji su tražio i što ti raja nije stajala u redu da ti kupi auto? nemoj biti smiješan...vjerovatno i sada možeš prodati svoje auto za 80 milja, možeš, kad bi se gađali tramvajima...
a to da Alfa nema imidž, a prepakovani i skupi VW ima, samo ću se dobro nasmijati i to ono slatko...
- johntra
#569 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
nemoj tako, emko nam ipak dolazi iz građevinskog sektora, tamo se sve radi pošteno...sa metrima i uglomjerima...530i wrote:Audi je premium vozilo premium kockastoglavaša, dilera drogom, wannabe gazdi, mesara, i svog drugog nepametnog šrota. Nekad je BMW imao tu ulogu, dominantno, ali sada je tu Audi. Od Zike Turkovića i njegovog ex-Alijinog Audija do raznoraznih mesara koji vozaju babine audije, friško uvezene iz Njemačke...
- em11r
#570 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
volio bi i emko bolan bmw-a ili merca ... ali nije likvidan a u A-Banci svako ziv moze avdu na lizing uzet 
-
emko1234
#571 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
strogi minus na svim karticama, gorivo se na veresuju kupuje. vozio sam auto neki dan kod jednog covjeka u garazu da mi malo dizne prosiri, hocu na loziku da predjem. jbg, ovo gorivo i kako je pojeftinilo i dalje skupo. ne mozes za cvaju vise na dva kruga po gradu napravit.em11r wrote:volio bi i emko bolan bmw-a ili merca ... ali nije likvidan a u A-Banci svako ziv moze avdu na lizing uzet
kriza stisla sa svih strana, morao sam cak i protekt gume stavit
ne znam samo koliko ce mi ovo ulje izdrzat, fulio sam servis vec prije 2 mjeseca. dobar sam s otrovom, kontam bil ono iz friteze moglo, kazu da je mineralno
- em11r
#572 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Buraz tu smo da se pomogne ako zafali. Nije beg cicija. Ako nista da ti posaljem bacvu nafte.
- vukojebina
#573 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
em11r wrote:volio bi i emko bolan bmw-a ili merca ... ali nije likvidan a u A-Banci svako ziv moze avdu na lizing uzet
uzeo bi on bmw-a ili merca, ali ne zna da li oni imaju remen ili lonac, sta mislis da mu ti pojasnis??
- em11r
#574 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
kakav lonac jel bosanski ?
-
ChipyChips
#575 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
citroen xm wrote:Kad Emko kaže za Alfu da je karina, vjerujem da svim njenim vlasnicima momentalno lakne.
Vazda sam govorio da je zloba i zavist čudo