Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
vehab koluhija

#551 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vehab koluhija »

Northstar wrote:
pino silvestre wrote:
bogumila wrote:ne znam bas kako ce proci na izborima, ali ne bi bilo lose da umjesto sdp dodje jedna jaka ali normalna soc-dem stranka. ovi sad nisu dobri u glavi. zive svi u nekom paralelnom univerzumu gdje je tito ziv a zlatko mu je zamjenik. gdje se narodi i narodnosti vole a omladina gradi pruge. gdje je partija pocetak i kraj, razlog sto svijet postoji.
:lol: :thumbup: :thumbup:
Bit ce to vrlo komplikovano.Stranku bi trebao osnovati sto prije jer treba barem godina da uspostavi kakve takve mjesne odbore i opcinske organizacije koje ce odradjivati terenske poslove za izbore. Upravo tu je tajna uspjeha SDA, masinerija na terenu. Isto tako mora razviti neku medijsku strategiju, odnosno, naci adekvatan medij da ga podrzava pa makar TV1 i Face TV za pocetak.Tu mislim da ima neku prodju.Ostalo ce ili su poklopili SDA, SDP i Utemeljitelj.

Bojim se da ako bude drzao Amira Ibrovica, sadasnjeg sefa kabineta, uza sebe propast ce prije nego pocne. Taj sto takne upropasti kad je trijezan, a kad je pijan unistava sve ko cunami stim sto je ovo prvo stanje rijetkost. Drugo, treba od pocetka da zauzme distancu od nadolazecih mladih lavova koji ce mu se slitati.To ce biti tesko jer i Zeljko ima taj cip da voli da mu se ljudi nadju pri ruci kao sto to fura Lagumdzija sa Masicem, Selimovicem, Magazinovicem, Hadzicem i dr.

Bit ce tu jos nekih imena koja nisu dobra za razvoj stranke.Emir Suljagic zbog psihicke labilnosti, Reuf Bajrovic zbog nesposobnosti da uskladi svoje ambicije i intelektualne i dr. kapacitete, te Hanka Vajzovic koju je doveo u SDP i na listu 2010. godine preko reda, a koja ne zna sta znaci biti lojalan ako se ponudi prava usluga.

:thumbup:

navedeni iz jos puno vise razloga :run:
vehab koluhija

#552 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vehab koluhija »

a sef kabineta se podrazumijeva :-D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#553 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by -LIBERO- »

plain vanilla wrote:dobro je, vec ima grupa na Facebooku
znaci, idemo do pobjede
Hajd' nam baci link, da vidimo sta pristalice stranke, istina koja jos ni imena nema, imaju za reci. :D

Mada ih je vecina sa ovog foruma, vrlo vjerovatno..a Madner je pokretac, pretpostavljam :D :D
Last edited by -LIBERO- on 12/10/2012 00:18, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#554 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by StupskaBitanga »

Svaka čast :thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#555 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

-LIBERO- wrote:
plain vanilla wrote:dobro je, vec ima grupa na Facebooku
znaci, idemo do pobjede
Hajd' nam baci link, da vidimo sta pristalice stranke, istina koja jos ni imena nema, imaju za reci. :D

Mada ih je vecina sa ovog foruma, vrlo vjerovatno..a Madner je pokretac, predpostavljam :D :D
http://www.facebook.com/pages/Podr%C5%B ... 5133903295
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#556 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by -LIBERO- »

Cuj "boracka stranka". Mada nema sanse da ce se tako zvati, al' eto opet mi smijesno. :D
plain vanilla

#557 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

-LIBERO- wrote:Cuj "boracka stranka". Mada nema sanse da ce se tako zvati, al' eto opet mi smijesno. :D
zasto se ne bi zvala? RS ionako nece glasati za njega kao ni oni sto prizivaju Treci, tako da se komotno moze zvati i ljiljanova stranka
emigrazione

#558 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by emigrazione »

Ko da gledam veceras Amina ima da najebe
iPod

#559 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by iPod »

Zeljko je jedini covjek koji moze neke stvari uciniti za doborbit svih građana Bosne i Hercegovine, te je sigurno u stanju pridobiti i simpatije mimo bošnjačkog korpusa. Trebamo ga podrzati maksimalno jer sam siguran da je on u stanju ponuditi ono što lažni SDP neće, a sada više niti može da ponudi.

Kao što je i sam rekao, činjenica da su se uz njega još samo troje članova predsjedništva SDP-a protivila sporazumu Lagumdzija - Covic sve govori koliko je SDP zaista bolestan.

Nadam se da će njegova stranka sa njim na čelu kada pobjedi 2014. godine biti u stanju da se obračuna sa korumpiranim SDP-ovcima.
StupskaBitanga

#560 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by StupskaBitanga »

mislim da će m use pridružiti i akccija za Srebrenicu
Cosmic

#561 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Cosmic »

iPod wrote:Zeljko je jedini covjek koji moze neke stvari uciniti za doborbit svih građana Bosne i Hercegovine, te je sigurno u stanju pridobiti i simpatije mimo bošnjačkog korpusa. Trebamo ga podrzati maksimalno jer sam siguran da je on u stanju ponuditi ono što lažni SDP neće, a sada više niti može da ponudi.

Kao što je i sam rekao, činjenica da su se uz njega još samo troje članova predsjedništva SDP-a protivila sporazumu Lagumdzija - Covic sve govori koliko je SDP zaista bolestan.

Nadam se da će njegova stranka sa njim na čelu kada pobjedi 2014. godine biti u stanju da se obračuna sa korumpiranim SDP-ovcima.
:thumbup:

Komšić nije imao nikakvog računa da izlazi iz SDP-a, tamo bi mogao (da mu je to bilo u interesu) da postigne sve na ličnom planu i da osigura svoje personalno dupe u svakom smislu. Ovako je pred sebe postavio mega misiju sa vrlo neizvjesnim ishodom. Sigurno to ne radi iz dosade.

Onaj ko ga podrži sigurno nema šta izgubiti, u najgorem slučaju će biti na istom.
plain vanilla

#562 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

najzanimljivije su mi kod Bosanaca (i Hercegovaca) optimizam,nada i euforija
Ma koliko se puta razocarali, opet nadju u sta ce slijepo vjerovati i nadaju se cudu.
Hiljadu puta razocarani u politiku, opet nasli idola koji ce za dvije godine, kad razvali izbore sa svojom strankom koja ce biti popunjena strucnim, postenim ljudima, od ove zemlje napraviti raj.
Kriminalci ce u zatvor, nezaposleni ce raditi, penzije ce se povecati...Spasitelj nash

I nije ovo slucaj samo u politici, euforija pred svaku utakmicu je neopisiva...i nema veza koliko bilo poraza, prije svake utakmice ista euforija :)
hrastov žižak

#563 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by hrastov žižak »

Ako mu se tako bude zvala stranka, onda je fakat idiot.
Area_51

#564 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Area_51 »

Zeljko Komsic:

»Idem do kraja, za predsjednika SDP, pa sta Bog da.«

Zeljko Komsic:

»Nastavicu politicku borbu.«

Jednostavno receno, izrazito nekonzistentan politicar koji se koristi populistickim izrazima, koji prolaze kod raje. Njegova je putanja bila nesto kao:

1. Nacelnik Opcine Novo Sarajevo, izabran 2000. posredno i 2004. neposredno
2. Ambasador Bosne i Hercegovine u SR Jugoslaviji, dao otkaz
3. Dogradonacelnik, utjesna pozicija dok opet nije izabran za nacelnika
4. Clan Predsjednistva Bosne i Hercegovine

Proizveden je u SDP masini, prosao sve kadrovske kombinacije, bio je istaknuti branitelj lika i djela Zlatka Lagumdzije, jos se raja sjeca kako je na Kongresu SDP 2009. odlagao izbore za rukovodstvo stranke i za to se jako zalagao. Njegov revolt nema veze sa Sejdic-Finci dokumentom, nego sto je time izostavljeno direktno biranje za clana Predsjednistva Bosne i Heregovine, gdje je on naslutio da se to prepusta HDZ bez njega, sto ne mora biti tacno.

Ako zeli biti konzistentan i autentican, onda je jedina opcija da ide do kraja za predsjendika SDP, kako bi skinuo ove hipoteke da kad je izmuzao SDP, ode praviti svoju stranku da ima sta radit kad mu istekne mandat. NEsto slicno kao Pecanac, kome SDU sluzi da ima hljeba jesti, a rezultati nikakvi.

Treba se pod hitno manut Suljagica, Bajrovica, Ibrovica, Stjepanovica i slicnih kao fol savjetnika. Ima tu svega. Soder ekipa klasicnih manipulatora.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#565 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by -LIBERO- »

StupskaBitanga wrote:mislim da će m use pridružiti i akccija za Srebrenicu
Vjerovatno i ova nezavisna lista za Bugojno. Zna se da je dosao na jedan njihov predizborni skupi, i da su onda glat uzeli pobjedu u tom gradu i pored SDA, SDP, I SBBa ( a njih pogotovo jr su dobili samo par stotina glasova u Bugojnu)

Meni je uvijek inetresantno bilo ta cinjenica koliko Zeljku raja voli. Najcesce ni ne znaju objasniti ni artikulisati tu svoju privrzenost prema njemu, kada ih pitas razlog zasto ga vole, ali zaista ima velike simpatije u narodu.
brezan

#566 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by brezan »

-LIBERO- wrote:
Meni je uvijek inetresantno bilo ta cinjenica koliko Zeljku raja voli. Najcesce ni ne znaju objasniti ni artikulisati tu svoju privrzenost prema njemu, kada ih pitas razlog zasto ga vole, ali zaista ima velike simpatije u narodu.
Mislim da se to moze objasniti ovako:

Katolik a ne busa se hrvatstvom, vise bosanac nego hrvat, zlatni ljiljan, clan pro bosanske stranke a nekog hrvatskog bloka, prica narodnim jezikom.

Eto :-?
heckler

#567 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by heckler »

Klavikula wrote:
use your illusion wrote:volio bih recimo da u toj stranci bude gospodja Svetlana Cenić..zena je kraljica a vole je i kod nas u federaciji...uz to je izvrstan ekonomista...
Svetlani Cenic bi dao sve funkcije, od ministra u kantonalnoj vladi do predsjednika drzave, zena je boginja.

:lol: Kad vidim ovakve izjave sveki put mi se mozak zaledi. Imate pamcenje ko muhe. Zena dok je bila ministrica u vladi cetniteta davala je najradikalnije nacionalisticke izjave da joj ni karadzin ni dodik nebi mogli pera odbiti. Par godina opozicje i par izjava protiv dode i dobri Bosnjo sve zaboravio i sad je "kraljica" i "boginja".

Aferim majstori :thumbup:
plain vanilla

#568 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

brezan wrote:
-LIBERO- wrote:
Mislim da se to moze objasniti ovako:

Katolik a ne busa se hrvatstvom, vise bosanac nego hrvat, zlatni ljiljan, clan pro bosanske stranke a nekog hrvatskog bloka, prica narodnim jezikom.

Eto :-?
i to sve objasnjava zasto nece uzeti glasove SDSu, SNSD-u, HDZ-u i sl
Cosmic

#569 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Cosmic »

plain vanilla wrote:najzanimljivije su mi kod Bosanaca (i Hercegovaca) optimizam,nada i euforija
Ma koliko se puta razocarali, opet nadju u sta ce slijepo vjerovati i nadaju se cudu.
Hiljadu puta razocarani u politiku, opet nasli idola koji ce za dvije godine, kad razvali izbore sa svojom strankom koja ce biti popunjena strucnim, postenim ljudima, od ove zemlje napraviti raj.
Kriminalci ce u zatvor, nezaposleni ce raditi, penzije ce se povecati...Spasitelj nash

I nije ovo slucaj samo u politici, euforija pred svaku utakmicu je neopisiva...i nema veza koliko bilo poraza, prije svake utakmice ista euforija :)
I šta sad? Jel to nešto negativno? Šta je smisao tvog posta? Ja ću ti reći za mene, super se osjećam radi ovoga i ova vijest mi je uljepšala dan. Obzirom da ne znam koliko dugo ću živjeti, smatram da je svaki sretan dan u mom životu pravo bogatstvo. Dakle, ja sam sretan radi toga jer sam postigao dio životnog cilja - provesti što više vremena u sretnim trenucima. Naravno, za to moraju postojati određeni uslovi, da je kojim slučajem Miloš Bojanić najavio osnivanje stranke to mi sigurno ne bi uljepšalo dan. Inače u životu uglavnom bježim od ljudi koji djeluju po principu "udaram negativnu kontru i onda solim pamet poručujući - jesam ti rek'o". Ne vidim zbog čega bi tebe ovo sve zanimalo, ali ni mene ne zanima taj tvoj filozofski pesimizam kojeg možeš da čuješ na svakom koraku pa sam svejedno bio primoran da pročitam tvoje mišljenje. Eto i tebi moje pa probaj preskočit.

I mislim da se ovdje priča o poboljšanju stanja, a ne o medu i mlijeku.
poznanik

#570 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by poznanik »

Area_51 wrote:Zeljko Komsic: »Idem do kraja, za predsjednika SDP, pa sta Bog da.«
Zeljko Komsic: »Nastavicu politicku borbu.«

Jednostavno receno, izrazito nekonzistentan politicar koji se koristi populistickim izrazima, koji prolaze kod raje.-.

Ako zeli biti konzistentan i autentican, onda je jedina opcija da ide do kraja za predsjendika SDP, kako bi skinuo ove hipoteke da kad je izmuzao SDP, ode praviti svoju stranku da ima sta radit kad mu istekne mandat. NEsto slicno kao Pecanac, kome SDU sluzi da ima hljeba jesti, a rezultati nikakvi...
:D http://www.youtube.com/watch?v=LMxiw5Dn ... re=related
poznanik

#571 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by poznanik »

plain vanilla wrote:i to sve objasnjava zasto nece uzeti glasove SDSu, SNSD-u, HDZ-u i sl
Neka preuzme i pola apstinenata - dovoljno je da zatalasa i uzdrma politiku u BiH :-)
plain vanilla

#572 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

Cosmic wrote:
plain vanilla wrote:najzanimljivije su mi kod Bosanaca (i Hercegovaca) optimizam,nada i euforija

I šta sad? Jel to nešto negativno? Šta je smisao tvog posta? Ja ću ti reći za mene, super se osjećam radi ovoga i ova vijest mi je uljepšala dan. Obzirom da ne znam koliko dugo ću živjeti, smatram da je svaki sretan dan u mom životu pravo bogatstvo. Dakle, ja sam sretan radi toga jer sam postigao dio životnog cilja - provesti što više vremena u sretnim trenucima. Naravno, za to moraju postojati određeni uslovi, da je kojim slučajem Miloš Bojanić najavio osnivanje stranke to mi sigurno ne bi uljepšalo dan. Inače u životu uglavnom bježim od ljudi koji djeluju po principu "udaram negativnu kontru i onda solim pamet poručujući - jesam ti rek'o". Ne vidim zbog čega bi tebe ovo sve zanimalo, ali ni mene ne zanima taj tvoj filozofski pesimizam kojeg možeš da čuješ na svakom koraku pa sam svejedno bio primoran da pročitam tvoje mišljenje. Eto i tebi moje pa probaj preskočit.

I mislim da se ovdje priča o poboljšanju stanja, a ne o medu i mlijeku.
ne znam je li negativno ili pozitivno, samo sam razmisljala o toj euforiji..vidim i ovdje i na FB raja s odusevljenjem docekuje kad god se spomene da Komsic osniva stranku

I nema potrebe za takvim tonom uopste, ja govrorim o prirodi ljudi, pa i ja svaki put mislim da ce Bosna pobijediti, nisam ni ja bolja ni gora
u politiku, doduse, vise ne vjerujem...
Cosmic

#573 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Cosmic »

plain vanilla wrote: ne znam je li negativno ili pozitivno, samo sam razmisljala o toj euforiji..vidim i ovdje i na FB raja s odusevljenjem docekuje kad god se spomene da Komsic osniva stranku

I nema potrebe za takvim tonom uopste, ja govrorim o prirodi ljudi, pa i ja svaki put mislim da ce Bosna pobijediti, nisam ni ja bolja ni gora
Ja sam to govorio u kontekstu ismijavanja euforičnih ljudi, meni se učinilo da ti to radiš. Ako sam pogriješio, oprosti.

U svakom slučaju odgovorno tvrdim: Euforija produžava život! A onaj dio sa razočarenjem ionako brzo prođe.
plain vanilla

#574 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

Cosmic wrote:
plain vanilla wrote: ne znam je li negativno ili pozitivno, samo sam razmisljala o toj euforiji..vidim i ovdje i na FB raja s odusevljenjem docekuje kad god se spomene da Komsic osniva stranku

Ja sam to govorio u kontekstu ismijavanja euforičnih ljudi, meni se učinilo da ti to radiš. Ako sam pogriješio, oprosti.

U svakom slučaju odgovorno tvrdim: Euforija produžava život! A onaj dio sa razočarenjem ionako brzo prođe.
pa ako pisem o Bosancima i Hercegovcima, podrazumijevam i sebe tu
to sto me nije opucala euforija s Komsicem je samo izuzetak koji potvrdjuje pravilo :mrgreen:
Klavikula

#575 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Klavikula »

heckler wrote:
Klavikula wrote:
use your illusion wrote:volio bih recimo da u toj stranci bude gospodja Svetlana Cenić..zena je kraljica a vole je i kod nas u federaciji...uz to je izvrstan ekonomista...
Svetlani Cenic bi dao sve funkcije, od ministra u kantonalnoj vladi do predsjednika drzave, zena je boginja.

:lol: Kad vidim ovakve izjave sveki put mi se mozak zaledi. Imate pamcenje ko muhe. Zena dok je bila ministrica u vladi cetniteta davala je najradikalnije nacionalisticke izjave da joj ni karadzin ni dodik nebi mogli pera odbiti. Par godina opozicje i par izjava protiv dode i dobri Bosnjo sve zaboravio i sad je "kraljica" i "boginja".

Aferim majstori :thumbup:
taman da se Hitlerom ponosi znanje joj niko ne moze osporiti :thumbup:
Locked