otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Russki

#551 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Russki »

ako mislis otvarat kafanu, nemoj televizore ubacivat ni pod razno
sve ce ti se svest na rezultate, ljudi ujutro nece moc popit kavu u miru od ovih *jebem ti boga i totenhem, jebaše me za dvajst maraka*
koliko god da je lokal dobar, zika i sve to, s ovim se sigurno i polagano propada - > provjereno
radio sam u takvim kafanama gdje je dosta moje raje, a i dosta drugih dobrih ekipa prestalo dolazit upravo zbog toga
mojne tv, kladionicu ako boga znas
todd_smith

#552 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by todd_smith »

zavisi od lokacije

u sarajevu ces ionako morati da placas za reket tako da ako to nisi spreman, nemoj ni otvarati

kafic ti nije obicni biznis u sarajevu
muha_sa

#553 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by muha_sa »

Russki wrote:ako mislis otvarat kafanu, nemoj televizore ubacivat ni pod razno
sve ce ti se svest na rezultate, ljudi ujutro nece moc popit kavu u miru od ovih *jebem ti boga i totenhem, jebaše me za dvajst maraka*
koliko god da je lokal dobar, zika i sve to, s ovim se sigurno i polagano propada - > provjereno
radio sam u takvim kafanama gdje je dosta moje raje, a i dosta drugih dobrih ekipa prestalo dolazit upravo zbog toga
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
JanuaryJones

#554 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by JanuaryJones »

todd_smith wrote:zavisi od lokacije

u sarajevu ces ionako morati da placas za reket tako da ako to nisi spreman, nemoj ni otvarati

Od početka teme se provlači reket kroz postove, u startu se plaši raja ali ne znam koliko je to stvarno osnovano. Masa raje ima kafiće, ugostiteljske objekte, trgovine, biznise, frizeraje a ne uzima im se reket. Zašto plašiti ljude? Imaš li konkretno iskustvo?
todd_smith

#555 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by todd_smith »

JanuaryJones wrote:
todd_smith wrote:zavisi od lokacije

Od početka teme se provlači reket kroz postove, u startu se plaši raja ali ne znam koliko je to stvarno osnovano. Masa raje ima kafiće, ugostiteljske objekte, trgovine, biznise, frizeraje a ne uzima im se reket. Zašto plašiti ljude? Imaš li konkretno iskustvo?
da

znam 5-6 osoba licno koje vode kafice i jos dosta koji su "desna ruka" vlasnika i svaka osoba koja ima ili radi u kaficu kaze da se placa nesto nekome u vezi reketa

nije iskljucivo ono "daj mi pare ili ces vidjeti.." nego kad ti dodje sve mu je besplatno ili mu dodatno dajes sa strane, da ne bi imao problema ne iskljucivo od tih osoba nego da ti ne dolazi svaka bagra u kafic ili ako dodju da znaju da ne prave belaj jer znaju ko te "cuva"

Sarajevo je mahala bolan, nema to uzmi prostor, uzmi inventar, dodje raja, popije, plati i sutra novi dan.
JanuaryJones

#556 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by JanuaryJones »

Ko je taj kome se plaća, lokalni mafijaš, inspektor, policajac? Koji su to objekti?
todd_smith

#557 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by todd_smith »

JanuaryJones wrote:Ko je taj kome se plaća, lokalni mafijaš, inspektor, policajac? Koji su to objekti?
Lokalni krimosi

Ne pada mi na pamet da sada pricam koji su kafici u pitanju, a ako hoces ti da znas ako si iz sarajeva i izlazis u grad redovno, nece ti biti tesko saznati
JanuaryJones

#558 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by JanuaryJones »

Toči li se alkohol u tim kafićima?
Industrialyzer

#559 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Industrialyzer »

Samo navuces policiju na lokal, kad dodju na kafu, nemoj im naplatiti... Tako Zmaj radi i uvijek 1-2 policijska auta stoje parkirana ispred, i nema Novaka Djokovica da dodje :)
tapeta

#560 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by tapeta »

Nesto u ovome fazonu Image da nogom otvaras vrata, western stil, tu ces imati najvecu zaradu na onim okorijelim pjandurama, kad trebao naplatiti, samo racun pomnozis sa tri :lol:
JThomas

#561 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by JThomas »

to se može pomnožiti onima koji inače ne piju puno kad se oduzmu. a okorjele pijandure u pola marke znaju koliko je šta u kojem objektu i koliko su popili.
ime123

#562 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by ime123 »

Pusti ove tenisere i price. Ko to jos reketira normalne i prosjecne kafice, kakvih je na hiljade u Sarajevu. Eventualno problem ti moze napravit neki lokalni klosar, a do tebe je kako ce to zavrsit.
Logovan

#563 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Logovan »

tapeta wrote:Nesto u ovome fazonu Image da nogom otvaras vrata, western stil, tu ces imati najvecu zaradu na onim okorijelim pjandurama, kad trebao naplatiti, samo racun pomnozis sa tri :lol:
Ovako nešto bi bilo pravo dobro. :thumbup:
radostan dan

#564 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by radostan dan »

limena piksla boje zlata, crveno bijeli karirani stolnjaci, kelnerica anđa u borosanama, drvene stolice, žute zavjese, veliki ei niš radio...na zidovima uramljene slike sa bombonjera.
čaše one od eurokrema sa drškom, piva obavezno teretna, od žap-a samo vinjak, vlahov i domaća...
iznad ulaza reklama - srp i čekić, ispod toga polukružno piše - drug bevc -, a ispod toga niklovana maska fap-a.

to bi bilo to.
ilkbahar

#565 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by ilkbahar »

bez_suplje wrote:uskoro tj ove godine imam namjeru u sarajevu otvoriti kafic negdje na lokaciji od cengic vile pa prema gradu,,dvoumim se i razmisljam vec dugo kakav kafic nam fali u sarajevu dajte mi prjedloge jer jos nisam odlucio kojeg zipa ce biti,
Jedne prilike sam mislio neki sport caffe otvoriti u kojem cemo svi skupa pratiti utakmice ili neki kafic tipa fan caffe npr barcelone u kojem ce sve biti u znaku barce i njenih igraca ili ipak neki kafic za caskanje kulturno mjesto tipa torte i to,

u svakom slucaju uvazavam misljenje raje pa vas molim da mi date prijedloge sta po vama fali u ovom gradu

postojao je sportski kafe u bbi na petom spratu i sporT klub na zetri, pa jedno vrijeme u skenderiji pa su radili veoma kratko.

Moj ti je prijedlog da otvoris nesto tipa dijaloga gdje se moze popiti dnevna kafica i popricat bez nadvikivanja. Navecer mozes ubacitit neku Laganu svirku. jos jedan tip takvog kafica je trasa koja je opstala godinama. Svi kafici koji su bili bum u pocetku, vrlo brzo su propali. Ili napravi nesto tipa nekog jazz kluba, ali pravog, za stariju raju, jer su ti tu pare, od balavaca.mozes samo po cenera izvuc, a stari cugeri ostavljaju po par stoja za noc.
Znaci prvo ti je bitno da odredis ciljanu skupinu gostiju koje zelis u svojoj kafani.
I osnovno pravilo nema dzaba sjedit i nema pit na veresiju.
ilkbahar

#566 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by ilkbahar »

Znaci tema je iz prahistorije aa mi se ubissmo sa idejama...
Logovan

#567 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Logovan »

ilkbahar wrote: I osnovno pravilo nema dzaba sjedit i nema pit na veresiju.
Najbolji kafići su u kojima se može džaba sjediti.

:mrgreen:
JThomas

#568 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by JThomas »

u nas ljudi otvaraju kafane misleći da je to laka para. da će sjediti za "gazdinskim" stolom i zajebavati konobare, a pare kapaju. pa onda za par mjeseci i zatvore. a uspješno držati kafanu, to je nešto između nauke i umjetnosti. parametri nisu svi egzaktni, popušiti ga možeš i sa velikim ulaganjima i na super lokaciji i to vrlo lako. dok lupam, mina u starom ćumezu koji u gruntu ne postoji i gdje niko više nikad neće moći otvoriti radnju proda 300 piva za noć. dosta je i do lične karizme onog ko drži i onih koji rade. u ovom gradu je sto puta neko kupio ili iznajmio razrađen biznis nekoga drugog, naizgleda ništa nije promijenio...i propao. mislio ako njemu ide, ići će i meni. a to ne ide tako lako.
Kyuss

#569 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Kyuss »

Naslov mi više vuče na:

Otvaram kafić ,,,,, dajte mi priloge!

Ups, stavih zarez viška..
dadoka84

#570 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by dadoka84 »

JThomas wrote:a uspješno držati kafanu, to je nešto između nauke i umjetnosti. parametri nisu svi egzaktni, popušiti ga možeš i sa velikim ulaganjima i na super lokaciji i to vrlo lako. dok lupam, mina u starom ćumezu koji u gruntu ne postoji i gdje niko više nikad neće moći otvoriti radnju proda 300 piva za noć.

Eee, al jedna je Mina :D
mO k3

#571 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by mO k3 »

Svi bi nesto da obrnu , ali nemaju koncepta jer nisu sami dovoljno uvjereni sta bi zapravo da rade , pisi propalo
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#572 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Domaci izdajnik »

Tri osnovna pravila za vođenje kafića:

1. Kafana neće gazdu nego slugu. Moraš biti 24 sata tu...
2. Ako otvoriš kafić u kome ćeš skupljati svoju raju da cuga brzo ćeš zatvoriti lokal....pola pazara će vrlo brzo biti na tebe.
3. Nemoj se propiti. Mudro sa svima, lagano po jednu reda radi....

Sve ostalo su nijanse i finese. Sretno :cuga:
Melanholik

#573 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Melanholik »

LoveHurts wrote:Ulaz zabranjen balavurdiji, tj mladjim od 18 pa makar hoce i cedevitu da popije.
:lol:
black wrote:jazz club ali ne samo da ostane ime a unutra mix muzika, vec da bude dostojno imena :mrgreen:
ja sam oduvijek sanjala da ću otvoriti jazz club. ima onaj jedan preko puta Narodnog pozorišta, baš izgleda kul s vana, ali nisam ulazila.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#574 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Domaci izdajnik »

Russki wrote:ako mislis otvarat kafanu, nemoj televizore ubacivat ni pod razno
Slažem se sa ovim. Eventualno Fashion TV ili kakve spotove da idu na LCDima. To i mene izbija iz pameti :angry: Jedne godine ja u kafić sjeo sa curom a tri konobara bleje u ekran i drže tikete sa još dvojicom mislim gostiju i glasno navijaju i upoređuju kvote, a ja sjedio petnaest minuta da me skontaju tri metra od njih u polupraznom lokalu :-? Kad nas je napokon jedan uslužio i nastavili sa navijanjem ja ga pet minuta dozivao da naplati....ustanemo i odemo nisam ni platio, ko vas jebe piši na sebe.... :evil:
Ja bi odbio po 50 KM od plate smjeni čim bi uhvatio TXT i rezultate da se gledaju. Imaš kladionicu svakih sto metara pa tabiri utakmice do mile volje, ovdje dođi popij kafu, kiselu, pivu, čitaj novine....ili gledaj preko wi-fi rezultate na telefonu niko ni ne brani :oops: Dobro, kad su prvenstva i jači događaji nemam ništa protiv, i ja gledam i to je ok....
Drinski

#575 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Drinski »

radostan dan wrote:limena piksla boje zlata, crveno bijeli karirani stolnjaci, kelnerica anđa u borosanama, drvene stolice, žute zavjese, veliki ei niš radio...na zidovima uramljene slike sa bombonjera.
čaše one od eurokrema sa drškom, piva obavezno teretna, od žap-a samo vinjak, vlahov i domaća...
iznad ulaza reklama - srp i čekić, ispod toga polukružno piše - drug bevc -, a ispod toga niklovana maska fap-a.

to bi bilo to.
ma mogu ja tebi, reci da ti imas ovdje dobrih stvari, to ponekada zna navuci musterije vise nego ovi haj-tek kafici
Post Reply