RUSIJA

Post Reply
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#551 Re: RUSIJA

Post by UnscarD »

jeza u ledja wrote:Ne mogu Rusa ni "na kasiku". :D
:D
Avetinho

#552 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

Unscar, em sto slabo cita, slobo i "navodi". Nigdje nisam pomenuo "kasike", niti da bih JA nekog kupio. Covjek podmece.

Radilo se o "kantici i lopatici", i o stanovnicima Sarajeva, u imaginarnoj situaciji da im UnsacrD dodje drzati predavanje na Markalama o ruskom prijateljstvu. Situacija je imaginarna, zato sto i UnscarD zna da bi ovo predavanje skupo platio.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#553 Re: RUSIJA

Post by UnscarD »

Ja Sam Odavle wrote:
Unscar, em sto slabo cita, slobo i "navodi". Nigdje nisam pomenuo "kasike", niti da bih JA nekog kupio. Covjek podmece.

Radilo se o "kantici i lopatici", i o stanovnicima Sarajeva, u imaginarnoj situaciji da im UnsacrD dodje drzati predavanje na Markalama o ruskom prijateljstvu. Situacija je imaginarna, zato sto i UnscarD zna da bi ovo predavanje skupo platio.
Tacnije napisao si "metlici i lopatici" ali to nije bitno...jbg, kasika, metlica, kantica, lopatica...sutina je ista. Vec sam ti jednom napisao da nije vazna forma nego sustina ali ako do sada nisi shvatio sta ti zelim reci, neces ni shvatiti.

Over&out&peace&love ;-)
Challenger__

#554 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

Pripreme za WW III (?):

Putin upozorio na strane prijetnje i pozvao ruski vojni vrh na radikalno naoružavanje: "Postoje naznake da se NATO širi na istok"

Image

Ruski predsjednik Vladimir Putin istaknuo je kako "ruski neprijatelji konzistentno nastoje promijeniti stratešku ravnotežu moći" te je pozvao visoke ruske vojne dužnosnike da nastave s reformama i "radikalnim naoružanjem".
"Provode se pokušaji kojima se nastoje promijeniti strateška ravnoteža. SAD je praktički već započeo drugu fazu plana uspostavljanja globalnog raketnog sistema i postoje naznake o mogućnostima NATO-ovog daljnjeg širenja na istok. Postoji i opasnost od militarizacije Arktika", istaknuo je ruski predsjednik za vrijeme današnjeg govora na sastanku s vojnim dužnosnicima i članovima ministarstva obrane.

Upozorio je vojne dužnosnike da "unaprijede procese" te kako se ne smije gubiti vrijeme na "beskonačnim revizijama". Također je istaknuo kako će se do 2015. oko 30% svog oružja zamijeniti s modernim modelima, a do 2020. od 70% do 100% moralo bi biti novo oružje. Kako bi se taj proces još ubrzao, najavljeno je pokretanja sistema za istraživanje i razvoj vojne tehnologije.

Na sastanku je također istaknuto kako vojni rok u Rusiji ostaje kakav je bio i do sada, 12 mjeseci.

LINK - (http://rt.com/politics/putin-military-r ... sults-518/)
Shahab

#555 Re: RUSIJA

Post by Shahab »

BEOGRAD - Naftna industrija Srbije je danas objavila da sutra preuzima 28 benzinskih stanica OMV u Bosni i Hercegovini, jer je nadležna institucija za zaštitu konkurencije odobrila ugovor NIS-OMV BH.

NIS je novembra prošle godine kupila 100 odsto vlasništva kompanije OMV BH.

Pored mreže pumpi u BiH, NIS je preuzeo skladište derivata, predstavništvo u Sarajevu, i 22 zaposlena, objavio je NIS i dodao da će sve te benzinske stanice nositi znak Gazprom i NIS Petrol.
occupylove

#556 Re: RUSIJA

Post by occupylove »

Shahab wrote:
BEOGRAD - Naftna industrija Srbije je danas objavila da sutra preuzima 28 benzinskih stanica OMV u Bosni i Hercegovini, jer je nadležna institucija za zaštitu konkurencije odobrila ugovor NIS-OMV BH.

NIS je novembra prošle godine kupila 100 odsto vlasništva kompanije OMV BH.

Pored mreže pumpi u BiH, NIS je preuzeo skladište derivata, predstavništvo u Sarajevu, i 22 zaposlena, objavio je NIS i dodao da će sve te benzinske stanice nositi znak Gazprom i NIS Petrol.

pa to je katastrofa kapitalizma :lol:

Rusi osvajaju Balkan , sa cak 22 radnika ( mozda super zajebani Ruski Spesntaz ?)
:D
usput receno ?
36 % Evropske kolapsirajuce zajednice se grije na "Bacuske" plin
umjesto da gradimo Rusofobiju i paranoju ?
budimo nesvrstani i gradimo buducnost kao slobodna drzava
u interesu koji najbolje odgovara i na osnovu ravnopravnosti
ups !
popio sam malo previse !
a ima banana i ima demokratije /zar ne :lol: trebamo biti NATO , a nismo NATO

i kontejnera za penzionere i heroina na ulicama za izgubljenu mladost
occupylove

#557 Re: RUSIJA

Post by occupylove »

neka sam 'Rusofil " :lol:
ali izmedju 'fantasticnih dosega " u domenu kulture izmedju USA i Rusije ?
Rusija ih bije, a Lady GaGa i slicni 'fenomeni " i crknuti Majkl Dzekson ili Vitni Hjuston crkli od droge
"slike sa izlozbe" i meni najdraza i najzesca klasika ( samo oko deset filharmonijskih orkestara na planeti moze izvesti ovo pravilno i u duhu ) i jedna od najtezih za izvedbu ;

Avetinho

#558 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

occupylove wrote:...
crknuti Majkl Dzekson ili Vitni Hjuston crkli od droge ...
Ljubav, pozitivna energija...
Sirom_ah

#559 Re: RUSIJA

Post by Sirom_ah »

Ljubav, pozitivna energija...
Ma nema dalje :lol: :lol: :lol: :lol: vrh :lol: :lol: :lol:
Sirom_ah

#560 Re: RUSIJA

Post by Sirom_ah »

Ne mogu Rusa ni "na kasiku".
:thumbup:
occupylove

#561 Re: RUSIJA

Post by occupylove »

ne mozete Ruse , Muslimane , Crnce, Kineze, Juzno Amerikance i Chaveza ?
pa ? koga mozete , koliko mrzite ?
ko vam je po volji ? eto pitam vas ? eto recite ?
ko vam je po volji i "pravovjeran " i 'ispravan " ?
eto sutim ,
recite mi ko je pravi i apsolutni u ime pravde i slobode ?
eto ima da zacepim svoja usta , i eto vi mi dajte argumente , poslusno slusam
cekam odgovor
harell

#562 Re: RUSIJA

Post by harell »

eto ja hocu da eto ti vise eto naucis koristiti eto upitnike i zareze i tipku enter eto kontam da si u cemerici al eto haj se malo saberi eto
Avetinho

#563 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

Ja volim, sto Simpozijum delirijum kaze, ove
crknuti Majkl Dzekson ili Vitni Hjuston crkli od droge ...
I ovaj lik nekome drzi predavanja o mrznji. ccc...
BatoS

#564 Re: RUSIJA

Post by BatoS »

Ruski moderni imperijalisti nastavljaju sa negiranjem ukrajinskog identiteta i jezika... ista govna ko i velikosrbi na Balkanu

KIJEV - Masovna tuča je danas izbila u parlamentu Ukrajine između poslanika nacionalističke partije Svoboda, koja je u opoziciji, i poslanika provladine Partije regiona, a povod je bilo korišćenje ruskog jezika u parlamentarnoj raspravi, javljaju agencije i ukrajinski mediji.

Do sukoba za skupštinskom govornicom došlo je ubrzo poslije početka sjednice, tokom govora predsjednika Partije regiona, Oleksandra Jefremova, javlja agencija Frans pres (AFP).

Last edited by BatoS on 19/03/2013 14:58, edited 2 times in total.
BatoS

#565 Re: RUSIJA

Post by BatoS »

Komentari ispod klipa:

"Ja sam Srbin. Ukrainci i Rusi su braća. Українці та росіяни брати миру"

...........Це нам вирішувати хто нам є братом, а хто ворогом. (Mi cemo odluciti ko nam je brat a ko neprijatelj)

...........Серби та албанці також брати миру.

...........Я сам українець. Серби і турки брати назавжди.

:lol:
Challenger__

#566 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

Rusija odbila da finansira posrnuli evropski bankarski sistem.

LINK - (http://www.advance.hr/vijesti/sve-neizv ... oci-cipru/)
Sirom_ah

#567 Re: RUSIJA

Post by Sirom_ah »

Koja si ti sega od lika,advance pa ad(go)vance :lol: :lol: :lol:
Pa nek bratska saudija i turci daju miskinima nesto para i rasele ih u grcku i rusiju i nek cipar bude turski i gotovo.
P :thumbup: :run: :dance:
Challenger__

#568 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

Image
“Russia can be either an empire or a democracy, but it cannot be both. . . . Without Ukraine, Russia ceases to be an empire, but with Ukraine suborned and then subordinated, Russia automatically becomes an empire.”

Zbigniew Brzezinski
"Ukraine weighing prospect of associated membership in Customs Union – media"

LINK - (http://www.interfax.co.uk/ukraine-news/ ... n-media-2/)

Prema dogovoru Kremlja i Kijeva, Putina i Janukoviča, u roku od naredne dvije godine Ukrajina, "zajedno sa Rusijom, Bjelorusijom i Kazahstanom postaje članica Evroazijske carinske unije. Brisel strepi ('ulazak Ukrajine u carinsku uniju s Rusijom će imati katastrofalne posljedice po Europu'), Vašington tuguje, ali "Moskva suzama ne vjeruje"...

( "...Bez Ukrajine Rusija prestaje da bude imperija, ali, sa podčinjenom Ukrajinom ona automatski postaje imperija.")

Bye, bye...
occupylove

#569 Re: RUSIJA

Post by occupylove »

zakuhava se :D nije pitanje da li , vec kada dolar i euro ce pasti
sa frkom oko Kipra i jurisom na banke i zamrzavanjem racuna , te je Rusija zaprijetila monetarnim ratom EU i uspjela je izvuci vecinu svoje love sa Kipra ( oko 25 milijardi )
BRIC drzave formiraju vlastitu banku i monetu , vec je ulozeno oko 50 milijardi za pocetak ( po zlatnome standardu )
Kina Indija Rusija Brazil Juzna Afrika , uz formiranje obrambene unije po uzoru na NATO
i na veliko iznenadjenje uprkos sporovima ? osovina izuzetno teska i mocna Rusija -Kina i obrambeni pakt
zajednicke vojne vjezbe i cak po glasinama integriranje antiraketnoga stita i PVO , da niti vrabac ne moze prodrijeti
Rusiji pukao film , tjeraju sve zapadne NVO iz Rusije , gomilaju zlato , i spremaju se za kolaps dolara i eura
i Indija takodjer , pomalo skepticna ali razumiju sta se desava i spremaju se za blisku buducnost
kraj zapada kakvoga poznajemo ? najvjerovatnije i uspon Evroazije
endgame
to je to , spremite se za "zescu voznju" ove 2013 na globalnome planu
http://www.informationclearinghouse.inf ... e34432.htm
occupylove

#570 Re: RUSIJA

Post by occupylove »

mozemo samo sada biti optimisti , dok korporacijski mediji sve zataskavaju ,a politicari blebecu nebuloze ? veliki investitori masovno povlace lovu iz Evropskoga bankarskoga sistema , totalno ludilo :roll:
novi Kineski predjednik je bio u Moskvi , prva njegova zvanicna posjeta vani ,i vrlo srdacna kao nikada prije odnosi Rusije i Kine nisu bili tako dobri ( sta li kuhaju iz kulisa ? mozemo samo pretpostavljati i sta oni znaju ?) i taj sastanak u Durbanu drzava BRIC ( link isti iz prethodnoga mi posta )
svi se brze bolje spremaju , Kipar je samo varnica , izgleda slijedeca je Slovenija ?
ko vise zna ?
u ovome nereguliranome i haoticnome finansijskome globalnome trzistu sve je povezano , oovo nije kapitalizam , vec ? haos !
svi vi forumasi pokusajte se spremiti kako znate i umijete da zastitite svoju lovu na bankarskim racunima , brana puca na sve strane
drzace vodu dok majstori odu :D mozda jos koji mjesec ? godinu ? ( divlje stampanje papira bez pokrica koje nazivamo novac je u toku )

http://www.informationclearinghouse.inf ... e34441.htm
BatoS

#571 Re: RUSIJA

Post by BatoS »

Challenger__ wrote:Prema dogovoru Kremlja i Kijeva, Putina i Janukoviča, u roku od naredne dvije godine Ukrajina, "zajedno sa Rusijom, Bjelorusijom i Kazahstanom postaje članica Evroazijske carinske unije. Brisel strepi ('ulazak Ukrajine u carinsku uniju s Rusijom će imati katastrofalne posljedice po Europu'), Vašington tuguje, ali "Moskva suzama ne vjeruje"...

( "...Bez Ukrajine Rusija prestaje da bude imperija, ali, sa podčinjenom Ukrajinom ona automatski postaje imperija.")

Bye, bye...
Ovo ce samo ojacati ukrajinski nacionalizam, a i Bjelorusija ce se probuditi.

Interesantno kako podrzavas ovaj pokusaj kolonizacije, rusifikacije i asimilacije na kojem Rusija radi jos od pocetka 20. vijeka.

I Srbi su u Jugoslaviji mislili da ce na silu asimilirati manje narode pa znamo kako se sve to zavrsilo.
MuaDib

#572 Re: RUSIJA

Post by MuaDib »

BatoS wrote:
Challenger__ wrote:Prema dogovoru Kremlja i Kijeva, Putina i Janukoviča, u roku od naredne dvije godine Ukrajina, "zajedno sa Rusijom, Bjelorusijom i Kazahstanom postaje članica Evroazijske carinske unije. Brisel strepi ('ulazak Ukrajine u carinsku uniju s Rusijom će imati katastrofalne posljedice po Europu'), Vašington tuguje, ali "Moskva suzama ne vjeruje"...

Bye, bye...
Ovo ce samo ojacati ukrajisnki nacionalizam, a i Bjelorusija ce se probuditi.

Interesantno kako podrzavas ovaj pokusaj kolonizacije, rusifikacije i asimilacije na kojem Rusija radi jos od pocetka 20. vijeka.

I Srbi su u Jugoslaviji mislili da ce na silu asimilirati manje narode pa znamo kako se sve to zavrsilo.
Rusija i Ukrajina su dvije neraskidivo povezane države.
Ukrajinski nacionalizam nikada nije psotojao u obliku, kakav Balkan poznaje. Ukrajinci su ponosan narod, kom je puna kapa demokratske demagogije Zapada iza koje se krije težnja za ovladavanjem resursima Ukrajine. Zbog čega su i zbacili narandžaste.
BatoS

#573 Re: RUSIJA

Post by BatoS »

MuaDib wrote:Rusija i Ukrajina su dvije neraskidivo povezane države.
Ukrajinski nacionalizam nikada nije psotojao u obliku, kakav Balkan poznaje. Ukrajinci su ponosan narod, kom je puna kapa demokratske demagogije Zapada iza koje se krije težnja za ovladavanjem resursima Ukrajine. Zbog čega su i zbacili narandžaste.
A koje su to "bratske" i "humanisticke" namjere Rusije majke ti?

Porazgovaraj malo sa Ukrajincima kad ti se ukaze prilika pa vidi sta misle o Rusiji i koliko im vjeruju.
MuaDib

#574 Re: RUSIJA

Post by MuaDib »

BatoS wrote:

Porazgovaraj malo sa Ukrajincima kad ti se ukaze prilika pa vidi sta misle o Rusiji i koliko im vjeruju.
Eto ti pričao s Ukrajincima :-)
BatoS

#575 Re: RUSIJA

Post by BatoS »

MuaDib wrote:
BatoS wrote:

Eto ti pričao s Ukrajincima :-)
Ne odgovori kakve su namjere Rusije prema Ukrajini?

Znamo da je Zapad sve ono najgore... nego sta zeli Rusija?
Post Reply