Smiješna strana izbora - all about
- Dozer
#551 Re: Smiješna strana izbora - all about
Iskreno, gledajuci sve ovo, kao i ono na ulicama i raznim medijima, a i slusajuci, naravno, ja sam dosao do nekoliko zakljucaka. I nema sile koja me moze ubijediti da to nije tako. Zakljucci su:
1. BiH koja, realno, zaista jos uvijek ima pismenih i skolovanih ljudi jednostavno nema mehanizam kojim bi te ljude privolila da se uhvate politike i pocnu konacno rjesavati stvari.
2. Predizborne kampanje su svake druge godine, i svaki put su sve primitivnije, nepismenije, bez bilo kakve inovacije u bilo kojem smislu, totalno bezidejne, a na kraju se dolazi do toga da se sve samo vrti u krug, ali svaki put sa novim i neuporedivno blesavijim i glupljima facama, izjavama, radnjama i sl..
3. Na kraju, svi politicki subjekti u ovoj drzavi ocito prave sami sprdacinu sa svim ovim, a na taj nacin sve nas vrlo direktno, jasno i javno ismijavaju i vrijedjaju.
Sto se mene licno tice, a otvoreno cu vas sve pozvati na isti postupak - na ove izbore ne izlazim upravo radi gornjih razloga.
Ima tu jos jedan vrlo bitan razlog koji se moze dodati ne ove gornje, a to je - diskriminatorni Ustav i uredjenje drzave.
Za koga, uopste, glasati kada niko ziv na politickoj sceni nije ponudio bilo kakvu sustinsku promjenu? Lokalni izbori su, tacno, i stvari se sada obecavaju za lokalni nivo. Medjutim, cak i na svim tim lokalnim nivoima postoji sve ono sto postoji i na visim. Ne vidim da iko od postojecih politickih subjekata uopste i razmislja o tome, a da ne pricamo o uticaju na sve to.
1. BiH koja, realno, zaista jos uvijek ima pismenih i skolovanih ljudi jednostavno nema mehanizam kojim bi te ljude privolila da se uhvate politike i pocnu konacno rjesavati stvari.
2. Predizborne kampanje su svake druge godine, i svaki put su sve primitivnije, nepismenije, bez bilo kakve inovacije u bilo kojem smislu, totalno bezidejne, a na kraju se dolazi do toga da se sve samo vrti u krug, ali svaki put sa novim i neuporedivno blesavijim i glupljima facama, izjavama, radnjama i sl..
3. Na kraju, svi politicki subjekti u ovoj drzavi ocito prave sami sprdacinu sa svim ovim, a na taj nacin sve nas vrlo direktno, jasno i javno ismijavaju i vrijedjaju.
Sto se mene licno tice, a otvoreno cu vas sve pozvati na isti postupak - na ove izbore ne izlazim upravo radi gornjih razloga.
Ima tu jos jedan vrlo bitan razlog koji se moze dodati ne ove gornje, a to je - diskriminatorni Ustav i uredjenje drzave.
Za koga, uopste, glasati kada niko ziv na politickoj sceni nije ponudio bilo kakvu sustinsku promjenu? Lokalni izbori su, tacno, i stvari se sada obecavaju za lokalni nivo. Medjutim, cak i na svim tim lokalnim nivoima postoji sve ono sto postoji i na visim. Ne vidim da iko od postojecih politickih subjekata uopste i razmislja o tome, a da ne pricamo o uticaju na sve to.
- karanana
#552 Re: Smiješna strana izbora - all about
slazem se dozeru.
mi nismo znali sta je diktatura dok se nismo zavrtili u ovaj zacarani krug sa ovim facama. i iz njega nema izlaza, tako da ovo sve postaje jedna top lista nadrealista uzivo.
mi nismo znali sta je diktatura dok se nismo zavrtili u ovaj zacarani krug sa ovim facama. i iz njega nema izlaza, tako da ovo sve postaje jedna top lista nadrealista uzivo.
- Dozer
#553 Re: Smiješna strana izbora - all about
Iskreno, ovo vise nije smijesno...
Jos iskrenije, misleci na svoju djecu i njihovu buducnost ovdje... nisam siguran da je i "b" od blistave. U bilo kojem smislu.
Pustite se zajebancije ljudi. Sve je to ok, izvuci sve ove bisere (a po meni idiotluke) i malo im se nasmijati. Ali, hajde da se vratimo u realnost - svi ovi mamlazi koji su prikazani i pokazani na ovom forumu, + jos par stotina ili hiljada onih koji nisu, a isti su, slicni ili cak i grdji i gori od ovih, za mjesec dana ce zasjeti u fotelje i poceti krojiti sudbinu svima nama.
Tek ce nam se onda smijati u lice, a mi cemo ih jos i placati za to.
Dajte, upalite mozak...
Jos iskrenije, misleci na svoju djecu i njihovu buducnost ovdje... nisam siguran da je i "b" od blistave. U bilo kojem smislu.
Pustite se zajebancije ljudi. Sve je to ok, izvuci sve ove bisere (a po meni idiotluke) i malo im se nasmijati. Ali, hajde da se vratimo u realnost - svi ovi mamlazi koji su prikazani i pokazani na ovom forumu, + jos par stotina ili hiljada onih koji nisu, a isti su, slicni ili cak i grdji i gori od ovih, za mjesec dana ce zasjeti u fotelje i poceti krojiti sudbinu svima nama.
Tek ce nam se onda smijati u lice, a mi cemo ih jos i placati za to.
Dajte, upalite mozak...
-
ja1977
#554 Re: Smiješna strana izbora - all about
Tacno, ovo je smijesna strana izbora.
Uhvati me zalost kada skontant koliko se bolesne djece moglo izljeciti parama koji ovi ublehasi daju za kampanje
Uhvati me zalost kada skontant koliko se bolesne djece moglo izljeciti parama koji ovi ublehasi daju za kampanje
- Control panel
#556 Re: Smiješna strana izbora - all about
svi se vi smijemo facama sa plakata i pravimo se pamtniji od njih.
jedino jerjesenje da se tih faca kutarisemo je.
fino odes u stranku i kazes dobar dan, jeli ovo stranka, jeste, hocu da se uclanim. sve ostalo je suplčja prica, vidi mu glave, vidi joj face, sta ce ovaj, sta ce ona...
jedino jerjesenje da se tih faca kutarisemo je.
fino odes u stranku i kazes dobar dan, jeli ovo stranka, jeste, hocu da se uclanim. sve ostalo je suplčja prica, vidi mu glave, vidi joj face, sta ce ovaj, sta ce ona...
- Dozer
#557 Re: Smiješna strana izbora - all about
Mozda...samo, pitanje je - koju stranku?
Mislili smo da je SDP opcija. Ispade da nije...
A oni su najveca opozicija. NS, SDU, DNZ i sta ja znam sta sve ne, cak i kada bi se ujedinili,m opet usu premaleni, bez kapaciteta, znanja, moci, sredstava... Znaci - 0 boba. Nada. Nothing, Nista.
Sta je opcija?
A oni su najveca opozicija. NS, SDU, DNZ i sta ja znam sta sve ne, cak i kada bi se ujedinili,m opet usu premaleni, bez kapaciteta, znanja, moci, sredstava... Znaci - 0 boba. Nada. Nothing, Nista.
Sta je opcija?
- Tayyip
#558 Re: Smiješna strana izbora - all about
podsjetimo se obraćanja velikog gospodina i intelektualca esada omerbašića
ovo je vrh vrhova. od ovoga nema dalje.
http://www.klix.ba/forum/stranka-za-evr ... 98710.html
Dragi prijatelji i sugrađani,
Osnovali smo za Vas stranku, Vasu stranku, stranku za Evropsko Sarajevo. Vjerujte da nas je nužda natjerala da osnujemo stranku. Ne možemo vise da podnesemo ovaj jad i bijedu, ne može nam vise pod kožu. 20 godina slusamo laži i obećanja, Vi čekajte, vi trpite, Vi gladujte. I uvijek isto samo obećanja i laži svake 4 godine sjasi Murta a uzjasi Kurta. I Vi opet trpite i trpite i trpit ćete bar jos 20 godina. A zasto? Ko je tome svemu kriv? E svi mi, a najvise oni koji nece da izađu na izbore. Mi nevidimo izlaza iz ove krize, ali ako ćemo svi reći "nije do mene" "nemogu ja tu nista promijeniti" Sta me briga" "Ma neću ni za koga da glasam, nećemo nista promijeniti". E da znate da hoćete, probudite se jednog jutra i recite sami sebi, ne može ovo vise ovako. Ja ću odlučivati o svojoj sudbini a neće mi krojiti sudbinu drugi. Izaći ću na izbore i dat ću povjerenje onom ko će se boriti za ovaj grad, onom koji će stati u kraj kriminalu. Narode drago, dobro znate da nije ovo država za čovjeka, već za pojedince, za političare da se bogate. U svim zemljama svijeta bogati ljudi idu u politiku jer imaju obezbjeđenu egzistenciju i hoće da ostave neki trag u svom gradu ili državi da ih se ljudi sjećaju, jedino kod nas dođu bez igdje ičega i onda se bogate na Vas račun. Pa taman se jedna garnitura obogati pa dođe nova i sve tako u beskonačnost, a narodu sve teže i teže. Recite jednom napokon "STOP" mi nećemo to vise dozvoljavati.
Dragi građani, pa sta vise imamo da čekamo, doslo je 5 do 12. Pridružite nam se svi iz bilo koje partije dođite u svoju partiju i glasajte za sebe i svoju djecu.
Vratimo zajedno stari sjaj Sarajevu, vratimo kulturu naseg lijepog Sarajeva. Vratimo sve priznate i dobre ljude koji su rođeni u Sarajevu a vole ovaj grad, zaboravimo nacionalnu mržnju i gledajmo ljude kao dobre i lose, da imena ne znače nista. Zbijmo se u redove, sto je znao reći drug Tito. Program nase stranke se vodi dobrim dijelom Titovog sistema, a znate da je kod druga Tita bilo na prvom mjesto sigurnost građana. E mi vam to garantujemo da ćete svi imati, ne obećavamo zlatne kasike kao ovi ali obećavamo zakone koji se mogu donijeti bez ikakvih novaca, a to je najrigoroznije kazne protiv kriminalaca. Ako uvedemo da kome policija pronađe vatreno oružje po hitnom postupku bude osuđen na dvije godine zatvora, bez pustanja da se brani sa slobode. Mi Vam garantujemo za sest mjeseci skoro niko neće nositi pistolj. Ako otimanje lančića, torbica, mobitela budemo sudili kao drumsko razbojnistvo i gdje je u Titovom sistemu minimalna kazna bila pet godina, zar mislite da će toga biti? Neće garantujemo. Ovo nije problem samo treba dobra volja a mi i Vi je imamo i budite uz nas da ovo sprovedemo.
Nasa omladina koja napusta nas grad i ide u Evropu da bi bili tuđi hamali, e mi to nećemo dozvoliti. Nisu nasa djeca isla u skolu da bi ih mi otjerali u svijet. Neće u nasem gradu studirati samo djeca bogatasa, moraju se naci fondovi da i djeca od siromasnih roditelja imaju pravo da budu intelektualci.
Za radnike i demobilisane borce je teska situacija. Tesko je naći izlaz i sve zaposliti i zbrinuti. Nemožemo obećati da će se svi zaposliti, da će biti idealno i kad nam date glas onda da nas odgovor bude " pa sta ćete nema para". To sigurno nećemo i nećemo da vas lažemo ali hoćemo Vam obećati da ćemo se Mi vise boriti nego ovi do sada. Možemo bar spriječiti da se radna mjesta kupuju, možemo otpustiti veći broj zaposlenih u birokratiji, možemo tu razliku vama dati, možemo dosta toga učiniti ako hoćemo. A vjerujte da hoćemo. Nas narod samo trazi da ima normalan posao i pristojan život. A to država mora da omogući ovom narodu koji je krvario četiri godine i građane koji su branili ovaj grad i bili u opsadi četiri duge godine.
Demobilisani borci netraže milostinju, oni su svjesni da kada su krenuli u odbranu BiH, da im je to bila dužnost kao građana, ali je sada isto tako dužnost države da brine o svojim borcima.
Nasi penzioneri su povrh svih ovih problema i jada sto nas je snaslo, nas najveći problem i kao sto smo vam obećali da ćemo brinuti o omladini, o radnicima, o demobilisanim borcima, penzioneri su ipak najbolnija tačka u ovom drustvu. Ovo sto nasi penzioneri danas doživljavaju to je najveća bruka ove države. Zar ćemo dozvoliti dragi sugrađani da nisi očevi,majke, nane i dede nemaju ni najminimalnije uslove za život? Zar ćemo dozvoliti da ti isti rove po kontejnerima da bi se prehranili? E nećemo po cijenu nasih života. Mi se moramo izboriti da lijekovi budu besplatni jer i to malo penzije sto prime oni moraju da daju za lijekove. Mi ćemo se izboriti da lijekovi budu besplatni.
Stranka za Evropsko Sarajevo je Vasa stranka, nastala je u ovim teskim trenutcima isključivo da brani interese svih građana grada Sarajeva. Molimo Vas da se probudite i da date svoj glas sami sebi. Dignite se svi i krenite sa nama da vratimo stari sjaj Sarajevu.
Ovo su samo neke od nasih ideja a ima dosta toga gdje se skupa trebamo boriti. Nemožemo nista bez Vas i ako neprepoznate da je ovo Vasa stranka i da smo uz Vas kajat ćete se ali će nažalost biti kasno. Jer je stvarno doslo pet do dvanaest.
Srdačan pozdrav,
Esko Omerbasić., predsjednik stranke
ovo je vrh vrhova. od ovoga nema dalje.
http://www.klix.ba/forum/stranka-za-evr ... 98710.html
- Dozer
#559 Re: Smiješna strana izbora - all about
I onda pogledamo njihov plakat i na njemu vidimo Esku, jednog od suvlasnika "Ahidron gradjenja" (da, to je onaj lik sto voza lamborginija i sto bar 5 puta godisnje ode u Monako i slupa par stotina milja u kockarnicama).
I sada takav lik treba da nam sastavlja zakone i "brine" o nama?
Dobro, sad ce neki reci "pa sta je problem, covjek ima pare i trosi svoje pare". Slazem se. Ali, on da je zaista htjeo pomoci bilo kome, te bi pare, a to su milioni, odavno na neki nacin ulozio negdje za neku pomoc nekome. SOS djecije selo, recimo, ili dom u Pazaricu, itd. itd. Za to bi se culo, a nije. Dakle...
Komentari su zaista suvisni...
A pored svega ovoga, svi morate biti svjesni jedne stvari. Davanjem glasa nekome sa neke liste, bilo koja stranka da je u pitanju, svi vi, ili svi mi pojedinacno, u stvari ne dajemo glas toj osobi, nego dajemo glas ideologiji stranke iz koje je ta osoba. Dakle, ta osoba mozda i hoce doci na to neko mjesto za koje se kandidovala, medjutim od licnih opstih obecanja tu nema ama bas nista (osim za bliske pojedince), jer ta osoba jednostavno ne moze i ne smije raditi nista na svoju ruku i mimo stranacke politike jer je svjesna da ce biti smijenjena.
A stranacke politike se kod nas, ukratko, svode na: Zavladaj, pljackaj, ostani sto duze na poziciji, zbrisi.
Ako glasate za bilo koga iz SBB-a recimo, niste glasali za tu osobu, nego ste glasali za SBB, tj. za FahrA.
Ista je stvar i sa SDP-om - Zlajoglu.
HDZ - Covic
HDZ2 - Ljubic
SNSD - Dodik
PDP - Ivanic
SDA - Gollum
Itd. itd.
Ono sto se mora gledati nisu kandidati, nego stvarni program stranke i ono sto obecava. Ali, ni u kojem slucaju se ne smije stati samo na tom pukom gledanju programa. Mnogi njihovi programi obecavaju brda i doline, zlatne kasike, radna mjesta, ekonomski procvat, itd. Medjutim, ako detaljnije procitate, i malo razmislite, shvaticete da niko ni jednom rijecju nije pojasnio na koje nacine se sve to misli ostvariti.
Drzava nije nista drugo nego jedan konglomerat, ogromna firma kao i bilo koja druga. A znamo da svaka firma mora imati definisane prvenstveno Viziju, zatim Misiju, a odmah iza toga i Strategiju, koja je kljucni elemenat svega.
E, ovdje svi samo nude vizije, medjutim niko ne nudi i strategije kojima bi se te vizije ostvarile. Dakle - svi nude suplju pricu.
I sada takav lik treba da nam sastavlja zakone i "brine" o nama?
Dobro, sad ce neki reci "pa sta je problem, covjek ima pare i trosi svoje pare". Slazem se. Ali, on da je zaista htjeo pomoci bilo kome, te bi pare, a to su milioni, odavno na neki nacin ulozio negdje za neku pomoc nekome. SOS djecije selo, recimo, ili dom u Pazaricu, itd. itd. Za to bi se culo, a nije. Dakle...
Komentari su zaista suvisni...
A pored svega ovoga, svi morate biti svjesni jedne stvari. Davanjem glasa nekome sa neke liste, bilo koja stranka da je u pitanju, svi vi, ili svi mi pojedinacno, u stvari ne dajemo glas toj osobi, nego dajemo glas ideologiji stranke iz koje je ta osoba. Dakle, ta osoba mozda i hoce doci na to neko mjesto za koje se kandidovala, medjutim od licnih opstih obecanja tu nema ama bas nista (osim za bliske pojedince), jer ta osoba jednostavno ne moze i ne smije raditi nista na svoju ruku i mimo stranacke politike jer je svjesna da ce biti smijenjena.
A stranacke politike se kod nas, ukratko, svode na: Zavladaj, pljackaj, ostani sto duze na poziciji, zbrisi.
Ako glasate za bilo koga iz SBB-a recimo, niste glasali za tu osobu, nego ste glasali za SBB, tj. za FahrA.
Ista je stvar i sa SDP-om - Zlajoglu.
HDZ - Covic
HDZ2 - Ljubic
SNSD - Dodik
PDP - Ivanic
SDA - Gollum
Itd. itd.
Ono sto se mora gledati nisu kandidati, nego stvarni program stranke i ono sto obecava. Ali, ni u kojem slucaju se ne smije stati samo na tom pukom gledanju programa. Mnogi njihovi programi obecavaju brda i doline, zlatne kasike, radna mjesta, ekonomski procvat, itd. Medjutim, ako detaljnije procitate, i malo razmislite, shvaticete da niko ni jednom rijecju nije pojasnio na koje nacine se sve to misli ostvariti.
Drzava nije nista drugo nego jedan konglomerat, ogromna firma kao i bilo koja druga. A znamo da svaka firma mora imati definisane prvenstveno Viziju, zatim Misiju, a odmah iza toga i Strategiju, koja je kljucni elemenat svega.
E, ovdje svi samo nude vizije, medjutim niko ne nudi i strategije kojima bi se te vizije ostvarile. Dakle - svi nude suplju pricu.
- O'zone
- Globalni moderator
#560 Re: Smiješna strana izbora - all about
@Dozer-u znaš koje je najbolje riješenje? Da se mi normalni učlanimo u nenormalne stranke i počnemo da ih mjenjamo iznutra pa da se na saborima tih stranaka tresu gaće kolovođama hoćel ih kvorum izbacitit iz članstva ili ne. Drugačije bi se radilo vjeruj mi.
Naša a tu mislim i moja greška je što svi pokušavamo biti apolitični a politika je danas na žalost sastavni dio života svakog pojedinca i tu nema iznimke pa ako je već ona tu da .ebe mene zašto se ne bih okrenuo i odradio i ja nju?!
Zato svi redom do općih/opštih izbora da se učlanimo u jednu naopaku stranku i da počnemo da ih jedemo iznutra pa kom opanci kom obojci.
Naša a tu mislim i moja greška je što svi pokušavamo biti apolitični a politika je danas na žalost sastavni dio života svakog pojedinca i tu nema iznimke pa ako je već ona tu da .ebe mene zašto se ne bih okrenuo i odradio i ja nju?!
Zato svi redom do općih/opštih izbora da se učlanimo u jednu naopaku stranku i da počnemo da ih jedemo iznutra pa kom opanci kom obojci.
- hepekcina
#561 Re: Smiješna strana izbora - all about
ma ozon preidealistično je to...sve da uđeš u neku stranku ne bi ti dali pisnut....svuđe je već uhodana šema kleptomanije i u svakoj već imaš lokalnu kliku koja sve drži pod kontrolom a nju drži stranački vrh....možda imamo stotinu stranaka a sve do jedne funkcionišu po isprobanoj i uhodanoj šemi KPJ-a
-
Bosnjak333
#562 Re: Smiješna strana izbora - all about
Ja ovdje kao jedino rjesenje vidim masu nezavisnih kandidata...O'zone wrote:@Dozer-u znaš koje je najbolje riješenje? Da se mi normalni učlanimo u nenormalne stranke i počnemo da ih mjenjamo iznutra pa da se na saborima tih stranaka tresu gaće kolovođama hoćel ih kvorum izbacitit iz članstva ili ne. Drugačije bi se radilo vjeruj mi.
- zambaklija
#563 Re: Smiješna strana izbora - all about
ovaj je njeki jadničak,neJma ni para za koše viju šo mu sija pupakakavdanakneiskustvu wrote:plain vanilla wrote:
jel samo meni ovaj ciko lici na troku
malo liči,ali nije to troka
- Halcyon
#564 Re: Smiješna strana izbora - all about
Zvuči super u teoriji. U praksi neizvodivo, iz iskustva ti kažem. Imaš dvije opcije: slušati naređenja ili otići.O'zone wrote:@Dozer-u znaš koje je najbolje riješenje? Da se mi normalni učlanimo u nenormalne stranke i počnemo da ih mjenjamo iznutra pa da se na saborima tih stranaka tresu gaće kolovođama hoćel ih kvorum izbacitit iz članstva ili ne. Drugačije bi se radilo vjeruj mi.
- Tiger 033
#565 Re: Smiješna strana izbora - all about
http://www.klix.ba/vijesti/bih/hadziahm ... /120917096
"Hadžiahmetović: Građani će birati između Teherana i Hollywooda"
Mirad Hadžiahmetović, nezavisni kandidat za načelnika Općine Zenica pažnju javnosti odlučio je privući porno snimcima, tornjevima, toboganima, stadionima i drugim projektima koji graniče s naučnom fantastikom.
Na web-stranicu stavio je rubriku "Za odrasle" na kojoj se nalaze "Sex klipovi koji se sviđaju gradonačelniku", "Klipovi za djevojke i gayeve" i "Klipovi za momke i lezbe". U svakoj postoje tri videa i ukoliko želite pogledati jedan od njih morate odgovoriti na neko od pitanja koje je Hadžiahmetović osmislio.
Ova vijest, odnosno način prezentacije i nesvakidašnja politička kampanja, obišla je cijeli svijet. O Miradu su pisali Russia Today, Associated Press, Agence France-Presse, Huffington Post i mnogi drugi. U razgovoru za portal Klix.ba, Hadžiahmetović kaže kako je nedavno čitao novine u kojim je vidio žensko obnaženo tijelo.itd..
"Hadžiahmetović: Građani će birati između Teherana i Hollywooda"
Mirad Hadžiahmetović, nezavisni kandidat za načelnika Općine Zenica pažnju javnosti odlučio je privući porno snimcima, tornjevima, toboganima, stadionima i drugim projektima koji graniče s naučnom fantastikom.
Na web-stranicu stavio je rubriku "Za odrasle" na kojoj se nalaze "Sex klipovi koji se sviđaju gradonačelniku", "Klipovi za djevojke i gayeve" i "Klipovi za momke i lezbe". U svakoj postoje tri videa i ukoliko želite pogledati jedan od njih morate odgovoriti na neko od pitanja koje je Hadžiahmetović osmislio.
Ova vijest, odnosno način prezentacije i nesvakidašnja politička kampanja, obišla je cijeli svijet. O Miradu su pisali Russia Today, Associated Press, Agence France-Presse, Huffington Post i mnogi drugi. U razgovoru za portal Klix.ba, Hadžiahmetović kaže kako je nedavno čitao novine u kojim je vidio žensko obnaženo tijelo.itd..
- O'zone
- Globalni moderator
#566 Re: Smiješna strana izbora - all about
Ovako se ovih dana po Hrasnici suši prljavi veš

- Miss D
#567 Re: Smiješna strana izbora - all about
Predsjedniku SBB BiH uručeno priznanje “Kalman” radija
Radončić je novi Gazi Husrev-beg
.........
Nagradu je Radončiću uručio direktor Radija “Kalman” Enes Kršo, koji je kazao da je ponosan što je nagradu uručio čovjeku, koji je “napravio sve od nule”.
- Rekao bih da je on novi Gazi Husrev-beg. Zapravo, kada bismo izračunali kvadrate, Fahro ih je ustvari napravio više! On i ja smo narodni ljudi i mi ćemo služiti narodu. Od danas sam postao član SBB-a, iako do ovog momenta nisam bio ni u jednoj stranci – kazao je Kršo.

Radončić je novi Gazi Husrev-beg
.........
Nagradu je Radončiću uručio direktor Radija “Kalman” Enes Kršo, koji je kazao da je ponosan što je nagradu uručio čovjeku, koji je “napravio sve od nule”.
- Rekao bih da je on novi Gazi Husrev-beg. Zapravo, kada bismo izračunali kvadrate, Fahro ih je ustvari napravio više! On i ja smo narodni ljudi i mi ćemo služiti narodu. Od danas sam postao član SBB-a, iako do ovog momenta nisam bio ni u jednoj stranci – kazao je Kršo.
- vjesticanametli
#568 Re: Smiješna strana izbora - all about
kako srusiti plakate od eskA onog iz sex stranke 
- madtv
#569 Re: Smiješna strana izbora - all about
jos malo, pa 'spektakl' 
- Nekako s proljeća
#570 Re: Smiješna strana izbora - all about
Preko njegovih nalijepiti druge...i tako u krug.Još nekih 20-tak dana.
- Nekako s proljeća
#571 Re: Smiješna strana izbora - all about
.vjesticanametli wrote:kako srusiti plakate od eskA onog iz sex stranke
- raskopusa
#572 Re: Smiješna strana izbora - all about
Dozer wrote:Mozda...samo, pitanje je - koju stranku?
Sta je opcija?
nemamo je,niti je vidim makar u nekim tragovima.

- hary
#573 Re: Smiješna strana izbora - all about
Cuj Memica: "Ovo sto kaze kolega jest tacno al nije istina" 
- bogumila
#574 Re: Smiješna strana izbora - all about
zasta je cuko kandidat
-
SARAJKA
#575 Re: Smiješna strana izbora - all about
Bože dragi zar oni misle da smo mi toliko blesavi. Da sem njihovih faca koje nas isprepadaše sa svih strana i iza svakog čoška nas gledaju još mi na san nisu izašli, a do izbora hoće i to sigurno.
Oni misle da mi nevidimo kako se troše te pare za kampanje....Nego dragi naši političari mi smo ovdje (u svojim gradovima diljem naše BiH) a ne samo mjesec dana pred izbore. Mi smo tu u svojim selima, mjestima, gradovima tokom 365 dana u godini i živimo svako na svoj način zna kako ih preživljava. Ali smo sigurno dostojanstveniji nego VI svi skupa zajedno ...... ne znam samo odakle vam ideja da iz termos boce dijelite kafu ulicom, sipate čašu soka kojeg vi ne kupujete ni svojim ukućanima, čokoladice...... bilo bi bolje da ste nahranili gladnu porodicu kod nsa ih ima da birate, bolje bi bi bilo da ste prije kiša i snijega nekome krov popravili ...... ima se gdje investirati bolje nego što radite..... i da ne bih moje zemljake tušila, ali sam morala izbaciti ovo iz sebe.
I da, prvi put ove godine NE IZLAZIM NA IZBORE ....
Oni misle da mi nevidimo kako se troše te pare za kampanje....Nego dragi naši političari mi smo ovdje (u svojim gradovima diljem naše BiH) a ne samo mjesec dana pred izbore. Mi smo tu u svojim selima, mjestima, gradovima tokom 365 dana u godini i živimo svako na svoj način zna kako ih preživljava. Ali smo sigurno dostojanstveniji nego VI svi skupa zajedno ...... ne znam samo odakle vam ideja da iz termos boce dijelite kafu ulicom, sipate čašu soka kojeg vi ne kupujete ni svojim ukućanima, čokoladice...... bilo bi bolje da ste nahranili gladnu porodicu kod nsa ih ima da birate, bolje bi bi bilo da ste prije kiša i snijega nekome krov popravili ...... ima se gdje investirati bolje nego što radite..... i da ne bih moje zemljake tušila, ali sam morala izbaciti ovo iz sebe.
I da, prvi put ove godine NE IZLAZIM NA IZBORE ....