glockov kolac wrote:Ma ja, sad su to sljedbenici SDA, poslje izbora biće opet "vehabije" i sve ukrug...
A malo je reći da lažeš, al eto... svako ima svoju istinu.
Šta sam slagao?
glockov kolac wrote:Ma ja, sad su to sljedbenici SDA, poslje izbora biće opet "vehabije" i sve ukrug...
poznanik wrote:glockov kolac wrote:Ma ja, sad su to sljedbenici SDA, poslje izbora biće opet "vehabije" i sve ukrug...
Šta sam slagao?
Policajac je došao pred kraj, kad je sukob već izbio, kad je neko nekog udario, jer je jedan od učesnika javne rasprave bio krvav. S jedne strane su mirno stajali građani, slušajući uvod u diskusiju, a s druge strane su, žene posebno, ali i grupa muškaraca glasno provocirali i ometali raspravu. Ne zanm da li pripadaju vehabijama, ali znam da su neartikulisanim glasom skoro divljački, bili protiv izgradnje džamije... Čovječe, iz očiju im se mogla pročitati nevjerovatna srdžba, odlučnost da i po cijenu života brane džamiju... Toliki fanatizam se ne zaboravlja.glockov kolac wrote:... Frku je napravila pijana budala kada je od predstavnika MZ zatraženo da kažu ko je protiv džamije, lik je tada počeo vikati, pijan ko letva u 5 popodne, da je on lično tražio da se džamija ne gradi. Također je bio nasilan i nasrnuo na dvojicu momaka. Malo je falilo da dobije batine od trećeg momka, jednog malo hebenijeg momka, nakon čega ga je policajac izveo. Kasnije je taj momak motorom kružio Grbavicom i tažio ovoga da ga namlati. I mene je lično pitao kako se zove, nisam mu rekao jer nisam htio da ispadne još veći belaj, između ostalog, i zbog takvih kao što si ti. Da ne bude sutra "pomahnitale vehabije tuku jadne građane Grbavice." I još bezveze murije da zaglavi.
Očito je da si i ti SDA član, pa poznaješ sve članove u NS, i razumijem tvoje žestoko protivljenje činjenicama o počiniocima incidenta u Vasi Pelagiću.Drugo, lažeš da je SDA imala ikakve veze sa tim incidentom. Ja se stvarno ne sjećam da je iko od članova SDA bilo na tom sastanku, vrlo je moguće, al znam da od ljudi koji su neposredno bili uvučeni u tu frku, niko nema ama baš nikakve veze sa SDA. Čak naprotiv!!!
Zašto je "jadnica"? Zato što je profesorka , nekorumpirana , nezavisna ,inteligentna ?GlamBlam wrote: Sta ce ona jadnica
Njen otac može biti za sudar Marsa i Venere - to sa njom nema nikakve veze IZUZEV ukoliko ga javno ne podrži.GlamBlam wrote: pricala o stvarima koje nisu bile tema skupa i koje nisu u nadleznosti opcina. gradjani negodovali. A istina je da njen otac nije dozvolio da se gradi djecije igraliste na Cengic vili , iza Jugokomerca, prvi je izasao i protestvovao.
Ne. Vijećnice Naše Stranke su samo tražile na koji način se selektiraju stipendisti. One su recimo tražile da se fakultativna sredstva koja se izdvajaju u religijske institucije preusmjere ka - školama koje primaju deset puta manji iznos. Možete zamisliti reakcijuGlamBlam wrote: Vijecnici u Novom Sarajevu iz Nase stranke su glasali protiv rebalansa budzeta kojim se trebalo dodijeliti dodatnih 110 stipendija za mlade.
Odlično !!! Jer da su ga "poslušale", NS ne bi bila NS, nego NSDA ili A-NSDA ili slično. Šta Radović misli o SDA i o politikama SDA je njegova stvar , a nikako stvar simpatizera , članova i glasača Naše Stranke. Jako je važno da je on ISTUPIO jer je stranka time pokazala da je NEZAVISNA i da će mnogi polomiti zube na njoj.GlamBlam wrote: Tada je doslo do haosa u opcinskom vijecu jer je vijecnik iz Nase stranke Dejan Radovic tada demonstrativno napustio stranku, zato sto ovi nisu htjeli glasati, i presao u SDA. Njegov glas je bio presudan da se izglasa ovih 110 stipendija.
Zaključak - čak ni Koldžini grubijani i ublehaši koji prekidaju javne rasprave pod prijetnjama , ne vjeruju da je isti za "izgradnju dječijih igrališta" (OMG - prohodajte po Novom Sarajevu ) i "stipendija za mlade".GlamBlam wrote: Zakljucak- ako su protiv gradnje djecijih igralista i stipendija za mlade - sta dalje reci?
Ovo je uvredljivo i nekulturno ponašanje - etiketiranje , neosnovana i glupa diskreditacija na osnovu subjektivne percepcije nekoga. Ne znam da li ćeš ovo shvatiti ali nije ni važno , drago mi je da NS nema takve vrste glasača.GlamBlam wrote:[
samom svojom pojavom i načinom nastupa meni izgleda jadno, jednostavno ne ulijeva mi povjerenje da može voditi četu švelja a kamoli ozbiljnu instituciju lokalne smaouprave.
Da Sabina ili njen otac ovo čitaju trebali bi te tužiti. Jer svjesno i beskrupulozno dovodiš u vezu njenu porodicu i porodicu ozloglašenog ratnog zločinca iako te osobe nemaju ama nikakve veze. Ni u snu nemaju vezu - a vi se bavite ovakvim stvarima. Sramota. Fakinizam. Ti meni sa četnikom izbijaš nekakav "argument". Ti meni s Mladićem - repliciraš ,čovječe koliko je to jadno.Sabina će pobijediti pa je prpa i osim ubleharenja sad iz rukava vadite i Mladiće.tvsabina wrote: I prijatelji sina Ratka Mladića kažu mu za oca da je fin, tako da ti taj argument ne pije vode.
Šta tebe briga za moj seksualni život? Ko ti daje za pravo da komentarišeš jedno slovo mog imena ? Ko ti je to dozvolio? Koldžo? NIKADA VIŠE da nisi pomenula (pomenuo) na ovom forumu jedan , jedini komentar vezan za moj ŽIVOT (seksualni , emotivni , poslovni) ma kakve ti zaključke (pozitivne ili negativne) imala/o o tome. Nemoj TI misliti i donositi zaključke u moje ime jer ti to niko ne dozvoljava. Ponajmanje da vrijeđaš.GlamBlam wrote: Nažalost vidim da si i ti poput kandidatkinje koju forsiraš ovdje po forumu seksualno isfrustrirana pa naglašavaš da su u pitanju vjećnice. nije bitno jesu li vijećnici ili vijećnice, bitno je da su glasali protiv rebalansa budžeta u kojem su bile predviđene stipendije. A tu priču o usmjeravanju novca pripadnici te Vaše Stranke licemjerno koriste samo u propagandne svrhe. Čuj bojenje u političke boje, pa koliko znam i Vaša Stranka prima neki novac iz budžeta i u toj prili nikad nisam čuo da se nešto posebno bunite.
Čime se ti pucaš? Opet zlonamjerno povezivanje NS-a. Tako ću slatko prijaviti ovaj post. Povezivati Sabinu sa velikosprskom mitomanijom je toliko.......glupo , toliko degutantno da mi uopšte nije jasno zašto polemišem. A ja se čudila zbog čega vi SDA-ovci ovu državu sistemski trujete s glupostima već 20 godina . Ja se čudila SDA-ovcima. Pa koja sam ja glupača? Ali žešća.GlamBlam wrote: Ovo me podjeća na tradicionalnu srpsku priču sa Kosova "ponosni smo na svoj poraz". Da li planirate da možda organizujete neku tradicionalnu manifestaciju u povodu toga?![]()
Sve posljedice SDA-ovskih "debata" je žestoko i silno osjetila ova zemlja. Zato se nalazi tamo gdje jeste. Na dnu.GlamBlam wrote: Prepala se sirotica kad je vidjela da debata nije prema Karl Popperovom debatnom formatu![]()
![]()
Moderator/ica je imenica koja je zaživjela na ovim prostorima. Jezik je promjenljiv, dinamična materija.jOFLA wrote:Bio je ovaj članak na raznim portalima , pa i na ovom, i pišu moderatorica debate. Prije rata, pa i prije omasovljavanja interneta u BiH neposredno nakon, govorilo se voditelj debate i voditeljica debate. U ta vremena nije bilo moderatorica debate.
Jesmo li se toliko anglikanizirali da usvajamo tuđe riječi iako imamo riječ iz svog jezika koju izbacujemo ? Čemu ? Koje godine je izbačena domaća riječ voditelj i voditeljica i uvedena riječ moderator/moderatorica za voditelje debate ? Zašto ? Je li bilo potrebe ?
Abid Sakalaš wrote:U ovoj opštini kandidat Naše Stranke će biti plasiran odmah iza simpatičnog Milivoja Čavarkape iz SNSD-a.
Abid.
Zovi ti nas kad budeš gostovao u lokalnim kafanama a za Općine ti nisi stvoren.Mirso Čomaga wrote:Vozdra raja.
Glasajte za Dželu Muharemovića u Novom Sarajevu, velikog sportistu i intelektualca, i za Općinsko Vijeće naravno za listu SDP-a i moju malenkost pod rednim brojem 29, jer zajedno idemo naprijed.
Evo jedna muzička numera da se malo razveselimo. Pozdrav svima.
Jasmina Jasmina opijaš me kao čaša vina Jasmina, ostaće ti usne bez karmina Jasmina
Ja ti savjetujem da pod hitno odeš kod doktora da ti pregledaju uši, a u ponedjeljak 08.10. ćeš ići kod interniste kad vidiš rezultate.SDA SDP SBB wrote:što se tiče Novog Sarajeva mislim da je se Koldžo prepao SBB jer kako čujem SDP daje podršku Hulusiću, to mi je drago čuti jer mi je koldže i njegove rulje dosta. A što se tiče Koldže čuo sam kakav su nered napravili u Medžunarodnom centru katastrofa i takvi ljudi da nam vode Općine.
Fočanski ko če koga ukopati 7 to ćeš tek da vidiš. Ma bolan izadži napolje ili sa balkona pogledaj da je narod sve siromašniji samo što djeca nisu od gladi počela umirati a ti meni pričaš ko če koga da ukopa. Da li si ti normalan ma u stvari ti možda i jesi u vezi sa nekim ministrom pa je tebi dobro šta te briga za narod i njihove želje i molitve..FOČANSKI PROPISI wrote:Mislim da je SBB već rahmetli ,a ukop će se održati 08.10.2012.