IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post Reply
poznanik

#551 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by poznanik »

glockov kolac wrote:Ma ja, sad su to sljedbenici SDA, poslje izbora biće opet "vehabije" i sve ukrug...

A malo je reći da lažeš, al eto... svako ima svoju istinu.

Šta sam slagao?
glockov kolac

#552 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by glockov kolac »

poznanik wrote:
glockov kolac wrote:Ma ja, sad su to sljedbenici SDA, poslje izbora biće opet "vehabije" i sve ukrug...

A malo je reći da lažeš, al eto... svako ima svoju istinu.

Šta sam slagao?

Prvo, lažeš o tome ko je napravio incident! Frku je napravila pijana budala kada je od predstavnika MZ zatraženo da kažu ko je protiv džamije, lik je tada počeo vikati, pijan ko letva u 5 popodne, da je on lično tražio da se džamija ne gradi. Također je bio nasilan i nasrnuo na dvojicu momaka. Malo je falilo da dobije batine od trećeg momka, jednog malo hebenijeg momka, nakon čega ga je policajac izveo. Kasnije je taj momak motorom kružio Grbavicom i tažio ovoga da ga namlati. I mene je lično pitao kako se zove, nisam mu rekao jer nisam htio da ispadne još veći belaj, između ostalog, i zbog takvih kao što si ti. Da ne bude sutra "pomahnitale vehabije tuku jadne građane Grbavice." I još bezveze murije da zaglavi.

Drugo, lažeš da je SDA imala ikakve veze sa tim incidentom. Ja se stvarno ne sjećam da je iko od članova SDA bilo na tom sastanku, vrlo je moguće, al znam da od ljudi koji su neposredno bili uvučeni u tu frku, niko nema ama baš nikakve veze sa SDA. Čak naprotiv!!!

Bezveze me tjeraš da idem u OT, al ne mogu prećutati nešto što je ašćare laž!
Last edited by glockov kolac on 28/09/2012 00:23, edited 1 time in total.
glockov kolac

#553 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by glockov kolac »

dupli
poznanik

#554 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by poznanik »

glockov kolac wrote:... Frku je napravila pijana budala kada je od predstavnika MZ zatraženo da kažu ko je protiv džamije, lik je tada počeo vikati, pijan ko letva u 5 popodne, da je on lično tražio da se džamija ne gradi. Također je bio nasilan i nasrnuo na dvojicu momaka. Malo je falilo da dobije batine od trećeg momka, jednog malo hebenijeg momka, nakon čega ga je policajac izveo. Kasnije je taj momak motorom kružio Grbavicom i tažio ovoga da ga namlati. I mene je lično pitao kako se zove, nisam mu rekao jer nisam htio da ispadne još veći belaj, između ostalog, i zbog takvih kao što si ti. Da ne bude sutra "pomahnitale vehabije tuku jadne građane Grbavice." I još bezveze murije da zaglavi.
Policajac je došao pred kraj, kad je sukob već izbio, kad je neko nekog udario, jer je jedan od učesnika javne rasprave bio krvav. S jedne strane su mirno stajali građani, slušajući uvod u diskusiju, a s druge strane su, žene posebno, ali i grupa muškaraca glasno provocirali i ometali raspravu. Ne zanm da li pripadaju vehabijama, ali znam da su neartikulisanim glasom skoro divljački, bili protiv izgradnje džamije... Čovječe, iz očiju im se mogla pročitati nevjerovatna srdžba, odlučnost da i po cijenu života brane džamiju... Toliki fanatizam se ne zaboravlja.

Samo mi nije njasan taj "pijanac". Odakle muslimanima pijanac u redovima? Samo nemoj reći da je provokator, da ga je SDP poslao da izazove incident :lol:
Drugo, lažeš da je SDA imala ikakve veze sa tim incidentom. Ja se stvarno ne sjećam da je iko od članova SDA bilo na tom sastanku, vrlo je moguće, al znam da od ljudi koji su neposredno bili uvučeni u tu frku, niko nema ama baš nikakve veze sa SDA. Čak naprotiv!!!
Očito je da si i ti SDA član, pa poznaješ sve članove u NS, i razumijem tvoje žestoko protivljenje činjenicama o počiniocima incidenta u Vasi Pelagiću.

S druge strane javiše je bilo SDP članova, ženskih i muških, ali niko nije došao organizirano, ali iz SDA jeste. Znam jer moja komšinica iz susjedne zgrade je javno pozivala na skup, i bila je tamo grlatija, a SDA-ovka je. Razumijem te, vjernici ne gledaju tuđe žene, zato nisi moju komšinicu ni primjetio. Ali ja jesam, ne samo nju, već nih 7-8, koje su ogromnim sisama razgrtale sve pred sobom :D
glockov kolac

#555 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by glockov kolac »

Zaboravio si opisati rafale i ručne bombe koje su bacali članovi SDA na goroluke pripadnike SDP-a! Kad si već bio tu, reci ljudima i to da je artiljerija SDA Novo Sarajevo cijeli dan tukla rejon Grbavice II, kako bi pješadiji olakšala posao. Te sisate žene su ustvari bili prerušeni mudžahedini iz Bočinje koji su nedavno kupili stanove na Grbavici pa hoće ljudi da im džamija bude blizu. Javnost treba znati da je taj dan odvedeno 345928 SDP-ovaca, koji su kasnije bili odvođeni na prisilni rad. Pogađate, kopali su temelje džamije i izljevali ploču, dok Crveni križ nije došao da ih registruje.

Kakva bolan krv?!?! Opet slaga i osta živ! Nikakvog kontakta nije bilo, samo naguravanje. A isto tako, kad već živiš tu, moraš znati momka koji je napravio to sranje. Tip je sa Grbavice II, od prije rata, non-stop je visio u kafani u šopingu niže radnje sa ortpedskim pomagalima. Na raspavu je došao vidno pijan. Član SDA nije bio sigurno, za SDP ne mogu garantirati.

Na kraju krajeva, kad me već vučeš za jezik, ta rasprava je i bila potaknuta peticijom jednog broja građana sa Grbavice II. Šatro, nemaju se djeca gdje sankati i slične nebuloze. Imali su sastanak sa Željkom Komšićem, tadašnjim načelnikom N. Sarajeva, koji je rekao da on nema ništa s tim, da su svi papiri uredni i da se "obrate upravi vodovoda." Nakon toga je zakazana ta rasprava.

A na te ublehe tipa "mora da si član SDA" i slične gluposti, ako nemaš šta pametnije reći, nemoj ni pričati.
boris_nsa

#556 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by boris_nsa »

Načelnik - Nedžad Koldžo
Stranka - HDZ
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#557 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by sabina1 »

Floskule , neistine , nagađanja.... :roll: (nema trep,trep)
GlamBlam wrote: Sta ce ona jadnica
Zašto je "jadnica"? Zato što je profesorka , nekorumpirana , nezavisna ,inteligentna ?
GlamBlam wrote: pricala o stvarima koje nisu bile tema skupa i koje nisu u nadleznosti opcina. gradjani negodovali. A istina je da njen otac nije dozvolio da se gradi djecije igraliste na Cengic vili , iza Jugokomerca, prvi je izasao i protestvovao.
Njen otac može biti za sudar Marsa i Venere - to sa njom nema nikakve veze IZUZEV ukoliko ga javno ne podrži.
S obzirom da je bh.društvo dobrano konzervativno , porodicu uzimamo kao mjerilo vrijednosti.
O Sabininom ocu sam čula malo a nikako loše - naprotiv samo dobre i lijepe riječi. U tim informacijama je ona da se on borio protiv izgradnje TRŽNOG CENTRA na pomenutoj lokaciji, iako je tamo parking pretijesan pa se ljudi parkiraju na onaj podzid desno , ulaze u "krug" Unionkomerca (kroz prolaz) i sl. Zanimljivo je da je Koldžo mogao izgradititi Disneyland na travnatoj površini ispred stometarke ili u obdaništu "Kekec" ili ispred zgrada u ulici Ferde Hauptmana.....itd,itd...a eto nije - možda je i Mickey Mouse nepoželjan na kalendarima ???
GlamBlam wrote: Vijecnici u Novom Sarajevu iz Nase stranke su glasali protiv rebalansa budzeta kojim se trebalo dodijeliti dodatnih 110 stipendija za mlade.
Ne. Vijećnice Naše Stranke su samo tražile na koji način se selektiraju stipendisti. One su recimo tražile da se fakultativna sredstva koja se izdvajaju u religijske institucije preusmjere ka - školama koje primaju deset puta manji iznos. Možete zamisliti reakciju :shock: . Mislim da ponovim :shock: Čuj škola?
Tako da se one nikako nisu borile "protiv stipendija" već su se borile da se bilo koji pfening dat iz budžeta (moj , svačiji , novac) oboji u bilo koje političke boje. Bio to Mujo ili Suljo a o Koldži Nedžadu osobno da ne pričamo !!!
Koliko je vlastitog novca poklonio ili stipendirao ? Ukoliko je to učinio - od srca bravo ali gdje to mogu vidjeti?
GlamBlam wrote: Tada je doslo do haosa u opcinskom vijecu jer je vijecnik iz Nase stranke Dejan Radovic tada demonstrativno napustio stranku, zato sto ovi nisu htjeli glasati, i presao u SDA. Njegov glas je bio presudan da se izglasa ovih 110 stipendija.
Odlično !!! Jer da su ga "poslušale", NS ne bi bila NS, nego NSDA ili A-NSDA ili slično. Šta Radović misli o SDA i o politikama SDA je njegova stvar , a nikako stvar simpatizera , članova i glasača Naše Stranke. Jako je važno da je on ISTUPIO jer je stranka time pokazala da je NEZAVISNA i da će mnogi polomiti zube na njoj.
A to naše društvo očajnički treba. Ponosna sam ali zaista sam ponosna.
GlamBlam wrote: Zakljucak- ako su protiv gradnje djecijih igralista i stipendija za mlade - sta dalje reci?
Zaključak - čak ni Koldžini grubijani i ublehaši koji prekidaju javne rasprave pod prijetnjama , ne vjeruju da je isti za "izgradnju dječijih igrališta" (OMG - prohodajte po Novom Sarajevu ) i "stipendija za mlade".
Odnosno - njihovi primitivni ispadi su izgleda kreirani baš za svrhu izgradnje igrališta i stipendija djeci :roll: :roll:
coek

#558 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by coek »

...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:19, edited 1 time in total.
Bosnjak333

#559 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

Nemas sa njom sta raspravljati poznaje Sabina Sabinu jako dobro. :lol: :lol:
opticum

#560 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by opticum »

:lol: svi ste pozvani!!!
Idemo naprijed! Novo Sarajevo :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#561 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by sabina1 »

GlamBlam wrote:[
samom svojom pojavom i načinom nastupa meni izgleda jadno, jednostavno ne ulijeva mi povjerenje da može voditi četu švelja a kamoli ozbiljnu instituciju lokalne smaouprave.
Ovo je uvredljivo i nekulturno ponašanje - etiketiranje , neosnovana i glupa diskreditacija na osnovu subjektivne percepcije nekoga. Ne znam da li ćeš ovo shvatiti ali nije ni važno , drago mi je da NS nema takve vrste glasača.
tvsabina wrote: I prijatelji sina Ratka Mladića kažu mu za oca da je fin, tako da ti taj argument ne pije vode.
Da Sabina ili njen otac ovo čitaju trebali bi te tužiti. Jer svjesno i beskrupulozno dovodiš u vezu njenu porodicu i porodicu ozloglašenog ratnog zločinca iako te osobe nemaju ama nikakve veze. Ni u snu nemaju vezu - a vi se bavite ovakvim stvarima. Sramota. Fakinizam. Ti meni sa četnikom izbijaš nekakav "argument". Ti meni s Mladićem - repliciraš ,čovječe koliko je to jadno.Sabina će pobijediti pa je prpa i osim ubleharenja sad iz rukava vadite i Mladiće. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
GlamBlam wrote: Nažalost vidim da si i ti poput kandidatkinje koju forsiraš ovdje po forumu seksualno isfrustrirana pa naglašavaš da su u pitanju vjećnice. nije bitno jesu li vijećnici ili vijećnice, bitno je da su glasali protiv rebalansa budžeta u kojem su bile predviđene stipendije. A tu priču o usmjeravanju novca pripadnici te Vaše Stranke licemjerno koriste samo u propagandne svrhe. Čuj bojenje u političke boje, pa koliko znam i Vaša Stranka prima neki novac iz budžeta i u toj prili nikad nisam čuo da se nešto posebno bunite.
Šta tebe briga za moj seksualni život? Ko ti daje za pravo da komentarišeš jedno slovo mog imena ? Ko ti je to dozvolio? Koldžo? NIKADA VIŠE da nisi pomenula (pomenuo) na ovom forumu jedan , jedini komentar vezan za moj ŽIVOT (seksualni , emotivni , poslovni) ma kakve ti zaključke (pozitivne ili negativne) imala/o o tome. Nemoj TI misliti i donositi zaključke u moje ime jer ti to niko ne dozvoljava. Ponajmanje da vrijeđaš.
Pa koja si ti primitivka (ili primitivac). Pa gdje ti živiš? U pećini ? U zemunici? U staji? Ili si u načelnikovom kabinetu možda? Jesi li svjesna gadosti koje si napisala ? Jesi li svjesna (ili svjestan) koliko nisko se spuštaš da bi tvoj načelnik obnovio mandat?
Glasaće i neka glasaju protiv svakog rebalansa koji SDA naštima tako da pare idu onima kojima treba da idu. U takvu vrstu političke truleži i zloupotrebe su uvedena nedužna djeca koja primaju stipendiju. Za svaku MARKU potrošenu iz opštine ima da se POLOŽI RAČUN građanima opštine jer je to njihov novac. A ne SDA članovima. Kad SDA-ovci IZMEĐU sebe skupe pare (vlastite) neka ih dijele onako kako žele.
GlamBlam wrote: Ovo me podjeća na tradicionalnu srpsku priču sa Kosova "ponosni smo na svoj poraz". Da li planirate da možda organizujete neku tradicionalnu manifestaciju u povodu toga? :mrgreen:
Čime se ti pucaš? Opet zlonamjerno povezivanje NS-a. Tako ću slatko prijaviti ovaj post. Povezivati Sabinu sa velikosprskom mitomanijom je toliko.......glupo , toliko degutantno da mi uopšte nije jasno zašto polemišem. A ja se čudila zbog čega vi SDA-ovci ovu državu sistemski trujete s glupostima već 20 godina . Ja se čudila SDA-ovcima. Pa koja sam ja glupača? Ali žešća.
Dejan Radović. On je valjda prešao u SDA iz ideologije? Nije valjda iz interesa ? I zbog čega bi NS trebala biti sretna jer ima SDA-ovca u svojim redovima? Zbog vijećničkog mandata od par mjeseci? Izdržali smo "deset najtežih godina zajedno" - izdržaćemo i ovih deset dana i dočekati deset NS-ovaca u opštinskom vijeću.
GlamBlam wrote: Prepala se sirotica kad je vidjela da debata nije prema Karl Popperovom debatnom formatu :lol: :lol: :lol:
Sve posljedice SDA-ovskih "debata" je žestoko i silno osjetila ova zemlja. Zato se nalazi tamo gdje jeste. Na dnu.

PS prijavljujem post
Last edited by sabina1 on 29/09/2012 23:56, edited 1 time in total.
Abid Sakalaš

#562 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Abid Sakalaš »

U ovoj opštini kandidat Naše Stranke će biti plasiran odmah iza simpatičnog Milivoja Čavarkape iz SNSD-a.

Abid.
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 04/06/2023 21:23, edited 1 time in total.
Loulou

#564 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Loulou »

jOFLA wrote:Bio je ovaj članak na raznim portalima , pa i na ovom, i pišu moderatorica debate. Prije rata, pa i prije omasovljavanja interneta u BiH neposredno nakon, govorilo se voditelj debate i voditeljica debate. U ta vremena nije bilo moderatorica debate.

Jesmo li se toliko anglikanizirali da usvajamo tuđe riječi iako imamo riječ iz svog jezika koju izbacujemo ? Čemu ? Koje godine je izbačena domaća riječ voditelj i voditeljica i uvedena riječ moderator/moderatorica za voditelje debate ? Zašto ? Je li bilo potrebe ?
Moderator/ica je imenica koja je zaživjela na ovim prostorima. Jezik je promjenljiv, dinamična materija.
Voditelj/ica nije izbačeno i svako je slobodan korisiti termin koji želi.
Termin nije problem u pomenutom slučaju.

Edit: ovdašnji jezici su puni turcizama, germanizama, arabizama... pa ni anglizmi ne bi trebali biti problem.
jOFLA

Post by jOFLA »

...
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Loulou

#567 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Loulou »

@jOFLA, otići ćemo u offtopic (eto ga,još jedan forumski, kolokvijalni anglizam), pa je bolje da konverzaciju prebacimo drugdje ili na pp.
bogumila

#568 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by bogumila »

Abid Sakalaš wrote:U ovoj opštini kandidat Naše Stranke će biti plasiran odmah iza simpatičnog Milivoja Čavarkape iz SNSD-a.

Abid.
:lol: :lol:
SDA SDP SBB

#569 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by SDA SDP SBB »

što se tiče Novog Sarajeva mislim da je se Koldžo prepao SBB jer kako čujem SDP daje podršku Hulusiću, to mi je drago čuti jer mi je koldže i njegove rulje dosta. A što se tiče Koldže čuo sam kakav su nered napravili u Medžunarodnom centru katastrofa i takvi ljudi da nam vode Općine.
Mirso Čomaga

#570 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Mirso Čomaga »

Vozdra raja.

Glasajte za Dželu Muharemovića u Novom Sarajevu, velikog sportistu i intelektualca, i za Općinsko Vijeće naravno za listu SDP-a i moju malenkost pod rednim brojem 29, jer zajedno idemo naprijed.

Evo jedna muzička numera da se malo razveselimo. Pozdrav svima.

Jasmina Jasmina opijaš me kao čaša vina Jasmina, ostaće ti usne bez karmina Jasmina

SDA SDP SBB

#571 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by SDA SDP SBB »

Mirso Čomaga wrote:Vozdra raja.

Glasajte za Dželu Muharemovića u Novom Sarajevu, velikog sportistu i intelektualca, i za Općinsko Vijeće naravno za listu SDP-a i moju malenkost pod rednim brojem 29, jer zajedno idemo naprijed.

Evo jedna muzička numera da se malo razveselimo. Pozdrav svima.

Jasmina Jasmina opijaš me kao čaša vina Jasmina, ostaće ti usne bez karmina Jasmina

Zovi ti nas kad budeš gostovao u lokalnim kafanama a za Općine ti nisi stvoren.
dinoEL

#572 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by dinoEL »

SDA SDP SBB wrote:što se tiče Novog Sarajeva mislim da je se Koldžo prepao SBB jer kako čujem SDP daje podršku Hulusiću, to mi je drago čuti jer mi je koldže i njegove rulje dosta. A što se tiče Koldže čuo sam kakav su nered napravili u Medžunarodnom centru katastrofa i takvi ljudi da nam vode Općine.
Ja ti savjetujem da pod hitno odeš kod doktora da ti pregledaju uši, a u ponedjeljak 08.10. ćeš ići kod interniste kad vidiš rezultate. :mrgreen:
zli_hordas

#573 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by zli_hordas »

Cuj Dzelo veliki intelektualac sto me fino nasmija. :D
FOČANSKI PROPISI

#574 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by FOČANSKI PROPISI »

Mislim da je SBB već rahmetli ,a ukop će se održati 08.10.2012.
SDA SDP SBB

#575 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by SDA SDP SBB »

FOČANSKI PROPISI wrote:Mislim da je SBB već rahmetli ,a ukop će se održati 08.10.2012.
Fočanski ko če koga ukopati 7 to ćeš tek da vidiš. Ma bolan izadži napolje ili sa balkona pogledaj da je narod sve siromašniji samo što djeca nisu od gladi počela umirati a ti meni pričaš ko če koga da ukopa. Da li si ti normalan ma u stvari ti možda i jesi u vezi sa nekim ministrom pa je tebi dobro šta te briga za narod i njihove želje i molitve..
Post Reply